Witam, +30 pól dotyczy tylko planety matki czy również pozostałych planet? Zrobiłem z 15 prób na dużą planetę i maksymalna jaką uzyskałem to 247, czy jest możliwość wylosowania planety powyżej 270 pól? Jakie są minimum a jakie maximum na tym uniwersum?
Janice - maksymalny rozmiar planety?
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
image.board.gameforge.com/uplo…55e87ff4f9708cc553974.png
+ 30 pól do każdego z tabelki
bonus jest do każdej planety -
A więc jest szansa na 270 pól? pytam ponieważ na 14 prób najwyższą jaką udało mi się uzyskać była 247 : data-verified= "> czyli wychodzi na to, że mam pecha? Dodam, że robiłem tylko na poz. 7-9
Poza tym temperaturę na pozycji 8 miałem max 75 stopni co jest niezgodne z tą tabelką.Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez mistrzou ().
-
14 prób to bardzo mało żeby stwierdzić jakie są możliwości otrzymania pól. Według tabelki masz 100 pól możliwych do otrzymania. Ty zrobiłeś tylko 14 prób.
Ja czasem wysyłałam 6-9 rzutów po 19-20 fal żeby uzyskać coś z górnej półki.
Ostatnio mi się nie chciało i zostawiłam sobie 14.835km (229/245) -
270 nierealne?
-
No realne, na 6/7/8/9, ale w sumie dokładnych procentowych szans nikt nie zna, więc Ci nikt nie powie Sam najwięcej trafiłem 260 na 7ce :pThis seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
Now is the time for action. -
Czyli szansa na więcej pól na planecie nie jest jednakowa i mamy większą szansę wylosowania małej liczby pól a im więcej pól tym mniejsza szansa trafienia?
-
Tego nie wiedzą nawet najstarsi Indianie.This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
mistrzou napisał(a):
czy jest możliwość wylosowania planety powyżej 270 pól?
Pamiętam jak wbiłem na Eridanus w dwa miesiące po otwarciu serwerów i pierwszym strzałem trafiła mi się kulka z 274-ma polami. Trzeba mieć farta, albo próbować nieco więcej niż 15 razy. Przypuszczam tak jak Ty, że rachunek prawdopodobieństwa trafienia dużych planet celowo jest zaniżony względem oczekiwań. Myślę, że właśnie po to, aby ten element gry absorbował i gracz mógł mieć satysfakcję z włożonego w to wkładu. Jakoś niecałe dwa lata temu robiłem takie próby, no ale niestety nie mam dziś tych danych. W każdym razie wiem na pewno, że poleciałem kilkadziesiąt razy i udało się. Aby znaleźć te naprawdę takie planety trzeba mieć dobre Uni (mam tu na myśli takie, które nie jest zawalone urlopowiczami) i próbować do skutku. -
Okej, dzięki za informację. Szansa na zdobycie planety z większą ilością pól musi być ewidentnie zaniżona, na 25 prób wyszła mi z 254 polami więc już sobie darowałem i ją zostawiłem, teraz szukam drugiej o tych samych bądź większych rozmiarach...
-
mistrzou napisał(a):
Czyli szansa na więcej pól na planecie nie jest jednakowa i mamy większą szansę wylosowania małej liczby pól a im więcej pól tym mniejsza szansa trafienia?
-
Krążą legendy, że jeden posiadł moc wytworzenia planety z 280 polami... ale to tylko legendy... xD taka jest szansa na 270+...
-
Jak grałem za czasów gdzie nowe uni to wasat jakieś 4-5 lat temu to zdobycie max pul nie było takie trudne max 10 kolonizatorów mowa o planetach z 252-polami dopiero od wprowadzenia aktualizacji tej co zmieniła sposób logowania zmienił się chyba algorytm na przeliczanie szansy przy kolonizacji to pomimo wysłania około 35 kolonizatorów na uni +30 pól trafiłem dopiero na 261 a do tej pory jakieś 250-259 gdzie na normalnych parametrach uni posiadanie 220-230 to nic ciekawego
-
No dobra to ja na Janice puściłem około 55 i największą udało mi się 254 złapać... 270 ile szans? 1% a 270 to nawet nie max licząc +30 pól... nie raz były po 190-200 pól do cholery... xD
-
UKM-2 napisał(a):
Jak grałem za czasów gdzie nowe uni to wasat jakieś 4-5 lat temu to zdobycie max pul nie było takie trudne max 10 kolonizatorów mowa o planetach z 252-polami dopiero od wprowadzenia aktualizacji tej co zmieniła sposób logowania zmienił się chyba algorytm na przeliczanie szansy przy kolonizacji to pomimo wysłania około 35 kolonizatorów na uni +30 pól trafiłem dopiero na 261 a do tej pory jakieś 250-259 gdzie na normalnych parametrach uni posiadanie 220-230 to nic ciekawego
Obecnie na naprawdę dużą planetę trzeba po prostu poświęcić sporo czasu i kolonizatorów (lub mieć farta ), dlatego to raczej dla wąskiej garstki graczy którzy będą wyjątkowo cierpliwi -
kiedys to sie lapalo planety nawet w okolicach 350 pol
ale szwaby pazerne sa na kase
dodali P2W opcje za antymaterie by zwiekszyc pola
no i masz te planety teraz okolo 200 pol by interes sie krecil... -
Absurdalnie zaniżyli szansę na wylosowanie planety 250+, grając na uni z +30 polami czuje się jakbym grał na uni bez tych +30pól dla planet. Na około 30 prób trafi się 250+. Wątpię, że nawet kilku graczy na Janice ma planety powyżej 270 pól. Największą jaką słyszałem, że ktoś ma to 263 pola a można przecież wylosować około 286 pól max.
-
bo pewnie te "+30" to jest maksymalny bonus jaki można otrzymać przy kolonizacji, a nie stały nie licząc planety matki, na której dostajesz +30Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
Wniosek z tego taki że powinniście ładnie podziękować za bonus +30
-
Jest to stały bonus do wylosowanej ilości pól. Szansa na wylosowanie planety 230 pól na uni z bonusem 30, jest taka sama jak szansa na wylosowanie 200 pól na uni bez żadnych bonusów. Bonus jest nakładany dopiero po losowaniu, a nie przed
Absurdalnie zaniżyli szansę na wylosowanie planety 250+, grając na uni z +30 polami czuje się jakbym grał na uni bez tych +30pól dla planet. Na około 30 prób trafi się 250+. Wątpię, że nawet kilku graczy na Janice ma planety powyżej 270 pól. Największą jaką słyszałem, że ktoś ma to 263 pola a można przecież wylosować około 286 pól max.
This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
Ja miałem po 3 kolonizacjach planete 275pol, po nastepnych 2 2planety 265pol, a pozniej reszta planet 255 nawet po 10kolonizacjach, wiec to loteria, z tym że według mnie szansa na wylosowanie tych najwiekszych jest śmiesznie mała i miałem farta. Poźniej przez 20kolonizatorów wpadało już samo ścierwo po 240pol
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0