Koniec Betelgezy - Fuzja z Uni Taurus

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Koniec Betelgezy - Fuzja z Uni Taurus

Według tego postu uniwersa Kallisto, Zagadra oraz nasze zostaną scalone z Taurusem. Oznacza to koniec naszego uni, rozstawienia planet i pozycji w statystykach. Co o tym sądzicie? Będziecie grać dalej?

Nasze uni nie wychodzi na tym aż tak źle (gracze z większą ilością pkt są tylko na Kallisto[oprócz gremlinka oczywiście!]), ale Zagadra zostanie przytłoczona graczami z o wiele większym TOP.

Mam nadzieję, że większa ilość graczy zwiększy atrakcyjność gry w porównaniu do cmentarza na Betelgezie, czas pokaże.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Xadib ().

• Siema, nie powinno być źle, aczkolwiek życie pokaże jak to wyjdzie. Część ludzi napewno zrezygnuje, inni się wybiją na samym początku, inni będą smerfami i rozgladać się po gali (9 gal to w tym przypadku za dużo za pół roku znowu bedzie cmentarzysko). Nie zagłębiałem się głęboko w staty, wiem tylko, że jedna lub dwie floty są narazie większe niż moja :D

Planety zostaną przeniesione na takie same kordy, chyba że pozycja będzie zajęta wtedy dostaniesz darmową relokację (5-6 nie pamiętam ile dokładnie), dla jednych oki a inni będą narzekać, ale nigdy nie będzie tak zeby każdemu pasowało, trzeba będzie albo przyzwyczaić albo przenieść.
    • Mnie przeszkadza jedynie 9 galaktyk. Nawet już pogodziłem się z utratą złomu z obrony, bo opór innych uni byłby zbyt duży.
      Z moich planet połowę lokalizacji mam już na starcie zajętą na Taurusie, więc pewnie będzie z tym zamieszania. Ale z racji tych 9 gal i tak będę musiał przeprojektować cały układ planet.

A co do samej fuzji, to czekam na nią od 2 lat , więc jestem zdecydowanie na TAK. :)

W każdym razie będzie wesoło. :)
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • Wesoło tak...
      Ja już się przyzwyczaiłem do tego cmentarza, ale jeśli nadal miałoby tak być, to można sobie samemu taką grę zrobić i grać solo ;)

Skończy się bfs-owanie i zatykanie slotów, w końcu znowu będzie trzeba czasem urlop odpalić i za dwa lata zrobi się podobnie do tego, co mamy teraz ;)

@ciapko, jak to jest z tymi przenosinami? na docelowym uni 7 moich lokalizacji jest zajętych - przenoszę tylko te 7, tak? na dowolną pozycję, czy jestem czymś ograniczony?
      nie
    • bobro napisał(a):

@ciapko, jak to jest z tymi przenosinami? na docelowym uni 7 moich lokalizacji jest zajętych - przenoszę tylko te 7, tak? na dowolną pozycję, czy jestem czymś ograniczony?
      Porozmawiajmy na temat UniFusion

A tam:

ciap napisał(a):

krzych129 napisał(a):

U dzieje sie dobrze ze rhe uriel i xantus dobrze na siebie trafily mam pytanko jest jakis post na tym forum albo ktos wytlumaczy jak bedzie wygladalo rozstawianie planet po fuzji bo przyznam sie ze 1 raz bede w tym uczestniczyl
      Do tej pory było tak że kto pierwszy wybrał docelowe uni miał większą szansę na podobne kordy.Nie zmienia się parametrów więc planeta z pozycji 12 gdy trafi na pozycję 4 to nadal ma temperaturę z 12.
      Wybierane są kordy jak najbliższe starym. Zmiana o 30 układów lub galę daje darmowe przeniesienie, maksymalnie można ich mieć 5. Przeniesienie darmowe nie traci ważności. Można je użyć dziś jutro, za 4 lata. Ja mam jeszcze przeniesienia z 2012 roku. Jak klikasz przenoszenie darmowe to wyskakuje okienko że pobiera anty jednak po 24h anty nie znika a znika darmówka (wyświetla w podglądzie ile zostało).

Tak, tak to kopiuj wklej. ;P
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik