Vegi napisał(a):
Sama ankieta jak dla mnie nie forum, lecz w formie zapytania w grze tak jak ma to miejsce w przypadku wyboru konfiguracji nowego uniwersum.
Mirmir napisał(a):
i będziemy się teraz przez miesiąc jarać tym jak nazwać stateczki
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Vegi napisał(a):
Sama ankieta jak dla mnie nie forum, lecz w formie zapytania w grze tak jak ma to miejsce w przypadku wyboru konfiguracji nowego uniwersum.
Mirmir napisał(a):
i będziemy się teraz przez miesiąc jarać tym jak nazwać stateczki
Virtual_ManPL napisał(a):
Reaper - oznacza żniwiarza, kostuchaArt napisał(a):
Reaper Crawler Pathfinder
Rozpruwacz Pełzacz Pionier
Nie wiem czy nazwy mają szansę na zmianę, muszę o tym porozmawiać z tłumaczem.
Chyba, że do poniedziałku wymyślicie coś ekstra to zawsze będę miał już przykład do pokazania
a nie żadnego rozpruwacza - czyli po angielsku ripper, może jeszcze rozwalacz...? ripper ≠ reaper - kto Wam to tłumaczy...
Crawler - oznacza gąsienicowe podwozie, potocznie zwaną gąsienicą, a w ostateczności może być to całościowo pojazd gąsienicowy (np. ładowarka gąsienicowa), lub czasami też łazik kosmiczny
a nie żadnego pełzacza, raczkowacza, wlekera, czołgacza itp. itd. - czyli zrobionego na siłę rzeczownika z czasownika... kto Wam to tłumaczy...
Pathfinder - pionier ujdzie, ale może być też: zwiadowca, poszukiwacz, tropiciel czy nawet badacz
Ogolnie jak Poka_Bydlaka jestem by nazwy zostały bez tlumaczenia, bo troszkę dziwnie wyglądają po tlumaczeniu, szczegółnie dosłownym.
nowynick napisał(a):
@Danek spoko, będziemy się martwić za kolejne 8 lat +/-
OGame napisał(a):
New spaceships are coming soon!
➡️Reaper: belongs to the General class, collects some of the debris directly after the combat.
➡️Pathfinder: belongs to the Discoverer class, collects debris directly at the expedition area as long as there is cargo capacity available.
➡️Crawler: belongs to the Collector class, supports production in mines.
Ten Keyra napisał(a):
Info z oficjalnego FB:
OGame napisał(a):
New spaceships are coming soon!
➡️Reaper: belongs to the General class, collects some of the debris directly after the combat.
➡️Pathfinder: belongs to the Discoverer class, collects debris directly at the expedition area as long as there is cargo capacity available.
➡️Crawler: belongs to the Collector class, supports production in mines.
Danek napisał(a):
A może ten statek będzie po prostu "kopał" surowiec/surowce (nazwany/e tu złomem) w trakcie trwania ekspedycji? Np. X surowca przez X czasu trwania ekspedycji, przy wysyłaniu iluś tam takich statków robiłoby to konkretną sumę. Takie coś byłoby chyba sensowniejsze niż jakieś niby pz po obcych/piratach, które nawet jak będzie, to będzie małe, więc nie chce mi się wierzyć, że tak to będzie rozwiązane.
f4ust napisał(a):
Edit.
" as long as there is cargo capacity aavailable" - dotyczy wszystkich statków czy tego specjalnego..
Gremlinek. napisał(a):
O ile te latające po pz pewnie będą, o tyle te, które będą kopać surowce chyba nie? Jeśli będą, to Boże chroń od bunkrów, bo nowych powstanie pierdyliard.
f4ust napisał(a):
Bo zakładając sytuację - zbiera cała ekspedycja - puszczam ekspedycje z 1k gs i 100k śmieciarek + statek ekspedycyjny - mogę uzbierać dużo więcej..
Elkanen napisał(a):
Juz widze jak puszczasz taki sklad na ekspe a potem moonkill i flote masz na pzf4ust napisał(a):
Bo zakładając sytuację - zbiera cała ekspedycja - puszczam ekspedycje z 1k gs i 100k śmieciarek + statek ekspedycyjny - mogę uzbierać dużo więcej..
racja. Rozumiem, że gdzieś już było napisane, że niezależnie od wybranej frakcji, statki mogą być niszczone.ciap napisał(a):
Wszystko zależy ile maksymalnie będzie można uzyskać % eko.Bo jeżeli będzie to tylko 10% to nie trzeba będzie ich tak dużo żeby budować mega bunkier.Gremlinek. napisał(a):
O ile te latające po pz pewnie będą, o tyle te, które będą kopać surowce chyba nie? Jeśli będą, to Boże chroń od bunkrów, bo nowych powstanie pierdyliard.
Grau napisał(a):
Wątpię by polityka GF tak chojnie nas obdażyła.Uważam że opcje Generał itp będą równorzędne do już istniejących jak Mechanik itp i podobnie do wykupiania za Anty. Statki jakkolwiek by były nazwane i z wszystkimi swoimi możliwościami będą dostępną opcją po wykupie konkretnego pakietu pomocnika.
Gremlinek. napisał(a):
Teoretyzując dalej - wykupuje sobie statki do wydobycia na maxa. Zmieniam frakcję na generała i buduje sobie lmorecki (bo tak zakłam w kwestii mocy ataku, zbierania i szybkości). I teraz pytanie - statki wydobywcze zostają ? czy niszczą się razem ze zmianą frakcji?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
Gremlinek. napisał(a):
Teoretyzując dalej - wykupuje sobie statki do wydobycia na maxa. Zmieniam frakcję na generała i buduje sobie lmorecki (bo tak zakłam w kwestii mocy ataku, zbierania i szybkości). I teraz pytanie - statki wydobywcze zostają ? czy niszczą się razem ze zmianą frakcji?
3 gości