Apofis napisał(a):
Zostało by mało kont haha bezsensu a gf nie zarobi pomysł absurdalny
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
ackra napisał(a):
To była riposta górnika na pomysł flociarza. Wiadomo że takie pomysły nie przejdą, chyba że GF chciałby skasować projekt.
-
ale cios antynazista napisał(a):
Starrk napisał(a):
@buleon ale @edes miał na myśli gamonia @ale cios antynazista
Szczerze to wszystko zależy od częstotliwości tych eventów w grze. Raz do roku? Ok, nietrafiona inwestycja. Co miesiąc? Przetopić konto na jedną kopalnię mety na pozycji 8 i odcinać kupony z kolejnych eventów
Tak btw. dla czystej ciekawości, ile taniej wychodzi antymetria z brazylii ? -
@memento-mori
Trochę gorzej niż była turcja - ale i tak się opłaca. Ok. 2x więcej anty dostajesz. Więc nawet jak wliczysz utratę eko z 3 dni (ban za vpn) to i tak "kilka" pakietów więcej dostaniesz. Oczywiście to ma sens jak kupujesz za mimimum 300-500 pln. -
Ja płacę przez pejpala. Wydaję erło, przelicza mi na złotówki. Za te posty powinny być bany, ale zaryzykuję, bo ktoś napisał że tylko PayPal. Jaki to ma wpływ na relację gracz : GO, kiedy GO i tak widzi przelogowania na vpnie?
Przypuszczam, że i tak przymkną oko gdyby to widzieli, bo nawet nie liczę ile wydałem (bo nie chcę tego wiedzieć ), a trochę tego poszło. -
cokolwiek napisał(a):
@memento-mori
Trochę gorzej niż była turcja - ale i tak się opłaca. Ok. 2x więcej anty dostajesz. Więc nawet jak wliczysz utratę eko z 3 dni (ban za vpn) to i tak "kilka" pakietów więcej dostaniesz. Oczywiście to ma sens jak kupujesz za mimimum 300-500 pln.
Pakiet 1,3kk anty w Turcji wychodził poniżej 80 złotych, a w Brazylii 120? W Polsce za stówkę masz 600k anty. Oczywiście ma to sens za każdym razem. -
Art napisał(a):
Szanowni Gracze,
już w środę, 2 grudnia zostanie aktywowany skrypt przenoszący nieaktywne konta dłużej niż 60 dni, na serwer nieaktywnych graczy.
Oznacza to, że od czwartku, 3 grudnia o 3:00 będzie przenoszonych 100 kont nieaktywnych dziennie.
Wasz Zespół OGame
-
Z każdego uni po trochę czy z jednego? Ile to potrwa rok, dwa ?
-
edes napisał(a):
Z każdego uni po trochę czy z jednego? Ile to potrwa rok, dwa ?
-
NowyLolek napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
@memento-mori
Trochę gorzej niż była turcja - ale i tak się opłaca. Ok. 2x więcej anty dostajesz. Więc nawet jak wliczysz utratę eko z 3 dni (ban za vpn) to i tak "kilka" pakietów więcej dostaniesz. Oczywiście to ma sens jak kupujesz za mimimum 300-500 pln.
1. W Turcji było super - ale było. Ok 2.5 - 3x lepiej niż w PL
2. W BRA jest ok 2x lepiej
3. Popatrz na cyferki jakie napisałeś, policz - i wyjdzie ci dokładnie to samo co napisałem.
4. A przy okazji jeszcze twierdzisz, że nie mam racji
5. Na koniec - tak, teoretyk (kupowania w kurortach) - bo ja max wydawałem 20 pln / uni, kupowane w PL. I więcej już nie wydam. -
Nie to samo, bo @NowyLolek podał konkretne kwoty i jak to wychodzi. Ty podawaleś, że w BR oplaca sie kupowac paczki od 300 do 500 zł. On wykazał że za mniejsze kwoty. Btw. @cokolwiek pisałeś kilkukrotnie, że znikasz z forum, weź znikaj w końcu co
-
Statystyka sprzed 2 tygodniu (?), jak ogłosili cmentarz:
serwer Konta Aktywni Do kasacji Konta po kasacji % aktywnych 68 3.848 994 1.744 2.104 47 Nekkar 3.782 494 1.806 1.976 25 Quantum 7.709 392 3.469 4.240 9 Taurus 4.403 259 1.723 2.680 10 Libra 4.781 435 2.305 2.476 18 Virgo 2.550 152 1.141 1.409 11 Wezn 2.756 134 1.228 1.528 9 Xanthus 2.326 260 1.103 1.223 21 Yildun 5.009 244 2.095 2.914 8 Zibal 867 114 399 468 24 Aquarius 679 80 281 398 20 Bellatrix 460 75 176 284 26 Cosmos 1.017 268 348 669 40 Dorado 698 98 307 391 25 Europa 1.292 203 509 783 26 Fenrir 1.006 153 434 572 27 Galatea 742 97 341 401 24 Himalia 455 94 193 262 36 Indus 691 147 300 391 38 Janice 672 114 303 369 31 Kalyke 838 309 263 575 54 Leda 959 242 349 610 40 Mensa 860 318 219 641 50 Norma 758 202 248 510 40 167 1.193 474 289 904 52 168 697 262 173 524 50 169 1.034 476 133 901 53 170 1.391 743 55 1.336 56 171 3.238 2.091 7 3.231 65 172 1.813 1.813 0 1.813 100
ciap i jej tEMpe tabelki, PL hejt start! -
powyginany drucik napisał(a):
Do kasacji
-
Apofis napisał(a):
powyginany drucik napisał(a):
Do kasacji
To kasacja w znaczeniu znikają z serwera ;x -
Wiedziałem, że na Q jest niebiesko - ale że aż tak - to nigdy bym nie powiedział. Dla mnie to jednak jakiś szok.
@powyginany drucik
Wiesz już jak wyszło zdjęcie banów w połączeniu z cmentarzem? Konto może legalnie wrócić na dowolne uni i już bez bana? Jeżeli tak - to cudo nic tylko pogratulować GF profesjonalnego podejścia -
cokolwiek napisał(a):
Wiesz już jak wyszło zdjęcie banów w połączeniu z cmentarzem? Konto może legalnie wrócić na dowolne uni i już bez bana? Jeżeli tak - to cudo nic tylko pogratulować GF profesjonalnego podejścia
Wsio ok jest. Widać info że bany są nadawane systemowo było tajną informacją teamu DE. Nie wnikam.
Wychodzi że proces przebiega:
-> konta przenoszone dostają blokadę konta i są kopiowane na nowy serwer
-> po 7 dniach konto jest kasowane na starym serwerze
Może w przyszłości nie będzie tego bufora 7 dniowego. Nie zdziwcie się jak na serwerach będzie przybywać banów. -
A jak konto jest tu i tu to gdzie się zaloguje? Nigdzie bo będzie zbanowane?
-
Jak przed przenoszeniem miałeś bana to na cmentarzy tez masz bana.
Jak przed przenoszeniem nie dostałeś bana to na cmentarzy nie masz, masz tylko na starym.
Nie wiem czy tak będzie ale przenoszenia które były robione do tej pory konta na starym uni zostawały przez 7 dni z załączonym banem żebyś się nie logował. -
Mówi się włączać a nie włanczać. Lubisz się czepiać szczegółów.
Ludzie, trochę humoru! -
Od kiedy wyłączyli rynek to ludziom nie do śmichu hehe
no ale cebule pierwsza klasa dałeś hehe -
Sęk w tym, że GF samo nie wie czego chce. Są skupieni na młodszych geldabziehen. Tam nie ma ludzi od OGame, którzy są skupieni wyłącznie na tym projekcie.
Co chwilę jest narzekanie na coś. Niedawno było na balans klas, bo topki wymusiły fuzje między serwerami i cmentarze, żeby był luz na migracje. Jak ktoś śledzi .en, to wie o czym teraz piszę, bo tu te same rozkminy pojawiają się +/- kilka dni potem. Ogólnie chodzi mi o to, że daliby sobie spokój z gmeraniem w grze, wyciągnęli wnioski z poprzednich wtop - nie ujmując im zasług, bo nikt nie chwali zmian w relokacjach i pojemnościach transportu. Daliby se na luz i pomyśleli co wprowadzić na testowe pod 20-tą rocznicę, zanim zaczną się bugi.
Rynek to luj. Dobrze że go skasowali, bo patrząc na przeliczniki, tylko - za przeproszeniem - frajerzy z licytacji z multikontami chętnie się w to bawili.
A cebule wymyślił Starrk. Mój mem dotyczył tylko tych co mają tego, ekhm!... skilla - dlatego postawiłem to koło antymaterii. -
Ten cmentarz to już ruszył ? Czy jutro?
Rynek był ułatwieniem handlu i możliwością kupna statku. Przeliczniki można było zmieć na takie same jak w handlu tradycyjnym ale zabrali to trudno.
Teraz mogli by dodać kupno statków w każdej klasie. bo inaczej trzeba klasę zmienić na żniwiarki a szkoda. -
A spieszy Ci się na cmentarz?
Dzizas, robią to bo muszą, a nie dlatego żeby się kto cieszył, że uni będą bardziej przejrzyste?
Takie pytanie - w sumie nie tylko do Ciebie, ino tak ogólnie: kto jaką z tego korzyść ma?
Fakty:
- konta nie są usuwane
- niestety cebuliony nie mogą być wydawane na powrót do poprzednich kordów i temperatur
- nauczyli się jechać powoli, żeby nie było bugów
- cierpliwości...
- tym co robią ule, już chwilę temu zaproponowano logować się w dzień wypłaty, dla nawyku
- itd, itp.
Serio... Co Ci da ta informacja kiedy co i jak, skoro poza tym eko, floty itd, śmiga normalnie? Trzeba z tego robić dyskusję? -
Aurora Borealis napisał(a):
Trzeba z tego robić dyskusję?
-
Bajania topkowiczów. Anty be - punkciki spoko. Sami zabijają ducha rywalizacji szukając luk, zamiast zgłaszać błędy. Póki co, w tej kwestii zauważyłem że teamy stały się bardziej ostrożne i zbierają info od graczy zanim GF walni GaFę. Także tego, nie byłbym taki pewny stałych mechanizmów, które pozwalają mieć 1.000.000.000.000.000.000 punktów dzięki cmentarzom, pakietom mety i multi.
Czas udowodni, że nawet gdy GF da potylicy, cwani co na forum gadają, że anty be (a sami pakują w konta), będą mieli z gry tyle samo ile ci, co są na szaro, bez poziomu zbiornika. Po prostu GF wydaje się, że umie wyciągać kasę z ludzi, ale nie umie. A cierpią na tym tylko GO, bo muszą czytać durne tickety od ludzi, którzy są zawistni o to, że ktoś lepiej ogarnął luki - za darmo. Taką mam nadzieję, że mimo mantrowania o tym, że gra upadła, to wszystko umilknie po 20-tej rocznicy, bez żadnych 8.0+
Cmentarze to kolejny epizod w nieogarze GF. Nie panikuj, graj.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Aurora Borealis ().
-
Ja tam nie panikuje hehe tylko ciekawy jestem, nic więcej.
Najlepsi będą się przenosić czy tam inne konta, nie istotne hehe jak się komuś znudzi jedno uni pójdą na inne i tyle.
GF samo umożliwi to poprzez item za anty do przenoszenia.
Wiec norma to będzie, tylko trzeba się będzie przyzwyczaić, że obudzisz się rano a tu niespodzianka cię czeka w postaci nowego kolegi, który tu przeniósł się żeby coś upolować hehe. -
Ciekawe, czy górnicy przeniosą się na uni Kwazar? To uni ma obecnie najlepsze parametry ekonomiczne (eko x10, badania x20). Jeśli ktoś wybierze przenosiny z użyciem serwera dla nieaktywnych urlopowiczów, to amortyzacja takiego ruchu wyjdzie 140 dni. Zmiana eko z x7 na x10 i rezygnacja z wydobycia na 60 dni daje właśnie taki wynik.
-
Ciekawe ile powstanie uni ze speedem x10, żeby już zdechły Quasar miał z czym fuzję zrobić. Ankieta o badania na u68 też sugeruje, że będą windować te na eko x8. Na razie można gdybać. Tylko gdybanie nam zostaje.
-
Starrk napisał(a):
@Hahohe ale info jest: zdobywasz te poziomy po kolei, a trytytki to po prostu punkty XP potrzebne na osiągnięcie poziomu.
@edes na testowym było 800-900 trytytków do osiągnięcia na dzień z wylosowanych zadań (20% więcej przy aktywnym sztabie), czyli masz 12,5k trytytków potrzebnych do ukończenia eventu i 14 dni na zdobycie tychże
-
z tym cmentarzyskiem cos ruszyło? Bo podobno już dziś o 3 w nocy miało ruszyć, a w sumie nawet nie podano dokładnie na jakiej zasadzie w sensie pisze, że 100 kont dziennie, ale z jednego uni? Z jednego kraju (ze wszystkich uni) czy ogólnie ze wszystkich spoleczności 100 kont dziennie? Bo tam gdzie gram to nie widziałam, by skasowano/zbanowano jakiegos idlaka
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości