Wiadomości z rynku dalej cisza nie naprawili. Dalej nie można odebrać sury z rynku, którego już niema. A wystarczyło poczekać tydzień aby zdjąć to normlanie. Się pośpieszyli.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Smell my Farts napisał(a):
zmiany zmiany...
kiedy przejdziemy z gry przeglądarkowej na mobilna apke ???
tam to dopiero bedzie GF kosic eurasy i inne dongi,
sombrero i tlukana pay to win pelna gemba,
kiedy bedzie doplacz do predkosci floty???
kiedy czar spowolnienia dla przeciwnika ???
kiedy bonus + 10% do sily ataku floty ???
kiedy wkoncu bedzie dostepny lotniskowiec ???
kiedy bedzie mozna sie spodziewac nowej pozycji w obronie - brzozy ???
kiedy bedzie mozna miec wiecej niz 1-en ksiezyc przy planecie ???
kiedy bedzie mozna robic desant na planety i krasc anty, spalac budynki ???
kiedy po pojmaniu komandora floty przeciwnika bedzie mozna zmienic nazwe tegoz gracza ???
kiedy zamkna ostatnie tesco ???
kiedy przestana ludzie mowic powodzenia w realu ??? no bo w zabce albo auchanie to ja kumam
kiedy GF wkoncu zmadzeje ???
kiedy slowo art/team przesranie byc synonimem beznadziejnosci, marazmu
na tance GoGoGo
kiedys ta gra byla fajna, dinozaury pamietaja, a teraz tfuuu,
Pozostaje Ci Przetrwać
Super gra, najlepsza gra !!!
Graj i wygrywaj:
- za 5000 antymaterii kup 12 zawodnika na boisko
- za 3000 antymaterii kup przedmiot "Blokada spalonych" - dzięki temu sędzia nie będzie gwizdał spalonych Twojej drużyny
- za 2500 antymaterii kup Super szpinak - Twoi zawodnicy biegają 2 razy szybciej od przeciwników
- za 50 000 antymaterii kup dodatkowe 3 punkty za zwycięstwo
- za 40 000 antymaterii kup przedmiot "Betonowa bramka" - Twoja bramka na 3 najbliższe mecze zostaje zamurowana zbrojonymi pustakami
Życzymy miłej gry !
129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
- za 5000 antymaterii kup 12 zawodnika na boisko
-
A ja cały czas mogę odbierać zakupy z rynku przez wiadomości, na wszystkich serwerach, na których gram. Nie wiem co wy macie za problemy
-
Void napisał(a):
Nie wiem co wy macie za problemy
-
Ten rynek trochę pokazuje jak GF miota się od ściany do ściany moim zdaniem. Najpierw chcieli zrobić grę bardziej interaktywną, ciekawą i dynamiczną. Zamiast to porządnie naprawić (choć końcowo złe już nie było) postanowili wszystko wykopać w kosmos. Po tym roku z rynkiem to czuję się teraz jakby mi blue włączyli..
Rynek można było wykorzystać w jakiś mądry i bezpieczny sposób, bez jego usuwania, np:
- możliwość kupna statków klas po z góry ustalonych przez GF cenach
- zdefiniowanie na sztywno rynkowego przelicznika surowca i umożliwienie handlu w ten sposób (rozumiem, że to GF bolało, bo jednak wcale nie chodzi o to, żeby ludzie handlowali ze sobą, tylko o drobniaki z handlarza)
Patrząc na te zmiany, są one bez ładu i składu zupełnie, ale pewien jestem tego, że nie chodzi w nich np o to, by gra była uczciwsza. -
Nonick napisał(a):
Rynek można było wykorzystać w jakiś mądry i bezpieczny sposób, bez jego usuwania, np:
- możliwość kupna statków klas po z góry ustalonych przez GF cenach
- zdefiniowanie na sztywno rynkowego przelicznika surowca i umożliwienie handlu w ten sposób (rozumiem, że to GF bolało, bo jednak wcale nie chodzi o to, żeby ludzie handlowali ze sobą, tylko o drobniaki z handlarza)
-
Też wydaje mi się, że cała tajemnica tkwi w itemie do zmiany klasy. Scenariusz jest dość jasny.
Rejestrujesz się na nowym uni:
- odpalasz odkrywcę, bo inaczej Ci wszyscy odjada
- masz aspirację zostać flociarzem - prędzej czy później zmiana
- chcesz być odkrywcą, ale nie mając pełzaczy po czasie dogania Cię zbieracz i cyk... zmiana
W skrócie teraz grając z amortyzacjami i licząc solidnie co się opłaca - przynajmniej raz na grę trzeba dokonać zmiany klasy -
Nonick napisał(a):
skrócie teraz grając z amortyzacjami i licząc solidnie co się opłaca - przynajmniej raz na grę trzeba dokonać zmiany klasy
-
-
Próbuję się dowiedzieć
-
Apofis napisał(a):
Nonick napisał(a):
skrócie teraz grając z amortyzacjami i licząc solidnie co się opłaca - przynajmniej raz na grę trzeba dokonać zmiany klasy
Proste -
Art napisał(a):
Próbuję się dowiedzieć
po paru klikach idzie odebrac surke -
Za te ciągle zmiany powinni niemcom dać jakąś nagrodę, najlepiej pozłacany koszyk na tacę od ojca Tadeusza a po 11 miesiącach zamienić go na szpitalną kaczkę.
-
^ lucyfer^ napisał(a):
Mozesz grać odkrywcą i zbierać rozporki. A
-
Ja rynek używałem tylko po to żeby wystawić dex na sprzedaż. Spoko było to że mogłem sobie wystawić surke a nie trzymać gigantycznej ilości DTkow żeby potem ją komuś zawieźć. Nie musiałem się ugadywać, czekać aż komuś wroci FS a dzisiaj nie mam może jutro itd. Wystawiłem i kto pierwszy ten lepszy i dziękuję. Ty ani ja się nie martwimy o odbiór bo mieliśmy 7 dni na podjęcie decyzji i gitara. Teraz znowu trzeba będzie bujać się z wymianami xD
-
Witam.
Czy są jakieś zmiany w grze , gdyż moje konto na uni Octans zostało usunięte będąc na urlopie ? -
caparzoallegro napisał(a):
Czy są jakieś zmiany w grze , gdyż moje konto na uni Octans zostało usunięte będąc na urlopie ?
Jeśli nie minęło 35 dni to nie wiem.
Mieli przenosić konta nie aktywne ponad 60 dni na cmentarzysko ale chyba jeszcze tego nie uruchomili w Polsce. -
Apofis napisał(a):
Mieli przenosić konta nie aktywne ponad 60 dni na cmentarzysko ale chyba jeszcze tego nie uruchomili w Polsce.
Działa na razie na 3 serwerach DE/ES/EN.
caparzoallegro napisał(a):
Witam.
Czy są jakieś zmiany w grze , gdyż moje konto na uni Octans zostało usunięte będąc na urlopie ?
Napisz ticketa czy mogą przywrócić > ogame.support.gameforge.com/index.php?fld=plPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
El Baaboollo napisał(a):
Ten +1 do kopalni to ile czasu działa ?
-
a teraz całkiem powaznie, wszedłem na Tucana i moje pytanie:
Jak ten typ tak szybko rozwija konto za płatne dodatki ? Uzupełnienie surki o dobowe wydobycie to 360 000 anty za wszystkie surowce....ale przeciez trzeba najpierw eko rozwinac zeby cos z tego miec. Wszystko wiadomo da sie przeklikac ale....kurde nie kalkuluje mi sie 1,4 MLD pkt uzywajac uzupelnienia surowcow za kazdym po 360 000 anty. To by 100 tys zł chyba musiał wydac.
Nie ogarnim platych dodatków.
Moze ktos tu cos sensownego napisac ???Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Cały czas wiemy, że nie ogarniasz, co już wyżej udowodniłeś. xD Wystarczy kupować metal i mielić go u handlarza, kupno kryształu albo dexu się nie opłaca żadną miarą.
-
ale jak to samokrytyczna? Powszechnie wiadomo, że nie potrafię w tę grę, a punkty mam tylko z multi i pushy. Burak jabłkiem nie zostanie
-
ackra napisał(a):
Starrk napisał(a):
temu burakowi top 1 to nic nie dawaj"
Stark chodzi o rywalizacje ten kto umie grac powinien tylko na tym skorzystac ze inni dostana ulamek tego co ty masz
musisz popatrzec z szerszej perspektywy...
No chyba ze sadzisz za sprawiedliwe ze ktos z top eko dostanie +2 kopalnie i cie wyprzedzi po dwoch takich nagrodach -
Spójrzmy z szerszej perspektywy. Spawacz musi harować na te 8k miesięcznie, ale patologia dostanie socjalne mieszkanie, dodatki i pięćset plus siedząc na dupie. Patrząc z szerszej perspektywy: z czego ten biedny podatnik ma się cieszyć?
Ja Ci powiem, z czego ja bym się cieszył: gdyby wprowadzili do gry statek i mechanikę oblężenia z opcjami czasowymi dostępnymi dla ekspedycji/zatrzymaj. Po osiągnięciu jakiegośtam czasu oblężenia przejęlibyśmy cudzą planetę. Po przejęciu wszystkich przegrany ma skasowane konto. To by mnie uczyniło kontent
Kapitalizm, dziel i rządź. -
-
Oj dzieci drogie, statek nie musiałby być związany z resztą floty. Dywagacja ackry chyba lepiej odpowiada temu co mam na myśli.
Do tego zaraz fuzja i itemy do przenosin, więc moje gsy czy Twoje pełzacze i tak by nie znaczyły nic dla ruska, nowej topki DE czy chociażby naszego Tucana. -
To oprócz głowic jądrowych wprowadźmy jeszcze nowy statek o nazwie brander, który powoduje eksplozję wrogiej floty.
-
I am back napisał(a):
@ackra Ty lepiej nie rzucaj takich pomyslow bo bedziesz pierwszy do odstrzalu przez Winterow a ja nastepny
-
Forumowy As napisał(a):
To oprócz głowic jądrowych wprowadźmy jeszcze nowy statek o nazwie brander, który powoduje eksplozję wrogiej floty.
Tak se myślę, że trochę nadgorliwie wyszli z tym eventem. Jednych bugów nie naprawili i pakują kolejne - ale to wszyscy wiemy. Teraz ekspedycje zamiast nadal być urozmaiceniem rutyny w grze zwieraczy i fleciarzy, stały się klasą odgrywców. Próbują to czymś załatać. Dla mnie jest problem jeden - niektóre zadania nie mają dla mnie żadnego sensu. Będę pewnie coś tam wybiórczo klikał, ale żeby przeć na maksowanie, to to nie. Szkoda czasu. I o to GF chodzi - uzależniać graczy od gry. Przypuszczam, że jak znerfią, to będzie jak z licytacjami. Większość sobie odpuści. -
Starrk napisał(a):
Po przejęciu wszystkich przegrany ma skasowane konto. To by mnie uczyniło kontent
Kapitalizm, dziel i rządź.
ackra napisał(a):
kasowałaby konto przegranego) ?
Zostało by mało kont haha bezsensu a gf nie zarobi pomysł absurdalny
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 17