Klasa Odkrywcy - dyskusja

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Klasa Odkrywcy - dyskusja

Czy ktoś testuje ekspedycje dla klas innych niż odkrywca?
      W klasie zbieracza, pomimo wysyłania pioniera na ekspedycje, wyniki są dokładnie takie same jak przed wprowadzeniem nowej wersji gry.

Zrabowano: 392.000 Deuter
      Zrabowano: 2.100.000 Metal.
      Zrabowano: 336.000 Kryształ.
      Zrabowano: 924.000 Metal.
      Zrabowano: 532.000 Deuter.
      Zrabowano: 1.152.000 Metal.
      Zrabowano: 432.000 Kryształ.
      Zrabowano: 324.000 Kryształ.
      Zrabowano: 1.176.000 Deuter.
      Zrabowano: 1.008.000 Metal.
      Zrabowano: 1.296.000 Kryształ.
      Zrabowano: 792.000 Metal.
      Zrabowano: 1.368.000 Metal.

Wydawało mi się że miało być lepiej.. jak jest u was?

Na ekspedycje wysyłam 300dt, 1ss, 1niszczarke, 1pionier.
      Uni fenrir, speed eko 6, najlepszy gracz <100kk punktów.
    • Dla klasy zbieracza
      Zrabowano: 2.400.000 Metal
      Zrabowano: 1.600.000 Metal.
      Zrabowano: 1.300.000 Metal.
      Zrabowano: 700.000 Metal.
      Zrabowano: 2.350.000 Kryształ.
      Zrabowano: 1.058 Antymateria.
      Zrabowano: 786 Antymateria.
      Zrabowano: 768 Antymateria.

700.000 było chyba dla starego składu

reszta to indywidualne eksperymenty które są według kalkulatora zawyżone (skład floty)
      600-700 DT
      20 OW
      20 KR
      20 Panc
      20 Niszczarek
      110 Pionierów

poza tym , opóźnienia, fotografie i inne pierdoły typu flota w bardzo małej ilości
      za to kolega który ma klasę odkrywcy wyciąga po 59kk metalu :)
    • Czarna Owca wrote:

Czy ktoś testuje ekspedycje dla klas innych niż odkrywca?
      W klasie zbieracza, pomimo wysyłania pioniera na ekspedycje, wyniki są dokładnie takie same jak przed wprowadzeniem nowej wersji gry.

Zrabowano: 392.000 Deuter
      Zrabowano: 336.000 Kryształ.
      Zrabowano: 924.000 Metal.
      Zrabowano: 532.000 Deuter.
      Zrabowano: 1.152.000 Metal.
      Zrabowano: 432.000 Kryształ.
      Zrabowano: 324.000 Kryształ.
      Zrabowano: 1.176.000 Deuter.
      Zrabowano: 1.008.000 Metal.
      Zrabowano: 1.296.000 Kryształ.
      Zrabowano: 792.000 Metal.
      Zrabowano: 1.368.000 Metal.
      Wydawało mi się że miało być lepiej.. jak jest u was?

Na ekspedycje wysyłam 300dt, 1ss, 1niszczarke, 1pionier.
      Uni fenrir, speed eko 6, najlepszy gracz <100kk punktów.
      dokładnie tak samo wysylalem. Zyski podobne.
      300 dt sugeruje poradnik z tego forum. Mniejsza o to. W opisie klasy zbieracz jest ze bonusem będą dwa sloty dodatkowo. A nie mam tego po wyborze klasy. Jak było 21 tak jest 21 slotow.
    • Jak odkrywca zostanie na tym poziomie to wtopiłem 500k anty w zbieracza :P

Miliony z eksp, miliony z 75% idlakow, mioliony ze sprzedawanej floty z ekspow po 90% wartosci na rynku

I niby człowiek znoł wzory ale nie wiedzioł ze wzór na odkrywce jednak bedzie w praktyce x100
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • ciap wrote:

Muniek wrote:

Miliony surki z floty która jest sprzedawana na rynku. Floty z ekspow.
      Twierdzisz że ktoś na ekspedycji zdobył flotę wartą 30kk punktów? ;)

Kto cos pisał o 30kk pkt ?
      Ja mowie co daje odkrywca z ekspow z infi znajomych.
      Zwykle wysylanie samych ekspow ma 2-4 RAZY wiekszy zysk niz farmienie idlakow od porannej kawy do wieczornego piwa.
    • Przecież drop z ekspedycji to bug, jak i wiele innych, które powstały po wprowadzeniu nowej wersji :). Prędzej czy później go usuną. Wątpię, żeby ktoś brał odkrywcę tylko po to, żeby grać nim do tego momentu, a później zmieniać, no chyba że ma dużo anty i mu to lotto :).
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • Bo zrobili expo pod miejsce dla botow na idlerach, otworzcie oczy, nie bez powodu mam na 7 kontach bota 24 ustawionego i ani na sekundę nie zwalnia tempa (przepraszam- zawiesil sie po aktualizacji i 3 minuty nie farmil). GO przeciez nie widzi przytostow ani aktywnosci 24 ani wysylania misji 24 ani tego ze jest zwyczajnie niepotrzebny, w sumie anty za free- gdzie sie sklada aplikacje?
    • Muniek wrote:

ciap wrote:

Twierdzisz że ktoś na ekspedycji zdobył flotę wartą 30kk punktów? ;)
      Kto cos pisał o 30kk pkt ?
      Ja mowie co daje odkrywca z ekspow z infi znajomych.
      Zwykle wysylanie samych ekspow ma 2-4 RAZY wiekszy zysk niz farmienie idlakow od porannej kawy do wieczornego piwa.
      Tak. Wyżej ktoś napisał o 30kk na co Ty że to z ekspedycji :E

justvroum wrote:

Śmieszne, że kiedy ktoś używa kilku multikont, kilku gsówek, skupuje konta i potem je złomuje to tylko nieliczni mają z tym problem i mówi się "takie czasy", a kiedy ktoś uzywa legalnego narzędzia oraz rośnie wedle zasad gry to nagle jest to zaburzanie balansu rozgrywki :E
      Ależ ja z niczym nie mam problemów.
      Spodziewałam się tego jak będzie to wyglądać. Może jeszcze trochę nie do końca pogodziłam ale jedyne co mogę zrobić to zakończyć grę. I jak pisałam gdzieś tu kiedyś to trochę naiwna jestem. Może i głupia patrząc na poświęcony czas na grę a to ile teraz moje punkty są warte.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Muniek wrote:

Jak odkrywca zostanie na tym poziomie to wtopiłem 500k anty w zbieracza :P

Miliony z eksp, miliony z 75% idlakow, mioliony ze sprzedawanej floty z ekspow po 90% wartosci na rynku

I niby człowiek znoł wzory ale nie wiedzioł ze wzór na odkrywce jednak bedzie w praktyce x100
      No jak?! Przecież wg podanego wzoru odkrywca ma 50% lepsze wyniki z ekspedycji niż pozostałe klasy.
      Jak odkrywcą znajdzie 18kk metalu to ja że zbieraczem powinienem znaleźć 12kk. Obecnie znajduje 2kk, czyli ktoś zapomniał zaimplementować wzoru na zysk z ekspedycji dla zbieracza
      Taka tam drobnostka
    • Muniek wrote:

@ciap widzę skąd nieporozumienie. Nie chodziło mi o punkty floty tylko surowce.
      Odkrywca albo ma buga albo programista pije tak jak ja :E
      mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=2

skoro do ekspedycji jest stosowny kalkulator nie ma mowy o pomylce tylko o celowym zagraniu XD
      wpisz sobie np 500 dt i spojrz na cyferki jakie sa niebotyczne;d
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • KissOfTheDragoon wrote:

Muniek wrote:

mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=2
      skoro do ekspedycji jest stosowny kalkulator nie ma mowy o pomylce tylko o celowym zagraniu XD

tylko kalkulator nie jest produktem GF ? tylko kogos kto zrobił go pod wadliwe ekspy GF. Czy sie myle ?
    • Muniek wrote:

KissOfTheDragoon wrote:

Muniek wrote:

mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=2skoro do ekspedycji jest stosowny kalkulator nie ma mowy o pomylce tylko o celowym zagraniu XD
      tylko kalkulator nie jest produktem GF ? tylko kogos kto zrobił go pod wadliwe ekspy GF. Czy sie myle ?
      czy to wazne czyim jest produktem? wazne ze jako tako prawidlowo dziala;d

wole taki kalkulator niz zadny, bo ten ruski z 2014r juz dawno jest przestarzaly
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • ---Webber--- wrote:

Muniek wrote:

---Webber--- wrote:

dlaczego wadliwe? bo dają za dużo? :D
      tak
      może tak to ma działać, GF od lat promuje mniej aktywny styl gry :)
      kalkulator powstał na wzorze podanym przez team z .org, także nie jest to "bug"

Jezeli takie zostaną to ok, nie ma problemu, klikne pyk cyk i jestem Odkrywcą, 500k anty to nie problem, nie będzie przez tydzień Indian Pale Ale po 9 zł tylko Tyskie po 2.5 zł :E i też da radę. Nie chodzi mi o to że on ma a ja nie. Chodzi mi o zachwianie tego balansu - ja farmie all day i mam mniej.
    • ciap wrote:

Leonidas wrote:

Temu napisał że mniej aktywny :E
      No nie wiem czy można go nazwać mniej aktywny. Ja bym twardo powiedziała że mało aktywny. :fsmile: Nie ważne ile grasz, ważne żebyś co 2h mógł wejść na 2 min i puścić ekspedycje.

Czyli ile grania to mniej aktywny ?
      I ile godzin to mało aktywny ?

Bo jest tutaj poważny błąd komunikacji :E
    • Muniek wrote:

---Webber--- wrote:

Muniek wrote:

---Webber--- wrote:

dlaczego wadliwe? bo dają za dużo? :D
      tak
      może tak to ma działać, GF od lat promuje mniej aktywny styl gry :) kalkulator powstał na wzorze podanym przez team z .org, także nie jest to "bug"
      Jezeli takie zostaną to ok, nie ma problemu, klikne pyk cyk i jestem Odkrywcą, 500k anty to nie problem, nie będzie przez tydzień Indian Pale Ale po 9 zł tylko Tyskie po 2.5 zł :E i też da radę. Nie chodzi mi o to że on ma a ja nie. Chodzi mi o zachwianie tego balansu - ja farmie all day i mam mniej.
      ja tam po rozmowach z ludzmi widze ze jakis balans jest. odkrywca lata jak szalony po galaktyce i zbiera zlom jak taki zul puszki, general ma turbo statki i +2 do badan bojowych (no umowmy sie jak ktos ma techy 20/20/20 to to jest duzy kop bo w teori ma 22/22/22 - policzcie sobie ile to zaoszczedzonej sury, czasu i AM) a gornik kopie sobie w najlepsze majac do dyspozycji pelzacze, BA nawet zarabiac na nich moze i to grubo bo pelzacze kazdy chce miec:), dodatkowo turbo trampki wiec i po idlakach moze poszalec bardziej efektywnie niz wczesniej.

jak zwykle kazdy placze ze ten ma to a tamten tamto ale nikt tak naprawde nie przeanalizuje jaki potencjal drzemie w danej klasie... plytko wszyscy myslicie

AMAV wrote:

a także nad "korzyściami" między poszczególnymi frakcjami, bo np flociarz - generał teraz dostaje najmniej , zaraz będzie oczywiście oburzenie...
      wyzej obalilem twoje teorie

ludziki- myslenie nie boli. polecam wszystkim skorzystac z tego "czegos" co ma pod kopulka
      Punish and Enslave