50 % ekspedycji coś przywozi. pisałem tam wcześniej jakie znaleziska było.Munio_Uni 1 napisał(a):
Dzieki za info. Ciekaw jestem czy Zbieracz w kwestii ekspedycji mocno odstaje do tyłu.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Bardziej ile % zysków w stosunku do tego co było mnie interesuje ale rraczej takiego info nie ma. Pozatym sie jeszcze zmieniSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
KissOfTheDragoon napisał(a):
wiara sie rzucila na ten badziew jak psy na kosci bo mysleli ze niewiadomo co tam bedzie
-
Tak w ogóle to ten stary poradnik ekspedycji jest aktualny czy już dawno coś się pozmieniało?
-
Aktualny dla wersji 6.0.
Nowa 7.X ciągle zmieniają więc ciężko go na razie dopasować jak nie ma ostatecznej wersji. -
ciap napisał(a):
Aktualny dla wersji 6.0.
Nowa 7.X ciągle zmieniają więc ciężko go na razie dopasować jak nie ma ostatecznej wersji.
Sprzedam metal na Quantum.
Munio_Uni 1 napisał(a):
ciap napisał(a):
Aktualny dla wersji 6.0.
Nowa 7.X ciągle zmieniają więc ciężko go na razie dopasować jak nie ma ostatecznej wersji.
Ekspedycje - kompletny poradnik -
Tak naprawdę to nikt nie wie co jest grzebane przy ekspedycjach.Ci co latali dalej będą latać. Pozostali jak zobaczą , że jest chlam skończy się na kilku expedycjach.Muala być możliwość znalezienia dodatkowych pól i innych wartościowych przedmiotów. Co ciekawe na serwerze testowym kilka razy coś znalazłem. Na Ledzie tylko bostery brąz.
-
Ktoś napisał, że trwają prace nad większym uzależnieniem dropów z ekspedycji od wieku i stopnia rozwoju danego uniwersum... tak więc by faktycznie móc stwierdzić ile korzyści daje odkrywca potrzeba nie tylko wyników lotów osoby posiadającej tą klasę, ale również nowej bazy porównawczej od osoby bez klasowych modyfikatorów dla uzyskanych łupów.... więc jakby ktoś prowadził taką statystykę to fajnie jakby się podzielił (z określeniem, czy gra jako odkrywca, czy jako kto inny)Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Zeby nie zasmiecac tematu. Powinno być jasno napisane co można znaleźć wysyłając taka i taka flote.Do tej pory najwięcej expedycji wysyłali ciulacze antynaterii.Dla reszty był to zbędny dodatek.
-
roermond napisał(a):
Zeby nie zasmiecac tematu. Powinno być jasno napisane co można znaleźć wysyłając taka i taka flote.Do tej pory najwięcej expedycji wysyłali ciulacze antynaterii.Dla reszty był to zbędny dodatek.
-
roermond napisał(a):
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
Widzę na falandze flotę atakującego z danych koordynatów, założmy, że 1:1:1, widzę to na planecie docelowej, 1:2:1, dlaczego jak skanuje 1:1:1 to nie widzę żadnego ruchu? to jakiś bug w v7 czy coś się pozmieniało?
EDIT:
to chyba... jakaś zmiana? bo widzę ją jak wraca, nie widzę gdy leci na docelową planetę... -
Wydaje mi się, ze bug bo czasami pokazuje lecących 0 statków bez koordynatówZmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
---Webber--- napisał(a):
Widzę na falandze flotę atakującego z danych koordynatów, założmy, że 1:1:1, widzę to na planecie docelowej, 1:2:1, dlaczego jak skanuje 1:1:1 to nie widzę żadnego ruchu? to jakiś bug w v7 czy coś się pozmieniało?
EDIT:
to chyba... jakaś zmiana? bo widzę ją jak wraca, nie widzę gdy leci na docelową planetę...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
KissOfTheDragoon napisał(a):
---Webber--- napisał(a):
dlaczego jak skanuje 1:1:1 to nie widzę żadnego ruchu?
Chyba nie? -
Naprawdę macie mnie za jakiegoś nowicjusza, który nie wie co robi?
1. atakujący leci z PLANETY, 1:1:1
2. leci na PLANETĘ, 1:2:1
3. skanuję PLANETĘ, 1:2:1 - widzę statki z 1:1:1
4. skanuję PLANETĘ, 1:1:1 - nie widzę w ogóle ruchu oprócz zabugowanego 0 statków etc.
5. gdy atakujący odbije się od 1:2:1 widzę jego wracającą flotę na 1:1:1
czyli widzę ruch tylko gdy flota wraca -
---Webber--- napisał(a):
Naprawdę macie mnie za jakiegoś nowicjusza, który nie wie co robi?
1. atakujący leci z PLANETY, 1:1:1
2. leci na PLANETĘ, 1:2:1
3. skanuję PLANETĘ, 1:2:1 - widzę statki z 1:1:1
4. skanuję PLANETĘ, 1:1:1 - nie widzę w ogóle ruchu oprócz zabugowanego 0 statków etc.
5. gdy atakujący odbije się od 1:2:1 widzę jego wracającą flotę na 1:1:1
czyli widzę ruch tylko gdy flota wraca
Punish and Enslave
-
Czy ten fragment poradnika ekspedycji jest poprawny i aktualny ?
Oznacza to że w jednym układzie przez pierwsze 10 razy na dobę szanse z ekspedycji są takie same. Ja myślałem że już po 1 ekspie spadają.
"3.1 Gdzie wysylamy ekspedycje? Jest to jedno z podstawowych pytań na które musimy sobie odpowiedzieć. Co do miejsca, w które najlepiej słać nasze stateczki, to powinien być to układ, z którego startujemy. Przede wszystkim jest to najtańsze (spalamy najmniej deuteru) oraz najszybsze rozwiązanie, pozwalające wysłać najwięcej ekspedycji. Jednak istnieją pewne ograniczenia. Im częściej dany układ jest eksplorowany tym mniejsza szansa na trafienie pozytywnego eventu. Wysyłając sondę wraz z flotą dostaniemy komunikat na podstawie które można wywnioskować ile razy dana pozycja była już eksplorowana:
1-10 razy – duża szansa na event:
- „Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.”
- „To cudowne uczucie być pierwszymi, którzy podróżują przez ten niezbadany sektor.”
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk - „Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.”
-
-
Munio_Uni 1 napisał(a):
Czy ten fragment poradnika ekspedycji jest poprawny i aktualny ?
Oznacza to że w jednym układzie przez pierwsze 10 razy na dobę szanse z ekspedycji są takie same. Ja myślałem że już po 1 ekspie spadają.
"3.1 Gdzie wysylamy ekspedycje? Jest to jedno z podstawowych pytań na które musimy sobie odpowiedzieć. Co do miejsca, w które najlepiej słać nasze stateczki, to powinien być to układ, z którego startujemy. Przede wszystkim jest to najtańsze (spalamy najmniej deuteru) oraz najszybsze rozwiązanie, pozwalające wysłać najwięcej ekspedycji. Jednak istnieją pewne ograniczenia. Im częściej dany układ jest eksplorowany tym mniejsza szansa na trafienie pozytywnego eventu. Wysyłając sondę wraz z flotą dostaniemy komunikat na podstawie które można wywnioskować ile razy dana pozycja była już eksplorowana:
1-10 razy – duża szansa na event:
- „Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.”
- „To cudowne uczucie być pierwszymi, którzy podróżują przez ten niezbadany sektor.”
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg - „Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.”
-
Nie chodzi mi nawet o 7.0
Myslalem ze wczesniej juz opłacało sie tylko raz w układzie słać.Sprzedam metal na Quantum.
Munio_Uni 1 napisał(a):
Nie chodzi mi nawet o 7.0
Myslalem ze wczesniej juz opłacało sie tylko raz w układzie słać.
Jak pisałam wyżej poradnik sprawdza się na starej wersji. -
To w sumie mozna latac tylko na swoje układy...dobrze wiedziec.
No na starej czyli obecnie wszedzie oprócz LedySprzedam metal na Quantum.
Leda
kspedycja podążyła za dziwnym sygnałem pochodzącym z asteroidy. W jej jądrze znaleziono małą ilość antymaterii. Asteroida została odholowana, a odkrywcy próbują wydobyć antymaterię.
Zrabowano: 382 Antymateria
10 dt , 1 pionier -
No faktycznie bez szałuSprzedam metal na Quantum.
Jakaś lama się pod Webbera podszywa
-
@Piciu napisał(a):
Jakaś lama się pod Webbera podszywa
sam jesteś lamą to ja, nie moja wina, że mnie banowali na forum 10 razy
PS: kope lat co Ty tutaj robisz
kilka moich z Ledy:
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 1.104.000 Metal.
Odkryliśmy planetę z resztkami cywilizacji. Na
orbicie znajduje się olbrzymi port kosmiczny Kilku techników i pilotów
z ekspedycji udało się na powierzchnię w poszukiwaniu statków, które
jeszcze można wykorzystać.
Następujące statki dołączyły do floty:
Pancernik: 1
Okręt wojenny: 3
Mały transporter: 117
Niszczyciel: 6
Lekki myśliwiec: 16
Krążownik: 1
Ciężki myśliwiec: 1
Duży transporter: 2
Twoja ekspedycja natknęła się na twierdzę
starożytnego imperatora opuszczoną wiele lat temu. W jej hangarach
znaleziono statki, które technicy usiłują ponownie uruchomić.
Następujące statki dołączyły do floty:
Bombowiec: 2
Okręt wojenny: 2
Ciężki myśliwiec: 2
Rozpruwacz: 1
Lekki myśliwiec: 2
Sonda szpiegowska: 1
Mały transporter: 1
Duży transporter: 1
Na małym księżycu z własną atmosferą Twoja
ekspedycja znalazła ogromne złoża surowców. Załoga na powierzchni stara
się zebrać i załadować naturalny skarb.
Zrabowano: 2.256.000 Metal. -
Od: dowódca floty
Nasza flota znalazła przedmiot w bezzałogowym statku.
Do e dodano dopalacz krysztalu brazu
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 13
13 gości