a ja namawiam do bojkotu:) miejcie te gre juz gleboko... szkoda czsu na ten niemiecki shit
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
@Munio_Uni 1
Tak, ma być to zależne od speed uni, ale mi wyszło, że boost jest coś około 3000%
(w stosunku do ekspów sprzed 7.0)
Muszę jeszcze trochę polatać, aby to ustalić -
@Piciu napisał(a):
To im wyższe eco tym większy boost? Tak średnio bym powiedział, czołówka górników odskoczy reszcie górników jeszcze dalej. Ale poczekam z hejtowaniem aż ktoś to dobrze policzy bo ja nie łapie tych wzorów niestety, a widzę, że i wyżej nie ma zgody co do kierunku zmiany.
Mój kolega co ma 4,5 razy mniej punktów będzie mieć 42,48% ja 45% (licząc dla tych liczb co podajecie wyżej). 2,52% różnicy w eko przy znacznej różnicy punktowej (950kk do 200kk). -
@KissOfTheDragoon ale przecież Ty pisałes ze w to wogole nie grasz ?
@Das140 daj tutaj jakies zestawienie po jakims czasie
Jestes pewien ze kazda klasa ma taki boost ? (pomijajac te 16%) ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Munio_Uni 1 napisał(a):
@KissOfTheDragoon ale przecież Ty pisałes ze w to wogole nie grasz ?
@Das140 daj tutaj jakies zestawienie po jakims czasie
Jestes pewien ze kazda klasa ma taki boost ? (pomijajac te 16%) ?
-
ciap napisał(a):
Mój kolega co ma 4,5 razy mniej punktów
Zważ na to, że Ty przy 950kk masz zdecydowanie wieksze wydobycie niz "kolega" przy 200kk i różnica zwiększy się diametralnie, na starszych uniwersach nie będzie już sensu się rejestrować przez właśnie tak mocno wyśrubowaną ekonomię, przy tym pozostawiając ciekawy aspekt rozgrywki jakim jest flota całkowicie nieopłacalnym, abstrahując już od tematu nowych graczy na starych uniwersach.
PS. nie życzę sobie abyś mi odpisywała na privZmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
justvroum napisał(a):
Kolega czy deuterówka?
justvroum napisał(a):
Zważ na to, że Ty przy 950kk masz zdecydowanie wieksze wydobycie niz "kolega" przy 200kk i różnica zwiększy się diametralnie, na starszych uniwersach nie będzie już sensu się rejestrować przez właśnie tak mocno wyśrubowaną ekonomię, przy tym pozostawiając ciekawy aspekt rozgrywki jakim jest flota całkowicie nieopłacalnym, abstrahując już od tematu nowych graczy na starych uniwersach.
Ktoś ma 22% moich punktów i 94,4% moich lvl kopalń (3 w metal, 1 w kryształ i 3 w dex). Oczywiście że opcja liczenia z poziomów kopalni da różnice. Można tylko się zastanowić czy to aż taka duża zmiana żeby robiła różnice aż taką i pomysł nagle przestał się podobać.
PS. Będę pisać do kogo chce i kiedy chce. -
Munio_Uni 1 napisał(a):
Nie ma linka, to plotka
Nie chce mi sie wierzyc ze z 400% do 16% dali
-
Tak 16% wiecej niz 2 pozostałe ale ponoc boost tak czy siak jest spory dla wszystkich ?Sprzedam metal na Quantum.
zostałem kolegą @ciap Uuu Aaa
metal 43
kryształ 36
deuter 39
daje 42,48
jedyna różnica jest taka że mam parę planet mniej
piszecie że , Ci co mają większy top będą mieli jeszcze łatwiej , ok zgodzę się częściowo bo różnica między moim eko a eko ciap jest znaczna
ale ona dostaje małego boosta w porównaniu do różnicy kosztów JA < ciap
co działa na jej korzyść w tym wypadku to ilość planet i to zostaje bez dyskusji
A teraz pomyślcie sobie , że każdy taki ekowiec ma większe wydobycie, Wy też macie większe wydobycie co pozwala na zbudowanie większej floty w krótszym czasie
co z kolei owocuje udanym farmingiem (chyba że jesteście mną i wszystko wam ucieka albo palicie TP w najmniej odpowiednim momencie)
trzeba zacząć myśleć pozytywnie i zadać sobie pytanie , co JA mogę zrobić z tą dodatkową surką i jak ona wpłynie na szybkość realizacji wcześniej założonych celów , a nie myśleć co sąsiad zrobi
oby fs nie zrobił któregoś dniaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Antharas ().
-
o jakim uni Wy piszecie? Na ledzie jest tak jak napisali. "Każdy Pełzacz podnosi produkcję metalu o 0,03%, produkcję kryształu o 0,03% i produkcję deuteru o 0,03%". Jezeli w jakiejs aktualizacji zmienili to na to co piszecie to tylko pogratulowac idioci ktorym za tym pomyslem stoi. Pelzacze musza byc uzaleznione od energii, to zwiekszy aktywnosc na uni. Gornik bedzie zadowolony z wydobcia, a czlowiek latajacy bedzie mial wieksze pole manewru jesli chodzi o profitowane latanie ( tysiace satek i pelzaczy ) ...
-
-
jarjar napisał(a):
jakim uni Wy piszecie? Na ledzie jest tak jak napisali. "Każdy Pełzacz podnosi produkcję metalu o 0,03%, produkcję kryształu o 0,03% i produkcję deuteru o 0,03%". Jezeli w jakiejs aktualizacji zmienili to na to co pis
-
Nie ukrywam, że taki model wprowadzania zmian jest strasznie wkur.... Ja już np. zacząłem się zbroić w prąd na te tysiące pełzaczy, a teraz się okazuje, że niepotrzebnie.
Na początku tego wątku pisałem, że osoba, która projektuje te zmiany sama nie wie co chce zrobić i kolejny raz mam tego potwierdzenie. -
Dlatego emocjonowałem się tym wątkiem przez pierwsze 3 strony, potem dałem sobie spokój i poczekam aż to wejdzie....Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,
Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...
-
@Piciu napisał(a):
Ja już np. zacząłem się zbroić w prąd na te tysiące pełzaczy, a teraz się okazuje, że niepotrzebnie.
-
@Piciu napisał(a):
Nie ukrywam, że taki model wprowadzania zmian jest strasznie wkur.... Ja już np. zacząłem się zbroić w prąd na te tysiące pełzaczy, a teraz się okazuje, że niepotrzebnie.
Na początku tego wątku pisałem, że osoba, która projektuje te zmiany sama nie wie co chce zrobić i kolejny raz mam tego potwierdzenie.
-
KrzysDRJ napisał(a):
ez się zacząłem szykować ale wersja 7.1 mimo wszystko bardziej mi odpowiada
- nie trzeba tyle energii,
- możliwość braku nadmiernej ilości satelitów,
- dużo mniejsza ilość potrzebnych pełzaczy,
- nienarażanie się na złomowanie,
- nie trzeba powiększać obrony.
Minus:
- 50 % produkcji z pełzaczy dużo trudniejsza do osiągnięcia. -
Dla mnie to nie jest minus... To tylko wspomoże stopniowy rozwój, w przeciwnym wypadku wybudowałbyś 1667 pelzaczy i zapomniał o nich... A teraz stopniowy cel jest dobić do 50%
Apofis napisał(a):
KrzysDRJ napisał(a):
ez się zacząłem szykować ale wersja 7.1 mimo wszystko bardziej mi odpowiada
- możliwość braku nadmiernej ilości satelitów,
- dużo mniejsza ilość potrzebnych pełzaczy,
- nienarażanie się na złomowanie,
- nie trzeba powiększać obrony.
Minus:
- 50 % produkcji z pełzaczy dużo trudniejsza do osiągnięcia
-
KrzysDRJ napisał(a):
Dla mnie to nie jest minus... To tylko wspomoże stopniowy rozwój, w przeciwnym wypadku wybudowałbyś 1667 pelzaczy i zapomniał o nich... A teraz stopniowy cel jest dobić do 50%
Chociaż z drugiej strony ktoś kto robi flotę teraz od czasu do czasu postawi gdzieś jakieś kopalnie, kto wie.
-
Antharas napisał(a):
zostałem kolegą @ciap Uuu Aaa
@Piciu napisał(a):
Ja już np. zacząłem się zbroić w prąd na te tysiące pełzaczy, a teraz się okazuje, że nniepotrzebnie.
Inwestycja w przyszłość. Hrhr -
Nie przejmujcie się jeszcze pięć razy wszystko zmienią
Też już mam energii w zapasie po 80-90 tyś na każdej planecie , przyda się na następne kopalnie.
Jeszcze nie weszła wersja 7.0 a już mamy 7.1 jak dojdą do wersji 8.0 to może wprowadzą ją do gry ,a na razie nie przejmują się takimi drobnostkami.
Grunt ,że robota wre:) -
Faktycznie jeśli leci się do kogoś na atak z rozpruwaczem to szczątki naszej floty wracają na dok kosmiczny.
-
Munio_Uni 1 napisał(a):
Ciekaw jestem jak Art sklei post w dziale Nowości przy tej ilości bugów i zmiennych
Sam pochylę się nad listą jak tylko zdobędę część informacji. -
Apofis napisał(a):
Faktycznie jeśli leci się do kogoś na atak z rozpruwaczem to szczątki naszej floty wracają na dok kosmiczny.
-
KissOfTheDragoon napisał(a):
czyli w teorii wystarczy tylko 1 kosiarka we flocie atakujacej zeby max szczatkow wrocilo na nasz dok czy % mozliwych do odbudowy statkow bedzie zalezny od ilosci kosiarek? oto jest pytanie ;d
-
napewno;d jak zrobia na kazdym uni inne bonusy dla klas no to naprawde szacun dla nich za to...;d <sarkazm>
-
No i se kazdy wybierze najlepsze dla swojego stylu gry.Sprzedam metal na Quantum.
Pytanie, czy zbieracz nadal ma bazowe 25% więcej do eko czy to też wykastrowali?
-
PiotrekPe napisał(a):
ytanie, czy zbieracz nadal ma bazowe 25% więcej do eko czy to też wykastrowali?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości