cichah2o napisał(a):
Rynek będzie niedostępny dla koordynatów będących celem ataku na 10 minut przed dolotem
na speed 1 może i ma to sens, ale na wyższym już nie, lot na quantum trwa ok 6 minut, w us jeszcze mniej, po zmianach będzie to ok 4 minut, a to zdecydowanie mniej niż te 10 minut - powinno być, że na mniej niż 1/3 czasu lotu nie można skorzystać z rynku.
np:
magazynuję surkę w badaniu i budynkach do tego robię zwózkę z wydobycia - uzbierałem sumę taką, że brakuje mi ładowności - chcę coś kupić na rynku, w tym momencie ktoś mnie zaczyna atakować i muszę uciekać z tym na księżyc - na kilka razy, a jakbym miał to kilkuminutowe okno na wykorzystanie rynku - czyli to co pierwotnie zakładałem - moje surowce będą bezpieczne
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Bermuda leży
350 aktywnych graczy
2500 zarejestrowanych
-
Programiści wiedzą o lagu, zostanie on naprawiony tak szybko jak to możliwe.
-
VlClU napisał(a):
Bermuda leży
Nie ma sensu się teraz pchać. Strategia wymaga cierpliwości. -
Dobrygracz napisał(a):
cichah2o napisał(a):
Rynek będzie niedostępny dla koordynatów będących celem ataku na 10 minut przed dolotem
na speed 1 może i ma to sens, ale na wyższym już nie, lot na quantum trwa ok 6 minut, w us jeszcze mniej, po zmianach będzie to ok 4 minut, a to zdecydowanie mniej niż te 10 minut - powinno być, że na mniej niż 1/3 czasu lotu nie można skorzystać z rynku.
np:
magazynuję surkę w badaniu i budynkach do tego robię zwózkę z wydobycia - uzbierałem sumę taką, że brakuje mi ładowności - chcę coś kupić na rynku, w tym momencie ktoś mnie zaczyna atakować i muszę uciekać z tym na księżyc - na kilka razy, a jakbym miał to kilkuminutowe okno na wykorzystanie rynku - czyli to co pierwotnie zakładałem - moje surowce będą bezpieczne
Sytuacja gdy kogoś atakujesz, rozwalasz mu flotę i wlatuje dofarm dalej będzie dla Ciebie wygraną, bo jak odrazu puścisz dofarm to jak wleci atak to dofarm bedzie już w tym czasie gdy będzie zablokowana mozliwość wydania surowców na rynku -
wiadomo kiedy wejdą nowe klasy?U 9
U 48 - D23
U 61 - ZGON
U Rigel
U Ursa
U Fenrir
U Janice - LHiP -
-
czy pełzacz będzie na stałe przywiązany do planety jak satelita słoneczny czy będzie można nim latać?
-
cichah2o napisał(a):
Gdyby było tak jak proponuję - klikasz w ofertę i kupujesz co chciałeś.
To by była spoko opcja, gdybym patrzał na grę stricte matma, przyrosty, itd. Rozumiem Cię i w połowie się zgadzam. Z drugiej jednak strony wolę zachować to spojrzenie na OGame jak na grę, która chce zachować realia fizyczne (jakkolwiek nie byłaby sci-fi). Niby GF coś tam nam teleportuje, ale jak na zachowanie tych realiów, mnie błędną logiką wydaje się, że statki można teleportować, a ich ładunku już nie. Tu z kolei narzekałbym na to, ale zaraz rozkminiłbym wytłumaczenie, że wszystko jest z jakiegoś powodu i po coś. Tutaj teleportowanie surowców sprawiłoby, że gra flotą, jak i cała gra w ogóle byłaby bez sensu - no chyba że plazmy miałyby takie dupnięcie, że mogłyby walić na cały układ, w połączeniu z relokacją planet. Albo działa grawitonowe. Trochę poleciałem z dygresją, ale chyba wiesz łod aj mincichah2o napisał(a):
czy pełzacz będzie na stałe przywiązany do planety jak satelita słoneczny czy będzie można nim latać?
-
i.imgur.com/l8q04O3.png
wychodzi na to że jak satelita
rozpruwacz
i.imgur.com/H4Ljm3w.png
i szperacz
i.imgur.com/yYlqr2U.pngST- 88368%Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez drakon ().
-
cichah2o napisał(a):
-
dzięki, jakoś przeoczyłem to zdanie
-
Jak ktoś ogarnie czy odkrywca ma 75% czy 87,5% zysku z idlaka to dajcie znać.
Zbieracz ma szybsze MT i +2 sloty flot co też przekłada się na większe zyski z idlaków.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Możliwość budowy nowego statku: Pełzacz
- Zwiększa produkcję energii o ekstra procent (zostanie ustalony)
- Zużywa 50 energii
czy te 2 opcje nie wykluczaja siebie wzajemnie? po co cos co zabiera energie ma dawac ekstra procent do energi - Zwiększa produkcję energii o ekstra procent (zostanie ustalony)
-
new_mateuszgg napisał(a):
- Zużywa 50 energii
czy te 2 opcje nie wykluczaja siebie wzajemnie? po co cos co zabiera energie ma dawac ekstra procent do energi
"Zwiększa produkcję energii o ekstra procent (zostanie ustalony" odnosi się chyba do klasy a nie do statku. Wtedy ma to sens. Inne klasy muszą mieć 50 energii na statek a "kopacz" ma mniej bo sama klasa daje mu energii - Zwiększa produkcję energii o ekstra procent (zostanie ustalony)
-
pokrecone to wszystko, jak dla mnie za duzo naraz... oby to wszystko nie weszlo na nasze serwery...
-
pokrecone to wszystko, jak dla mnie za duzo naraz... oby to wszystko nie weszlo na nasze serwery...
Masz 3 klasy które dają bonusy - tutaj wybierasz jedno i nie możesz mieć bunusów z innej klasy.
Dodatkowo wprowadzają 3 statki które mają swoje własne bonusy - możesz mieć każdy ale nie każdy będziesz mógł budować. -
Pytanie do "odkrywców".
Zrobiliście już ekspedycje? Ja tak i dostałem 48k mety przy 20 DT-kach. Z małego eventu mogłem dostać od 12k do 60k, więc z tą klasą powinienem dostać od 60k do 300k.
Chyba coś się popsuło -
Czy 25% zwiekszone wydobycie będzie traktowane jako wydobycie podstawowe ?
Np:
moje wydobycie to 1 000 000 mety
po włączeniu zbieracza bedzie to 1 250 000 mety
po włączeniu boostera 10% będzie to 1 375 000 metySprzedam metal na Quantum.
Munio_Uni 1 napisał(a):
Czy 25% zwiekszone wydobycie będzie traktowane jako wydobycie podstawowe ?
W OGame nie ma czegoś takiego jak różniące się parametry danej rzeczy u jednego i u drugiego gracza. Wszelkie bonusy doliczane są do podstawowych wartości. Niedawno ktoś wrzucił nawet wyciągnięty gdzieś z przecieków ss, z sekcji ustawień produkcji, gdzie klasa była dodanym (czytaj. zerżniętym z reszty) wzorem. Działa to tak, że każdy element, który ma wpływ na łączny wynik produkcji jest liczony osobno i opiera się na podstawie, a nie kumuluje się na podstawie sumy poprzednich kumulacji. Łączne wydobycie oparte jest na wzorach, dających wykładniczy wzrost na dany poziom, ale takim wypadku jak założyłeś można by było jeszcze bardziej hiperbolizować swoje przyrosty. To odpada. Wiem, to brzmi zawile, ale wcale tak nie jest. -
cichah2o napisał(a):
Art napisał 0,3 % .. na serwerze 0,03% .. to ogromna różnica!
fajnie byłoby wiedzieć, czy musze dobudowywać obronę czy nie, bo na 1670 statków prędzej znajdą się chętni niż na 167..
- Zużywa 50 energii
czy te 2 opcje nie wykluczaja siebie wzajemnie? po co cos co zabiera energie ma dawac ekstra procent do energi
-
Nie jest zawiłe, to proste - albo te 25% będzie traktowane jako podstawai wszystkie inne dodatki będą od tego liczone....albo nie będziew traktowane jako podstawa tylko jak dodatek.Sprzedam metal na Quantum.
Nie mam jeszcze plazmy ale z reszty liczone jest z podstawowego wydobycia kopalni. Czyli tak jak wszystko do tej pory zależne jest tylko od podstawowego.
-
TRAGEDIA
Nie da się nic zrobić,
250 graczy i rozwaliło im Bermudę
Nic tylko pogratulować ,długotrwałych przygotowań:) -
Klasa Zbieracz
- 25% większa produkcja w kopalniach
- Dostępny w stoczni dla klasy Zbieracz
- Zwiększa produkcję metalu, kryształu i deuteru na wybranej planecie. Każdy pełzacz zwiększa produkcję o 0.03% do maksymalnych 50%
- Dostępny w stoczni dla klasy Zbieracz
czyli dla klasy zbieracz mozna zwiekszyc swoje wydobycie o 25% + 50% dzieki statkom? czyli wychodzi 75%
inne klasy moga kupic max ilosc zbieracza i podniesc swoje wydobycie o max 50% tak? - 25% większa produkcja w kopalniach
-
Tak tylko na te 50% ze statków potrzeba 83 000 energiiSprzedam metal na Quantum.
@Art Zdanie mówiące o idlakach, w klasie Odkrywcy brzmi jakby procent miało się wyliczać z obecnych 50%, czyli logicznie wychodzi (50%*75%)/100%=87,5%. Na forum anglojęzycznym również jest:
piink napisał(a):
"75% higher loot from Inactive players"
-
-
hmmm czyli w sumie najkorzystniej wybrac generala zeby miec szybsza flote i pokupowac statki na rynku od innych klas... a jakies ograniczenia w tym rynku? czy znajomy moze nam sprzedac po taniosci statki ze swojej klasy?
a co do klasy general co oznacza walki PvP ? i ten ich statek ktory umozliwia zebranie pz od razu po walce musi leciec z reckami? rozumiem swojej predkosci nie posiada? i co jesli recki wysle dopiero po ataku?
edit: jak dla mnie to statek dla klasy general posiada troche malo boostow.. tylko zbiera czesc pz od razu po walce... po cholera komus szybsze badanie bojowej.. nie mozna czegos innego dac? -
ciap napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
Tak tylko na te 50% ze statków potrzeba 83 000 energii
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-