Przypominam, że temat dotyczy przyszłych zmian w grze. Wzajemnie niejasności proszę rozwiązywać inną drogą komunikacji.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
[ciach]
Co do informacji to myślę ,że sporo osób liczyło ,że w piątek będzie podana jakaś nowa informacja a tu nic. Rozumiem ,że Art chwilowo nie ma żadnych nowych wiadomości ,ale ponarzekać sobie trochę mogę w końcu taka nasza narodowa tradycja.
Fajnie ,że coś robią nowego,rozbudzili chęci graczy a tu teraz czekaj i czekaj,nawet żadnego info nie ma.No ale cóż poczekamy,ponarzekamy ,pomarudzimy i grać będziemy dalej.Jakby ta gra nam nie odpowiadała,nie bawiła to nie byłoby tu nas .
Wyluzujta ,patrzcie na tą gierkę oraz dyskusje na forum z większym przymrużeniem oka to tylko gra ,zabawa,chwilowa odskocznie od codziennych zmagań.
Więcej frazesów nie pamiętam za wszystkie szczerze żałuję.
Pozdrawiam ja:)
Super Moderator Ruda:
komentarz do usuniętego posta mniam -
Liczę na to, ze wielkość pól do zasiedlania z terra połączą w końcu z jakimś badaniem.
co do likwidacji handlarza to kogoś lekko [ciach]
Co do likwidacji handlarz to kogoś [ciach]
Super Moderator Ruda:
pseudocenzura -
Połączenie terrków z badaniem całkiem spoko brzmi może z laserową, która i tak jest traktowana po macoszemu a GF dało i tak i tak ciała bo moi zdaniem jak się ogłasza, że "Nadchodzi nowe" oh, ah to czas oczekiwania nie powinien tyle trwać. Znając życie znów coś się pokiełbasiło i nie wiedzą jak to odkręcićPowrót do nałogu...
Spica ON
-
Bo oni nie mówili, ze to będzie na 30 rocznicę
-
No nie mówili, ale dawanie info i zwiastunów prawie 2 miesiące (póki co) wcześniej, bez większych konkretów to trochę zbyt duże wyprzedzenie, po prostu niepotrzebne. Liczę, że ta cisza przez ostatni czas to dlatego, że prace już na wykończeniu...
-
Pamiętać news-a o tym, że wprowadzono ograniczenie na ilość crawler-ów?
Taki obrazek znalazłem na forum EN z dopiskiem mówiącym "tak mogłaby wyglądać produkcja crawler-ów". Mam nadzieję, że już wszyscy się zgadzamy, że jednak ograniczenie było bardziej niż konieczne
Super Moderator Ruda:
obrazek zmniejszyłam -
-
-
@nowynick
Nawet jak podzielisz to przez dziesięć tysięcy to i tak wyjdą Ci jakieś astronomiczne ilości, a z anty to przeklikasz bez problemu.
Potem tylko ustawiasz na każdej planecie kolejkę kilkuset tysięcy crawlerów/satelit i patrzysz kiedy będziesz mógł robić GS-a co sekundę
Inaczej mówiąc, dominuje serwer ten, kto najwięcej wyda kasy na anty
EDIT:
@ciap
O tutaj: board.en.ogame.gameforge.com/i…nings-a-thread/&pageNo=37Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Das140 ().
-
Gdzie to znalazłeś?
@Das140
Dziękuję.
Swoją droga przepiękna liczba tych satelit. A dokładnie zakres inta (32 bity bez znaku).Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Rzeczywiście, nie zauważyłem tego
Bardziej jestem zaprzyjaźniony z int-em ze znakiem -
No i zamiast ekscytacji mamy powoli irytację
-
Ciekawe, czy parametry z tego screena trafią do ostatecznej wersji (zużycie energii 50 jednostek, bonus do wydobycia około 0,025%, co przekładało by się na 40 Pełzaczy, aby osiągnąć 1%, 400 aby zwiększyć wydobycie o 10% oraz 4000 aby go podwoić, ale to wymagało by ciągłej produkcji 200.000 jednostek energii plus zużycie samych kopalń).
Kroi się masowa migracja z piętnastek na pierwszą pozycję w układzie?
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
zefir napisał(a):
Ja mam tylko 4 takie planety ale są gracze, którzy wszystko mają na 15. Pozostaje robić megabunkrytylko VICIA !!! -
-
zefir napisał(a):
Ciekawe, czy parametry z tego screena trafią do ostatecznej wersji (zużycie energii 50 jednostek, bonus do wydobycia około 0,025%, co przekładało by się na 40 Pełzaczy, aby osiągnąć 1%, 400 aby zwiększyć wydobycie o 10% oraz 4000 aby go podwoić, ale to wymagało by ciągłej produkcji 200.000 jednostek energii plus zużycie samych kopalń).
litek. napisał(a):
zefir napisał(a):
-
zefir napisał(a):
Metal 56, kryształ 48, deuter 51, fuzyjna 26, temp -120 i masz 192k naddatku. Taki zestaw kopalni kosztuje 2,4kkk punktów. Czyli nikt tego nie zrobi.
Zaporowe kopalnie dość szybko się zaczynają.
49 17.003.240.006 4.250.810.001 50 25.504.860.009 6.376.215.002 51 38.257.290.013 9.564.322.503 52 57.385.935.019 14.346.483.755 53 86.078.902.529 21.519.725.632
43 17.958.932.120 8.979.466.060 44 28.734.291.391 14.367.145.696 45 45.974.866.226 22.987.433.113 46 73.559.785.962 36.779.892.981
47 28.338.733.343 9.446.244.448 48 42.508.100.014 14.169.366.671 49 63.762.150.021 21.254.050.007 50 95.643.225.032 31.881.075.011
Jeżeli max można dostać 100% eko to spokojnie idzie zrobić to na 15. Koszt jest ale pamiętajmy że sporo deuteru się traci na ciepłej. Obecnie chyba normą jest max deuteru na 43, przy x7 nie przeraża ten lvl, myślę że szybko kolejne osoby dojdą do tego lvl, dla mnie kwestia max roku.
Różnica dobowa wydobycia 6.414.000 dexu. W skali roku mamy 2.341.110.000. Razy 15 planet (które jest już normą powoli) 35.116.650.000 gdzie jeżeli wydajemy na eko mamy z tego 2,4 razy więcej punktów. Przenosząc się teraz na ciepłą rezygnujemy z 84kk punktów. Przy kopalni 43 deuteru metal i kryształ wcale nie trzeba mieć wysoko więc fuzyjna 23-24 + energetyczna 21-22 starczy. Koszta są dużo mniejsze. Zysk w samym wydobyciu deuteru szybko rekompensuje straty jakie ponosimy przy kosztach w zaopatrzeniu kolonii w energię.
Podejrzewam że dla 200-300% również bardziej opłaca się mieć 15 z fuzyjnymi i energetyczną ale jakiś max chyba będzie więc nie opłaca się liczyć. -
fuzyjne na 15 dadza rade .. trza tylko do 30lev podniesc i potroimy wydibycie. milion energi starczy chyba
tylko czekac u tych co na ciepłych jak te stateczki + saty ida pod nuż ...
[ciach]
Super Moderator Ruda:
offtoppadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
Dobrze wprowadźcie to podczas SD na Q
-
Co do clawlerów to dobrze, ze ograniczone będzie (podobno). Wy tu dywagujecie czy się opłaca poświęcić 50% dexu dla zwiększenia wydobycia ogólnego o pierdylion procent. No i nie wiadomo czy ta energia wymagana tylko do budowy, czy zużywana na bieżąco. 3 poziomy kopalni to pi razy oko wzrost wydobycia 50%. Jak ktoś wcześniej pokazał na pewnym etapie koszt kopalni rośnie drastycznie. Jak byś mógł podnieść wydobycie 1000x jak na screenie to zabunkrowanie raczej nie stanowi problemu.
-
zefir napisał(a):
Ciekawe, czy parametry z tego screena trafią do ostatecznej wersji
-
Art napisał(a):
zefir napisał(a):
Ciekawe, czy parametry z tego screena trafią do ostatecznej wersji
Rozumiem, że prace trwają nad optymalizacją. Tylko szkoda, że troska o klienta (dzięki któremu gra istnieje) i informowanie go o statusie aktualizacji stoi na takim, a nie innym poziomie.
Jest XXI wiek i firmy już inaczej podchodzą do przepływu informacji developer<->klient
Gdybym ja w mojej firmie tak o klienta dbał - to już bym szukał nowej pracy..
Dodatkowo: Art - dałoby radę wrzucić jakieś informację z testowanej konfiguracji?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Krecik ().
-
Tyle że tu wiąże Cię z Gameforge często wieloletnia praca nad budowaniem konta, inwestycje w jego rozwój i Twój poświęcony czas. Rezygnacja z gry jest raczej najbardziej niekorzystna dla Ciebie bo wszystko to tracisz, a Gameforge traci jednego z kilku dziesięcu/set tysięcy graczy, którzy mają tendencje do wracania.ST- 88368%
-
Art napisał(a):
Witajcie!
Nowy dzień, nowy post!
Niektórzy z Was zastanawiali się nad nowymi statkami i tym jak będą one wchodziły w interakcję z innymi, zatem dziś przedstawiamy Wam statystyki Żniwiarza:
- Szybkie działa od:
- Gwiazdy śmierci (10)
- Działa jonowego (2)
- Gwiazdy śmierci (10)
- Szybkie działa przeciwko:
- Sondzie szpiegowskiej (5)
- Satelicie słonecznemu (5)
- Pełzaczowi (5)
- Krążownikowi (7)
- Okrętowi wojennemu (7)
- Bombowcowi (4)
- Niszczycielowi (3)
- Sondzie szpiegowskiej (5)
No i znów info bardzo zdawkowe, bo pełne statystyki to nie są, ale narzekać nie będę - Szybkie działa od:
-
nowynick napisał(a):
No i znów info bardzo zdawkowe, bo pełne statystyki to nie są, ale narzekać nie będę
-
Do tego po raz pierwszy w historii OGame Obrona dostała SD
-
Starrk napisał(a):
Do tego po raz pierwszy w historii OGame Obrona dostała SD
-
Może jakieś nowe badanie by dali. Jakaś niewidzialność albo coś innego , a nie tylko obrona i statki.
Pomysł żeby żniwiarz miał szybkie działa przeciwko niszczycielom uważam za zły ale zobaczymy.
Jeśli będzie więcej kosztował niż niszczyciel to jeszcze ujdzie ale wymagania na jego zbudowanie też nie powinny być łatwe. -
Niewidzialność czego? Ataku?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości