Czy będą jakieś przystosowane symulatory walk do tych zmian?
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
DARK STAR napisał(a):
Czy będą jakieś przystosowane symulatory walk do tych zmian?
Czyli pewnie jakiś będzie. -
najprawdopodobniej trashsim sie tym zajmie najszybciej, chodz swoja droga nie dokonczyli jeszcze poprzedniej wersji bo nie ma mozliwosci symulacji rakietami
Edit na prosbe kolegi Das140;pNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
preview.trashsim.universeview.be/pl
@KissOfTheDragoon
Przecież tech. nadprzestrzenna od dawna jest uwzględniona.
EDIT:
@up DziękujęPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Das140 ().
-
Chris Matters napisał(a):
I to jest dla mnie irytujące bo w obecnym przedstawieniu klas górnik bije pozostałe dwie na głowę.
+25 do bazowego wydobycia to tyle co nic
+25 szybsze transportowce co mi to da parę minutek
+25 większa pojemność transportowców wielkie mi halo ,dzięki tech. nadprzestrzennej wybadam sobie dosyć
+2 wolne sloty,wielkie mi coś sam sobie wybadam tyle ile mi trzeba
crawlery może se kupić każdy i dodać +50% ,a poza tym tylko zwiększą zagrożenie ataku bo opłacalność takowego będzie większa
A tak serio to napisałem to tak ironicznie bo narzekać może każdy
KissOfTheDragoon napisał(a):
poza tym... kto wam powiedzial ze np klasa gornicza ma byc gornikiem a klasa poszukiwacza ma tylko szukac hmm? poszukiwacz ktory jest flociarzem z +20% wiekszym zasiegiem falanigi albo tak naprawde byc gornikiem. i mnozyc swoje bogactwo na ostro to juz wogole zarobiony sosem bedzie. tyle jest opcji... az milo pomarzyc:)
-
Mirmir napisał(a):
Chris Matters napisał(a):
I to jest dla mnie irytujące bo w obecnym przedstawieniu klas górnik bije pozostałe dwie na głowę.
+25 szybsze transportowce co mi to da parę minutek
+25 większa pojemność transportowców wielkie mi halo ,dzięki tech. nadprzestrzennej wybadam sobie dosyć
+2 wolne sloty,wielkie mi coś sam sobie wybadam tyle ile mi trzeba
crawlery może se kupić każdy i dodać +50% ,a poza tym tylko zwiększą zagrożenie ataku bo opłacalność takowego będzie większa
A tak serio to napisałem to tak ironicznie bo narzekać może każdy
poza tym... kto wam powiedzial ze np klasa gornicza ma byc gornikiem a klasa poszukiwacza ma tylko szukac hmm? poszukiwacz ktory jest flociarzem z +20% wiekszym zasiegiem falanigi albo tak naprawde byc gornikiem. i mnozyc swoje bogactwo na ostro to juz wogole zarobiony sosem bedzie. tyle jest opcji... az milo pomarzyc:)
-
-
jeśli dla kogoś ważne są staty to już dziś górnik ma najlepiej i to z innych względów niż te % wydobyciaWolność własność sprawiedliwość czerwonym śmierć
miejscem obecnej socjalistycznej "klasy" politycznej jest więzienie -
Starrk napisał(a):
@Apofis nie x2, bo reszta też będzie miała te 50% z crawlerów, więc górnik ma raptem 0,25 więcej bonusu do eko
Ale w praktyce nie każdy zrobi i nie na każdej planecie bo potrzebują ok 80 000 energii. W praktyce więc widzę to trochę inaczej, że część graczy nie będzie miała ich wcale, cześć na kilku planetach a część wszędzie. Zapewne ekowcy na każdej więc wtedy jeśli ktoś ich niema albo ma nieznaczną ilość to będzie to zapewne od 0,25 do 0,75 w niektórych przypadkach przewagi. A plus Nawet te 25 %, które ma kolektor bez wysiłku czy to duża przewaga? no przy dużych kopalniach dla ekowców, myślę, że spora,Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
najsmieszniejsze jest to ze tak jak wczesniej oblegane byly planety na pozycji 15 tak teraz beda 1-3 xD takze standardowo planetka na 8 pozycji, event na przeprowadzki i dzida na 1 pozycje;pNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
najsmieszniejsze jest to ze tak jak wczesniej oblegane byly planety na pozycji 15 tak teraz beda 1-3 takze standardowo planetka na 8 pozycji, event na przeprowadzki i dzida na 1 pozycje;p
-
najsmieszniejsze jest to ze tak jak wczesniej oblegane byly planety na pozycji 15 tak teraz beda 1-3 takze standardowo planetka na 8 pozycji, event na przeprowadzki i dzida na 1 pozycje;p
Lepiej zbudować fuzyjne i mieć więcej deuteru.
Tutaj masz > Nadchodzi nowe - dyskusja -
zalezy jak na to patrzec. ten kto nie chce wydawac kasy na anty bedzie wolal gotowe zwiekszone wydobycie bez przemiany dexu w reszte surki, a jednak zapotrzebowanie energetyczne bedzie naprawde wysokie. mozesz oczywiscie zyc na 15 pozycji ale jak zamierzasz wyrobic z energia? w najlepszym przypadku z satelity dostaniesz 5pkt energii. co fuzyjna postawisz bo dex bedze ci sie zgadzac? pamietaj ze do fuzyjnej trzeba jeszcze zainwestowac energetyczna a to spory koszt dexu i krychy ale chyba nie musze ci mowic takich rzeczy bo jestes doswiadczonym graczem. jak ktos policzyl laziki beda potrzebowac 80k energii (same laziki) a gdzie tu reszta kopaln itp?
fuzyjna na 20 lvl z energetyczna na 19 daje mi obecnie 49636 energii. pokrywa mi to kopalnie 39/34/30 z ponad 14k rezerwy energii. dodatkowo mam sztab caly co tez dodaje troche energii. chce wybadac energetyczna do 20 i zostawic to w takim skladzie 20/20. ale i tak to nie spelni wymaganych 80k na same laziki. dodatkowo dolicz ze 40k na dosc dobre poziomy kopaln czyli potrzebujesz 120k energii...
gornik jest najlepsza klasa? zastanowcie sie 2x. wszyscy spekulujecie o tym ze ooo 25% wydobycia + 50% z lazikow... tak masz 75% ale... dojdz najpierw do tego poziomu a pozniej bedziemy rozmawiac dlatego wkurzaja mnie wasze spekulacje gdzie zaden z was nie zastanawia sie ile pracy jest potrzebne do tego przedsiewziecia... kazdy madry w gadce, a rzeczywistosc zupelnie inna.
kolejny wielki minus gornika to narazenie na ataki. chcecie pobawic sie w matematyke? spoko. w najlepszym razie z pozycji 1 w ukladzie ze satki wyciagniesz 72 energii. z fuzyjnej 20 + energetyczna 20 masz 58k energii. 120000-58000=62000!!! brakujacej wam energii. 62000/72=861 satek. koszt satek: 1,722mln krychy i 430.5k dexu (ktory sie traci po zestrzeleniu satek).
koszty lazikow:
jeden daje 0,03% wydobycia- dostepne max 50%
50/0,03= 1667
1667* 2000=3,33 mln metalu i krysztalu i 1,66 mln dexu
LACZNIE na planecie stoi bierna "flota" za 3,33 mln mety i ponad 4mln krychy + ponad 2mln dexu ktory ginie w trakcie ataku. ile z tego zlomu jest sami sobie policzcie.
to sa koszty czastkowe. do tego dochodzi gruby koszt fuzyjnej i energetycznej a niedaj boze jak byscie chcieli zrobic to na pozycji 15...
ale powiem wam... potrzebujecie 12,4k satek przy najlepszej opcji 5 punktow energii... >>>12,4k!!!< ile to darmowej krychy dla potencjalnego agresora chyba wam nie musze mowic.
dodatkowo trzeba sie odpowiednio zbunkrowac zeby odstraszyc potencjalnego napalenca- kolejne koszty hamujace wasz rozwoj i przyrost konkretniejszych pkt...
dlatego tak bardzo mnie wnerwia pitolenie wiekszosci tu ze gornik ma najlepszego kopa... zaden z was nie czai najprostszych rzeczy i nie bierze nic na logike tylko sie napala bo zobaczyl kilka cyferek bez przeliczenia wszystkiego w glowie...
Elkanen napisał(a):
ciap napisał(a):
Tutaj masz > Nadchodzi nowe - dyskusja
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
zalezy jak na to patrzec. ten kto nie chce wydawac kasy na anty bedzie wolal gotowe zwiekszone wydobycie bez przemiany dexu w reszte surki, a jednak zapotrzebowanie energetyczne bedzie naprawde wysokie. mozesz oczywiscie zyc na 15 pozycji ale jak zamierzasz wyrobic z energia? w najlepszym przypadku z satelity dostaniesz 5pkt energii. co fuzyjna postawisz bo dex bedze ci sie zgadzac? pamietaj ze do fuzyjnej trzeba jeszcze zainwestowac energetyczna a to spory koszt dexu i krychy ale chyba nie musze ci mowic takich rzeczy bo jestes doswiadczonym graczem. jak ktos policzyl laziki beda potrzebowac 80k energii (same laziki) a gdzie tu reszta kopaln itp?
fuzyjna na 20 lvl z energetyczna na 19 daje mi obecnie 49636 energii. pokrywa mi to kopalnie 39/34/30 z ponad 14k rezerwy energii. dodatkowo mam sztab caly co tez dodaje troche energii. chce wybadac energetyczna do 20 i zostawic to w takim skladzie 20/20. ale i tak to nie spelni wymaganych 80k na same laziki. dodatkowo dolicz ze 40k na dosc dobre poziomy kopaln czyli potrzebujesz 120k energii...
imgur.com/PCar1qv
imgur.com/yNWIegG
imgur.com/C5F2SvH
Sloneczna za niedlugo bede kasowal bo tylko pola zajmuje i jest bezuzyteczna. -
gornik jest najlepsza klasa? zastanowcie sie 2x. wszyscy spekulujecie o tym ze ooo 25% wydobycia + 50% z lazikow... tak masz 75% ale... dojdz najpierw do tego poziomu a pozniej bedziemy rozmawiac dlatego wkurzaja mnie wasze spekulacje gdzie zaden z was nie zastanawia sie ile pracy jest potrzebne do tego przedsiewziecia... kazdy madry w gadce, a rzeczywistosc zupelnie inna.
kolejny wielki minus gornika to narazenie na ataki. chcecie pobawic sie w matematyke? spoko. w najlepszym razie z pozycji 1 w ukladzie ze satki wyciagniesz 72 energii. z fuzyjnej 20 + energetyczna 20 masz 58k energii. 120000-58000=62000!!! brakujacej wam energii. 62000/72=861 satek. koszt satek: 1,722mln krychy i 430.5k dexu (ktory sie traci po zestrzeleniu satek).
koszty lazikow:
jeden daje 0,03% wydobycia- dostepne max 50%
50/0,03= 1667
1667* 2000=3,33 mln metalu i krysztalu i 1,66 mln dexu
LACZNIE na planecie stoi bierna "flota" za 3,33 mln mety i ponad 4mln krychy + ponad 2mln dexu ktory ginie w trakcie ataku. ile z tego zlomu jest sami sobie policzcie.
to sa koszty czastkowe. do tego dochodzi gruby koszt fuzyjnej i energetycznej a niedaj boze jak byscie chcieli zrobic to na pozycji 15...
ale powiem wam... potrzebujecie 12,4k satek przy najlepszej opcji 5 punktow energii... >>>12,4k!!!< ile to darmowej krychy dla potencjalnego agresora chyba wam nie musze mowic.
dodatkowo trzeba sie odpowiednio zbunkrowac zeby odstraszyc potencjalnego napalenca- kolejne koszty hamujace wasz rozwoj i przyrost konkretniejszych pkt...
dlatego tak bardzo mnie wnerwia pitolenie wiekszosci tu ze gornik ma najlepszego kopa... zaden z was nie czai najprostszych rzeczy i nie bierze nic na logike tylko sie napala bo zobaczyl kilka cyferek.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
ja mowie o grze od poczatku startujac z nowego uni:)No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
"Przenosząc się teraz na ciepłą rezygnujemy z 84kk punktów. Przy kopalni 43 deuteru metal i kryształ wcale nie trzeba mieć wysoko więc fuzyjna 23-24 + energetyczna 21-22 starczy. Koszta są dużo mniejsze. Zysk w samym wydobyciu deuteru szybko rekompensuje straty jakie ponosimy przy kosztach w zaopatrzeniu kolonii w energię."
Ja już teraz mam 83.643 energii za dużo. W sam raz pod wersję 7.
Gdzie reszta? Fuzyjna daje 150k energii więc: Współczynnik produkcji: 100%
ja mowie o grze od poczatku startujac z nowego uni:)
-
ciap napisał(a):
Czy Ty czytałeś mój post? Chyba nie więc zacytuję Ci istotny fragment:
napisales go kiedy ja pisalem swoj wiec zobaczylem go dopiero po dodaniu swojego. mniejsza. ja sie juz nie wypowiadam.No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
Jestem kobietą
Wypowiadaj ale hmm czytaj co inni piszą -
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
[ciach]
Czy któraś z osób które zgłaszały błędy zauważyła na testowym żeby zostały naprawione?
Super Moderator Ruda:
komentarz do usuniętych treści mniam -
Widzę, że co niektóre robaki dalej toczą pianę o sposób zarabiania maklera. Jest to dozwolone, jest to legalne (ba, nawet nie jest na granicy legalności, tylko jest wprost legalne) a do tego całkowicie poszanowuje zasadę fair-play. Jedynym "ale" jest: "ale musi to być robione z żywymi osobami, a nie z multikontami". Jak długo ta zasada jest spełniona, tak długo plebsie znaj swoje miejsce na polu, leżąc ugorem koło gówna, od którego daleko intelektem nie odchodzisz
-
nowynick napisał(a):
Czy któraś z osób które zgłaszały błędy zauważyła na testowym żeby zostały naprawione?
Trzeba kukać kiedy wersja 7.0.0-rc20 się zmieni. -
-
nowynick napisał(a):
Nie.
Nic nie naprawione -
nie. stocznia dalej zbugowana przez rakiety. musialem nowe konto zrobic bo nie dalo sie grac jak w 3/4 kartach bylo odswiezanie co sekunde xD watpie ze beda cokolwiek poprawiac na serwie testowym raczej sobie zanotuja wszystko i poprawki beda wprowadzac w gotowej wersji bo to podwojna robota by bylaNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
watpie ze beda cokolwiek poprawiac na serwie testowym raczej sobie zanotuja wszystko i poprawki beda wprowadzac w gotowej wersji bo to podwojna robota by byla
Jak pisałam wyżej między otwarciem testowego serwera dla 6.0 a aktualizacją gry minęło 7 miesięcy. W tym czasie było DUŻO aktualizacji na testówce.
Podwójna? Żadnego powielania tam pracy nie widzę.
[ciach]
Super Moderator Ruda:
prowokacja -
A czy komukolwiek udało się przenieść planetę?
-
Zauważyliście, że w testowym nazywa się do Dark Matter - czyli ciemna materia, a u nas antymateria hehe
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości