Szczęście sprzyja bardziej, jak schemat postępowania ("FS" na śmieci + czas odbioru) jest powtarzalny. Jeżeli ktoś ma na tyle floty, żeby puścić 2 ataki i wisieć nimi nad księżycem do zapalenia się lampki, to zostaje kwestia determinacji - można wtedy napisać że to liczenie zawróconej stacji z teleportu kolegi..
Wyliczenie po zebraniu niewidocznego pz
- Rozwiązane
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
heheheheh
ciekawe te Wasze rozkminy
napisze tylko tyle, że nie był to fart, że wbiłem w odpowiednim czasie
napisze również, że nie znam hasła do konta obrońcyUni 20 - OFF
Taurus - OFF -
Jak byś, Matku, wbił dwie minuty po lądowaniu i przeskanowaniu, to bym nie rozmyślał, bo fakt, że nie odbierałem fsów mógł do tego doprowadzić - wisisz nad moonem, flota ląduje i ją rozbijasz. Jak byś rozbił sondy i zobaczył znikające pz - w ogóle bym się nie zastanawiał - mój błąd i koniec. Ale wlot w tej samej sekundzie zakrawa mi co najmniej na megafarta. I to za pierwszym razem, nigdy wcześniej nie wlatując i nie mijając się.
Dziękuję wszystkim, więcej już nie dociekam.
Mimo wszystko graty, Matt, bo jesteś pierwszą osobą, która mnie konkretnie zezłomowała.nie -
Co do tematu: wyliczenie niewidocznego PZ jest banalnie proste, jeśli wysłanie floty jest ostatnią aktywnością na koncie
-
Napiszę tak, Matek zrobił pewnie to samo co już kiedyś zrobiłem. Wiedział mniej więcej kiedy wraca ci flota, wystarczy krótka obserwacja. Nie wiedział kiedy wróci ci flo dokładnie, ale był w stanie określić kiedy będzie. Ja obserwowałem gościa, który grał dość cyklicznie, floty odbierał, a raczej nie odbierał zawsze na czas, bo dawał sobie 15-20 minut na zalogowanie się na konto.
Jak go wyliczyłem? Czekałem kiedy wyloguje się z konta, 15 minut leci czas i mam czas wysłania flo (ludzie najczęściej popełniają ten błąd, że po puszczeniu FS kończą grę i wylogowują się). Więc mam czas wylotu, wiem o której mniej więcej flo wróci. Puściłem więc atak i żeby nie przestrzelić i wsiałem nad planetą opóźniając do czasu aż zapali się gwiazdka, później strzał i po akcji. Kolega oczywiście mi pomagał, bo wisieć z flotą i ja opóźniać nie jest łatwo jak czasu zostaje 2-3 minuty do wlotu. tak opóźnialiśmy na 4 sondy naraz.
Wbił ci się w czas, bo zapewne też dał sobie 2-3 minuty na wiszenie nad planetą. Zobaczył aktywkę, puścił atak i ... Miał farta, że wstrzelił się sekundę po przylocie głównej flo. Tak bywa -
Starrk napisał(a):
Co do tematu: wyliczenie niewidocznego PZ jest banalnie proste, jeśli wysłanie floty jest ostatnią aktywnością na koncie
-
To, co napisał @Starrk jest jasne i oczywiste i w tym przypadku też prawie że tak było.
Mój sojusznik, @BlackLatteCoffee pięknie mi to wszystko rozpisał z podaniem dokładnych czasów i popierając ładną grafiką ze strzałkami, ale poprosił, żebym się tą tajemną wiedzą nie dzielił. Teraz mi się rozjaśniło i wiem, w jaki sposób mnie policzył.
Konkluzja jest taka, że nie można wyliczyć kogoś po zebraniu niewidocznego pz, ale popełniłem błąd, który skończył się tak jak się skończył.
Idę budować flotę
Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi.nie -
-
Bo boobr namieszał był mówić ze robisz FS i idziesz zaraz spać to każdy Cie policzy nie było by dyskusji :D:D:D
-
-
Jeżeli ostatnią aktywnością z danego moona było wysłanie floty na fs - to dokładnie znany jest czas wylotu floty. Znany jest czas lotu (jeżeli pz na stałe miejsce - albo po prostu porobił screeny i potem rano popatrzył którego pza brakuje). Tak więc znany jest (co do sekundy) czas powrotu. I tyle zagadki.
Dlatego jak wysyłasz fsa - to jeszcze musisz poklikać po koncie (a szczególnie po tym moonie) - aby potem minutki były zupełnie od czapy. I takiego pza się nie da wyliczyć.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
nie jest znany mylisz sie bo jak dokladny czs poznasz ? mozesz puscic sondy kilka razy flota bedzie stała, potem odpuscisz na klika minut a pacjent pusci fsa np w 13 minucie aktywnosci po Twoich skanach , minie kilka minut zeskanujesz i floty nie ma i co jak zgadniesz w ktotej minucie wysłal?
wiec nigdy nie poznasz dokladnego czasu wylotu @dexPL -
Nie będziesz skanował, tylko obserwował. Zaczekasz 15 minut po aktywności, zapiszesz czas. Zeskanujesz, jeśli w wiadomości minuty będą się zgadzać, a floty nie będzie, to oznacza, że FS został puszczony. Czy ktoś kombinował z czasem to druga kwestia, przy poprawnym puszczeniu FS dokładny czas wylotu (a zatem również powrotu) jest nie do wyliczenia przy FS zatrzymaj moon-moon bez ściągnięcia moona.
Lwica jest boska :) -
-
Da się wyliczyć powrót FSa z niewidocznego PZta (w momencie robienia FSa... )
kilka osób na Cosmos o tym się przekonało...
Obserwacja klienta, gdzie robi FSy, kiedy i jak.... Potem rozbić kilka sond i obserwować a zazwyczaj robione FSy były w tym samym układzie i nieodbierane przed wlotami kilku krotnie niestety pomyliłem się o kilka minut lub zaspałem ze startem.Pozdrowionka dla znajomych -
A o co rozbijesz sondy na planecie bez obrony i floty u gracza bez sojuszu i - choć tego nie da się z poziomu galaktyki stwierdzić - najprawdopodobniej bez buddy?
Lwica jest boska :) -
buleon napisał(a):
A o co rozbijesz sondy na planecie bez obrony i floty u gracza bez sojuszu i - choć tego nie da się z poziomu galaktyki stwierdzić - najprawdopodobniej bez buddy?
-
Truck driver napisał(a):
buleon napisał(a):
U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
Xanthus TOP 2 ON [Sprite] -
-
Scofield u9 napisał(a):
Głupoty piszesz z tą obroną.
-
Truck driver napisał(a):
Scofield u9 napisał(a):
Głupoty piszesz z tą obroną.
U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
Scofield u9 napisał(a):
Dalej brniesz w głupoty.
-
Truck driver napisał(a):
Scofield u9 napisał(a):
Dalej brniesz w głupoty.
U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
Scofield u9 napisał(a):
ZAWSZE występuje obrona.
-
Truck driver napisał(a):
Scofield u9 napisał(a):
ZAWSZE występuje obrona.
U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
Ja jeszcze nie spotkalem sie z przypadkiem braku jakiejkolwiek obrony u topowego gracza. Zawsze jest cos o co mozna te glupie sondy rozbic.
-
Moja obrona
U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
A eko na jakim poziomie?
-
Nie ma to żadnego znaczenia. Zaakceptuj fakt iż nie masz racji z tym, że każdy aktywny gracz posiada obronę i zawsze jest o co rozbić sondę.U9 TOP 145 OFF
u56 TOP 85 OFF [Emeryci]
Truck driver napisał(a):
buleon napisał(a):
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość