Opłaca się kupować tylko metal i dex. Chyba że ktoś ma Kk wywalone w kosmos + wszędzie dopałki po 40%. Ja 1/3 tych deksowych paczek wymienię na krychę właśnie, ale to w swoim czasie :)))
Wersja 7.x - dyskusja
-
-
Wole surke za freeSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Jo tyż, ale jednak anty daje mi tą możliwość, że po buffie do odkrywcy, nie będę musiał w ogóle robić FS-ów, gdy zrobię jednorazowo 5 badań na przyzwoity poziom. Niektórzy sądzą, że anciarze defekują hajsem, całą wieczność
Surkie*! -
.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez memento-mori ().
-
Zmiana cen w poszukiwaniu idiotów, co nie umieją połączyć kupienia zasobów z handlarzem.
Ew. mogą być osoby, które mają jedynie magazyny deu rozwinięte.
Jak by nie było - wymieniajcie, płaćcie. Ktoś musi - a ja nie mam zamiaru -
Sranie ogniem, za przeproszeniem. Parcie na topkę bez anty jest dla mnie tak samo absurdalne jak gadanie, że granie z anty nie wymaga skilla. Obie grupy przekomarzają się, a i tak za swoje dostać mogą jedynie medal z ziemniaka.
Pokaż spoiler A jeśli chodzi o dopałki, to wolę odkładać i w ogóle nie używać. Można grać na miliony sposobów, ale jak robi się strategię pod anty, to wcale nie jest taki prosty proces złożyć wszystko do kupy, żeby wsio zatrybiło w odpowiednim czasie.
-
Damaon napisał(a):
że granie z anty nie wymaga skilla
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek, jeśli Twoja argumentacja kończy się na takim poziomie zaczepnych inwektyw, to rzeczywiście... A z resztą, co ja będę się produkował. Pewnie masz rację...
-
a co kogo oobchodzi to wszystko....tak tak powiedział Damaon - dobrze ze kupuje bo ja se moge pykać za free, mi pasuje, jemu pasuje, wszystkim pasuje.
zdrowieSprzedam metal na Quantum.
Proponuję w ogóle założyć osobny wątek na przechwałki typu kto ile wydał na anty... przynajmniej pozostałe tematy będą wolne od tego spamuWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
wampek napisał(a):
Proponuję w ogóle założyć osobny wątek na przechwałki typu kto ile wydał na anty... przynajmniej pozostałe tematy będą wolne od tego spamu
szkoda, ze rok temu wydalem hajs na przenosiny wszystkich planet na 1 pozycje pod terraformery a pozniej na 15-tki pod dex. Gdybym to zrobil teraz moglbym dolaczyc do grona szczesliwcow chwalacych sie pakowaniem kasy w gre. Ech, glupi ja...
-
Ja tylko wspomniałem o tym, że smoki napisała, że już zmieniono koszt pakietów, a można nadal kupić dex po starej cenie. Mój post nie miał służyć pseudozawiściom, tylko dać cynk, że zaszła drobna nieścisłość i jest ostatnia okazja żeby zdobyć top1 bez skilla. Dżyzasss...
-
O ile % z 35% spada negocjacja u handlarza złomu po wykupie 2000 antymaterii?"Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Trzy przykładowe złomowania
0 anty = 35%,
2.000 anty = 46%
4.000 anty = 59%
6.000 anty = 71%
8.000 anty = 75%
0 anty = 35%,
2.000 anty = 42%
4.000 anty = 52%
6.000 anty = 65%
8.000 anty = 75%
0 anty = 35%,
2.000 anty = 40%
4.000 anty = 47%
6.000 anty = 54%
8.000 anty = 65%
10.000 anty = 75% -
Bodajże z raz (max 3), użyłem tego handlarza jak MŚBN 10 badałem i z bunkra surkę zdjąłem bo nie chciało mi się już czekać na resztę to nawet nie zdałem sobie sprawy z faktu, że handlarz daje 35% wartości - byłem za to przekonany, że 35% to jego marża (płaci 65%) - a po zapłaceniu antymaterią ten procent poleci w dół. A tu heca!"Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Ja zlomuję same Wr. Szansa na trafienie wymiany na kryształ od 1,96 wynosi średnio 1 do 5, a na czyste 2, 1 do 7. Przy deuterze wychodzi 1 do 4 dla 0,96, a dla pełnego 1,1 do 6. Dzięki temu nie muszę robić fsów.
Co prawda są małe straty, ale po solidnym buffie dla Zbieracza i (skądinąd) ładowaniu mety i krychy w cargo, oraz dexu w jego fsy - przy czystym lenistwie, mnie się to opłaca.
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować. -
Damaon napisał(a):
Dzięki temu nie muszę robić fsów.
-
No ale jak chcesz zrobić Km 46 to trochę trampków trzeba, i mało nie palą, nawet przy 10% prędkości.
-
Damaon napisał(a):
Ja zlomuję same Wr. Szansa na trafienie wymiany na kryształ od 1,96 wynosi średnio 1 do 5, a na czyste 2, 1 do 7. Przy deuterze wychodzi 1 do 4 dla 0,96, a dla pełnego 1,1 do 6. Dzięki temu nie muszę robić fsów.
Co prawda są małe straty, ale po solidnym buffie dla Zbieracza i (skądinąd) ładowaniu mety i krychy w cargo, oraz dexu w jego fsy - przy czystym lenistwie, mnie się to opłaca.
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować.
To chyba ja cale zycie w bledzie zylem i myslalem ze dziala to inaczejPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez LA PUTIN LABAMBA ().
-
No nie żartuj, że dużo. Bo choćbyś miał 1 mln dt to ci nie spalą nawet miliona dexu a weż sobie konkretną flotę do wysłania to są miliony dexu.
A jak nie masz floty to możesz zamiast transporterów zamrażać surę w badaniach i budynkach a teraz i w rynku. -
LA PUTIN LABAMBA napisał(a):
Damaon napisał(a):
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować.
Apofis napisał(a):
No nie żartuj, że dużo. Bo choćbyś miał 1 mln dt to ci nie spalą nawet miliona dexu a weż sobie konkretną flotę do wysłania to są miliony dexu.
A jak nie masz floty to możesz zamiast transporterów zamrażać surę w badaniach i budynkach a teraz i w rynku.
Trochę zeszliśmy z tematuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Damaon: Poprawił nawiasy ().
-
Damaon napisał(a):
Ja tam lubię jak można gdziekolwiek zaoszczędzić, bo na dłuższą metę
-
Damaon napisał(a):
Trochę zeszliśmy z tematu
Najlepsze w tej w wersji 7 jest to że ludzie przez te ekspedycje tak poszli w górę że się w głowie nie mieści.
U nas na Librze obecny top 2 urósł od stycznia 2020 do października o miliard punktów.
Napiszę słownie i matematycznie.
Miliard = tysiąc milionów = 1 000 000 000 czyli 10^9
A wiadomo, że jeden punkt to 1000 surowca.
Czyli wydał 1 000 miliardów surowca. BILION Czyli 10^12.
Nasz Rudy administrator tego forum zrobił z konta 50 mln punktów konto o wartości 580 mln. - czyli ponad 10krotnie.
To tak wypaczyło rywalizację na uni, że mi śmigającemu na rowerze GF każe ścigać się z samochodami
Zapierniczam dalej twardo wąchając ich spaliny ale jakoś przestaje mnie już to śmieszyć.
Wszyscy udają, że się nic nie stało. Wszystko jest w porządku.
"Spoczko wprowadziliśmy ograniczenie na piratów - grajcie dalej"
Miliard punktów czyli bilion surowca - wreszcie douczyłem się na wikipedii
Pozdrawiam serdecznie wszystkich grających129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
El Baaboollo napisał(a):
Damaon napisał(a):
Trochę zeszliśmy z tematu
U nas na Librze obecny top 2 urósł od stycznia 2020 do października o miliard punktów.
[...]
Nasz Rudy administrator tego forum zrobił z konta 50 mln punktów konto o wartości 580 mln. - czyli ponad 10krotnie.
W styczniu przeklikałam stocznię dzięki pomocy sojuszu w odbudowie, więc ekspedycje nie zwiększyły mojego konta 10krotnie.
Do ekspedycji podeszłam z 270 mln punktów, obecnie mam tyle co podałeś. Przeanalizuj dokładnie statystki a dopiero potem przedstawiaj je innym, bo po prostu kłamieszNiektórzy na innych uniwersach dorobili się dużo większej floty na ekspedycjach i przy nich wypadam po prostu jak biedak.
P.S. Do admina to mi jeszcze daleko -
-
Owszem, ale nie zgodzę się że mam być za to piętnowana skoro zostało to umożliwione w grze.
-
El Baaboollo napisał(a):
Wszyscy udają, że się nic nie stało. Wszystko jest w porządku.
"Spoczko wprowadziliśmy ograniczenie na piratów - grajcie dalej"
-
Ruda napisał(a):
Owszem, ale nie zgodzę się że mam być za to piętnowana skoro zostało to umożliwione w grze.
Najpierw jakiś programista, potem jego szef, jego dyrektor itd. A na końcu jest ktoś kto przez 9 miesięcy nic z tym nie zrobił.
To nie jest tak, że TOP 2 urósł w statach bo lepiej grał ode mnie czy więcej latał, więcej złomował itd.
Wykorzystał nadarząjącą się okazję.
To nie jest zarzut bezpośrednio do Ciebie tylko ogólnie chodzi o przedstawienie skali tego problemu.
Od stycznia ta gra promowała odkrywców a nie tych, którzy grają aktywnie złomując innych.
Już nawet nie wspomnę o tym ile kasy straciło GF na tym błędzie (bo ja postrzegam to jako błąd a raczej strzał w stopę).
Ale jak się rozdaje surowce na ekspedycjach a potem ogłasza opcję kupienia ich w pakietach to nie mam pytań.
Nikt nie daje czegoś za darmo a potem nie próbuje tego samego sprzedać bo wiadomo że za dużo chętnych nie będzie.
Gdyby,
Zamiast tej sytuacji z odkrywcą i piratami zdarzyło się że dla zbieracza np. na planecie z temp. 160 i 160 polami wydobycie byłoby sto razy większe niż normalnie to wszyscy pokasowaliby planety i szukali właśnie takich parametrów.
Odkrywca byłby wtedy nieopłacalny bo ja jako zbieracz miałbym zamiast 15 milionów metalu dziennie 1,5 miliarda. I tak razy 10 planet.
I tyle w temacie.129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
spoko ale kazdy to wie od pół roku, po co pisac w kółko to samo ?Sprzedam metal na Quantum.
Ale GF nie straciło nic kasy, tylko właśnie doiło odkrywców na skracaczach i skracaniu
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości