S&D Universum 68 Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019]

• Dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ciap napisał(a):

KKS napisał(a):

Ciap w trakcie trwania mnie wykluczono po zakończeniu
    Decyzje poznałeś przed podsumowaniem? Ty chyba zabawa jeszcze trwała? Bo takie podsumowanie i rozdanie nagród kończy zabawę?

Podsumowanie jest po zakończeniu Edycji S&D mnie wywalono po terminie zakonczenia S&D wiec ten paragraf regulaminu mnie nie obowiązuje
  • Zauważyłem ciekawą zależność w tytułach raportów wstawianych przez Grubego. Ogólnie raporty wstawiał normalnie, a te "wadliwe" były w spoilerach - tylko te :D, czyżby chęć ich ukrycia? Sprawdziłem te:

361. 13-11-2019 16:57:18 - Gruby na Perma [Balerion] - 250.65%
    122. 05-11-2019 13:32:59 - Gruby na Perma [Balerion] - 250.44%
    357. 13-11-2019 16:59:33 - Gruby na Perma [Balerion] - 251.82%

I to, które Ciap nie weszło do tabelki z 248,56%.

Więc to pokazuje, że to jednak było chyba działanie z premedytacją :). Jak ktoś chce, to niech sobie przejrzy poprzednie, mi to wystarczy i na więcej szkoda czasu.

"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
  • justwroum a czy twoje stanowisko w tej sprawie nie jest czasem uwarunkowane tym ze jezeli decyzja opiekunow zostanie podtrzymana to aktywista trafi do malorego, ktory moze wybraz nagrode z aktywisty dla siebie a Tobie zostawic nagrode zlomiarza? Wkoncu byliscie razem w druzynie wiec wydaje sie to dosc prawdopodobny scenariusz. Pozdrawiam
    Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
    kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
    ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
    Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
    Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
  • Danek napisał(a):

Zauważyłem ciekawą zależność w tytułach raportów wstawianych przez Grubego. Ogólnie raporty wstawiał normalnie, a te "wadliwe" były w spoilerach - tylko te :D, czyżby chęć ich ukrycia? Sprawdziłem te:

Więc to pokazuje, że to jednak było chyba działanie z premedytacją :). Jak ktoś chce, to niech sobie przejrzy poprzednie, mi to wystarczy i na więcej szkoda czasu.

zapoznaj sie z raportami nigdy nie stosuje spoilerów
  • KKS napisał(a):

Danek napisał(a):

Zauważyłem ciekawą zależność w tytułach raportów wstawianych przez Grubego. Ogólnie raporty wstawiał normalnie, a te "wadliwe" były w spoilerach - tylko te :D, czyżby chęć ich ukrycia? Sprawdziłem te:

zapoznaj sie z raportami nigdy nie stosuje spoilerów
    A co to wyżej jest? :P

COMA
  • nie, moje stanowisko jest uwarunkowane logicznym myśleniem i zasadami, które powinny wszystkich obowiązywać :) gruby chciał pokazać po raz kolejny gdzie ma wszystkie zasady, no i niestety tym razem mu się one nie zmieściły w te miejsce :E

specjalnie dla Ciebie wezmę drużynówkę albo w ogóle zrzeknę się nagród :E

równie prawdopodobnym scenariuszem jest, że tak boisz się drugiej strony barykady, iż chcesz aby nagroda przypadła grubemu xD
    Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
    Strzel se dagmarkę!
  • No ale są poprawne dwa raporty na 250,01 i 250,02 czyli mogło dojść do pomyłki w kopiowaniu. A gruby przekonany że symulacje nie kłamią nie sprawdził czy % jest ok...tylko w którymś momencie doszło do zastąpienia niemieszczącego się w progu...za dużo alko gruby XD
    Te spojlery słabo wyglądają :E
    Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Koloc ().

• to cos kuleje te twoje logiczne myslenie. Bo nie wiem co za roznica dla mnie kto dostanie w nagrode badanie. Nie wiem co do tego mialo by teoretyczne banie sie przeciwnikow.
    Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
    kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
    ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
    Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
    Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
  • KKS napisał(a):

Wziełeś to z Raportów ?

ps widzę ja nie stosuje spolerów czemu akurat tylko 1 skoro miałem do ukrycia podobno 10 ?

Pierwszy, to to co wstawiłem. Drugi inny, pierwszy z brzegu. Serio mam wrzucać kolejne linki?

COMA
  • KKS napisał(a):

ciap napisał(a):

KKS napisał(a):

Ciap w trakcie trwania mnie wykluczono po zakończeniu
    Decyzje poznałeś przed podsumowaniem? Ty chyba zabawa jeszcze trwała? Bo takie podsumowanie i rozdanie nagród kończy zabawę?
    Podsumowanie jest po zakończeniu Edycji S&D mnie wywalono po terminie zakonczenia S&D wiec ten paragraf regulaminu mnie nie obowiązuje

Czyli jeżeli zrobię RW 19.11.2019 i wrzucę w temat 22.11.2019 to nie mogę zostać za nie ukarana bo już jest po zabawie (20.11.2019)? :fsmile:
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik
  • Kromak napisał(a):

to cos kuleje te twoje logiczne myslenie. Bo nie wiem co za roznica dla mnie kto dostanie w nagrode badanie. Nie wiem co do tego mialo by teoretyczne banie sie przeciwnikow.
    po pierwsze Twoje*

co u mnie kuleje? proszę o jakiś argument, a nie bicie piany w moim kierunku. dla mnie również nie ma znaczenia kto otrzyma w nagrodę badanie, ba! chętnie zrzeknę się jakichkolwiek nagród jeśli masz zamiar wysnuwać takie teorie spiskowe i mierzyć mnie swoją czy grubego miarą ;]

prosta zależność - komornicy to głównie flota grubego, bez floty grubego i komorników jesteście sami na misie i iksy, więc Twoje stanowisko w sprawie może być uwarunkowane albo tym, iż boisz się przeciwników, albo tym że chcesz polepszyć stosunki z Grubym bijąc mu brawo przy kolejnej próbie oszustwa, albo po prostu piszesz wysryw tylko po to aby go napisać ;)
    Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
    Strzel se dagmarkę!
  • KKS napisał(a):

I ponad 340 dobrze przepisałem więc nie jest zemną najgorzej @Ruda Fuszerę odwalił nie poprawiała błędów teraz szopkę odstawia z radą @ciap pomóż im w tej Radzie z tabelkami bo pojęcia nie maja @Ruda za co ty kupony na anty dostajesz jak ty taką Fuszerę Odwalasz ? są to raporty z pierwszych 2 tygodnie mogłaś spokojnie sprawdzić odnalazł bym raport poprawiłbym nie uznałabyś starcia i tyle a nie robicie nowe zasady wyssane z palca
    Ja bardzo dużo znieść mogę pod swoim adresem, ale to czego Ty sie teraz łapiesz przekracza wszelkie granice.

Seek na tym uni jest co roku sporym wyzwaniem dla prowadzącego tu rozgrywkę. To jedyne uniwersum gdzie tak wiele osób bierze udział, a co za tym idzie spodziewać się można masy raportów. Dużo raportów? To i ogrom błędów, które wynikały z niedbałości w wklejanych nagłówkach. Zarzucasz mi odwalenie fuszery, bo nie wskazałam Ci błędu podczas trwania rozgrywki. Z czystym sumieniem przyznam, że nigdy nie wpadłabym na to że gracz będzie zawyżać % tak by starcia łapały się w próg. Ktoś napisał, że wierzy w uczciwość wstawiającego, ja też uwierzyłam ;) Uwierzyłam do takiego stopnia że przez dwa dni z kalkulatorem przeliczałam raporty i notowałam te które zostały zawyżone. Sytuacja została zgłoszona Radzie S&D (dla niektórych informacja istotna: nie jestem członkiem Rady S&D, więc nikt nie musi mnie z niej wyrzucać). Po przeanalizowaniu sytuacji podjęto taką, a nie inną decyzję. Ukarano oszustwo, które nie jest i nie będzie akceptowane w Projekcie. Nigdzie nie jest też napisane, że raporty które zostały zaliczone w podliczeniu muszą być uznane w podsumowaniu. Jest masa takich sytuacji, przykładem jest niezaliczenie raportu po podliczeniu gdy gracz dostaje za dane rw bana.
    Za co dostaję kupony? Moderuję działy, sprawuje nadzór nad moderatorami i ich szkolę. Nie za prowadzenie S&D. Projekt nie jest w moich obowiązkach teamowych. Poświęcam swój czas, nerwy by wspomagać projekt który dwa dni temu skończył 13 lat.

Na ten moment temat zamykam, otworzę dyskusje kiedy pojawi się skorygowane podsumowanie.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • Podsumowanie ponownie do wglądu.
    Wszystkie Wasze uwagi skorygowałam, myślę że teraz powinno być w porządku. @dziuniek1 co do Twojego rw, nikt go na złość nie schował. Po prostu nie dodałeś znaku procentu i program go nie uwzględnił.

Udanych Andrzejek. ;)

P.S Bym zapomniała, aktywista może @Mallory wybrać jako nagrodę astrofizykę jeżeli mieści się w progu nagród :)

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
  • @Ruda jak się coś organizuje to się zajmuję od A do Z całością. Jakbyś na bieżąco podliczała raporty uczestników była byś wstanie złapać jakieś nie dociągnięcia błędy i je korygować a tak biedactwo zapuściło programik i hop siup po robocie . Żenada i dno

Tutaj organizatorzy i pseudo wyimaginowana rada S&D pokazali jakimi Pokemonami są.
    UNI 10 K
    S O L O ----> 14989,16% A C S ----> 916,06%
    UNI 35 k
    S O L O ----> 20782,66%
    A C S ----> 37711,88% + top 1 acs uni 35 26411,39%
    UNI 55 i
    S O L O ----> 3552,68% A C S ----> ?
    UNI 68
    S O L O ----> 91731,23 A C S ----> 50108,21%
    TOP 1 ogame pl Thrall [3 X] vs koparka [T2D] - 86533,37% top1 solo
  • Jezeli wklepuje sie tyle rw, w dodatku na lekkim rauszu, to nie trudno o pomylke, zeby do tytulu wkleic niewlasciwe rw. Tymbardziej , ze rowniez innego typu pomylki sie rowniez zdarzaly, o ktorych wspomnial Koloc.
    Kolesiostwo Rudej z Filemonem wyszlo juz rok temu, jak Filek znal sklady druzyn jeszcze przed publicznym ich ogloszeniem. A ta sytuacja ktora w tej chwili zaistniala utwierdza tylko moje i wielu innach graczy przeswiadczenie, ze Ruda nie powinna w ogole byc w szeregach Teamu ogame, poniewaz od razu widac jej stronniczosc. Nie sprawdzila poprawnosci rw, pomimo ze miala na to czas, gdyby w tamtym czasie rw zostaly sprawdzone, ewentualnie odrzucone/nie zaliczone, Gruby mial by byc moze mozliwosc odszukania wlasciwego rw i wklejenia go pod odpowiednim tytulem i %, mogl by te bledy poprawic.
    Jezeli probujecie zwalac wszystko na programy, to oddajcie prowadzenie S&D we wlasciwe rece, bo jak Ciapka pokazala, da sie stworzyc odpowiedni program, ktory z automatu wyszukuje takie bledy.
    Niedopatrzenie poprawnosci rw to jedna kwestia, ale jak opiekun S&D moze przyznac nagrode osobie, ktora nie spelnia sredniego % z lacznych rw - @Ruda, to tylko swiadczy o twojej niekompetencji i stronniczosci, ukladach i kolesiostwa z Filem! Nie potrafisz sie przyznac ze poleglas w tej edycji S&D, bo nie udalo sie wcisnac nagrody aktywisty Filowi, to teraz trzeba znalezc kozla ofiarnego i tak czy siak dokopac Grubemu.
    Jak poloze na szale jego jak to niektorzy twierdza "oszustwo" a Twoje @Ruda oszustwo, to jego 10 niepoprawnych rw nie zmienia wyniku rozgrywki, a Twoje tak. Zenujace, ze jednym mylic sie wolno bez konsekwencji, a drudzy od razu dostaja w czape.
    Filek tez sie pomylil sciagajac moony zapychaczowi we wlasnych US - zero konsekwencji
    F4ust tez sie pomylil ladujac na banie, i jemu jakos nie dano blokady na kolejne edycje S&D
    To jest rowne traktowanie graczy!
  • tak grubemu zalezalo ze oszukiwal a jak go zlapano na tym to obrzuca kazdego epitetami masakra gruby to tylko gra pamietam tego flasha co dales z Filem i jego aktywkami pewnie chciales mu dopiec i zdobyc za wszelka cene co? musi miec teraz niezly ubaw jak widzi co za walki robiles i jak sie tlumaczyles z tego :E
    cala prawda "rynku" pozdrawiam

Johnkopytko z klanu Kopytkow
    Najwiekszy fan Jennifer Aniston <3
  • Jak dla mnie żenada co sie tutaj wyprawia od dłuższego czasu ( mam prawo do wypowiedzi bo gram w tą gre dość sporo czasu i aktywnie na starym uni tarazed top2 flo wiec udzielam sie )
    Za kazdym razem na kazdym uni jak jest s&d sa popelniane bledy typu takie jak popelnil tutaj gruby czyli zle wyliczony procent. Ale nie jest to wina gracza to osoba która odpowiada za akceptacje jest odpowiedzialna zwrocic uwage by poprawić dane starcie (%) gruby zostal odrzucony calkowicie od s&d i z jakiej racji ? Pierwszy raz spotykam sie z takim podejsciem przeciez to nie trzyma sie wogole zasad jak i regulaminu .... Inni gracze na innym uni gdy popelniali takie bledy zostali tylko informowani by poprawić% wiec powiem krótko traktujecie nas jak smieci ta gra powoli upada na psy wcale sie nie dziwie ze powstaja nowe uni i po chwili kazdy przestaje grac .... Pozdro