Macmichael1 napisał(a):
rozpoczęła się jeszcze w tym miesiącu?
Event z nagrodami - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
powyginany drucik napisał(a):
Od kiedy mamy nagrody +1 - czyli 2-3 lata nie uważałam że są to dobre nagrody. Nie chodzi o ten nieszczęsny lvl DOKa czy MSBN. Każdy poziom czegokolwiek ma jakieś 'maksimum'. To jaką nagrodę odbierzesz nie zależy jak świetnie grasz, tylko w jakim monecie rozwoju się znajdujesz. Jeżeli za pół roku dają 2 lvl astro to dostanę nową planetę ja i np. top200. Tylko taki top200 kiedyś by zrobił lvl który odebrał, ja pewnie bym nie zrobiła (jak dla większości byłby nie do przeskoczenia czas zbierania surowców). Podsumowując za to samo zadanie top200 odbiera poziom który jest dla niego osiągalny do zrobienia samodzielnie, topka dostaje poziom którego sama nie zrobi.
-
Tak, top 200 dostanie poziom który by sam zrobił - właśnie w tym widzę problem - słabsze top dostanie LVL które sami zrobią, mocniejsze top dostanie lvl który tylko może odebrać jako nagrodę.
"dostalas tylko pkt"
Dlatego wspomniałam o 2 lvl a nie 1 lvl.
Jeżeli event ma być częściej i nie ma ograniczenia ilościowego które ma liczba badan to kiedyś będą się powtarzać badania/ budynki. @Muniek już czeka na DOK i 60kk punktów.
-
Czekam nanan nana cz czSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Spoko rozumiem.
Tylko trzeba zwrocic uwage ze jest 16 badan i nigdzie nie jest powiedziane ze w kazdym evencie bedziec 1 lvl badan bo to by sprawilo ze badanie za surke bylo by bezsensowne -
A dalej, oznaczałoby to, że GF idąc za ciosem, zmienia oblicze całej gry. Co prawda event w moim odczuciu jest jak gdyby ociepleniem ich wizerunku z powodu fakapa z klasą odkrywcy i rynkiem, to jednak trzeba przyznać, że sumując to z tą opcją...
^BrzydaI^ napisał(a):
to by sprawilo ze badanie za surke bylo by bezsensowne...pojęcie skill, nie tyle przestałoby mieć znaczenie, ile w ogóle wytarłoby się z pojęcia grania w obrazki i cyferki. Rywalizacja idzie w supełnie innym kierunku niż ciułanie długimi miesiącami i latami surki w FS-ach czy chomikowaniu w budynkach i badaniach. Może to i źle, że co jednemu przychodzi trudno, drugiemu przychodzi łatwo, ale z drugiej strony, wywrócenie tej utartej dawno rutyny do góry nogami sprawia, że strategia robi się ciekawsza. Dalej - migracje między serwerami, możliwość odkładania niektórych zdobytych itemów na potem - zobaczymy za kolejny rok jak będą tasowały się topki. Póki co, ja już przyzwyczaiłem się do wywrotowych zmian i nie mogię się doczekać co nas czeka na jubileusz 20-tych urodzin OGeja.
Się rozpisał, meh... -
Fajnie jakby ten event zawsze był ogłaszany z jak najwiekszym wyprzedzeniem czasowym.
Co by sie przygotowac.Sprzedam metal na Quantum.
a czy wiadomo co z nadwyżką trytu ? Przechodzi po prostu do następnych eventow ?
-
arts napisał(a):
ką trytu ? Przechodzi po prostu do następnych eventow ?
-
smoki napisał(a):
Nowe uniwersum o nazwie
Umbra
Zostanie otwarte 17 grudnia 2020
Universum będzie posiadało następujące parametry:
• prędkość ekonomii 8x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)
• prędkość badań 16x
• prędkość flot x4 (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 30% złomu z obrony trafi na pole zniszczeń
• 50% współczynnik zużycia deuteru
• 7 galaktyk
• BRAK ładowności sond szpiegowskich
• +30 pól
Dodatkowo po pomyślnym potwierdzeniu adresu e-mail na konto trafi
25.000 Antymaterii !!!
Uniwersum zostanie otwarte wraz z nowym systemem nagród
życzymy sukcesów i satysfakcjonującej gry
Wasz OGame Team
-
Ciekawe co nadwyżką się stanie.
-
Logicznie rzecz biorąc powinny przepaść bo nowy event to pkt zbierane od nowa. Dziwne by było, że za 20 eventem ktoś z nadwyżką nie musiał by robić zadań bo już by miał pkt zebrane wcześniej to by było trochę bezsensu. Nowy event nowe zdania i nowe pkt.
-
To moze ktoś z administracji sie wypowie i rozwieje wątpliwości związane z tym co sie dzieje z nadwyżką trytu po ewencie.
-
arts napisał(a):
co sie dzieje z nadwyżką trytu po ewencie.
-
Cała zakładka Nagrody zostaje zlikwidowana z menu, jeśli nie nastąpi od nowa kolejny event więc pewnie pkt giną bezpowrotnie.
Nie liczył bym na odpowiedź w tej sprawie hihihih
Dowiemy się jak będzie nowy event to nie jest takie istotne, lepiej nie powiedzą kiedy będzie nowy i jakie nagrody hehe -
^BrzydaI^ napisał(a):
Tylko trzeba zwrocic uwage ze jest 16 badan i nigdzie nie jest powiedziane ze w kazdym evencie bedziec 1 lvl badan bo to by sprawilo ze badanie za surke bylo by bezsensowne
-
Nonick napisał(a):
awet gdyby w każdym evencie było +1 jakieś badanie, to
Badanie podstawowe lub zaawansowane jedynie ale nie każde. -
Nonick napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
Tylko trzeba zwrocic uwage ze jest 16 badan i nigdzie nie jest powiedziane ze w kazdym evencie bedziec 1 lvl badan bo to by sprawilo ze badanie za surke bylo by bezsensowne
-
Nonick napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
Strasznie meczący ten event.
To leci 5 flot zatrzymaj.
To 3 PW "hej tylko chciałem zaliczyć".
PS. Przemek tylko żartuje! Było mi bardzo przyjemnie że tyle ludzi w pierwszej kolejności pomyślało o mnie! -
^BrzydaI^ napisał(a):
ja bym wolal ta surke w kopalnie wpakowac, bo wciaz bezsensowne bedzie robienie badan i pakowanie miliardow surki w badanie ktore nie przynosi korzysci tylko dla pkt
-
^BrzydaI^ napisał(a):
ja bym wolal ta surke w kopalnie wpakowac, bo wciaz bezsensowne bedzie robienie badan i pakowanie miliardow surki w badanie ktore nie przynosi korzysci tylko dla pkt
-
Ty o co to chodzi z tym nowym uni i nowym eventem nagrod ?Sprzedam metal na Quantum.
I am back napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
Wiec wysoki lvl tych badan wyglada lasnie tylko na "obrazku" skanie.
To raj mi lepszy przyklad badania niz astro? Y...
Msbn mialem hmm na 12 lvl co nie kosztuje krocie ale pozwala cos tam zmiejszyc czas oczekiwania przy podnoszeniu innych badan np plazmowej. A dalej nie mam zamiaru badac bo asteo trzeba i tak skrocic za anty. A pozostale badania nie sa tak pilne by nie mogly poczekac. Takze nie widze twoje argumentu zeby podnosic msbn i placic miliardy.
powyginany drucik napisał(a):
Dobrze że są statystyki badań to widać kto ile sobie odebrał jako nagrodę
Strasznie meczący ten event.
To leci 5 flot zatrzymaj.
To 3 PW "hej tylko chciałem zaliczyć".
PS. Przemek tylko żartuje! Było mi bardzo przyjemnie że tyle ludzi w pierwszej kolejności pomyślało o mnie!
-
^BrzydaI^ napisał(a):
W przeciwienstwie do np jonowej czy laserowej .
-
I am back napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
W przeciwienstwie do np jonowej czy laserowej .
napedy nad i imp kolo 15 ( masz szybkie recki , a i czas fs na pz sprawia ze mozna sie wyspac) spalinowy 19 wyzej niema sensu daje cale g a kosztuje od groma. I jak nie jestes farma toni techy tobie nie potrzebne.
@powyginany drucik co sadzisz? Chyba sie zgodzisz
Plazmowa ok ale spytaj ciap jaki lvl do jakiego eko a zdziwisz sie jak nie wiele trzeba. No i czas tych badan nie jest jakis mega dlugi no i musisz grac eko. -
^BrzydaI^ napisał(a):
masz szybkie recki , a i czas fs na pz sprawia ze mozna sie wyspac
-
I am back napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
masz szybkie recki , a i czas fs na pz sprawia ze mozna sie wyspac
Reausumjac wedlug mnie ekspedycja najlepsze badanie do inwestowania bo korzystaja wszystkie klasy.
Techy tylko 1
Napedy hmm wysokie lvl ponadprzecietna sa bezsensu. Trzeba duuuuzo latac by mialy sens.
Plazmowa ok ale nie dla wszystkich klas -
^BrzydaI^ napisał(a):
Reausumjac wedlug mnie ekspedycja najlepsze badanie do inwestowania bo korzystaja wszystkie klasy.
-
^BrzydaI^ napisał(a):
@powyginany drucik co sadzisz? Chyba sie zgodzisz
I am back napisał(a):
Jest takie badanie jak ekspedycja?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Oprócz laserowej i jonowej to chyba wszystkie badania się do czegoś przydają, jednym mniej a drugim więcej. Po co to rozkminiać.
Nie zależy to od nas jakie badanie będzie.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 11
11 gości
-