Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• kermit napisał(a):

ciap napisał(a):

Ciężko to wyliczyć bo zyski z ekspedycji zależą od tego ile ich ktoś wyśle.
      ale może je wysyłać od początku gry masowo, a zbieracz nie bo musi poczekać 13 lat na 50%
      Czemu uczepiłeś się tych 50% i 13 lat?

Po roku gry można mieć spokojnie 40% grając samym eko bez żadnych płatnych dodatków, sprzedając deuter po średniej cenie. :fsmile:

Moje najlepsze konto (Punkty: 999.999.999) ma dopiero 45%. Oczywiście możemy mierzyć się i dawać sobie cele jakieś mega wygórowane ale czy gra nie polega na zabawie i dawanie tak odległych celi tylko to niszczy?
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • ciap napisał(a):

Moje najlepsze konto (Punkty: 999.999.999) ma dopiero 45%. Oczywiście możemy mierzyć się i dawać sobie cele jakieś mega wygórowane ale czy gra nie polega na zabawie i dawanie tak odległych celi tylko to niszczy?
      Ale one są trochę zbyt odległe. I o to chodzi. Robić coś czego mało kto osiągnie kiedyś tam albo wcale to dla mnie bezsens.

ciap napisał(a):

ie miałam czasu śledzić zmian ale ktoś wyżej pisał że w tej wersji kopalnie określają jedynie maksymalny procent eko jaki dają pełzacze. Reszta działa normalnie.
      Jak dla mnie nie potrzebne skoro istotne są poziomy kopalń. Powinno być albo dodatkowy % uzależniony tylko od pełzaczy ,które można rozwalić i to ma sens albo tylko od poziomów kopalni co uważam za chory pomysł co to ma wspólnego z poziomami jakiś głupi wymysł nagle bo wcześniej było od pełzaczy i było dobrze.

ciap napisał(a):

Tylko to nie bonus klasy a statku który może mieć każdy?
      Statku jeśli było by to uzależnione wyłącznie od statku ale tak nie jest bo jest uzależnione od poziomów kopalni. Albo rybki albo akwarium :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• ciap napisał(a):

Tylko to nie bonus klasy a statku który może mieć każdy?
      wybacz ale bredzisz.

flociarz może od początku zrobic miliony kosiarek i z nich korzystać w bitwach
      odkrywca od początku może zrobić tysiące czy setki tysięcy pionierów i latać nimi do woli
      zbieracz musi czekać na osiągniecie maksymalnych możliwości swojego statku 13 lat (jak sama wyliczyłaś) i cały czas ryzykuje ich zniszczenie bo nie może ich podnieść z planety tuż przed atakiem o zasilaniu ich juz nie wspomne
    • ciap napisał(a):

Jesteście strasznymi pesymistami. Choć wiele razy pisałam że po roku jest aż 40% i nadal 50%, 50% więc nie ma sensu nadal o tym dyskutować.
      Po roku klepanie cały czas eko nikt tak nie gra hahaha żart.

ciap napisał(a):

nie ma sensu nadal o tym dyskutować.
      Własnie jest sens po to żeby to zmienili.

Muniek napisał(a):

W tej grze kazdy budynek, badanie na odpowiednim poziomie jest nieosiągalny.
      Ilosc floty obrony tez.
      Wszystko.
      Tak ale tu chodzi o możliwość korzystania z czegoś wiadomo, że kopalnie mogą iść w nieskończoność flota i badania teoretycznie ale tu jest korzystanie z pełzaczy moim zdaniem co innego.

• Apofis napisał(a):

ciap napisał(a):

Jesteście strasznymi pesymistami. Choć wiele razy pisałam że po roku jest aż 40% i nadal 50%, 50% więc nie ma sensu nadal o tym dyskutować.
      Po roku klepanie cały czas eko nikt tak nie gra hahaha żart.
      Zrobisz ekspedycję? Sfarmisz szaraka? Zrobisz szybciej niż rok. 0_o

kermit napisał(a):

flociarz może od początku zrobic miliony kosiarek i z nich korzystać w bitwach
      odkrywca od początku może zrobić tysiące czy setki tysięcy pionierów i latać nimi do woli
      Też możesz je kupić zrobić - nikt Ci nie broni.
      Inna sprawa że flociarz musi mieć co atakować, badacz musi mieć szczęście do ekspedycji - też nie przychodzi wszystko łatwo.
    • Apofis napisał(a):

No bardzo śmieszne. zamiast 12 zrobię w 11 miesięcy buhaha
      Najpierw czepiasz się że nie będzie 50% i tylko 40% po roku a potem wyśmiewasz ze jak coś dodatkowego zrobimy to będzie 11?
      Własnie takimi małymi kroczkami robi się przewagi w OGame. Teraz masz tylko miesiąc 'zysku". Za rok z tego miesiąca zrobią się 2 miesiące.

wampek napisał(a):

ciap napisał(a):

... że po roku jest aż 40%.
      Zapomniałaś dodać "moim zdaniem" aż 40%. Poza tym MOIM ZDANIEM te 40% w rok jest nieosiągalne dla normalnie grającej osoby.
      Masz rację wchodzi tu również czynnik ludzki. Jakieś złomu czy urlopy wydłużają ten czas. :fsmile:
      Program tego nie uwzględnia bo nie idzie tego wyliczyć. Jak wyliczam znajomym co budować to również pokazuje ile czasu zbieramy na kolejne kopalnie. Zawsze daję listę na rok do przodu i większość przychodzi do mnie szybciej po nową listę.
    • Muniek napisał(a):

Kompromis to nie ilosc pełzaczy bo wtedy 95% graczy osiagnie maxa w 1 dzien
      kolejna bzdura

przy starcie uni po kilku dniach, może tygodniu każda klasa wybuduje swój statek w ilosci 100 szt

pionier i kosiarka będą czerpać dla gracza zyski jak będzie a na noc sobie puszczą fsa
      jakis gornik sobie też zbuduje 100 pelzaczy i 150 satek tylko po co jak zaczną pracować wszystkie za rok, pusci fsa i od rana to samo bo z pełzaczy i satek nic nie zostanie
    • kermit napisał(a):

Muniek napisał(a):

kolejna bzdura
      przy starcie uni po kilku dniach, może tygodniu każda klasa wybuduje swój statek w ilosci 100 szt

pionier i kosiarka będą czerpać dla gracza zyski jak będzie a na noc sobie puszczą fsa
      jakis gornik sobie też zbuduje 100 pelzaczy i 150 satek tylko po co jak zaczną pracować wszystkie za rok, pusci fsa i od rana to samo bo z pełzaczy i satek nic nie zostanie
      Dlaczego sobie nie kupisz tego na rynku żeby też czerpać zyski? :fsmile:
    • kermit napisał(a):

Muniek napisał(a):

kolejna bzdura

Nie rozumiesz do czego pisze. Gdy bonus bedzie zależał tylko od ilosci pełzaczy to prawie wszyscy gracze zrobią ten bonus w 1 dzien. Jak Ciebie złomują co noc na 150 satek i kilka pełzaczy to sorry ale nie radzisz sobie za dobrze :(

No i o jakim nowym uni Ty mówisz ????!!!!! Ja tu czekam az zmiany wejdą na kilkadziesiat (?) obecnych uni. Co mnie nowe obchodzą dla graczy ktorzy po miesiacu wypytują o kolejne i kolejne uni.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • kermit napisał(a):

ciap napisał(a):

Dlaczego sobie nie kupisz tego na rynku żeby też czerpać zyski?
      nie o to mi chodzi, klasy i przydzielone im statki powinny dawac takie same szanse na rozwoj!
      Wybierasz jedynie klasę. Statki nie są ograniczone do klasy - każdy je może mieć. Jedynie nie możesz wybudować. Więc nie masz ograniczenia w statkach.

Co do wyboru klas i ich szans na rozwój - każdy wybiera klasę która bardziej mu pasuje. Nie dasz im parametrów uniwersalnych żeby każdy miał taką samą szansę na rozwój. Każdy sam decyduje co mu pasuje i baaaaardzo zależy od tego ile kto i jak gra. Jak uważasz że inna klasa daje lepsze bonusy to ją wybierz. Bo dla innego gracza klasa z której rezygnujesz będzie lepsza. :fsmile:
    • Muniek napisał(a):

Gdyby było to 5000 to nie każdy tyle zrobi i będzie w stanie je utrzymać. Nie jest to osiągalne dla 95 % graczy moim zdaniem. Pierwszy pomysł był dobry.

ciap napisał(a):

ajpierw czepiasz się że nie będzie 50% i tylko 40% po roku a potem wyśmiewasz ze jak coś dodatkowego zrobimy to będzie 11?
      Własnie takimi małymi kroczkami robi się przewagi w OGame. Teraz masz tylko miesiąc 'zysku". Za rok z tego miesiąca zrobią się 2 miesiące.
      To i tak za długo. :D

• Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

Gdyby było to 5000 to nie każdy tyle zrobi i będzie w stanie je utrzymać. Nie jest to osiągalne dla 95 % graczy moim zdaniem. Pierwszy pomysł był dobry.

Pierwszy czyli ten co po 1 dniu sie osiąga.....no to słabo.
    • Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

Pierwszy czyli ten co po 1 dniu sie osiąga.....no to słabo.
      A teraz jest fatalnie kiedy zrobiono od poziomów i zmniejszono pełzacza z 0,03 do 0,02 %
      Mogło już zostać chociaż te 0,03 i te poziomy kopalni mogły by być ostatecznie.

Teraz jest super bo wraz z wzrostem eko wzrastają przyrosty.
      To wersja bez uwzględnienia eko jest fatalna.
    • Mnie również obecnie proponowane rozwiązanie nie satysfakcjonuje do de facto mało ono zmienia w grze... równie dobrze można by zwiększyć ogólną prędkość eco, lub wpływ technologii plazmowej... lepszym rozwiązaniem byłoby to wspomniane przez Apofisa... większy i szybszy bonus w zamian za większe ryzyko. To by mogło by znacząco urozmaicić rozrywkę.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Muniek napisał(a):

Jak ktos ma klapki na oczach że musi miec 50% to trudno.
      Astro na 35 tez możecie miec po 15 latach.
      Ja nie mówię, że chce mieć te 50% nawet ale nie kilkanaście wole mieć około 40 a przy obecnych zmianach poniżej 20 no to sory

zmiana na gorsze sporo
      zrobienie nawet 20 poziomów co zajmuje dużo czasu x ilość planet nie da nawet 20 %
      żenada :wrr:

• Zmiany powinny motywować... obecne rozwiązanie tylko demotywuje, bo daje początkującym graczom poczucie odseparowania od dłużej grających nie tylko ze względu na samo eco, ale też bonus promujący rozwinięte konta (dlatego nie dziwi mnie, że obecnego pomysłu bronią głównie osoby takowe posiadające)
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°