Apofis napisał(a):
@Art wiadomo już w przybliżeniu kiedy wejdzie na resztę uni?
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Art napisał(a):
Coś tam wiem, ale nie mogę powiedzieć
-
Jak coś wie to pewnie bliżej niż dalej
-
kermit napisał(a):
Art napisał(a):
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Art napisał(a):
Chociaż tyle może hehe
Na święta nooooooo -
Nie no po prostu super z tymi zmianami. Niedługo to będzie można wybrać sobie pełzacza, i za to, że jest sie ekowcem będę płacił haracz
Pełzacz już się nie opłaca w ogóle. Jak zawsze Ekowcy dostają żwirem po twarzy. Może specjalnie to tak jest robione aby flotowcy mogli wlatywać ekowcom i rozwalać dodatkowy stateczek ? W sumie jest to jakaś myśl. Utrzymanie floty kolegów. Nie będzie śmieci z obrony będą z pełzacza. To prawda, że Maksymalny bonus pełzaczy będzie dostępny dla sumy poziomów kopalnj równej 200 ? -
W początkowych założeniach klasa zbieracza otrzymywała dodatkowy bonus dla pełzacza... zostało coś z tego?Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
jak to jest ze zbieraczem w koncu. iles da % 0,02% czy 0,2% czy jak
no i o co chodzi z suma kopalni i progow ile moga dac crawlery ?
pozdrawiam i smacznej kawusi zycze
Przemierzyłem cały świat, od Las Vegas po Krym.
Prawdopodobnie najlepsze ST jakie w życiu widziałeś ! -
coś chyba z sondami nie tak, bo na 13 skanów , 10 przychodzi z rw i słyszę, że wszyscy tak mają
-
A czemu nie da sie wysyłać ekspedycji na więcej godzin?
-
Wojownik Kajaczenko napisał(a):
jak to jest ze zbieraczem w koncu. iles da % 0,02% czy 0
y - tajemniczy czynnik
suma kopalni np. 61 * 8 = liczba potrzebnych pełzaczy. = 488 *0,02 = 9,76 % *1,5 jeśli zbieracz = 14,64 %
@Wojownik Kajaczenko
ciap napisał(a):
ak coś wie to pewnie bliżej niż dalej
Aktualizacja może być szybko faktycznie bo nie ma już aktualizacji nowej na testowym. Weszło wszytko na Lede.Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
Na testowym aktualizacja była ponad tydzień teMu
-
KrzysDRJ napisał(a):
Na testowym aktualizacja była ponad tydzień teMu
MOŻE KTOŚ ZGŁOSIĆ BŁĄD :
1. POJAWIAJĄ SIĘ SUROWCE X 1000 w okienku
np. mam 1 000 000 metalu nagle pokazuje, że mam 1 000 000 000 itd.Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
-
Apofis napisał(a):
y - tajemniczy czynnik
-
((metal mine level + crystal mine level + deut synth level) * y * 0,02) * 1,5
Nie widze tu żadnego mnożenia razy 8Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Dla mnie bzdurą jest osłabienie zbieracza jeszcze większe niż to było przed zmianą. 2 sloty zbieraczowi zabrane osłabiony pełzacz...
-
ciap napisał(a):
Rób przy tym adnotacje "dla graczy którzy będą grali ponad rok na jednym uni :P" ( albo więcej) a przez pierwszy rok jej kiszka z energią
Ktoś wie jaki jest wzór albo o ile pioniery zwiekszają zyski z ekspedycji ? -
-
Switek napisał(a):
Ktoś wie jaki jest wzór albo o ile pioniery zwiekszają zyski z ekspedycji ?
na angielskim forum o tym też dyskutują i z tego co mi sie wydaje najbardziej zbliżona jest ta formuła:
Base_loot * 2 * (1+0.5) * 4
2 - jak jest patchfinder wysłany
0,5 - obecny współczynnik dla discoverera
4 - speed eco danego uniThere is no Weakness, there is the Dark Side...
Uni Nekkar
Zasady Gry | Kontakt z Operatorami Gry | IRC #ogame.pl -
Wszystko pięknie ładnie, a:
"W widoku galaktyki pokazana jest teraz opcja szpiegowania własnego księżyca." - ktoś wie gdzie ta opcja się znajduję?
"Pudło eventowe nie będzie już wczytywać się nieskończenie długo" - co to za pudło eventowe? import/export?
"Nie można już widzieć transportów na falandze" - mowa o flotach handlowych czy o transporterach na misji transportuj (które jeśli tak to dalej widać na falandze)?
"Od teraz można wysyłać recyklery do 2 różnych pól złomu" - tu to zupełnie nie mam pojęcia co Art miał na myśli - ktoś wie?
"Zmiana zysku z ekspedycji u Odkrywcy z x4 na x0.5" - można prosić o uszczególnienie tego wpisu? Na Ledzie obecnie jako odkrywca mam większe bonusy z ekspedycji niż miałem w wersji 7.0, natomiast słyszałem że u każdej klasy miał się ten bonus zwiększyć, czego już mój kolega zbieracz nie doświadczył i dalej grosze dostaje (chyba że potrzebuje pioniera aby dostać bonus?).
"Dodano stronicowanie ofert w Rynku" - super, ale stronicowanie w zapytaniach nie działa
W dalszym poście Art dodał jeszcze kilka poprawek:
"Uczyniono statystyki rynku bardziej czytelnymi" - Czy tylko u mnie się nic nie zmieniło?
Już pomijając fakt dziurawego opisu patcha - czy można się spodziewać poprawek w działaniu ogame w wersji mobilnej? Nie wiem czy to prawda ale słyszałem kiedyś że GF nie wspiera tego trybu. Ogame wysypuje mi się już przy rozwinięciu podglądu flot (i nie, nie testowałem tego przy wyłączonej wersji mobilnej ponieważ nie interesuje mnie taka gra przy miniaturowych przyciskach na ekranie 4,7') -
Kiedy nowe Uniwersum?
Pograłoby się na takim z prędkością 0,1%, minus 59 pól na planetach. I żeby kolonizacja kosztowała 900 euro. -
kermit napisał(a):
To jest szybkość eko na uni
Muniek napisał(a):
((metal mine level + crystal mine level + deut synth level) * y * 0,02) * 1,5
Nie widze tu żadnego mnożenia razy 8
Ecc0 napisał(a):
nie testowałem tego przy wyłączonej wersji mobilnej ponieważ nie interesuje mnie taka gra przy miniaturowych przyciskach na ekranie 4,7')
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
Anakinek napisał(a):
Switek napisał(a):
Ktoś wie jaki jest wzór albo o ile pioniery zwiekszają zyski z ekspedycji ?
na angielskim forum o tym też dyskutują i z tego co mi sie wydaje najbardziej zbliżona jest ta formuła:
Base_loot * 2 * (1+0.5) * 4
2 - jak jest patchfinder wysłany
0,5 - obecny współczynnik dla discoverera
4 - speed eco danego uni
-
-
KrzysDRJ napisał(a):
@ciap jesteś pewna, że w dalszym ciągu 15 będą w dalszym ciągu najbardziej opłacalne?
Jak patrzę na to co wydarzyło się na ledzie i na becie to nadmiar będzie deuteru i niedobór krisu... I deuter straci całkowicie swoją wartość w związku z przelicznikiem w okolicy 1:1:1
Lepiej i tak miec wiecej
Jezeli deu bedzie tyle wart co kris to lepiej miec tego deu wiecej zeby miec za co kupic kris. 15 stki nadal daja wiecej.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Czyli przed aktualizacją trzeba wymienić dex na kris
-
Dzisiaj rano aktualizacja 7.1 weszła na uni janice na org. Usunięto handlarza na tym uni. Zapowiada się ciekawie
-
A jak ma się nadchodząca aktualizacja do bezpośredniej wymiany między graczami? Zaszły tu jakieś zmiany? (np w kwestii widełek?)Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
@wampek widełki między graczami to twór sztuczny stworzony przez Team każdej społeczności, aby nie dochodziło do nadużyć. Stąd są różne widełki w różnych społecznościach.
No jeżeli po aktualizacji zniknie handlarz, lub jeśli dalej jego widełki będą powiązane z rynkiem, to już nawet nie tyle, co team będzie musiał się zgodzić na przywrócenie starych przeliczników, ale nawet będzie musiał jeszcze bardziej pomniejszyć dolny przelicznik. Z 2,5:1,5:1 do starego 2:1:1 aż po (w tej sytuacji tak jak to obecnie głosi krzywa popytu) 1,5:0,5:1, bo zapotrzebowanie na kryształ do tego będzie zmuszało
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 7
7 gości