Opłaca się kupować tylko metal i dex. Chyba że ktoś ma Kk wywalone w kosmos + wszędzie dopałki po 40%. Ja 1/3 tych deksowych paczek wymienię na krychę właśnie, ale to w swoim czasie :)))
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Wole surke za freeSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Jo tyż, ale jednak anty daje mi tą możliwość, że po buffie do odkrywcy, nie będę musiał w ogóle robić FS-ów, gdy zrobię jednorazowo 5 badań na przyzwoity poziom. Niektórzy sądzą, że anciarze defekują hajsem, całą wieczność
Surkie*! -
.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez memento-mori ().
-
Zmiana cen w poszukiwaniu idiotów, co nie umieją połączyć kupienia zasobów z handlarzem.
Ew. mogą być osoby, które mają jedynie magazyny deu rozwinięte.
Jak by nie było - wymieniajcie, płaćcie. Ktoś musi - a ja nie mam zamiaru -
Sranie ogniem, za przeproszeniem. Parcie na topkę bez anty jest dla mnie tak samo absurdalne jak gadanie, że granie z anty nie wymaga skilla. Obie grupy przekomarzają się, a i tak za swoje dostać mogą jedynie medal z ziemniaka.
Pokaż spoiler A jeśli chodzi o dopałki, to wolę odkładać i w ogóle nie używać. Można grać na miliony sposobów, ale jak robi się strategię pod anty, to wcale nie jest taki prosty proces złożyć wszystko do kupy, żeby wsio zatrybiło w odpowiednim czasie.
-
Damaon napisał(a):
że granie z anty nie wymaga skilla
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek, jeśli Twoja argumentacja kończy się na takim poziomie zaczepnych inwektyw, to rzeczywiście... A z resztą, co ja będę się produkował. Pewnie masz rację...
-
a co kogo oobchodzi to wszystko....tak tak powiedział Damaon - dobrze ze kupuje bo ja se moge pykać za free, mi pasuje, jemu pasuje, wszystkim pasuje.
zdrowieSprzedam metal na Quantum.
Proponuję w ogóle założyć osobny wątek na przechwałki typu kto ile wydał na anty... przynajmniej pozostałe tematy będą wolne od tego spamuWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
wampek napisał(a):
Proponuję w ogóle założyć osobny wątek na przechwałki typu kto ile wydał na anty... przynajmniej pozostałe tematy będą wolne od tego spamu
-
Ja tylko wspomniałem o tym, że smoki napisała, że już zmieniono koszt pakietów, a można nadal kupić dex po starej cenie. Mój post nie miał służyć pseudozawiściom, tylko dać cynk, że zaszła drobna nieścisłość i jest ostatnia okazja żeby zdobyć top1 bez skilla. Dżyzasss...
-
O ile % z 35% spada negocjacja u handlarza złomu po wykupie 2000 antymaterii?"Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Trzy przykładowe złomowania
0 anty = 35%,
2.000 anty = 46%
4.000 anty = 59%
6.000 anty = 71%
8.000 anty = 75%
0 anty = 35%,
2.000 anty = 42%
4.000 anty = 52%
6.000 anty = 65%
8.000 anty = 75%
0 anty = 35%,
2.000 anty = 40%
4.000 anty = 47%
6.000 anty = 54%
8.000 anty = 65%
10.000 anty = 75% -
Bodajże z raz (max 3), użyłem tego handlarza jak MŚBN 10 badałem i z bunkra surkę zdjąłem bo nie chciało mi się już czekać na resztę to nawet nie zdałem sobie sprawy z faktu, że handlarz daje 35% wartości - byłem za to przekonany, że 35% to jego marża (płaci 65%) - a po zapłaceniu antymaterią ten procent poleci w dół. A tu heca!"Sztuka To Ludzkość"
W 2020 roku, po 10 letniej przerwie od Ogame wróciłem do gry, wcześniej grałem około 5 bitych lat... -
Ja zlomuję same Wr. Szansa na trafienie wymiany na kryształ od 1,96 wynosi średnio 1 do 5, a na czyste 2, 1 do 7. Przy deuterze wychodzi 1 do 4 dla 0,96, a dla pełnego 1,1 do 6. Dzięki temu nie muszę robić fsów.
Co prawda są małe straty, ale po solidnym buffie dla Zbieracza i (skądinąd) ładowaniu mety i krychy w cargo, oraz dexu w jego fsy - przy czystym lenistwie, mnie się to opłaca.
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować. -
Damaon napisał(a):
Dzięki temu nie muszę robić fsów.
-
No ale jak chcesz zrobić Km 46 to trochę trampków trzeba, i mało nie palą, nawet przy 10% prędkości.
-
Damaon napisał(a):
Ja zlomuję same Wr. Szansa na trafienie wymiany na kryształ od 1,96 wynosi średnio 1 do 5, a na czyste 2, 1 do 7. Przy deuterze wychodzi 1 do 4 dla 0,96, a dla pełnego 1,1 do 6. Dzięki temu nie muszę robić fsów.
Co prawda są małe straty, ale po solidnym buffie dla Zbieracza i (skądinąd) ładowaniu mety i krychy w cargo, oraz dexu w jego fsy - przy czystym lenistwie, mnie się to opłaca.
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować.
To chyba ja cale zycie w bledzie zylem i myslalem ze dziala to inaczejPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez LA PUTIN LABAMBA ().
-
No nie żartuj, że dużo. Bo choćbyś miał 1 mln dt to ci nie spalą nawet miliona dexu a weż sobie konkretną flotę do wysłania to są miliony dexu.
A jak nie masz floty to możesz zamiast transporterów zamrażać surę w badaniach i budynkach a teraz i w rynku. -
LA PUTIN LABAMBA napisał(a):
Damaon napisał(a):
Obecnie jestem na etapie robienia symulacji wszelkich wymian i złomowania właśnie. Myślę, że za niedługo opublikuję to tutaj, żeby gracze mieli ogólny wgląd w to, jak to działa i mogli oszacować ile anty idzie na dane operacje, gdy się chce je optymalizować.
Apofis napisał(a):
No nie żartuj, że dużo. Bo choćbyś miał 1 mln dt to ci nie spalą nawet miliona dexu a weż sobie konkretną flotę do wysłania to są miliony dexu.
A jak nie masz floty to możesz zamiast transporterów zamrażać surę w badaniach i budynkach a teraz i w rynku.
Trochę zeszliśmy z tematuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Damaon: Poprawił nawiasy ().
-
Damaon napisał(a):
Ja tam lubię jak można gdziekolwiek zaoszczędzić, bo na dłuższą metę
-
Damaon napisał(a):
Trochę zeszliśmy z tematu
Najlepsze w tej w wersji 7 jest to że ludzie przez te ekspedycje tak poszli w górę że się w głowie nie mieści.
U nas na Librze obecny top 2 urósł od stycznia 2020 do października o miliard punktów.
Napiszę słownie i matematycznie.
Miliard = tysiąc milionów = 1 000 000 000 czyli 10^9
A wiadomo, że jeden punkt to 1000 surowca.
Czyli wydał 1 000 miliardów surowca. BILION Czyli 10^12.
Nasz Rudy administrator tego forum zrobił z konta 50 mln punktów konto o wartości 580 mln. - czyli ponad 10krotnie.
To tak wypaczyło rywalizację na uni, że mi śmigającemu na rowerze GF każe ścigać się z samochodami
Zapierniczam dalej twardo wąchając ich spaliny ale jakoś przestaje mnie już to śmieszyć.
Wszyscy udają, że się nic nie stało. Wszystko jest w porządku.
"Spoczko wprowadziliśmy ograniczenie na piratów - grajcie dalej"
Miliard punktów czyli bilion surowca - wreszcie douczyłem się na wikipedii
Pozdrawiam serdecznie wszystkich grających129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
El Baaboollo napisał(a):
Damaon napisał(a):
Trochę zeszliśmy z tematu
U nas na Librze obecny top 2 urósł od stycznia 2020 do października o miliard punktów.
[...]
Nasz Rudy administrator tego forum zrobił z konta 50 mln punktów konto o wartości 580 mln. - czyli ponad 10krotnie.
W styczniu przeklikałam stocznię dzięki pomocy sojuszu w odbudowie, więc ekspedycje nie zwiększyły mojego konta 10krotnie.
Do ekspedycji podeszłam z 270 mln punktów, obecnie mam tyle co podałeś. Przeanalizuj dokładnie statystki a dopiero potem przedstawiaj je innym, bo po prostu kłamiesz Niektórzy na innych uniwersach dorobili się dużo większej floty na ekspedycjach i przy nich wypadam po prostu jak biedak.
P.S. Do admina to mi jeszcze daleko -
-
Owszem, ale nie zgodzę się że mam być za to piętnowana skoro zostało to umożliwione w grze.
-
El Baaboollo napisał(a):
Wszyscy udają, że się nic nie stało. Wszystko jest w porządku.
"Spoczko wprowadziliśmy ograniczenie na piratów - grajcie dalej"
-
Ruda napisał(a):
Owszem, ale nie zgodzę się że mam być za to piętnowana skoro zostało to umożliwione w grze.
Najpierw jakiś programista, potem jego szef, jego dyrektor itd. A na końcu jest ktoś kto przez 9 miesięcy nic z tym nie zrobił.
To nie jest tak, że TOP 2 urósł w statach bo lepiej grał ode mnie czy więcej latał, więcej złomował itd.
Wykorzystał nadarząjącą się okazję.
To nie jest zarzut bezpośrednio do Ciebie tylko ogólnie chodzi o przedstawienie skali tego problemu.
Od stycznia ta gra promowała odkrywców a nie tych, którzy grają aktywnie złomując innych.
Już nawet nie wspomnę o tym ile kasy straciło GF na tym błędzie (bo ja postrzegam to jako błąd a raczej strzał w stopę).
Ale jak się rozdaje surowce na ekspedycjach a potem ogłasza opcję kupienia ich w pakietach to nie mam pytań.
Nikt nie daje czegoś za darmo a potem nie próbuje tego samego sprzedać bo wiadomo że za dużo chętnych nie będzie.
Gdyby,
Zamiast tej sytuacji z odkrywcą i piratami zdarzyło się że dla zbieracza np. na planecie z temp. 160 i 160 polami wydobycie byłoby sto razy większe niż normalnie to wszyscy pokasowaliby planety i szukali właśnie takich parametrów.
Odkrywca byłby wtedy nieopłacalny bo ja jako zbieracz miałbym zamiast 15 milionów metalu dziennie 1,5 miliarda. I tak razy 10 planet.
I tyle w temacie.129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
spoko ale kazdy to wie od pół roku, po co pisac w kółko to samo ?Sprzedam metal na Quantum.
Ale GF nie straciło nic kasy, tylko właśnie doiło odkrywców na skracaczach i skracaniu
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0