LoleXXX napisał(a):
Po drugie, @Truck driver zanim zaczniesz wypowiadać się o możliwościach floty, doszkol się trochę. Odpal trashsima i zobacz ile procent mogę wykręcić trafiając jakiegoś górnika:-)
![;)](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/wink.png)
LoleXXX napisał(a):
Po drugie, @Truck driver zanim zaczniesz wypowiadać się o możliwościach floty, doszkol się trochę. Odpal trashsima i zobacz ile procent mogę wykręcić trafiając jakiegoś górnika:-)
ciamajdek napisał(a):
ciamajdek
Winter Is Coming [WINTER]
GG - dla drużyny
13755554
Flota:
Lekkie Myśliwce: 11111111
Ciężkie myśliwce: 0
Krążowniki:1111111
Okręty Wojenne: 666666
Bombowce: 0
Niszczyciele: 200000
Gwiazdy Śmierci:
Pancerniki: 666666
slimakk napisał(a):
Ktos zapomnial ze ma 2000 gesi ?ciamajdek napisał(a):
ciamajdek
Winter Is Coming [WINTER]
GG - dla drużyny
13755554
Flota:
Lekkie Myśliwce: 11111111
Ciężkie myśliwce: 0
Krążowniki:1111111
Okręty Wojenne: 666666
Bombowce: 0
Niszczyciele: 200000
Gwiazdy Śmierci:
Pancerniki: 666666
gardze wami napisał(a):
Osobiście myślę, że na Librze gracz z 3tyś pkt we flocie nie jest w stanie mieć znaczącego wkładu w wygraną swojej drużyny. Owszem można sztucznie nabić liczebność S&D licząc na ilość zgłoszeń i zdaje sobie sprawę z tego, że zamysł samego S&D jest taki aby jak największa pula graczy mogła uczestniczyć, jednak czasy się zmieniły. To były zasady ustalane dla uni z eko x1.
litek. napisał(a):
@ciapka a kiedy Twoje zgłoszenie?
Wg mnie problemem jest fakt, ze beda w grupach gracze, ktorzy nic nie beda znaczyc dla druzyny a mimo to zgarna nagrode druzynowa za sama tylko obecnosc i zero zaangazowania. @gardze wami o tym wlasnie pisal ale czytanie ze zrozumieniem sie klania i troche logicznego myslenia tez by sie przydalo.ciap napisał(a):
Nie bardzo rozumiem w czym problem.gardze wami napisał(a):
Osobiście myślę, że na Librze gracz z 3tyś pkt we flocie nie jest w stanie mieć znaczącego wkładu w wygraną swojej drużyny. Owszem można sztucznie nabić liczebność S&D licząc na ilość zgłoszeń i zdaje sobie sprawę z tego, że zamysł samego S&D jest taki aby jak największa pula graczy mogła uczestniczyć, jednak czasy się zmieniły. To były zasady ustalane dla uni z eko x1.
Drużyny są dzielone po równo czyli w każdej drużynie są gracze mocni, średni i słaby. Jak sobie przeanalizować dotychczasowe dzielenie to top2 w każdej drużynie jest słabszy od każdego w top1. Idąc dalej najsłabsze top1 dostaje najsilniejszego top2 (jeżeli jest wyjątek to punkty są bardzo blisko
Jeżeli liczebność drużyn jest +/- 1 osoba, mamy duży rozrzut punktów i staramy się równomiernie rozłożyć punkty (patrz wyżej) to każda drużyna ma taką samą ilość osób mocnych, słabych.
Jeszcze nigdy nie widziałam drużyny w SD która miałaby np. 2 najmocniejszych graczy i 6 najgorszych.
Sama przy userskich projektach sortowałam graczy po punktach a potem rozkładałam:
1 grupa, 2 grupa, .... X grupa.
najmocniejszy > najsłabszy
najsłabszy < najmocniejszy
najmocniejszy > najsłabszy
itd
Dobrze by bylo na taka okolicznosc gdyby zmienic zasady gry i wprowadzic taki prog, ze trzeba miec flote na tyle duza by moc zezlomowac innego flociarza a nie tylko same DT i satki gornikow.ciap napisał(a):
Na razie mam 0 statków bojowych.
Mam jeszcze tydzień na zbudowanie.
Truck driver napisał(a):
Wg mnie problemem jest fakt, ze beda w grupach gracze, ktorzy nic nie beda znaczyc dla druzyny a mimo to zgarna nagrode druzynowa za sama tylko obecnosc i zero zaangazowania. @gardze wami o tym wlasnie pisal ale czytanie ze zrozumieniem sie klania i troche logicznego myslenia tez by sie przydalo.
wakat napisał(a):
wymagania: wstawienie w odpowiedni sposób regulaminowych rw na łącznie 3, lub więcej, procent, całkowitej wartość rw danej drużyny
Uwaga: Uprawniony do otrzymania nagrody jest również ten kto nie osiągnął progu 3% jednak łączna liczba zaliczonych rw wynosić będzie minimum 75% ilości wszystkich zaliczonych rw przypadających na jednego gracza na danym uni
LoleXXX napisał(a):
@Truck driver serio, weź wyślij się trochę! Przeczytaj zasady sd i nie pisz więcej takich głupot!
LoleXXX napisał(a):
Przeczytaj zasady, to odpowiedź na to pytanie.
Truck driver napisał(a):
Moge sam sie zglosic ze swoja marna flotka, nic nie brac udzialu w rozgrywkach i na koniec zgarnac nagrode druzynowa? Mam takie prawo i moge skorzystac? Bedzie to uczciwe?LoleXXX napisał(a):
@Truck driver serio, weź wyślij się trochę! Przeczytaj zasady sd i nie pisz więcej takich głupot!
Truck driver napisał(a):
Niech zgadne @ciap. Bylas w zwycieskiej druzynie i zgarnelas nagrode druzynowa, jak zreszta w kazdej edycji zapisujesz sie tylko w tym celu?![]()
Nick | Top Flota | % z zniszczonych |
Malack | 1 | 763.076 |
Zgredek | 2 | 564.715 |
ciamajdek | 3 | 169.908 |
Starrk | 9 | 144.713 |
fz750 | 84 | 83.053 |
sorai | 57 | 63.866 |
markus | 6 | 63.851 |
andrzej123 | 62 | 63.735 |
Koniec gry | 4 | 62.307 |
maniek0121 | 25 | 50.081 |
chemik17 | 15 | 48.774 |
Schan | 16 | 38.077 |
rufin | 11 | 36.565 |
niania | 31 | 32.571 |
AmstelL | 10 | 31.295 |
ZAKI | 47 | 29.259 |
Blisko domu | 93 | 28.015 |
StySia | 28 | 24.960 |
Saladyn | 97 | 18.800 |
blood | 35 | 18.149 |
Hogan | 20 | 17.272 |
Avinashi | 17 | 16.591 |
TERMINATOR8282 | 8 | 12.963 |
VanKris | 652 | 10.638 |
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
szturman napisał(a):
Trauk drajwer ty znowu błyszczyszpodłapałem myśl Entro i wypowiadasz się nie mając zbytnio pojęcia o czym piszesz...
Kazdy gracz ma prawo pobawić się w s&d, nie ważne czy ma dużo foty czy nie, może mieć małą flotę ale zacięcie i zrobi więcej % niż ktoś z największą flotą jeśli tamten nie będzie aktywnie uczestniczył a poza tym drużyny są dobierane w miare sprawiedliwie. Jak już ktoś tam wspomniał, zamiast się mądrzyć zacznij coś pokazywać w grze a jeśli nie potrafisz to chociaż nie wypowiadaj się na tematy nie zbyt Ci znane..
Mam nadzieje, że jeszcze sporo graczy zapisze się do zabawy i rozruszają uni
wypowiadanie wojny to jakiś przeżytek i służyłby wyłącznie pozbyciu się basha za niszczenie moonów i nikt nie daje nagród za wygranie jejciap napisał(a):
S&D jest po to żeby zrobić mieszane drużyny.
Podział na sojusze macie w wojnach.
Arkadius napisał(a):
w sumie dzięki za wyprowadzenie z błędu bo jakoś się łudziłem że S&D jest dla graczy i sie je robi po to żeby zachęcić ich do aktywniejszej gry ale jak zawszę TEAM wie lepiej
Starrk napisał(a):
tak jak Igrzyska Olimpijskie nie powinny być upolityczniane, tak i S&D też nie powinno być mieszane w konflikty. Składy powinny być jak najbardziej wymieszane. Będziesz miał okazję zezłomować członka drużyny - spoko, ale będziesz musiał pokalkulować, jakie szanse ma ta akcja, bo zostaniesz wyrzucony z zawodów![]()
chcecie mieć jakieś nagrody za walki sojuszowe, to rozpiszcie własny projekt, a nie mieszacie w S&D.
I mój odzew nie jest tylko w stronę WarriorS, bo WINTER pochwalało jego wypowiedz. Ale to niszczy ducha S&D i jeśli prowadzący wpadnie na pomysł, aby jednak zrobić podział w jakimkolwiek stopniu przypominający WINTE vs WarriorS, to wypisuję się z zawodów.
Arkadius napisał(a):
w sumie dzięki za wyprowadzenie z błędu bo jakoś się łudziłem że S&D jest dla graczy i sie je robi po to żeby zachęcić ich do aktywniejszej gry ale jak zawszę TEAM wie lepiej
ackra napisał(a):
Grałeś na Vedze w S&D i tam też były koalicje które nikomu nie przeszkadzały bawić się wg zasad S&D. Z tego co pamiętam z wielu edycji na innych uniach często zdarzały się już w zgłoszeniach warunki graczy, że nie chcą być z tym czy innym graczem w drużynie. Zawsze drużyny były tworzone w ten sposób aby sumarycznie każda z nich miała porównywalną sumę punktów militarnych i często nie jest możliwe tworzenie takich jakie Ty sobie tu wymyśliłeś własnie ze względu na tą zależność. Moderator może, ale nie musi dostosować się do życzeń graczy, a do wszystkich życzeń jest to czasami niemożliwe. Udział w S&D jest dobrowolny i nikt nie "musi" w nim uczestniczyć jeśli nie pasują mu zasady tej zabawy.Arkadius napisał(a):
Starrk napisał(a):
tak jak Igrzyska Olimpijskie nie powinny być upolityczniane, tak i S&D też nie powinno być mieszane w konflikty. Składy powinny być jak najbardziej wymieszane. Będziesz miał okazję zezłomować członka drużyny - spoko, ale będziesz musiał pokalkulować, jakie szanse ma ta akcja, bo zostaniesz wyrzucony z zawodów![]()
chcecie mieć jakieś nagrody za walki sojuszowe, to rozpiszcie własny projekt, a nie mieszacie w S&D.
I mój odzew nie jest tylko w stronę WarriorS, bo WINTER pochwalało jego wypowiedz. Ale to niszczy ducha S&D i jeśli prowadzący wpadnie na pomysł, aby jednak zrobić podział w jakimkolwiek stopniu przypominający WINTE vs WarriorS, to wypisuję się z zawodów.