Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ciap napisał(a):

@Duch Puszczy
      Ja wiem jak działa rynek. :fsmile:
      Więc nie wiem co chcesz mi pokazać.
      Korzystanie z buga jest niezgodne z Zasadami Gry. :fsmile:
      Brakuje zwykłej informacji.

"Drodzy gracze,

Na rynku wykryto poważny błąd, skutkujący generowanie nienależnych zasobów. Prosimy o zaprzestanie korzystania z opcji autooferty i autozapytania. Prosimy także o sprawdzenie swoich informacji handlowych. W przypadku gdy zasoby uzyskane z handlu odbierają od wartości prawidłowych - prosimy o zgłoszenie każdego takiego przypadku przez system ticketowy.
      Każde naruszenie zasad bez zgłoszenia będzie karane w odpowiedni sposób, łącznie z kasacją konta i wykluczeniem z oferty.

Pozdrawiam,
      Wasz CoMa,
      Art"

3 minuty pisania, 2 min na rozesłanie tego w grze i wrzucenie na forum. Ale nie - nawet tego im się nie chciało robić.

@ciap Napisz priva do Arta niech kurcze ruszy mózgownicą choć na 5 min, klepnie posta, klepnie info - i tyle. Nikt mu nie każe naprawiać rynku od razu (bo to nie jego rola) - ale zwykła informacja do graczy to jest właśnie jego zasrany obowiązek. Nie robi nic dla graczy, tylko pisze notki dla korpo - a potem jeszcze wielkie zdziwienie, ze gracze go nie szanują i nie szanują suportu.

Skoro przy nowym uni czy dowolnym promo mozecie rozesłać ankietki - to przy największym wywale od dawna to przekracza wasze możliwości? Naprawdę tam wam honorek urusł, że nie umiecie przyznać, że jest błąd i poinformować o tym graczy? Czy może po prostu @Art nawet 5 szkoda poświęcać dla graczy - przecież on jest ważniejszy ...
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Dajcie już spokój. Art się zachował zdecydowanie nie ładnie ale cóż. Może nie chce powiedzieć za dużo. Winne jest Gameforge. Po co było tą głupawą aktualizację rynku wprowadzać? Przecież ten rynek jaki był, był ok. Może znajdą jakiś sposób żeby to naprawić. Zakładam, że nie backup bo to chyba najgorsze z możliwych rozwiązań. Ukarani zostaną uczciwi gracze, a oszuści którzy na tym żerowali nie poniosą kary. Dajmy im szansę...

Nie wiem, może po wariackich przyrostach odłowić oszustów, jak ktoś ma niebotyczne ilości surowca to mu kilka zer z tyłu poskreślać, już nawet niech nie będzie dokładnie tak jak być powinno, ale żeby z grubsza nie było nie wiadomo czego.
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Duch Szerszenia ().

• Duch Szerszenia napisał(a):

Dajcie już spokój. Art się zachował zdecydowanie nie ładnie ale cóż. Może nie chce powiedzieć za dużo. Winne jest Gameforge. Po co było tą głupawą aktualizację rynku wprowadzać? Przecież ten rynek jaki był, był ok. Może znajdą jakiś sposób żeby to naprawić. Zakładam, że nie backup bo to chyba najgorsze z możliwych rozwiązań. Ukarani zostaną uczciwi gracze, a oszuści którzy na tym żerowali nie poniosą kary. Dajmy im szansę...
      Backup to jedyna z możliwych opcji . Każda inna pozostawi niesmak że sura jest.
    • Dla mnie backup nie wchodzi w grę. Miałem teraz trochę wolnego i pech chciał, że dokładnie od 27 grudnia grałem w to jak szalony. W sumie tylko sen o ogame. Sam narobiłem przyrostów jak wariat - ale całkowicie uczciwie, bez ściemy. Kto mi odda zmarnowany czas? Po prostu rzucę tą grę... na zawsze.

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...

Dla mnie backup nie wchodzi w grę. Miałem teraz trochę wolnego i pech chciał, że dokładnie od 27 grudnia grałem w to jak szalony. W sumie tylko sen o ogame. Sam narobiłem przyrostów jak wariat - ale całkowicie uczciwie, bez ściemy. Kto mi odda zmarnowany czas? Po prostu rzucę tą grę... na zawsze.
      Spoko a dla mnie nie pasuje gra ze świadomością że od miesiąca można bugować surowce i nikt za to nie karze
    • Winter, a czytałeś dokładnie to co napisałem?
      Właśnie backup to będzie bezkarność. Bo oszuści będą "ukarani" na równi z uczciwymi. Oni muszą bany podostawać. Za bug using.

WRÓCIŁEM

Kynyky

• a Ty rozumiesz jak ogromna jest skala problemu? Nawet normalnie handlując i specjalnie nie przyglądając się wiadomościom z rynku można nieuczciwie zarobić. Cała ekonomia gry ma dostać po dupie bo ktoś poświęcił trochę więcej czasu? Rozumiem, że nie chcesz stracić włożonego czasu, ale spójrz na to z innej strony - to jest raptem parę dni gdzie ostro grałeś, a ludzie grali ostro całymi latami, chcesz aby cała gra poszła się kochać? Właśnie gdy nie będzie backupu ukarani zostaną wszyscy gracze, gdyż każdy korzystający z rynku może być potencjalnym buguserem.
      Niezależnie od decyzji, która zostanie podjęta każdy gracz zostanie ukarany i nikt do końca nie będzie usatysfakcjonowany, lecz chodzi o to aby znaleźć kompromis.
      Abstrahując od faktu, że wprowadzenie tak dziurawej aktualizacji na serwery na których grają dziesiątki tysięcy osób i za użycie nowych opcji ludzie otrzymują bany permanentne jest po prostu skandaliczne...
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • O czym wy gadacie... Tylko backup.

Widzę, że niektórzy nie rozumieją powagi sytuacji. Zobaczcie teraz na przyrosty na uni Indus gdzie jeden z graczy przypomniał dobitnie o problemie. Takich ludzi są setki w całej grze tylko się z tym nie afiszują.

Brak backupu rozłoży tą grę na łopatki za chwilę.
    • Można odłowić z grubsza tą wyprodukowaną surę. I dać banu za bugusing, który jest ewidentny i bezdyskusyjny, tym co nie zgłaszali. Wiadomo, że nikt ze względu na mnie decyzji o backupie albo o jego braku nie podejmie ale w mojej ocenie to i tak najgorsze z możliwych rozwiązań. W dodatku niezgodne z regulaminem. Bo doszło do złamania zasady bugusingu, w związku z czym gracze, którzy to wykorzystywali i tylko ci gracze, muszą zostać ukarania. Backup to po prostu najłatwiejsze rozwiązanie dla Gameforge... Tego chcecie? Żeby oni się nie narobili?

WRÓCIŁEM

Kynyky

• Ale to nie żaden bugusing tylko korzystanie z nowego systemu który GF testował przez ponad 2 miesiące, g.... mnie obchodzi kto za to odpowiada i dlaczego, głowy powinny lecieć strumieniami, CM który chowa głowę w piasek jak struś, chowa się przed userami i unika jakiejkolwiek odpowiedzi. już nawet nie chodzi o gaszenie pożaru, a o jakąkolwiek informacje! jest całe mnóstwo osób, które powinny również dostać bana za bugusing bo są nawet nieświadome procederu, zaledwie promil graczy zagląda w ogóle na boarda i discorda. chcesz przewijać galaktykę widząc wszystkich na banie?
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • To są jaja i kpiny z graczy. Wypuszczenie bubla w postaci wersji 7.x która jest dziurawa jak sito, czyszczenie wątków na forum. To jak plunąć nam w twarz. Pozamykać w diabły serwery i zwrócić ludziom gotówkę utopioną w anty.
      Himalia: TOP 4 (2020) / 66 ST OFF
      Yildun: TOP 13 (2018) / 52 ST OFF
      Quaoar: TOP 14 (2017) / 46 ST OFF
      Vega: TOP 30 (2015) / 33 ST OFF
      Draco: TOP 3 (2013) / 32 ST OFF
      PBSolo: TOP4 uDraco 42790,47%
      PBAcs: TOP1 uVega 102574,71%
    • Piszesz też, że to GF ma się napracować... ale to nawet nie oni będą odkręcać ten cały syf tylko WOLONTARIUSZE, którzy robią wszystko za anty... xd nawet mnie nie dziwi, ze art ma wszystko gdzies skoro on i tak nic nie bedzie musiał robić :D
      Strzel se dagmarkę!
    • justvroum napisał(a):

Ale to nie żaden bugusing tylko korzystanie z nowego systemu który GF testował przez ponad 2 miesiące, g.... mnie obchodzi kto za to odpowiada i dlaczego, głowy powinny lecieć strumieniami, CM który chowa głowę w piasek jak struś, chowa się przed userami i unika jakiejkolwiek odpowiedzi. już nawet nie chodzi o gaszenie pożaru, a o jakąkolwiek informacje! jest całe mnóstwo osób, które powinny również dostać bana za bugusing bo są nawet nieświadome procederu, zaledwie promil graczy zagląda w ogóle na boarda i discorda. chcesz przewijać galaktykę widząc wszystkich na banie?
      No jak to nie jest bug using? Korzystanie to korzystanie, a robienie specjalnie transakcji w celu wygenerowania błędu to nie korzystanie tylko bugusing. Jak można jeszcze mieć wątpliwości? Jeśli ktoś dostał przypadkowo nawet 100kk sury to niechby mu została. Ale jak ktoś zrobił sobie kilkaset miliardów to chyba nie powiesz, że nie żerował na błędzie gry tylko biedaczek myślał, że teraz takie zasady są?

WRÓCIŁEM

Kynyky

• W jaki sposób odróżnisz czy ktoś robił to specjalnie, a kto przez przypadek? ;)

20 znajomych zarejestruje/dostanie konta sie na jakimś uni, pomieli surowce, kazdy będzie miał "tylko 500kk", a główne konto sobie ich przyfarmi za miesiac, dwa, trzy jak sprawa ucichnie... no ale przecież będzie ok i nikt nie dostanie bana bo przecież kto mógł wiedzieć... no stary;p
      Strzel se dagmarkę!

Można odłowić z grubsza tą wyprodukowaną surę. I dać banu za bugusing, który jest ewidentny i bezdyskusyjny, tym co nie zgłaszali. Wiadomo, że nikt ze względu na mnie decyzji o backupie albo o jego braku nie podejmie ale w mojej ocenie to i tak najgorsze z możliwych rozwiązań. W dodatku niezgodne z regulaminem. Bo doszło do złamania zasady bugusingu, w związku z czym gracze, którzy to wykorzystywali i tylko ci gracze, muszą zostać ukarania. Backup to po prostu najłatwiejsze rozwiązanie dla Gameforge... Tego chcecie? Żeby oni się nie narobili?

Jak chcesz odłowić tą sure ?
      skoro ktoś ją zrobił i sprzedał dla kogoś innego kto nawet nie wiedział o procederze , ten ktoś wydał kasę na anty przeklikał badanie / budynek / flotę.
      Odpiszemy mu ?
      A co jak ktoś zrobił flotę z buga i zezłomował kogoś uczciwego ?
      a jak ktoś zrobił gsy i poniszczył komuś moony i przez to spadła komuś flota ?
      a co jeśli się nie dowiemy czy ktoś zrobił to przypomocy normalnej sury czy wytworzonej z rynku ?
      Skąd gracz ma wiedzieć że to jest błąd ? -wprowadzili nowość , art wypowiedział się że wszystko jest ok , rynek jest ok , przeliczniki są ok a później nie zaglądał na forum i myślał że tak ma być ?
      Nie ma innego rozwiązania przy takiej skali tylko i wyłącznie cofnięcie do dnia wprowadzanie 7.1 na serwery
    • Niech zarypia buckup-a do momentu przed wprowadzeniem tego bubla...dadza gracza po 2banki anty (minimum) na wydanie z ladnym przepraszam i wszyscy pewnie beda w jakims stopniu szczesliwi...
      Najgorzej wyjda na tym gracze, co sie napracowali i brali udzial w czystych starciach, ktore mialy miejsce w tych widelkach czasowych.
      "Człowiek może być biedny, ale jeżeli ma cel i dąży do jego osiągnięcia jest piękny"
      Masutatsu Oyama.
    • Kobrowski napisał(a):

To są jaja i kpiny z graczy. Wypuszczenie bubla w postaci wersji 7.x która jest dziurawa jak sito, czyszczenie wątków na forum. To jak plunąć nam w twarz. Pozamykać w diabły serwery i zwrócić ludziom gotówkę utopioną w anty.
      Pokażmy co myślimy o tym najnowszym bublu. Poślijmy na bana GF.
      Olejmy nowe serwery i nie kupujmy więcej anty a sami wyginą, bo za nic mają nas.
      Antares top10 END
      Cygnus top 10 END
      Quantum top 50 ON
      Himalia top 4 ON

Top 1 ACS uni Himalia ~ 757860.27%
    • @Duch Szerszenia
      Ale na jakiej podstawie chcesz wyłapywać tych rzekomych buguserów?
      Ktoś pisał, że team nie ma wglądu w logi rynku, a jeśli tak jest to jest to niewykonalne.
      Skąd weźmiesz dane kto zrobił to celowo? Uważasz, że team który de facto poza antymaterią nic nie ma z tej pracy, będzie obserwować statystyki całą dobę? A może zewnętrzne strony z przyrostami? Czy może zbanujemy tylko tych których ktoś zgłosi?
      Zdajesz sobię sprawę ile kont niesłusznie dostałoby bana i ile kont które powinno go dostać nie dostaną bana.

Backup? Jeszcze mądrzejszy pomysł, kilkudziesięciu graczy oszukuje, dostanie backup kilka tysięcy graczy, którzy może mieli wolne w okresie świąteczno-noworocznym i poświęcili setki godzin na grę. Nie widzę tego zwyczajnie. Zresztą jakby miał być backup to już by był, nie czekali by aż więcej surki zaleje uni.

Moim zdaniem nic nie będzie zrobione, kilka kont które na prawdę miały mega przyrosty dostanie bana, reszta rozejdzie się po kościach. Zrobią łatkę do rynku i utną temat.

@Winter nie zrobią backupa, backupy się robi z 1-2 dni a nie z miesiąca. Już jest za późno na backup.

Dla mnie backup nie wchodzi w grę. Miałem teraz trochę wolnego i pech chciał, że dokładnie od 27 grudnia grałem w to jak szalony. W sumie tylko sen o ogame. Sam narobiłem przyrostów jak wariat - ale całkowicie uczciwie, bez ściemy. Kto mi odda zmarnowany czas? Po prostu rzucę tą grę... na zawsze.
      Ty chyba nie wiesz co piszesz... jak zaczną przetapiać tą sklonowaną surkę to swój czas od 27 grudnia będziesz mógł sobie w d... wsadzić.
      Tak jak od 27 grudnia tak jak i od 2019,2018,2017 r itd. Swoje przyrosty zrobione uczciwie - również.

Serwera nigdy nie cofną , za duża strata. Przerwa swiąteczna-noworoczna , mnóstwo czasu , nie jednego by to zabiło.
      Skończy się tym , że błąd naprawią , zamkną (lub też nie) rynek , powiedzą przepraszam i , że zrobią wszystko by wyłapać oszustów.
      W gruncie rzeczy nawet 10 % im się nie uda , a mmy będziemy grać dalej. Nie my to inni. O darmowej anty w ramach rekompensaty mozemy pomarzyć.