Akiko napisał(a):
No i chyba widać wyraźnie do czego to wszystko zmierza. To jakieś skutki przedawkowania antymateri, wszystko chcą mieć odrazu. Farmienie w kilka minut, transport surki w kilka minut, teleport z surowcami Moze niektórzy powinni lepiej pomyśleć o zakończeniu kariery w ogame, skoro gierka się znudzila
farcik napisał(a):
rozumiem też, że gra ta musi być zbalansowana właśnie po to, żeby nie tylko czas poświęcony grze decydował o tym, kto jest wyżej w statystykach, ale też decydowała o tym długotrwała i konsekwentna strategia działania.
W ten sposób ograniczasz aktywność na uniwersum, równasz w dół.
farcik napisał(a):
można grać po kilka minut dziennie i rywalizować z tymi, którzy tej grze poświęcają więcej czasu. gdyby tak nie było, to mielibyśmy na uni po 15 aktywnych osób, które ścigałyby się o surowce, tylko jak długo?
farcik napisał(a):
gra ma być atrakcyjna tak dla ludzi, którzy chcą atakować, ścigać się, grać super aktywnie, ale też dla tych, którzy czasu zbyt wiele nie mają a jednak grają na tyle mądrze i konsekwentnie, że potrafią z tymi aktywniejszymi rywalizować.
Truck driver napisał(a):
Dostrzeglem jeszcze jedna idee w tym co piszesz @buleon. Ty chcesz w bardzo szybkim tempie stawiac flote, sam to przyznales.
Truck driver napisał(a):
Niech wejdzie tylko kilku dobrych graczy i zacznie farmic sondami, postawi z tych farmingow troche floty i niby przypadkiem kazdy ze slabszych wystawi sie na moonie do strzalu lub pusci lamerskiego fs-a i jeden gracz z mocna flota niby przypadkiem wszystko to postrzela i zarobi sobie kokosy. Bardzo sprytne rozwiazanie omijajace zaostrzone ZG. Skonczyl sie handel po minimalu wiec masz leb to kombinuj
a) znalezienia kilku dobrych graczy
b) sprawienia, żeby ci dobrzy gracze poświęcili ci parę godzin dziennie
Ostatnio próbowałem zawrzeć z dobrym graczem umowę na wymianę deuterową uni za uni. Nie sprawdzałem jak gra na swoim uni, ale na moim nie miał czasu nawet na utrzymanie konta w ulu, co wymaga... sekundy miesięcznie
A miałby z tego dobrych kilkaset kk deuteru miesięcznie, z perspektywą długoterminowego przyrostu zysku.
Mirmir napisał(a):
Przeczytaj mój punkt ze zrozumieniem,napisałem wyraźnie ,że nie chce grać na unii z ładownością sond -dlaczego TY nie pozwalasz innym grać tak jak chcą
Mirmir napisał(a):
i jak Ty to sobie niby wyobrażasz,jak niby mam grać z głową żeby MT szybciej docierały do celów niż sondy,farmerów jest za mało,przepełnione magazyny u idlaków gdzie Ty grasz może to jakieś alternatywne ogame
Mirmir napisał(a):
ja w tym czasie śpię i nie mam zamiaru farmić po nocach ,no i udowodniłeś to co pisałem w innym punkcie ,jak zajdzie potrzeba to w środku nocy maniacy będą farmić no i stał się cud na 100-ki graczy spotkałeś jednego farmiacego MT niebywały sukces
Popatrz na to z innej strony. Gdy w końcu znajdziesz czas, to może łatwiej Ci będzie poświęcić go efektywnie na farming sondami
Mirmir napisał(a):
Może i mogę ,ale nie chce,wolę konkurować z innymi bez ładowności sond tylko z MT .Ta gra to zabawa i chyba o tym zapomniałeś,o co do ilości farmerów patrz co napisałem wyżej
Mirmir napisał(a):
nie zrobi tego w ciągu jednego dnia ,nie opowiadaj bajek,nie uzbiera towaru bo ja wszystko wyzbieram do zera w całej okolicy
jak ktoś będzie miał zacięcie to się odbuduję jak nie to i ładowność sond nie pomoże
Jeden dzień - mi się udało zebrać ponad 1,3 kkk surowców. Koło 300 k LM na przykład. Która flota transportowa przeżyje atak floty wojskowej o takiej sile? Może słynne 1,5 kk DT Starrka
Mirmir napisał(a):
Sam sobie odpowiedziałeś ,ale widzę jakoś nie potrafisz wyciągnąć wniosków.Tak jak napisałeś atakier musi zaplanować gdzie dostarczyć deuter przesłać go tam ,a obrońca zmienił przyzwyczajenie wylądował na innym moonie ,atakier nie zdąży przesłać deuteru ofiar ocalała,przy sondkach prześle go bez problemu.
Mirmir napisał(a):
Co tu planować w parę sekund deuter jest dostarczony na dowolny moon ,80% procent starć to starcia na górnikach przynajmniej na tych starszych uniach,połowa starć to starcia nieplanowane ,spóźnienie przy odbiorze fs-a itp.Przy ładowności sond starć tych będzie więcej ,a więc i rezygnujących z gry będzie więcej.
Poza tym od kiedy górnik rezygnuje z gry z powodu utraty floty transportowej? Na Xanthusie chyba nie ma osoby, która by czegoś nie umoczyła (dwie osoby kojarzę tak totalnie bez strat bez wertowania statystyk). I co z tego? Gramy dalej
Mirmir napisał(a):
Tak o tym już pisałeś wyżej mam nadal moje MT i mam farmić z głową to będę szybciejszy od sond .
Mirmir napisał(a):
Co do pracy mojej czy innych graczy ,tak jak napisałeś guzik mnie to obchodzi jak i gdzie kto pracuje ja wstawiłem to w kontekście konieczności robienia fs-ów sond i braku konieczności fs-owania MT .Po 18 na unii 68 to możesz sobie farmić ziarnka piasku na pustyni.Wysyłanie sond z resztą floty transportowej jest z mojego punktu widzenia bezsensem ,ale to zależy jak kto robi fs-y i czym na te fs-y lata ja tu tego opisywać nie będę.
"Po 18 na unii 68 to możesz sobie farmić ziarnka piasku na pustyni." - Macie po 18 tyle surowców, co ziaren piasku na pustyni i jeszcze narzekasz?
Sorry, nie mogłem się powstrzymać
Jeśli nawet używasz sond inaczej niż floty transportowej, to po prostu dochodzi Ci jeden efes więcej, 10 sekund roboty. Puszczasz je sobie mniej więcej w tym samym czasie, tylko np. gdzie indziej.
Mirmir napisał(a):
Dlaczego oni mają mieć gorzej niż ja to co wprowadźmy jakieś przedziały czasowe bo Twój sojusznik farmi raz w miesiącu
Mirmir napisał(a):
ale w dyskusji na temat zmiany parametrów brałeś czynny udział ,jest sporo Twoich wpisów
Lwica jest boska :)
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez buleon ().