UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• RAFUS1973 napisał(a):

Boba Fett ,ale nikt ci nie kazał tu zakładać konta ,chcesz to idź na inne kto ci broni ? Głupie gadanie ,nagle ci się zachciało spidu ,trzeba było podjąć sobie decyzję 10 lat temu ze ci na x1 nie pasuje ,a nie teraz narzucać coś komu ,bo jaśnie panu się odechciało grać powoli i inni muszą się do niego dostosować ,chory jakiś jesteś ?

Szanowny Panie, nieelegancko się Pan odzywa. Jeżeli Panu nie podobają się nowe udogodnienia w grze, sugeruję, by skasował Pan konto i wrócił do "pasjansa" i "sapera". Rodzina się pewnie ucieszy, a i Pan będzie zdrowszy.. choć mam pewne obiekcje.

Powtórzę, grajcie sobie jak chcecie, gdzie chcecie i z kim chcecie. Nekkar miał być połączony z docelowym U, o innej prędkości. Zostało to wstrzymane w ostatniej chwili, z dziwnego powodu. Zablokowano mi w ten sposób możliwość grania w taki sposób, jaki był zapowiedziany. Jeżeli chcą utrzymać skansen, niech pozwolą mi wybrać przenosiny na inne U.
    • 5 lat temu jak by poszedł na spida ,to teraz by miał lepsze konto niż tu teraz ,czyli możliwość miał .

Bardziej zadać trzeba pytanie adminowi który tego syfu narobił co teraz z Nekkar ?
      Czy będzie podniesione eko ?
      Czy zostajemy x1 na 100%
      Bo jako teraz docelowe uni i bez wiedzy o tym co powyżej napisałem ,wiadomo że wszyscy uciekną na U68 ,bo z nami nic nie wiadomo ,i czemu nic nie wiadomo ? kto znów zawalił sprawę? 26sciu ludzi niby tu rządzi ,a nikt nic nie wie , co jest z wami ? nie potraficie się dogadać ,zrobić czegoś wspólnie ? co za parodia fuzji ,nie słyszałem o takiej nigdzie .Jak dla mnie banda nieudaczników zabrała się za rządzenie ,jak na Wiejskiej w Warszawie .

Panie Boba Fet ,pisząc że możemy sobie grać jak chcemy (oczywiście biorąc pod uwagę całą pana wypowiedź),też nas obrażasz to raz , Nekkar był stworzony z uni które miało x1 i tak to było do momentu kiedy chciano nam narzucić dwa tygodnie temu x7 nie biorąc pod uwagę że są tu ludzie chcący grać w spokoju ,i nikt nie jest amiszem ,bo tak zdecydował ,dla mnie może być tu buddyzm,czy inne pierdoły ,jedno jest pewne ,zawsze byliśmy x1 ,z tego co pisze ciap ,5lat temu miałeś szansę ,i dalej ją masz teraz ,załuż konto na U68 i za 3 lata będziesz miał i tak łączenie z Nekkar zaspewne ,znając już co robią nasi wielcy admini .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez RAFUS1973 ().

• RAFUS1973 napisał(a):

5 lat temu jak by poszedł na spida ,to teraz by miał lepsze konto niż tu teraz ,czyli możliwość miał .

Bardziej zadać trzeba pytanie adminowi który tego syfu narobił co teraz z Nekkar ?
      Czy będzie podniesione eko ?
      Czy zostajemy x1 na 100%
      Bo jako teraz docelowe uni i bez wiedzy o tym co powyżej napisałem ,wiadomo że wszyscy uciekną na U68 ,bo z nami nic nie wiadomo ,i czemu nic nie wiadomo ? kto znów zawalił sprawę? 26sciu ludzi niby tu rządzi ,a nikt nic nie wie , co jest z wami ? nie potraficie się dogadać ,zrobić czegoś wspólnie ? co za parodia fuzji ,nie słyszałem o takiej nigdzie .Jak dla mnie banda nieudaczników zabrała się za rządzenie ,jak na Wiejskiej w Warszawie .

hahaha :D Tobie nawet speed x20 by nie pomógł Rafus, bo na speedzie 20 x jedyna róznica jaka by była to taka że były z Ciebie 20 wiekszy procent weź sie Rafus nie wygłupiaj ;)

“Beware the quiet man...
      For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
      And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

• RAFUS1973 napisał(a):

W sumie dla mnie są dwie opcje

1. Albo chodzi o tą antymaterię ,i cholera wie dla czego ?

Obecnie na wszystkich polskich Exodusach, wg strony @ciap jest łącznie 22653 graczy z (i) (I) lub (iI).
      Niech każdy z nich ma po 50k wykupionej antymaterii. Daje to skromne 1.132.650.000 anty. Część graczy pewnie będzie miało nieco więcej, ale przyjmijmy, że jest to minimum jakie tam jest.
      75k antymaterii kosztuje 20 zł. Daje nam to łącznie 302.040 złotych zamrożonych na tych kontach.
      W poprzednich łączeniach kasując konta, GF odsyłało na maile kupony za niewykorzystaną antymaterię. Gdyby teraz chciało zrobić to samo, musiałoby oddać te 302 tysiące złotych.
      Biorąc pod uwagę również społeczności z innych krajów, spokojnie przekroczyliby ponad milion złotych, a to niemała kwota...

Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości) ;P

Badania stanowią 88,17 % wartości konta :E
    • Priesten czy mi by pomogło czy nie ,kogo to obchodzi ,ja chcę spokojnego x1 ,ale nasi admini i tak Nekkaru znając zycie nie zostawią w spokoju ,więc jak mają to zrobić to niech to zrobią i niech się wypowiedzą co ma być z Nekkar w przyszłości ,bo jak mają załatwiać tak sprawy jak teraz ,to po co wogóle się meczyć kolejne 3 lata ?
      A i nie podniecaj się tak moją osobą ,bo ty ani nikt z PN nigdy nic mi nie zrobił .A niby tacy wielcy ,a jednak tak mali :)
    • ehhhh :) nie bede komentował Rafus ;) ale faktycznie gwoli sciśłości złomował Cie Yes wtedy w Huntersach :P Ale potem robił Cie też ex PN-owy Jumek ;) Serio chcesz sie czepiać szczegółów

jumek [Veto] vs. DziadziaRAFUS [4FuN] ~ 8364.34% + zbiórka - dobitka

DziadziaRAFUS [4FuN] vs. Smutny duszek [DoX] & rysiowaty [Veto] & jumek [Veto] ~ 21925.84% + zbiórka - obrona

Ty chcesz spokojnego uni x1 - czytałem co za dyrdymały wypisywałeś swego czasu pod adresem 68. Generalnie swego czasu dużo czytałem, PN przeszedł na 68 Uni bo mieli tu być wszyscy którzy się chcieli z nami że tak powiem "bawić" Jaj starczyło tylko tym którzy nie mieli możliwości zmiany serwera. Najlepszy sojusz na Polskich serwerach poszedł na na Nekkar ;) Ale do brzegu.
      PN to sojuzs bardziej złomiarzy - nie ekonomiczny, dlatego Rafus dla Ciebie to moze bedzie zaskoczenie ale nam się średnio uśmiechało eko x 5, nie wiem jak sojusznicy ale ja głosowałem przeciwko.

Reasumujac : wszyscy idacy przy ostatniej fuzji na 68 nie szli na speed uni wydobycia, to sie pojawilo potem w jakichś idiotycznych głosowaniach.
      Gdzieś czytałem że na Nekkarze gra uni1 - błagam Was śmietanka u1 poszła nie na Nekkar tylko na 68, przynajmniej ta aktywnie grająca, Terefere nie licze bo to eko, ale zarówno PN jak i Templarsi poszli na u68.

“Beware the quiet man...
      For while others speak, he watched. And while others act, he plans.
      And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN :>

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez priesten ().

• zefir napisał(a):

Obecnie na wszystkich polskich Exodusach, wg strony @ciap jest łącznie 22653 graczy z (i) (I) lub (iI).
      Niech każdy z nich ma po 50k wykupionej antymaterii. Daje to skromne 1.132.650.000 anty. Część graczy pewnie będzie miało nieco więcej, ale przyjmijmy, że jest to minimum jakie tam jest.
      75k antymaterii kosztuje 20 zł. Daje nam to łącznie 302.040 złotych zamrożonych na tych kontach.
      W poprzednich łączeniach kasując konta, GF odsyłało na maile kupony za niewykorzystaną antymaterię. Gdyby teraz chciało zrobić to samo, musiałoby oddać te 302 tysiące złotych.
      Biorąc pod uwagę również społeczności z innych krajów, spokojnie przekroczyliby ponad milion złotych, a to niemała kwota...
      Zefir powiem ci dobrze kminisz :D ma to sens . To w takim razie ktoś użył słowa "algorytmy " uff chyba zbyt mocna słowo dla naszych skrypciarzy bo fuzja to prosty program przenoszący bazę danych z serwera na serwer poleceniem kopiuj/ duplikuj . Jeśli idlaczków nie można kasować z obawy o kupony to jak można rozwiązać to inaczej ? Od tak jesteśmy dobrzy w otwieraniu nowych uni ^^ otwieramy unie IDLAK i w skrypcie dopisujemy polecenie [duplikuj ] konta (I) na serwer IDLAK !!!.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez FILU ().

• Odnośnie kierownictwa tego naszego grajdołka, @RAFUS1973 czego się spodziewasz po ludziach których zapłatą jest bon na anty co pół roku na święta :E

Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi z kontami idlerow to wyjaśniam, że chodzi o pieniądze, pamiętajmy że gameforge nie jest polską firmą a na zachodzie konsument który zapłacił za produkt ma prawo do żądania odszkodowania jeśli źle go potraktowano, że tak to ujme, przypomnijcie sobie słynną historię o babie która oblala się kawą w Maku w stanach.

Zostaliśmy na nekkerze z x1 tak jak chciala większość i zaraz możemy stanąć w podobnej sytuacji co obecna Europa, zaleje nas fala emigrantów i co mamy począć?
      Bronić naszych zasad czy pozwolić im urozmaicić naszą kulturę x7? :P

PS. Przepraszam za błędy ale jestem trochę wypity ;)
    • zefir napisał(a):

Biorąc pod uwagę również społeczności z innych krajów, spokojnie przekroczyliby ponad milion złotych, a to niemała kwota..
      Wydane anty podczas akcji zwrotu iluś tam procent to kupione anty-możesz mieć 200 Anty zakupione / oddany procent/zwrot wydanej anty.Masz liczone jako kupioną a samo anty możesz mieć z expedycji,niekoniecznie zakupionej za kasę
    • SUNSHINEuniNEKKAR napisał(a):

zefir napisał(a):

Biorąc pod uwagę również społeczności z innych krajów, spokojnie przekroczyliby ponad milion złotych, a to niemała kwota..
      Wydane anty podczas akcji zwrotu iluś tam procent to kupione anty-możesz mieć 200 Anty zakupione / oddany procent/zwrot wydanej anty.Masz liczone jako kupioną a samo anty możesz mieć z expedycji,niekoniecznie zakupionej za kasę
      kiedyś było tak że trzeba było mieć minimum 50k kupionej by nie skasowali konta, a teraz to się zmieniło?
    • Temat bardzo mocno wyczyszczony.
      Jestem trochę zaskoczona postawą niektórych graczy, bo jak sądząc "znacie" się trochę, a wzajemny szacunek zupełnie zanikł czytając ostatnie posty tego tematu.
      Upominam za takie zachowanie, w przeciwnym razie może skończyć się to stałym zamknięciem tematu.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • @Art zapytam jeszcze raz bo być może wcześniej źle Cię wywołałem. Czy da się zrobić na Nekkar jak najszybciej ankietę lub ustawić parametry zbliżone do uni 68 bez ankiety ?
      Przecież praktycznie zostaliśmy wykluczeni z fuzji.
      Gracze z uni x 7 raczej nie będą chętni do przejścia na x 1. Wyjdzie na to, że będziemy śmietnikiem dla idlakow, wiecznych urlopowiczów i ewentualnie graczy, którzy nawet się nie zorientują, że była fuzja.
      No chyba, że panikuję. Może Wy lub firma ma wgląd w to ilu graczy wybiera dane uniwersum i jest looz.
      Tak czy inaczej podniesienie prędkości eko jak najszybciej byłoby wskazane.
      THEY WILL BE NO MATCH FOR YOU. - Darth Sidious
    • Lord Maul napisał(a):

@Art zapytam jeszcze raz bo być może wcześniej źle Cię wywołałem. Czy da się zrobić na Nekkar jak najszybciej ankietę lub ustawić parametry zbliżone do uni 68 bez ankiety ?
      Gracze z uni x 7 raczej nie będą chętni do przejścia na x 1. Wyjdzie na to, że będziemy śmietnikiem dla idlakow, wiecznych urlopowiczów i ewentualnie graczy, którzy nawet się nie zorientują, że była fuzja.
      No chyba, że panikuję. Może Wy lub firma ma wgląd w to ilu graczy wybiera dane uniwersum i jest looz.
      Będziemy mieli speed eko takie jakie sobie wyzbieramy z kont idlerów, sami widzicie ,że kontakt z operatorem gry ma się tak jak "gadał dziad do obrazu-obraz do niego ni razu".
      Pasuje wysłać maila do Niemca.

Zanzaf napisał(a):

Na chwile obecną gracze wybrali przenosiny na:
      Uni 68 - 232 osoby
      Nekkar - 55 osób
      Bravo uni 68
      Ogólnie mam wrażenie ,że cała historia ze zmianą serwerów docelowych wzięła się z propozycji pierwszej-czyli nie niszczenia historycznego serwera z prędkością 1.Tak mi to wychodzi.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez SUNSHINEuniNEKKAR ().

• Dla tego piszę że może Art spróbuj zatarabanić jeszcze raz do niemieszków i wytłumaczyć im że fuzja i grupy były za szybkie a dopiero teraz wychodzi żeby pozostać przy planie jednego docelowego u68 tylko niech GF ogarnie 13 galaktyk lub znajdzie możliwość by nie wszystkie idlaki brały udział w fuzji .
      Nie wierzę że nie można się dogadać z GF i że na zmiany jest już za późno bo skrypt z przenoszeniem baz danych już ruszył .
      Niech moc będzie z tobą i z ideą " jak się nie da jak się da "
    • FILU napisał(a):

tylko niech GF ogarnie 13 galaktyk
      Art zgłosił propozycję 13 galaktyka ale opcja nie przeszła u GF.

FILU napisał(a):

znajdzie możliwość by nie wszystkie idlaki brały udział w fuzji
      Jest to zmiana względem starych łączeni - wszystko się przenosi.

I tak za późno już na zmiany. :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ZDOBYWCA1 napisał(a):

[...] zagłosowaliśmy na NIE kolego z 68 bo tak chcieliśmy a nie dlatego że mieliśmy głosować jak Wy [...]

Lord Maul napisał(a):

@Art zapytam jeszcze raz bo być może wcześniej źle Cię wywołałem. Czy da się zrobić na Nekkar jak najszybciej ankietę lub ustawić parametry zbliżone do uni 68 bez ankiety ?
      Zapodam Ci w odpowiedzi cytat akurat Zdobywcy z tematu o Ankiecie, która była kilka miesięcy temu.
      Twoich postów nie chce mi się cytować - chociaż może to dlatego, że pisaliście to samo.

Więc jak widzisz... w grudniu broniliście twardo prędkości x1 eko. Choć od razu stawiając fakt, że nawet jak będzie zmiana to będziecie starać się nadal grać. Nie chcieliście tych samych ustawień co u68 gdyż Nekkar jest inny.
      Wystarczyło 9-10 miesięcy i fuzja universów abyście Wy stali w pierwszym rzędzie krzyczących o podwyższenie ekonomii.
      Gdyż z każdą chwilą odstawać będziecie rozwojowo z kontem w porównaniu do tych z innych uni...
    • asesor*SaTaN*M.A. napisał(a):

Wystarczyło 9-10 miesięcy i fuzja universów abyście Wy stali w pierwszym rzędzie krzyczących o podwyższenie ekonomii.
      Gdyż z każdą chwilą odstawać będziecie rozwojowo z kontem w porównaniu do tych z innych uni...
      -to już nawet nie oto chodzi.Na przykład dla mnie jako ekonoma lvl kopalni buduje się już jakieś 3 tygodnie, a na kolejny będę zbierał chyba już półtora miesiąca, gra robi się trochę nudna na *1
    • @asesor*SaTaN*M.A. to zostańcie w tym swoim grajdołku wapieni i żeby nie bo jak wam zaraz podniosą Eco wtedy ty pierwszy skasujesz konto bo x1 umarł .
      Powodzenia i pamiętaj nie grasz sam na uni więc guzik obchodzi mnie twoja era dinozaurów która też wyginęła.

Ps: nie podawaj mi tu cytatów z jednostki bo ja bym cię zasypał cytatami którzy twierdzili wtedy by zostać przy x1 a teraz chcą podnieść sam Zdobywca nie dawno napisał że widział by Eco x3 :D .Żenujące jest jak nie czyta się forum a pisze brednie typu " bo nie dam rady "

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez FILU ().

• Wcale się nie wypieram. Jak to się mówi sytuacja się nieco zmieniła. Wszystkie uniwersa zostały praktycznie wrzucone do jednego worka speedu x 7. Widzimy wreszcie jasno na czym stoimy , jak do sprawy podchodzi GF i tak też chcemy podniesienia speedu eko. Jak to się mówi tylko krowa nie zmienia poglądów ( nie obrażając tych uroczych stworzeń).
      THEY WILL BE NO MATCH FOR YOU. - Darth Sidious
    • FILU napisał(a):

@asesor*SaTaN*M.A. to zostańcie w tym swoim grajdołku wapieni i żeby nie bo jak wam zaraz podniosą Eco wtedy ty pierwszy skasujesz konto bo x1 umarł .
      Powodzenia i pamiętaj nie grasz sam na uni więc guzik obchodzi mnie twoja era dinozaurów która też wyginęła.

Ps: nie podawaj mi tu cytatów z jednostki bo ja bym cię zasypał cytatami którzy twierdzili wtedy by zostać przy x1 a teraz chcą podnieść sam Zdobywca nie dawno napisał że widział by Eco x3 :D .Żenujące jest jak nie czyta się forum a pisze brednie typu " bo nie dam rady "
      Akurat moja pozycja w tym miejscu jest neutralna.
      Chetnie bym widzial x1 nadal a mimo to nie jestem przeciwnikiem przyspieszenia eko.
      Wiec o samym kasowaniu nigdy nie myslalem tutaj.
      Co bedzie to bedzie.

Daje cytaty jednostek dlatego wlasnie ze za duzo jest ich aby wszystkie przytaczac.
      Po prostu lubie osobowosci tzw. choragiewek.
      Raz tak pisza. za pare dni inaczej.
    • ciap napisał(a):

I tak za późno już na zmiany. :fsmile:
      Historia nie dawno pokazała że coś w ten deseń ( za późno na zmiany ) 2 tygodnie później ( w ostatniej chwili zmieniliśmy )

asesor*SaTaN*M.A. napisał(a):

Daje cytaty jednostek dlatego wlasnie ze za duzo jest ich aby wszystkie przytaczac.
      Po prostu lubie osobowosci tzw. choragiewek.
      Raz tak pisza. za pare dni inaczej.
      To akurat nie moja wina że ludzie zmienni są po prostu może chcą iść z postępem
    • FILU napisał(a):

Historia nie dawno pokazała że coś w ten deseń ( za późno na zmiany ) 2 tygodnie później ( w ostatniej chwili zmieniliśmy )
      Zmiany wymusiła sytuacja. :fsmile:
      Powiększenie teraz galaktyk nie wymusza sytuacja bo na u68 i na Nekkar zmieszczą się wszystkie konta.
      Zmiana serwera docelowego spowodowałaby reset wyborów graczy.
      Tutaj masz bardziej wytłumaczone dlaczego nowy docelowy a nie 13 galaktyk > Porozmawiajmy na temat UniFusion
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Przepraszam, że zaśmiecę temat tym samym postem co w temacie o UF w dziale "porozmawiajamy o ogame":
      Może niesłusznie, ale mam wrażenie, że co tłumaczenie to większe bagno.
      Najpierw okazuje się, że nie ma już żadnej świętości i czy tego chcemy czy nie to zmienią nam speed eko.
      Potem okazuje się, że jednak jest przeludnienie i z tego względu Nekkar zostanie x1 i zostajemy ze świadomością, że to nie dlatego, że chcieliśmy tylko przez przypadek tak wyszło, a w przyszłości i tak zrobią z nami co zechcą.
      Teraz okazuje się, że jednak może być kilkanaście galaktyk tylko u nas ta opcja nie przeszła u GF i jeszcze jako argument to, że my gracze tak chcieliśmy.

Tym samym ten temat stał się moim tematem pożegnalnym.
      To był dla mnie zaszczyt, że mogłem tutaj grać.
      Niech moc będzie z Wami.
      ilość ST - 0 (przynajmniej po stronie zwycięzcy)
      ilość zwycięskich RW - prawie 0
      skill - 0
    • @asesor*SaTaN*M.A. cytujesz mnie w całkiem innych okolicznościach, czasy się zmieniają poglądy na niektóre sprawy też, to nie jest chorągiewka jak to napisałeś tylko człowiek musi iść z duchem postępu a nie trzymać się wersji że ziemia jest płaska :P

Ja pieprze dlaczego tak naprawdę macie nas w nosie, czy to jakaś kara??? czy większość społeczności Nekkar to jakieś zło nasz przedstawiciel @Art ma nas w poważaniu - możemy sobie tu pisać co chcemy a i tak jesteśmy olewani tylko jeszcze z nami rozmawia @ciap a reszta wielkich przedstawicieli wypiela się na nas

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
      ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
      ST#67Fenrir - OFF
      ST#3 Dorado - ON
      ST łącznie - 421