Dokładnie. Chęci do gry jakoś już nie ma. Przed świętami jeszcze coś próbowałem ugrać po idlakach ale 2 dni latania i dałem na luz. Gdyby nie w miarę solidne eko i dostawcy to już bym przed świętami urlop zapiął i szukał chętnego by konto dalej poprowadził. No ale jeszcze sentyment trzyma. 2 eventy na anty nie wykorzystane nawet bo po co pakowac kase tym popaprancom do kieszeni skoro nie licza sie za grosz z tym czego oczekuja gracze. Zeszla juz calkiem ta gra na psy.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Elkanen napisał(a):
Przed świętami jeszcze coś próbowałem ugrać po idlakach ale 2 dni latania i dałem na luz. Gdyby nie w miarę solidne eko
-
Bearded napisał(a):
Elkanen napisał(a):
Przed świętami jeszcze coś próbowałem ugrać po idlakach ale 2 dni latania i dałem na luz. Gdyby nie w miarę solidne eko
-
padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
Dobrygracz napisał(a):
Apofis napisał(a):
Wie ktoś ile % floty rozwalonej wraca na planetę do doku? dla atakującego przy klasie Generał
pomijam drobny fakt, że z trashu straty miałam mieć rzędu 800kk a w RW wyszło 550kk ;>>
może @Art by się wypowiedział w końcu nt tego pola wrakowego, czy to jakas loteria na chybił trafił czy jak?? jedni dostają inni nie? Z tego co wiem to był to bonus dla klasy generał do KAŻDEGO rw. Czemu więc ja mam być stratna względem kogoś innego? Ktoś dostaje, a ja nie.... coś nie halo (jak większość w tej wersji) ale rozbijając się na kilka kkk i nie dostając PW, podczas gdy ktoś inny również rozbija się na kilka kkk i PW dostaje czuję się oszukana. Także jak to ogarniecie, to ja po proszę o zwrot należnego mi się PW z KAŻDEGO raportu jaki zrobiłam po wyborze klasy, a trochę tego było jakby nie patrzeć.......................
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Apofis napisał(a):
spirycik napisał(a):
@Art, a nie da się po prostu zamknąć tego rynku i na spokojnie wszystko ogarnąć? Im dłużej o
cerm3r napisał(a):
A kto powiedzial ze musi , po to wybierasz klase zeby miec unikatowe statki danej klasy.
-
spirycik napisał(a):
Z resztą co za problem odblokować możliwość budowy dla innych klas?
-
@Apofis a powiedz mi taka rzecz czemu wprowadzasz graczy w blad?
general ma zniwiarzy a nie pelzacze i nie moze sobie ich wybudowac sam.
Nie ma opcji 2ch statkow .
Rowniez ciekawa jest opcja pola wrakowego powstalego przy ataku , jest to moze gdzies
opisane dokladniej , bo to prawda ze nie powstaja za kazdym razem a rzekłbym nawet ze bardzo rzadko w kazdym razie u mnie -
cerm3r napisał(a):
A wystarczy raz je kupić i już masz je na amen cały czas -
Apofis napisał(a):
cerm3r napisał(a):
-
Das140 napisał(a):
Gdyby usunęli na amen możliwosć pozyskania statków innych klas, to pierwsze co bym zrobił, to bym rozwalił wszystkim generałom i odkrywcą pełzacze na planetach.
Równie dobrze można zbieraczowi rozwalić rozpruwacze chociaż to trudniejsze o wiele. -
a czemu akurat generalowie sobie kupili inne statki a inne klasy nie kupily innych
widze ze chyba to Ty nie grasz w ogame -
cerm3r napisał(a):
a czemu akurat generalowie sobie kupili inne statki a inne klasy nie kupily innych
widze ze chyba to Ty nie grasz w ogame
Jaką klasą grasz? posiadasz flotę czy robisz eko
Ja gram właśnie cały czas i widzę jaki by powstał problem a ty tego nie ogarniasz bo widocznie grasz za krótko.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
Nikt sie przez swieta i sylwestra nie wypowie. Ludzie mają wolne, nie pracują. Art nie powie bo nie ma kogo zapytac, programisci nie pracują. Jest wolne ludzie, wolne.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Rozpruwaczy w ogóle jest mało na rynku z kilku powodów:
1) budują je generałowie, czyli flociarze, jeden drugiemu nie sprzeda, bo to bez sensu skoro każdy może wybudować sam
2) na pewno cały czas są w ruchu żeby na siebie zarobić albo na fsie
3) sprzedając je robiliby sobie konkurencję, a tak mają je tylko dla siebie
4) zbieracze i odkrywcy z racji swoich wyborów i preferencji raczej nie będą potrzebować rozpruwaczy, tak jak np. ja
Za to pioniery i pełzacze są uniwersalne, przydają się każdemu. Dlatego jest na nie popyt. Każdy wysyła ekspedycje, każdy chce mieć chociaż trochę większe wydobycie. Przecież to są proste prawa rynku. -
Muniek napisał(a):
Nikt sie przez swieta i sylwestra nie wypowie. Ludzie mają wolne, nie pracują. Art nie powie bo nie ma kogo zapytac, programisci nie pracują. Jest wolne ludzie, wolne.
To co Art napisałeś dla mnie osobiście jest żartem. Rozumiem że są święta i ludzie mają wolne, mam rozumieć że nie miałeś czasu przeczytać 3 nowych postów w dziale błędów. Piszesz, że jest człowiek od czytania błędów na boardzie i to nie jesteś Ty, a jakiś inny ludek który czyta na forach, które rozumie. To po kiego grzyba nam w ogóle taki dział na forum?
Art napisał(a):
Po drugie, nadal utrzymuję, że jest to błąd, a nie "niewłaściwa koncepcja" z prostej przyczyny - rynek we wiadomości informował o odejmowaniu POPRAWNEJ wartości surowców, jednak z konta znikało mniej. To jest błąd i tak też został potraktowany. Udało się go załatać w niedzielę czystym przypadkiem, szef projektu był dostępny i mogłem z nim porozmawiać o tym błędzie i go przetestować.
Abstrahując już nawet od tego, że ticketów "nie ma" i wszystko jest winą użytkowników, GF, a nie Twoją. To Ty pisałeś ten tekst, czy ktoś inny jedynie zmieniając końcówki na męskie? Pytam ponieważ tekst jest pozbawiony jakiegokolwiek testosteronu.
Z fartem czarodzieju, niech mocz będzie z tobą,
pozdrawiam,
JA
ps. dalej się da klonować surowce,a słuchy dochodzą, że nie tylko surowce dobrze że naprawiliście błąd, bohaterowieZmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
@Apofis
to ty "nie czaisz" ale nie zamierzam wchodzic w dalsza dyskusje
Odnioslem sie do twojego postu w ktorym piszesz ze cytuje "to niesprawiedliwe bo generalowie maja dwa" co jest bzdura bo moga miec tylko jeden.
otoz nie maja moga zbudowac tylko jeden rodzaj statku zniwiarza i nic wiecej.
ta dysksuja nie wnosi nic i nie to jest problemem .
Problemem jest rynek ktory powinien zostac dany w tryb OFF na czas "naprawy" lub najlepiej
"na zawsze"
i jesli tego "gosciu" nie kumasz to nie widze kompletnie sensu dalszej dyskusji z Toba. -
pioniery do ekspedycji wystarczy mieć nie wiele bo i tak wysyłasz 1 ewentualnie na zysk z piratów można posłać więcej, rozpruwacze są dobre w atakach bo są pojemne szybkie i mocne można je wysłać na obronę jak i z ow może mieć je też zbieracz czy odkrywca bo się przydają w atakach farmieniu itd.
Nie każdy kto buduje flotę wybrał też generała. -
@justvroum nie wiem dlaczego i sie nie dowiem.
Rozumiem emocje ale zdajesz sobie sprawe że pisząc to w okresie swiat i sylwestra nikt tego nie przeczyta, nikt nie odpowie.
Moze warto pomyslec o ppweocie do pytan po sylwestrze ? Ludzi od gf nie ma, piszesz obecnie tylko do nas.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
cerm3r napisał(a):
@Apofis
to ty "nie czaisz" ale nie zamierzam wchodzic w dalsza dyskusje
Odnioslem sie do twojego postu w ktorym piszesz ze cytuje "to niesprawiedliwe bo generalowie maja dwa" co jest bzdura bo moga miec tylko jeden.
otoz nie maja moga zbudowac tylko jeden rodzaj statku zniwiarza i nic wiecej.
ta dysksuja nie wnosi nic i nie to jest problemem .
Problemem jest rynek ktory powinien zostac dany w tryb OFF na czas "naprawy" lub najlepiej
"na zawsze"
i jesli tego "gosciu" nie kumasz to nie widze kompletnie sensu dalszej dyskusji z Toba.
Nie mogą budować pełzacza ale nie muszą bo już je mają a ty tego nie czaisz bo już mają to po co maja je budować brak ci logiki -
Muniek napisał(a):
Nikt sie przez swieta i sylwestra nie wypowie. Ludzie mają wolne, nie pracują. Art nie powie bo nie ma kogo zapytac, programisci nie pracują. Jest wolne ludzie, wolne.
Druga sprawa to nasz Team - w tym wątku jest tyle pytań różnych graczy na które nie zostały udzielone odpowiedzi. Część graczy dalej nie wie co jest legalne w nowej wersji, a za co wyłapie bana przy kolejnym zrywie Arta.
Co więcej - rynek na uni gdzie nie ma handlarza to kompletna porażka. Metal zalega w niebotycznych ilościach, po skanach widzę, że część buduje samo opancerzenie i wyrzutnie rakiet bo nikt nie chce kupić metalu. To też jest problem który de facto bardzo zaburza rozgrywkę i już są sygnały od graczy na które nikt nie reaguje(zresztą to nic nowego).
Na pewnym uni gracze dalej robią przyrosty w granicach kilkudziesięciu kk na dobę i nikt nic z tym nie robi. Cała ta wersja 7.1 jest kompletną porażką która zaburzy grę do tego stopnia, że nie da się tego już zawrócić na normalne tory. A co robi Art - pisze post, że w sumie nic złego się nie stało, a świta teamowa mu przyklaskuje. Macie wy rozum i godność człowieka szanowny teamie, czy po wstąpieniu do teamu ją tracicie?
Przekaz pozostawiam w sygnaturce, polecam każdemu.
-
Art napisał(a):
Po pierwsze, błąd powodujący tworzenie surowców został opisany w sposób czytelny przez buleona w piątek. Szkoda, że dopiero teraz a nie 15-go grudnia. Jeśli faktycznie wykorzystywał go na masową skalę, to tak należałby się za to ban. Nie znalazłem wcześniejszego, czytelnego opisu błędu tolerancji ani na forum, ani w zgłoszeniu. Jak tu niektórzy donosili, błąd także nie został dostrzeżony na forach innych krajów, na Discord także był zgłaszany, ale za jego długie istnienie w grze obarczany jestem ja, za co niektórzy to wręcz chcą mnie spalić na stosie. Przypominam, nie jestem człowiekiem orkiestrą
Art napisał(a):
Dopóki nie wprowadzimy aktualizacji, zostają przeliczniki dozwolone na rynku i przeliczniki w handlu bezpośrednim. Z ostatnich informacji jakie dostałem, możliwe, że niedługo sprawa z dość sporym rozstrzałem przeliczników na rynku zostanie unormowana. Co przyniesie rzeczywistość, jeszcze zobaczymy.
Wiemy, że prowadzi to do wielu sytuacji patologicznych, na które nie mamy obecnie rozwiązania.
Przynajmniej jeden plus widzę. Nazwałeś to patologią, czyli tak nie powinno się grać. I to jest jakaś wskazówka, chociaż wolałbym to na zasadzie wolno/nie wolno.
Art napisał(a):
Aktualizacja trafiła na wszystkie serwery w fatalnym momencie i tak, doświadczenie podpowiadało mi, że jeśli coś trafia na "produkcję" to winno być doszlifowane i sprawdzone. Ale to nie powód, żeby wieszać na mnie psy, za coś co okazało się niedopracowane i wciąż jest poprawiane. Rynek stworzył tak wiele problemów zarówno Wam jak i nam. Oczekujecie priorytetowego wsparcia, ale nam także przyszło odnaleźć się w nowej rzeczywistości i tak, z pewnością trochę to zajmie.
1) Handlowa niedziela - tu już osobiście dałeś ciała z tą edycją posta, która zaburzyła proces wprowadzenia dobrej zmiany. Straciłeś zaufanie.
2) Obietnica stworzenia tematu do zadawania pytań odnośnie zasad - nadal nie stworzony, a rozwiązałby wiele problemów.
3) Projekt z pytaniami do programistów - odpowiedzi miały być w okolicach 3 października, mamy okolicę 3 stycznia następnego roku.
4) Obecna sytuacja z przelicznikami na rynku - gracze nie wiedzą jak mają grać, co mogą, a czego nie mogą. Tutaj przydałoby się jakieś sensowne, zerojedynkowe ogłoszenie. Ogłoszenie najlepiej rozesłane jako spam w grze.
5) Unikacie odpowiedzi na zadawane pytania.
Zauważ, że powyższa piątka praktycznie nie odnosi się do programistów. Tutaj leży Community Management. I wiem, że to zajmie czas, ale ile tego czasu potrzebujesz? Na stworzenie tematu z zadawaniem pytań odnośnie zasad miałeś ponad 8 miesięcy. Na odpowiedzi od programistów GF (tutaj już ok, nie Ty konkretnie) miało 3 miesiące. Ogłoszenie odnośnie tego jak grać w okresie przejściowym - prawie 2 tygodnie. Skonkretyzuj proszę.
Art napisał(a):
Dopóki nie wprowadzimy aktualizacji, zostają przeliczniki dozwolone na rynku i przeliczniki w handlu bezpośrednim
Lwica jest boska :) -
-
a ja sadze ze taki @Art i caly team powinien patrzyc na teamy zagraniczne i ich operatorow
i to jak oni podchodza do sprawy bo jasne jest ze nasz polski team nie wie nawet o co wogole kaman.
bylo tak w przypadku przetopow flot gdzie GO z zagranicy smialo nam sie prosto w twarz ze
przeciez u nas tego nie ma .
Dla mnie sprawa jest jasna sa zasady gry ktore obecnie obowiazuja a to ze przeliczniki w handlu , na rynku to patologia to nie zmienia faktu ze zasady gry musza i powinny byc egzekfowane . i nie tylko wtedy gdy ktos ukradnie miliony tylko kazde naruszenie powinno byc banowane . no chyba ze taki @ art dostal jasno od gf do zrozumienia , olej puszerow oni dobrze placa daj im zyc , nie banuj .
czlowieku zrozum to wreszcie
ZASADY GRY POWINNY BYC JASNE ! .
I ZAPISANE SPOJNIE .
czy my naprawde tak wiele oczekujemy? poza tym zeby wiedziec co mozna a czego nie mozna?
nawet tego nie wiecie? nawet tego nie umiecie ustalic? C H O R E
poprawka:
jak ktos ma grac jak nie wie jakie sa zasady? hmm prosze mi na to odpowiedziec
ja na ta chwile nie wiem nic .niewiem co moge czego nie moge ?oraz dlaczego?
nie ogarniam tego - interpetacja teamu - OBY JAK NAJMNIEJ tej calej interpretacji teamu
a jasne czytelne zasady! .
ja niechce zeby cokolwiek ktokolwiek interptetowal bo to prowadzi do patologi.
zasady maja byc jasne proste i przejrzyste. lamiesza zasady dostajesz bana proste.
i te zasady maja byc jawne dla wszystkich . a nie cytuje "tajemnica teamu" .
no przecied
poprawka:
z ciekawosci czemu webber minusujesz posta?
czysta ciekawosc poprosze o argumenty -
cerm3r napisał(a):
a ja sadze ze taki @Art i caly team powinien patrzyc na teamy zagraniczne i ich operatorow
i to jak oni podchodza do sprawy bo jasne jest ze nasz polski team nie wie nawet o co wogole kaman.
bylo tak w przypadku przetopow flot gdzie GO z zagranicy smialo nam sie prosto w twarz ze
przeciez u nas tego nie ma .
Dla mnie sprawa jest jasna sa zasady gry ktore obecnie obowiazuja a to ze przeliczniki w handlu , na rynku to patologia to nie zmienia faktu ze zasady gry musza i powinny byc egzekfowane . i nie tylko wtedy gdy ktos ukradnie miliony tylko kazde naruszenie powinno byc banowane . no chyba ze taki @ art dostal jasno od gf do zrozumienia , olej puszerow oni dobrze placa daj im zyc , nie banuj .
czlowieku zrozum to wreszcie
ZASADY GRY POWINNY BYC JASNE ! .
I ZAPISANE SPOJNIE .
czy my naprawde tak wiele oczekujemy? poza tym zeby wiedziec co mozna a czego nie mozna?
nawet tego nie wiecie? nawet tego nie umiecie ustalic? C H O R E
-
cerm3r napisał(a):
gdzie GO z zagranicy smialo nam sie prosto w twarz ze
przeciez u nas tego nie ma
-
irytujacy? bo pisze prawde?
chyba do teamu Ci sie weberku zachcialo isc .
jak podchodza inni go? moze poczytaj sobie zasady gry dawno wczesniej ustalone np na angielskim forum zwlaszcza scrapingu flot.
tylko u nas trwalo to 3 lata zanim sie ogarneli - pewnie dzieki majsowi ktory robil przekrety na 300kkk na miesiac -
@ciap nie mowie o polskim teamie a zagranicznym .
i nie nie musze ci nic podawac wrecz nawet nie chce
ty natomiast mozesz mi podac jak brzmia zasady gry odnosnie scrapingu flot na uk
a potem odnies to od kiedy oni to maja a od kiedy mamy to my.
zreszta nie tylko takie zasady ale kazde i inne a wynika to tylko ztego ze team nie chce sie zainteresowac tym co sie dzieje na jego wlasnym podworku
innymi slowy sa tam nieodpowiedzialne osoby na odpowiedzialnych stanowiskach -
@cerm3r
Masz racje nie musisz mi podawać. Pytam ponieważ sama z chęcią bym porozmawiała z tamtą osoba i wymieniła spojrzenie na pewne sprawy. Jak członek teamu do członka teamu. Wiesz z graczem nie można tak otwarcie popisać np. o tym co się widzi w logach.
Na chwilę obecną ciężko mi uwierzyć żeby jakiś członek teamu (który pracuje na panelach) wyśmiewał osoby z innego teamu za ich hmm głupotę(?).
Może możesz przekazać tej osobie żeby się ze mną skontaktowała?
cerm3r napisał(a):
nie mowie o polskim teamie a zagranicznym .
-
@cerm3r uważaj z ciap, czepiaj się każdego słówka. Ona napisała m.in. to:
ciap napisał(a):
@buleon
Jako ex członek powinieneś to wiedzieć
Zasady są międzynarodowe więc żeby je zmienić trzeba napisać posta na forum board.origin.ogame.gameforge.com/index.php/BoardList/
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 21
21 gości