powyginany drucik napisał(a):
"Na Xanthus zaczynałem ten rok ze 118 kk punktów,
(...)
Na Bellatrix zaczynałem rok z 16 kk punktów"

Lwica jest boska :)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
(...)

buleon napisał(a):
Dlatego nie porównywałem punktów końcowych, a same przyrosty. 16 kk dawało mi możliwość wysyłania ekspów cywilnych w ciągu, czyli czerpania 100 % mocy odkrywcy cywilnego, a wydaje mi się, że grałem dość aktywnie, choć nie twierdzę, że grałem równie sumiennie, co zefir.powyginany drucik napisał(a):
(...)

edes napisał(a):
Niech ktoś taki polata raz w tygodniu i już mi ucieka
edes napisał(a):
Niby piraci się skończyli a ostatnio widziałem 15 mld sury w gali to wychodzi moje 2 tyg grania. Niech ktoś taki polata raz w tygodniu i już mi ucieka
Kuciapski8 napisał(a):
Gram od niedawna odkrywcą i nie ma poruwnania z zbieraczem. Na expach trafia się jak nie statki to sure i jeszcze PZ z piratów. A Zbieracz zrzera energię, jak nas ta gra

W 10 miesięcy to już 65kk różnicy.
Rozumiem że do aktywności mocniejszego konta doliczyłeś czas który poświęciłeś na prowadzenie sieci na innych serwerach.
Tego czasu na prowadzenie reszty było tyle, że orają mnie aktualnie od Aquariusa aż po sam Zibal 
Zysk dla zbieracza to dodatkowy bonus do pełzaczy i 150%. Podkreślę że chodzi o dodatkowy bo inne klasy też mogą mieć pełzacze więc zyskiem jest tylko to co mamy więcej.
Wtedy będziemy mieć +/- ile trzeba wysłać ekspedycji dziennie żeby wyrobić zysk zbieracza. Każdy powinien wtedy sobie SAM zadać pytanie czy jest w stanie tyle wysłać.

PacSzaman napisał(a):
my mamy 3 rodzaje surowca stałego bo na nic go nie mielimy
Kuciapski8 napisał(a):
A my możemy kraść PZty z 16 pozycjiPacSzaman napisał(a):
my mamy 3 rodzaje surowca stałego bo na nic go nie mielimy
i jedyne co robie to dzienna zrzutka i nie musze poświęcać więcej czasu na toPacSzaman napisał(a):
ja dziennie mam 700kk sury![]()
Muniek napisał(a):
1kkk za aktywny farming
Muniek napisał(a):
Bedzie nadal to proporcjonalnie przewaga odkrywcy.
Muniek napisał(a):
z czego na odkrywcy mialbys 600kk z tego samego zródła (zwózki) + 1kkk za aktywny farmingPacSzaman napisał(a):
ja dziennie mam 700kk sury![]()
Ludzie chyba myslą ze oodkrywca ma kopalnie zablokowane
I am back napisał(a):
Mozliwe aczkolwiek niekoniecznie. Zalezy to od kilku czynnikow. Mianowicie, stopien rozwoju ekonomicznego konta na klasie zbieraczaMuniek napisał(a):
Bedzie nadal to proporcjonalnie przewaga odkrywcy.
Muniek napisał(a):
To marginalne znaczenie
I am back napisał(a):
I wlasnie o ten margines sie rozchodzi. Aktywny odkrywca i tylko aktywny bedzie na plus. Zas bierny zawsze straci do zbieracza, niezaleznie od stadium rozwoju konta.Muniek napisał(a):
To marginalne znaczenie
I am back napisał(a):
Odkrywca musi byc aktywnym, by wykorzystac profity dzieki swojej klasie i miec lepsze wyniki niz nieaktywny, logujacy sie tylko na zwozki surowca zbieracz.
Inaczej nie ma sensu większego tym grać. Ale aktywny odkrywca dalej ma przewagę jak widać. Apofis napisał(a):
Ale aktywny odkrywca dalej ma przewagę jak widać.
I am back napisał(a):
Aktywny nad nieaktywnym zawsze bedzie mial przewage. LogiczneApofis napisał(a):
Ale aktywny odkrywca dalej ma przewagę jak widać.
mam tylko ekowe konto na zbieraczu i widze, jak na Librze odkrywcy na ekowych kontach nie potrafia mnie dogonic, stad wyciagam wnioski. PacSzaman napisał(a):
to ty musisz non stop ekspy wysylać,siedzieć i pzty zbierać i tracisz na tym sporo czasu
Taki audi który ma blisko miliard pkt w eko to na pewno ma lepsze zyski na zbieraczu niz nie jeden pros na odkrywcy
Kuciapski8 napisał(a):
Od niedawna gram na nowym uni. I tam właśnie za czołem grać odkrywcą. Po 3 dniach wysłałem może z 20 exp tylko wtedy gdy czas miałem i na jednej dostałem ponad 30kk mety, na drugiej 20kk krisu i mnustwo statków np. 120DT, 30KR, 300MT a na zbieraczu miał bym może z 20 % tegoPacSzaman napisał(a):
to ty musisz non stop ekspy wysylać,siedzieć i pzty zbierać i tracisz na tym sporo czasu
Taki audi który ma blisko miliard pkt w eko to na pewno ma lepsze zyski na zbieraczu niz nie jeden pros na odkrywcy
1 gość