Też miałem 3 dziury jednego dnia każda z inną formułką (kszzz, statek ekspedycji wybuchł i zdjęcie czarnej dziury

Drakean napisał(a):
zyj sobie dalej w swoim swiecie. W prawdziwym to niestety nie wyglada tak kolorowo
Mirmir napisał(a):
wysłałem około 300 ekspedycji ,ani razu nie trafiłem na zniknięcie flotynatomiast na piratów i obcych ze 20 do 30 razy ,niestety nie mam flotki żeby wysyłać na ekspo,tak jak posiadają niektórzy flociaże po 900kk LMDrakean napisał(a):
zyj sobie dalej w swoim swiecie. W prawdziwym to niestety nie wyglada tak kolorowo
O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra.
Mirmir napisał(a):
wysłałem około 300 ekspedycji ,ani razu nie trafiłem na zniknięcie flotynatomiast na piratów i obcych ze 20 do 30 razy ,niestety nie mam flotki żeby wysyłać na ekspo,tak jak posiadają niektórzy flociaże po 900kk LMDrakean napisał(a):
O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra.
Drakean napisał(a):
900kk lm ? no ładnie się bawimy- bierz połowę tego co bierzesz bo to Ci szkodzi.
Mirmir napisał(a):
Sorki miało być 90kk ale spoko
Apofis napisał(a):
90 mln lm ? co to za uni na normalnych prędkościach chyba nie zbudowane. Pewnie Qua
Mirmir napisał(a):
o trochę mnie poniosło ale np na takiej librze są flotki po 30-70kk(choć
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
Starrk napisał(a):
Tak może być i tak będzie![]()
W sojuszu już poszły cztery floty ekspedycyjne w otchłań czarnej dziury, więc nie ma zabawy bez ryzyka.
Skoro już niestety tutaj ujawniliście wielkości RW z expów, to dodam jeszcze od siebie. ZAWSZE najlepszy bilans będą robiły LMy. Większy od OW mimo mylących podobieństw![]()
Wysyłanie na expa czegokolwiek, co w swoim składzie ma deuter jest skrajną głupotą, ponieważ expy mają ograniczenie do 20% PZ, a co za tym idzie, takie loty nie opłacają się. Na średnich piratach i obcych będzie duży minus dla flot deuterowych, w czasie gdy OW ma zysk na małych i średnich piratach, strata na dużych piratach, zysk na małych obcych, plus minus na zero na średnich obcych i nie wraca z dużych obcych. LM z kolei ma zysk z małych i średnich piratów, strata/na zero na dużych piratach, zysk na małych i średnich obcych, minus na dużych. Do LM najlepiej właśnie dodać MT/DT (a nawet oba), żeby podbić ilość kryształu.
Oraz danymi z: FAQ - kolonizacjaSirius napisał(a):
LpP = ( Srednica / 1000 ) ^ 2 + (PoziomTerraformera * 5) + ( bonusowe pole za każdy parzysty PoziomTerraformera)
To przecież napisałem, że nie byłociap napisał(a):
Bo się nie zmienił (:Das140 napisał(a):
Nie odczuwam, żeby odkrywca się zmienił.
KissOfTheDragoon napisał(a):
ogolnie mozna uznac ze "BUM" na odkrywce juz mina. zostal dwukrotnie znerfiony i widac to golym okiem. wraz ze znajomym zrobilismy statystyki dla kazdego dnia ekspedycji (dziennie 40-50) i widac na nich jednoznacznie w ktore dni GF majstrowal przy kodzie gry:)
znajomek stwierdzil ze robi expy do niedzieli- a od poniedzialku bedzie golil tylko idlaki bo srednia z RW z expow jest coraz nizsza niz z idlakow wiec wniosek jest tylko jeden.
nie ma sensu juz mieszac expow z farma idlakow (do niedawna bylo to najlepsze combo dla zmaksymalizowania przychodow), obecnie pozostala tylko gola farma idlakow
dla gornikow ktorzy tak plakali ze odkrywca jest op:) cieszcie sie- juz nie jest taki op:)
Das140 napisał(a):
Jak zrobicie statystyki na 1000 ekspów to wtedy można coś o tym pogadać. Trzeba do tego dodać ile expów robicie w tym samym układzie. Podobno jak robi się za dużo, to gorsze wyniki.
19dawid45 napisał(a):
Jak z ekspami u reszty odkrywców? zauważyliście zmiany?
19dawid45 napisał(a):
Współnie ze znajomymi zauważyliśmy że ekspedycje u odkrywcy znacząco osłabły . Ich wyniki są słabsze niż wcześniej a częstotliwość udanych ekspedycji spadła conajmniej 50%
Czy było kopane coś w tej klasie bez podania informacji?