No to wjechalo multi Kilerek, Rafordzik, Hektorek i Franek. Wiadomo gdzie sura bedzie szla teraz z konta Franka Ciesze sie, ze juz nie uczestnicze w tym syfie na Quantum
ktoś coś? bo chyba ogame mi sie popsuło?! VOL 3
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Bunny napisał(a):
Ciesze sie, ze juz nie uczestnicze w tym syfie na Quantum
-
Gonzo napisał(a):
Bunny napisał(a):
-
Bunny napisał(a):
Gonzo napisał(a):
Bunny napisał(a):
Tak na serio to nie kończ gry ciśnij dalej -
Bunny napisał(a):
No to wjechalo multi Kilerek, Rafordzik, Hektorek i Franek. Wiadomo gdzie sura bedzie szla teraz z konta Franka Ciesze sie, ze juz nie uczestnicze w tym syfie na Quantum
Gdzie sura tera będzie szła ? -
Za łapczywie uniona przetopil
-
Dostanie perma i się skończy babci sranie
-
Majs miał już bana za push czy tam multi na tym uni więc jeśli po przetopieniu uniona do zera (który to wg ciapka.pl miał 161.111.163 pkt militarnych na początku lutego) nie dostanie perma lub w cholere długiego bana to jaki sens ma ta gra, gdzie GO daje sobie wyraźnie pluć w twarz? Dobra... i tak sobie dają bo te przyrosty to śmiech na sali, ale co to sie teraz odpierdzieliło to poza każdą skalę wychodzi
-
Najgorsze jest to, że dostanie bana na 2tyg, za push dzięki któremu jest 1rok do przodu.
-
Nic nie dostanie bo za dobry klient:) TAk to już z tą grą jest...jeden wielki syf..winni są gracze ale jeszcze bardziej GO które na to pozwala
-
a to nie jest przypadkiem tak ze ban przypisany jest do @ i wystarczy zmieniac @ po banie i licznik zaczyna sie od nowa?
Terror na Zibal dostal perma za bash chociaz byl to jego pierwszy ban na Zibal ale mial jakies bany na innych uni za podobne orki i zalapal kumulacje ostatecznie po miesiacu walki bana mu zdjeli ale z tego co mi pisal to tostal perma dlatego ze za kazdym razem rejestrowal konto uzywajac tego samego @...Pradawny Eridanus - ON
Pradawny Deimos - OFF
i Pradawny jest tylko jeden.... reszta to podroby.... -
spirycik napisał(a):
Najgorsze jest to, że dostanie bana na 2tyg, za push dzięki któremu jest 1rok do przodu.
-
Pradawny napisał(a):
a to nie jest przypadkiem tak ze ban przypisany jest do @ i wystarczy zmieniac @
-
szpic napisał(a):
spirycik napisał(a):
O push może być mowa dopiero po 72h od przesłania surowców, a tu ban był tego samego dnia co przetop konta pepko. Ewentualnie mógłby być ban za push za wcześniejsze przekręty, ale to wątpliwe. -
szpic napisał(a):
spirycik napisał(a):
Z resztą, nie ma co strzępić klawiatury. -
Najlepszym rozwiązaniem było by przywrócenie pręgierza do wglądu ale wiadomo że do tego nie dojdzie bo to wbrew interesą Teamu.
-
To o ile dobrze znalazlem nie była decyzja naszego teamu. To w jakimś kraju nie do końca ponoć zgodne z przepisami było wiec usuneli wszędzie.
Nie pytaj mnie gdzie i dlaczego. -
szpic napisał(a):
To o ile dobrze znalazlem nie była decyzja naszego teamu. To w jakimś kraju nie do końca ponoć zgodne z przepisami było wiec usuneli wszędzie.
Nie pytaj mnie gdzie i dlaczego.
W OGame i tak nie jest źle bo został jeszcze ślad w gali że ktoś ma bana. W innych grach nikt nie widzi.
Czasem jak czytam forum to smutno sie robi gdy widzę jak GO pracuje a gracze piszą że ktoś bezkarny. -
szpic napisał(a):
Nie pytaj mnie gdzie i dlaczego.
-
RODO powiadasz?
Ochronie podlegają wyłącznie dane pozwalające na jednoznaczne zidentyfikowanie konkretnej osoby.
No to zidentyfikuj mi osobę o nick'u Kert. Żaden gracz nie jest w stanie tego zrobić.
To, że Wy (operatorzy gry) macie dostęp do użytego w czasie rejestracji adresu e-mail też nic nie znaczy. Chyba, żeby Wam dana platforma udostępniła dane z formularza rejestracyjnego. A to już byłoby przestępstwo.
Poza tym, kto w takim formularzu rejestracyjnym podaje prawdziwe dane? Chyba tylko osoba niespełna rozumu.
Naruszenie prywatności powiadasz? A jak można naruszyć prywatność wirtualnego bytu?
Wiedza, że na ten przykład jakiś Kert z jakiegoś Uni dostał bana za np. push żadnemu innemu graczowi nie pozwoli dowiedzieć się, że regulamin złamał Jaś Kowalski z Bytomia z ulicy Cichej 12/2. -
19dawid45 napisał(a):
Co nie oznacza że nie jest im to na rękę...
@Almera
Napisałam że prawo niemieckie od dawna jest ostre w kwestiach umieszczania informacji w necie i nie tylko. Ponieważ GF nie ma siedziby w Polsce to działa na PL prawo niemieckie. Nie studiowałam prawa niemieckiego (polskiego zresztą też nie.. ).
Osoby z teamu mają podpisane dokumenty o ochronie danych i takie tam.
Swoje uwagi na temat ukrycia pręgierza proszę składać na board.origin.ogame.gameforge.com/. Nie jestem osobą która ma tu jakiekolwiek znaczenie więc dyskusja i udowadnianie czegokolwiek mija się z celem. To strata Twojego i mojego czasu. Nie znam anielskiego więc Twojego postów nie przetłumaczę. Procedura wyrażania swojego niezadowolenia lub niezadowolenia userów w moim i Twoim przypadku jest taka sama > Napisać posta na Origin i podjąć wątek na scenie międzynarodowej. -
ciap napisał(a):
Czasem jak czytam forum to smutno sie robi gdy widzę jak GO pracuje a gracze piszą że ktoś bezkarny.
No ale jak ktoś robi w parę miesięcy większe przyrosty niż normalny gracz w 5 lat, po czym dostaje bana na tydzień-dwa i dalej jest bezkarny to ręce opadają. Ten ban to pewnie za jakąś za przeproszeniem pierdołę.
Główny problem jest w regulaminie gry, który można dowolnie interpretować.
Cytat z regulaminu: "Wszystkim kontom zabrania się czerpania korzyści z zasobów graczy z mniejszą liczbą punktów." Obecnie z tego co wyczytałem na forum handel po minimalu na biliony surki to legalny handel, bo mieści się w widełkach handlowych. Ja się pytam gdzie tu moralność osoby interpretującej ten wpis?! Gdzie?! @Art -
@spirycik
Z inicjatywy teamu PL poszło zapytanie o zmianę przeliczników na bardziej odzwierciedlające wartość deuteru przy handlarzu. Zasady są międzynarodowe więc akceptacja musi pójść z góry ponieważ dotyczy każdego kraju.
[ciach]
Moderator kruszynka:
Usunięto offtopPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
ciap napisał(a):
@spirycik
Z inicjatywy teamu PL poszło zapytanie o zmianę przeliczników na bardziej odzwierciedlające wartość deuteru przy handlarzu. Zasady są międzynarodowe więc akceptacja musi pójść z góry ponieważ dotyczy każdego kraju.
-
ciap napisał(a):
Jakie przeliczniki zaproponowano? -
chemikos napisał(a):
ciap napisał(a):
Jakie przeliczniki zaproponowano?
-
spirycik napisał(a):
@ciap Jest to dobry krok na przód ale nie wyczerpuje tematu o którym pisałem. Według mnie nawet bez zmiany przeliczników handlowych ewidentnie widać, że jedno konto traci, a drugie zyskuje.
Pisał już o tym Art że to nie taki prosty temat i team musi to udowodnić żeby zablokować. Zablokujesz i co? Gracz się odwoła że on tylko handlował. Nie handlował? Handlował.
Żeby przedstawić rozwiązanie tego problemu trzeba rozpatrzyć wiele scenariuszy które mogą się wydarzyć itd. -
jesli ktokolwiek ma pojecie jak to wszystko dziala od strony technicznej to wie ze wiekszosc kont pusherskich daloby sie wyciąć.
istnieją API do ustalania czy ruch idzie przez proxy. ofc na pewno nie 100% skuteczne no i są też inne sposoby na prowadzenie kilku kont przez jedna osobe a chociazby takie "ja Ci prowadze puszówke tu a Ty mi tam"
przy wlaczeniu takiej uslugi handel po minimalu, czy w ogole jakikolwiek handel od razu moglby byc kwalifikowany pod push
ale to mocno nie na reke gameforge, albo ludzie techniczni jakich zatrudniaja to[ciach]
jak jeszcze puszer gra to go mozna poskladac i pokazac gdzie jego miejsce, ale na quantumie NIKT nie gra, na quantumie sie tylko sciaga urlop co jakis czas na chwile - też tak robie, to wiem ze to patologia a nie gra, ale inaczej sie tu nie da jak ma sie jakiekolwiek życie
Moderator kruszynka:
Usunięto obrazę -
Gonzo napisał(a):
albo ludzie techniczni jakich zatrudniaja to debile
Nowe spojrzenie na zbieranie dowodów na pewno się przyda w team -