Przeczytałem post 'Ciap' : Walki honorowe i niehonorowe
Nie byłem w stanie znaleźć nic nowego na ten temat.
I muszę powiedzieć ze z moich obserwacji to się nie zgadza np podpunkt :
Zakładając że jestem w top 50 i w sojuszu mam 50 osób i w buddy 5 to 50+100+50+5 = 205, czyli wszyscy od 1-205 powinni być honorowi prawda?
Obecnie jestem w top 4X, na nowym uni, i np osoba z pozycji 90 nie jest honorowa a ta z pozycji 100 jest.
Moze ktos wkoncu dobitnie mi wytlumaczyc jak to jest?
Ps : Rowniez strona 'statystki' w grze nie dziala poprawnie jesli chodzi o wyswietlanie honorowych celi, niektorzy sa biali i dopiero po kliknięciu i w podglądzie galaktyki są pokazywani jako honorowe cele (wydaje mi sie ze jest to dość znany błąd).
Ciap napisał(a):
"jaka różnica jest dopuszczalna aby walka była honorowa."<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">Walka honorowa to walka z graczem:<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">+ co ma więcej punktów militarnych (w statystyce jako "Wojsko")<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">+ ma więcej niż połowę Twoich punktów militarnych np masz 100k to każdy powyżej 50k to honorowy<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">+ ma top o 100 mniejsze przy czym buddy i sojusz jest odliczany np masz top 140 a w buddy i sojuszu masz 5 osób to osoby honorowe są od top 140+100+5 = 245.<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">+ ma mniej niż 10 statków od Ciebie (dla nowych uni) niezależnie od pozycji w militarnych.<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">+ jest bandytą<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">Wystarczy jeden spełniony warunek i walka jest honorowa. (Atak na sojusznika, buddy nigdy nie jest neutralny)
Nie byłem w stanie znaleźć nic nowego na ten temat.
I muszę powiedzieć ze z moich obserwacji to się nie zgadza np podpunkt :
Ciap napisał(a):
+ ma top o 100 mniejsze przy czym buddy i sojusz jest odliczany np masz top 140 a w buddy i sojuszu masz 5 osób to osoby honorowe są od top 140+100+5 = 245.
Zakładając że jestem w top 50 i w sojuszu mam 50 osób i w buddy 5 to 50+100+50+5 = 205, czyli wszyscy od 1-205 powinni być honorowi prawda?
Obecnie jestem w top 4X, na nowym uni, i np osoba z pozycji 90 nie jest honorowa a ta z pozycji 100 jest.
Moze ktos wkoncu dobitnie mi wytlumaczyc jak to jest?
Ps : Rowniez strona 'statystki' w grze nie dziala poprawnie jesli chodzi o wyswietlanie honorowych celi, niektorzy sa biali i dopiero po kliknięciu i w podglądzie galaktyki są pokazywani jako honorowe cele (wydaje mi sie ze jest to dość znany błąd).