Też miałem 3 dziury jednego dnia każda z inną formułką (kszzz, statek ekspedycji wybuchł i zdjęcie czarnej dziury
Klasa Odkrywcy - dyskusja
-
-
Oj nie będzie ,coraz więcej ludziów będzie przechodzić na odkrywcę ,gra zamieni się w wysyłanie flot na ekspedycje i nic więcej.
Zanim ktoś trafi na czarną dziurę to zyski zwiększy 10-cio krotnie
Kwestia czasu ,gdy ślepy team i samo GF zobaczą ,że coś jest nie tak.
ale najpierw zgarną kasę za zmiany na odkrywcę:)
wszystko mają obcykane -
Drakean napisał(a):
zyj sobie dalej w swoim swiecie. W prawdziwym to niestety nie wyglada tak kolorowo
natomiast na piratów i obcych ze 20 do 30 razy ,niestety nie mam flotki żeby wysyłać na ekspo,tak jak posiadają niektórzy flociaże po 900kk LM
O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra. -
Najlepiej to nie miec floty i gadac za innych. Jak taki jestes madry to sobie wybuduj i koś sure. A gadanie o tym ze po 300 ekspaxh nie mialo sie dziury to tak jak byś powiedzial, że z 200 lmów się nigdy moon nie zrobi.
-
Mirmir napisał(a):
Drakean napisał(a):
zyj sobie dalej w swoim swiecie. W prawdziwym to niestety nie wyglada tak kolorowo
O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra.
-
Mirmir napisał(a):
Drakean napisał(a):
O jakim prawdziwym świecie Ty opowiadasz ,obudź się to tylko gra.
RNG to RNG, nie wiem czy wiesz jak działa rachunek prawdopodobieństwa ogólnie rzecz ujmując.
Mogę tylko cieszyć się że na 300razy nie doświadczyłeś czarnej dziury ani razu. Ze swojej strony powiem że na 700 razy wpadłem na nią 6razy. -
ja dziur to wyłapałem już od groma...a nie jestem baronem ekspedycji...to zdarzenia losowe masz farta to je omijasz nie masz farta to łapiesz jedna po drugiej
-
Drakean napisał(a):
900kk lm ? no ładnie się bawimy- bierz połowę tego co bierzesz bo to Ci szkodzi.
Co do rachunku prawdopodobieństwa pooglądaj sobie trafiejki w dziale dotyczącym klasy odkrywcy.
na 700 ekspedycji 6 czarnych dziur to można powiedzieć ,że to nic. -
Mirmir napisał(a):
Sorki miało być 90kk ale spoko
-
Robiąc ekspy na odkrywcy ani razu nie trafilem czarnej dziury, ekspedycji zrobilem okolo 400 po aktualce. Nie wiem jak na innych uni to wyglada. Ja gram na Galatei.
-
Apofis napisał(a):
90 mln lm ? co to za uni na normalnych prędkościach chyba nie zbudowane. Pewnie Qua
Zmiany podobały mi się w jednym kontekście ,będą promowały aktywnych ,grających graczy a nie urlopowiczów,a tu znów to samo wielkie floty kilkanaście ekspedycji i urlop -
Same lm, najtaniej w paliwie i deu nie leci na pz. Tez uwazam, ze ta mechanika bedzie zmieniona za jakis czas. Bedzie tez drugi aspekt tej sytuacji: duze floty zaczna spawac takie lamy jak ja, gornicy itp. I te floty beda spadać.
-
Mirmir napisał(a):
o trochę mnie poniosło ale np na takiej librze są flotki po 30-70kk(choć
Bardzo często zaczęło wywalać z ogame. Gdzie to się zgłasza?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
Na razie ekspedycje z tygodnia na tydzień przynoszą co raz mniej, więc z tym boomem na odkrywcę bym nie przesadzał, poza tym pamiętajmy że trzeba logować się i wysyłać ponownie, żeby nie stała flota, a niestety mamy przyspieszenia i opóźnienia, co dodatkowo zwiększą częstotliwość logowania.
-
Starrk napisał(a):
Tak może być i tak będzie
W sojuszu już poszły cztery floty ekspedycyjne w otchłań czarnej dziury, więc nie ma zabawy bez ryzyka.
Skoro już niestety tutaj ujawniliście wielkości RW z expów, to dodam jeszcze od siebie. ZAWSZE najlepszy bilans będą robiły LMy. Większy od OW mimo mylących podobieństw
Wysyłanie na expa czegokolwiek, co w swoim składzie ma deuter jest skrajną głupotą, ponieważ expy mają ograniczenie do 20% PZ, a co za tym idzie, takie loty nie opłacają się. Na średnich piratach i obcych będzie duży minus dla flot deuterowych, w czasie gdy OW ma zysk na małych i średnich piratach, strata na dużych piratach, zysk na małych obcych, plus minus na zero na średnich obcych i nie wraca z dużych obcych. LM z kolei ma zysk z małych i średnich piratów, strata/na zero na dużych piratach, zysk na małych i średnich obcych, minus na dużych. Do LM najlepiej właśnie dodać MT/DT (a nawet oba), żeby podbić ilość kryształu.
Co do odkrywcy - jakie największe planety można wynaleźć??tylko VICIA !!! -
@litek.
Odkrywca zwiększa średnicę znalezionej planety o 10%.
Zgodnie ze wzorem:
Sirius napisał(a):
LpP = ( Srednica / 1000 ) ^ 2 + (PoziomTerraformera * 5) + ( bonusowe pole za każdy parzysty PoziomTerraformera)
Można obliczyć średnicę największej planety. Jest to ~15.875km (dla pozycji ósmej, 252 pola).
Dodając do tej średnicy 10% uzyskujemy ~17.462km średnicy.
Stosując wzór ponownie uzyskamy największą planetę jaką można znaleźć.
Odpowiedź: 305 pól.
Do tego trzeba jeszcze dodać dodatkowe pola z ustawień danego uniwersum -
ogolnie mozna uznac ze "BUM" na odkrywce juz mina. zostal dwukrotnie znerfiony i widac to golym okiem. wraz ze znajomym zrobilismy statystyki dla kazdego dnia ekspedycji (dziennie 40-50) i widac na nich jednoznacznie w ktore dni GF majstrowal przy kodzie gry:)
znajomek stwierdzil ze robi expy do niedzieli- a od poniedzialku bedzie golil tylko idlaki bo srednia z RW z expow jest coraz nizsza niz z idlakow wiec wniosek jest tylko jeden.
nie ma sensu juz mieszac expow z farma idlakow (do niedawna bylo to najlepsze combo dla zmaksymalizowania przychodow), obecnie pozostala tylko gola farma idlakow
dla gornikow ktorzy tak plakali ze odkrywca jest op:) cieszcie sie- juz nie jest taki op:)No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
Nie wiem... jako górnik miałem przychody na Ledzie większe dzięki pełzaczom i i klasie o 4 kk dziennie niż po zmianie na odkrywcę. A na samych ekspach od rana skosiłem 30 kk sury...
-
Nie odczuwam, żeby odkrywca się zmienił.
Poza tym, siła odkrywcy nie pochodzi ze znajdowanej floty czy surowców -
-
ciap napisał(a):
Das140 napisał(a):
Nie odczuwam, żeby odkrywca się zmienił.
Tylko trochę innymi słowami -
" Ostatnią zdobyczą ekspedycji było naprawdę dobre zdjęcie otwierającej się czarnej dziury."
Mimo to i tak wyszedlem na plus. Jednak wydaje mi sie, ze szansa trafienia takiej ilosci surowcow i floty jak wczesniej znacznie spadla. To znaczy dokladnie tyle, ze jesli jest juz eksp z surowcami to czesciej trafiam 2-4kk niz wiecej. Puste i opoznienia sa czestsze. -
KissOfTheDragoon napisał(a):
ogolnie mozna uznac ze "BUM" na odkrywce juz mina. zostal dwukrotnie znerfiony i widac to golym okiem. wraz ze znajomym zrobilismy statystyki dla kazdego dnia ekspedycji (dziennie 40-50) i widac na nich jednoznacznie w ktore dni GF majstrowal przy kodzie gry:)
znajomek stwierdzil ze robi expy do niedzieli- a od poniedzialku bedzie golil tylko idlaki bo srednia z RW z expow jest coraz nizsza niz z idlakow wiec wniosek jest tylko jeden.
nie ma sensu juz mieszac expow z farma idlakow (do niedawna bylo to najlepsze combo dla zmaksymalizowania przychodow), obecnie pozostala tylko gola farma idlakow
dla gornikow ktorzy tak plakali ze odkrywca jest op:) cieszcie sie- juz nie jest taki op:)
Na nowym uni ekspedycja idzie w góre w niewyobrażalnym tempie.
Odkrywcy samych statków dostają za 12kk od strzału gdzie ja mam eko w top 20 i przez 24h mniej zarabiam.
Ilości surowców zdobytych też miażdżą ... sojusznik otrzymał moje 5 dniowe wydobycie z 6 planet samego paliwa...
Top 20 eko a dziennie spadam po 15-20 miejsc m a uwierz mi - potrafie pofarmić...
Mówili , ze to tylko początek...a z każdym dniem przewaga odkrywców tylko rośnie ... -
@GramBoLubie,
nom, na początku czyli kilka miesięcy od startu uni -
Mam znowu wrażenie, że po wprowadzeniu kolejnej poprawki, „poprawili” nie tylko rynek, ale też ekspy. Flotę wysyłam coraz wiekszą a rezultaty (od wprowadzenia 14 ekspedycji) coraz mizerniejsze...
-
Współnie ze znajomymi zauważyliśmy że ekspedycje u odkrywcy znacząco osłabły . Ich wyniki są słabsze niż wcześniej a częstotliwość udanych ekspedycji spadła conajmniej 50%
Czy było kopane coś w tej klasie bez podania informacji? -
Jak zrobicie statystyki na 1000 ekspów to wtedy można coś o tym pogadać. Trzeba do tego dodać ile expów robicie w tym samym układzie. Podobno jak robi się za dużo, to gorsze wyniki.
-
Das140 napisał(a):
Jak zrobicie statystyki na 1000 ekspów to wtedy można coś o tym pogadać. Trzeba do tego dodać ile expów robicie w tym samym układzie. Podobno jak robi się za dużo, to gorsze wyniki.
-
19dawid45 napisał(a):
Jak z ekspami u reszty odkrywców? zauważyliście zmiany?
-
19dawid45 napisał(a):
Współnie ze znajomymi zauważyliśmy że ekspedycje u odkrywcy znacząco osłabły . Ich wyniki są słabsze niż wcześniej a częstotliwość udanych ekspedycji spadła conajmniej 50%
Czy było kopane coś w tej klasie bez podania informacji?
Z dzisiaj:
Zrabowano: 25.200.000 Kryształ.
Zrabowano: 19.425.000 Kryształ.
Zrabowano: 14.700.000 Metal.
Zrabowano: 6.825.000 Kryształ.
Zrabowano: 12.600.000 Metal.
Zrabowano: 18.900.000 Metal.
Zrabowano: 8.400.000 Metal.
Zrabowano: 15.750.000 Metal.
Zrabowano: 11.550.000 Kryształ.
Zrabowano: 16.800.000 Metal.
Zrabowano: 26.250.000 Metal.
Następujące statki dołączyły do floty:
Sonda szpiegowska: 7058
Okręt wojenny: 20
+ 4x anty
+ jeszcze kilka mniejszych z flotkami
Oczywiscie jest także dużo pustych - ale mniej więcej tyle, co na początku - więc raczej w granicach normy. Być może na początku częściej wypadał mi średni / duży event (metalu - z 5-6 razy po 50kk - raz 100kk) - ale to kwestia tylko statystyki.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość