Waxillium napisał(a):
Pytanie nie mogą być zrozumiałe i jednoznaczne, bo nie pozwoliło by to wyłonić 3 graczy do nagród. Jedna trzecia eventu za nami i jest 11 osób z maksem punktów, moim zdaniem pytanie powinny być jeszcze mniej zrozumiałe i jednoznacze by wyłonić tych co najbardziej zasługują na nagrody, czyli tych co myślą prawidłowo, tzn. zgodnie z prowadzącymi konkurs.
Ogłoszenie OKA - Dyskusje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
powyginany drucik napisał(a):
Pytanie powinno sprawdzać wiedzę a nie domyślać się co autor miał na myśli.
Gdyby pytania miały sprawdzać wiedzę byłyby takie na które nie ma odpowiedzi ani wujek google ani nie ma ich na forum. -
ackra napisał(a):
Gdyby pytania miały sprawdzać wiedzę byłyby takie na które nie ma odpowiedzi ani wujek google ani nie ma ich na forum.
Zaproponuj jakieś pytanie może
Lwica jest boska :) -
buleon napisał(a):
2. Czy można włączyć urlop podczas misji zatrzymaj od innego gracza?
3. Czy w przypadku gdy leci na planetę transport od innego gracza planeta zostanie przeniesiona na inną pozycję? -
No dobra, wyedytowałem post z odpowiedzią, skoro miały być czetry litery, znaczy cyfry. Podałem odpowiedź u samej góry, na samiuteńkim początku. Już jaśniej się nie da. Ale moje rozważania, nie odpowiedź, tylko rozważania nad odpowiedzią, zostawiłem poniżej. Regulamin konkursu nie zakazuje prezentowania swoich rozważań, więc podałem najpierw datę, potem napisałem, że to co powyżej to jest odpowiedź, po czym napisałem, że to co poniżej to nie jest odpowiedź tylko rozważania. Już jaśniej chyba się nie da. Bo przecież na tym polega zabawa, a nie beznamiętne podawanie odpowiedzi. Czyżbym sie mylił?Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców
-
Conradus Ars Humana napisał(a):
Regulamin konkursu nie zakazuje prezentowania swoich rozważań, więc podałem najpierw datę, potem napisałem, że to co powyżej to jest odpowiedź, po czym napisałem, że to co poniżej to nie jest odpowiedź tylko rozważania.
A szkoda, bo odpowiedź powinna być NIE zaliczona. Rozważania mogą sobie gracze dla siebie zostawić. Masz pytanie? to się skup na tej [ciach] konkretnej odpowiedzi.
Regulamin jest źle ustalony. Chyba Ruda na kolanie go robiła
Super Moderator Ruda:
pseudocenzura"Znak interpunkcyjny wielokropek [...] zawsze miał wielorakie interpretacje. Może służyć jako pauza, ale też implikować niepotrzebne rzeczy.
Postawienie kropki jest jak dla mnie zbyt obcesowe. Wielokropek to coś jakby niedopowiedzenie, stawianie go w zdaniu może faktycznie stworzyć problem.
Cecha ludzi po 40-roku życia, którzy niosą ze sobą pewien ciężar komunikacyjny w internecie"
Brytyjski lingwista David Crystal -
kasai napisał(a):
iejsce na dyskusje dotyczące konkursu, pytań, rozwiązań
TaurekGary napisał(a):
Regulamin jest źle ustalony. Chyba Ruda na kolanie go robiła
-
Taurek wymądrzasz się. Po to jest forum, żeby na nim pisać. Dziecko, pisać, rozumiesz? Czy czegoś nie rozumiesz Tak, tak, wiem, sztuka pisania zanika, zwłaszcza w pokoleniu gimbusów, ale na litość boomery też tu grają. Tak, można mnie nazywać boomerem, ale przynajmniej ja potrafię pisać i nie drażni mnie, że ktoś inny też potrafi. Ba, drażni mnie, jak ktoś nie potrafi i zniechęca do pisania innych.Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców
-
@Nonick moze jak cytujesz post to zacytuj go w calosci. O pytaniach mozna dyskutowac po podaniu rozwiazania na nie. Niestety ale zgloszenie bledu w pytaniu, a komentowanie aktualnego pytania, podajac rozne warianty innym graczom to nic innego jak podpowiadanie.
kasai napisał(a):
Miejsce na dyskusje dotyczące konkursu, pytań, rozwiązań
PS Wszelkie spoilery odpowiedzi lub podpowiadanie nie są dozwolone.
Przykre jest, ze z prawie kazdego konkursu musi zostac zrobione bloto. Bo przeciez team wszystko na bank ukartowal i podaje specjalnie mylace pytania.
Abyscie zaprzestali dyskusji na ten temat i sugerowania odpowiedzi innym graczom watek ten zostanie zamkniety do momentu ogloszenia dzisiejszej odpowiedzi.Jestem i mnie nie ma ^^ -
Najnowsze pytanie to już jest żart.
-
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Po przeczytaniu nowego pytania doszło do mnie że to tylko zabawa dla jaj świątecznych
w sumie podoba mi się
podpowiem ze ja mialem z 10Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Pytanie 9 podzieliło zawodników. Owszem wersja beta była dostępna w grudniu 2008, na dwóch serwerach, ale wydawało mi się, że chodzi o finalną wersję, która trafiła w 2009 roku.
-
Pytanie o redesign bardzo nie dojechało. ..
//
Jak założę do jutra do 20:00 40.000 kont to zdarzycie je zbanować wszytkie?Stare Dobre konto na forum poszło się paść..... -
Dlaczego 2008 r? Nowy design wprowadzono z okazji 6. Urodzin, czyli 2008, ale pierwsze uni to było uni 6 na niemieckim ogame i wersja beta w 2009... przynajmniej tak czytałam
-
a gdzie pisało o finalnej
uni to uni, testowe tezSprzedam metal na Quantum.
Szkoda, że nie było to doprecyzowane w pytaniu.
-
było napisane jasno - UNI
chyba ze wg Ciebie uni testowe to nie uni tylko.....nie wiem sam co
w świetle nowego pytania juz nie jest to istotneSprzedam metal na Quantum.
-
Ech, co jedno pytanie, to lepsze...
Lwica jest boska :) -
ackra napisał(a):
buleon napisał(a):
3. Czy w przypadku gdy leci na planetę transport od innego gracza planeta zostanie przeniesiona na inną pozycję?
2. Znów pytanie precyzyjne, ale ... odpowiedź jest oczywista - ale tak nie powinno się zadawać pytania - lepsze byłoby określenie jasno strony i sytuacji "Gracz A wysyła misję zatrzymaj do innego gracza (Gracz B). Czy gracz B może uruchomić urlop w czasie:
a) stacjonowania floty należącej do gracza A na planecie* gracza B
b) lotu floty gracza A do planety* gracza B
c) w czasie powtoru floty gracza A z misji Zatrzymaj
d) w dowolnym momencie trwania misji zatrzymaj gracza A
3. To pytanie jest precyzyjne, bo odnosi się do momentu przeniesienia (pojedyncza sekunda).
* - w ogame księżyc jest także planetą - ale dla jasności można w miejscu "planeta" dać "planeta/księżyc" -
Właśnie z tej informacji skorzystałem.
-
Akurat wczorajsze pytanie było bardzo jasne: kiedy W OGÓLE gracze mieli pierwszy kontakt (bezpośredni) z redesignem. Testowe uni to właśnie pierwszy realny kontakt, nie screeny. Jak ktoś miał z tym problem, to takich rzeczy (czytania ze zrozumieniem) uczą w szkole podstawowej...
-
a ja się sugerowałem tym
OGame Redesign - wersja 1.0, Universum Andromeda (101), Universum Barym (102)
no cóż , źle się sugerowałem -
cokolwiek napisał(a):
1. Sekunda udanego niszczenia. Chyba, że pytanie jest złe i chodziło ci o PORZUCENIE. Ale skoro proponujesz to jako pytanie precyzyjne ... nie popisałeś się, panie
Miały być przykłady, to nie są oficjalne pytania konkursowe. -
Antharas napisał(a):
a ja się sugerowałem tym
OGame Redesign - wersja 1.0, Universum Andromeda (101), Universum Barym (102)
no cóż , źle się sugerowałem
Tak przynajmniej zmienia sie to w zabawe a nie tylko rywalizacjęSprzedam metal na Quantum.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
No nie, nie trzeba żadnych sekund - planeta/księżyc zostaną przeniesione jeśli inny gracz leci na te koordy z transporter, natomiast sam transport nie doleci na nowe koordy a na porzuconą planetę/księżyc. Przerabiałem sam na sobie i musiałem wyfarmiać przez galę...
-
Starrk napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
3.To pytanie jest precyzyjne, bo odnosi się do momentu przeniesienia (pojedyncza sekunda).
Co do odpowiedzi to oczywiście masz rację - i słyszałem o jednym takim, co wykorzystywał to do oszukiwania graczy na handlu. A pewnie i dobry sposób na push z pushkonta (jak wszystko co znika - porzucony księżyc zawsze na propsie). -
powyginany drucik napisał(a):
Trza zsumować bany Trucka
Samych banow nie liczylem. Aczkolwiek musialo byc ich sporo skoro walczylem usilnie i ciezko bylo dostac perma na dwa poprzednie konta forumowe. Uwierzcie mi lub nie, ale moderatorzy sa wyjatkowo poblazliwi i trzeba sie mocno postarac o bana na forum
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 12
12 gości
-