KONKURS

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Witam, grałem w ogame około 10 lat temu, od tamtej pory gra zmieniła się, jednak nie tak jak bym się tego spodziwał, brak nowych sustemu uzbrojeń brak nowych statków, te same planety, wilekości galaktyk itd. jednak kiedyś było się zajebistym bo tak a dzisiaj bo się płaci, jednak nie o tym chciałem pisać.

chciałem aby mój sojusz piął się w górę w tabeli i wszedł do top10 w tym celu postanowiłem zrobić coś co kiedyś było częste a dzisiaj jest zapomniane a mianowicie wewnątrz sojuszowe konkursy z nagrodami, zasady są proste, każdy z graczy chcących wziać udział w konkursie wysyła np. do mnie surowce w ilości 10k każdego, następnie ja to zliczam, nastepnie odbywa się konkurs np. kto ma największą planetę (zostają do mnie wysłane screeny) ustalam zwycięzcę , zwycięzcą zgarnia pule - kiedyś normalnie dzisiaj Push .. serio push ? dziwne określenie na taką sytuacje push to w cs'ie jak cisniemy przeciwników, ale ok widać dla niemców push oznacza coś złego. mało tego próowałem zglosi ten temat do supporty gdzie niejaka Pani migotka zagroziła banem i nie chciała dyskutować.

jestem za szokowany gdyż myslałem że kazdemu twórcy gry leży na sercu jak najlepsza zabawa graczy, a takie eventy wewnątrz sojuszowe na pewno nakłoniom graczy do intesywniejszej gry, pozwolą czerpać jeszcze więcej radości z zabawy i być może nawet bedą przychlniejsi do mikro kosztów, sądziłem ze support pomoże mi w organizacji takiej zabawy a nie zagrozi banem :( czy mógłbym prosić o kontakt kogoś bardziej ogarniętego z gameforge dla którego liczy się umilanie graczom zabawy co przekłada się na wynik gry (z pkt widzenia twórcy ) czy jednak zostanę olany tylko dlatego że ktoś wymyslił taki a nie inny regulamin ?

pozdrawiam
    didek
  • Gram od 2006 roku i nigdy nie były takie konkursy dozwolone. U mnie w sojuszu też takie zabawy były ale sponsorowały je zawsze najmocniejsze osoby bo słabsze nie mogły. Jeżeli takie coś robiłeś znaczy że łamałeś Zasady Gry. :roll:

Ale moją odpowiedź możesz olać bo jestem mniej kompetentna od migotki. Ona jest SGO ja tylko GO z 12,5 letnim doświadczeniem w grze. :fsmile:

Pomysły dotyczące zmian w grze jak i regulaminu możesz zgłosić na forum > board.origin.ogame.gameforge.com/

"ktoś wymyslił taki a nie inny regulamin"
    Regulamin jest międzynarodowy, wymyślony przez GF.
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Miałem 16 lat jak grałem w to w gimnazjum, teraz mam 27, to było jeszcze przed 2006 nasz sojusz był w top1 później tak skakaliśmy po top10 mieliśmy jako taki kontakt z supportem np. zgłaszaliśmy że na informatyce w szkole na przerwach korzystam z różnych kompów na wielu kontach nie pamiętam aby wtedy były jakiekolwiek restrykcje związane z tym kto komu może przekazywać surowce a kto nie (no chyba że aż tak mnie pamięć zawodzi) logiczne dla mnie i wtedy i teraz było iż słaby gracz nie ma celu przekazywania za darmo surowców silniejszemu, nie ma też mu co zaoferować z uwagi że jest słabszy, a nawet jeśli chce to zrobić a nie jest to mult konto tylko np. kolega koldze, żona mężowi, to dlaczego ktoś miałby im tego zabraniać ? XD czy ktoś może mi wyjaśnić skąd w ogole w ogame wziął się pomysł na coś takiego jak ''push'' ? XD bo słaby gracz/silny gracz jeszcze rozumiem chociaż to komercjalizacja, która długofalowo wpłynie negatywnie na grę, gra powinna czegoś wymagać a nie prowadzić za rękę ale nie wchodźmy w to. nie mogę zrozumieć po co powstał ten zakaz czemu ma służyć komu pomóc bo przecież nie logicznym jest aby miał tylko wkurzać. przychodzi mi na myśl że żona mogła by założyc konto i robic podstawowe eko by tylko wysyłać mężowi surowce, lub mąż robił by to w ogóle sam, ale przecież w takim wypadku wystarczyło by ograniczyć ilość transportów a nie zakazywać ich całkiem! z Gameforge wychodzi 'słynny akwarelista' którego pewnie imienia nie wolno wymawiać pod groźbą bana po prostu NIE bo NIE ;P jeśli jest jakiś racjonalny powód aby tworzyć absolutne bany za przekazanie surowców, to proszę o podanie go, a co do migotki to włóczykij już wszystko wie! proszę tez o opinię mamy muminka!!

ps. cały czas podkreślam że gra powinna być DLA graczy a nie DLA ślepych zysków, gdy pojawią się osoba kreatywna taka jak ja która koniec końców nie ma na celu niczego złego a wręcz przeciwnie, to support jest od tego aby np. weryfikował screeny transportów, a nie że mi panna migotka wyjeżdża jak to zrobicie to ban dla obu i h*j ;) oczywiście nie dodała końcówki jednak tak to odebrałem. pozdrawiam!
    f
    edit: aha żal mi ogame, że to ona jest sgo, liczyłem po kontakcie z migotką że sgo będzie bardziej elokwentny, ale to widzę że tutaj jak w korporacji, im więcej ma tym wyżej ... ( znów nie mogę powiedzieć żeby nie dać satysfakcji usunięcia postu adminowi czy innej migotce ;-)s

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez didek916 ().

• didek916 napisał(a):

Miałem 16 lat jak grałem w to w gimnazjum, teraz mam 27, to było jeszcze przed 2006 nasz sojusz był w top1
    27 - 16 = 11
    2018,5 - 11 = 2007,5
    Nie grałeś przed 2006 rokiem? :roll:

Zasady Gry wysłane w październiku 2005 roku:

Stare Zasady Gry napisał(a):

§6 Push
    I Definicja/Zakaz
    "Push" oznacza zaopatrywanie jednego konta przez drugie w surowce, bez widocznej obustronnej wymiany handlowej. "Push" dozwolony jest tylko wtedy, gdy konto "pushowane" ma mniej punktów w grze niż konto "pushujace".
    Przez "push" rozumie się nie tylko aktywne dostarczanie surowców. Za "push" ukarany może być również ktoś, kto:

- celowo składuje surowce na własnych planetach, aby zezwolić na ich odbiór przez (wielokrotny) atak;
    - dokonuje ataku słabszymi flotami, aby powstało pole szczątków do odzyskania surowców;
    - wykorzystuje dodatkowe sposoby i możliwości, by jedno konto otrzymywało surowce bez wysyłania czegoś w zamian (handel) lub stosuje przeliczniki/ceny dumpingowe.

Pożyczki, premie i tym podobne interesy bazujące na nienatychmiastowej zapłacie w formie surowców (maksymalny czas to 24 godziny) są zabronione. Wypożyczanie recyklerów i wysyłanie sobie potem odzyskanych surowców jest dozwolone, o ile wcześniej operator gry został o tym powiadomiony, jednak ma prawo zabronić takiego działania, jeśli zdarza się ono zbyt często.**
    Push jest od zawsze... 0_o
    Nie rozumiem skąd zdziwienie, krytyka?

Nie podoba się? Masz link do forum gdzie możesz zgłosić każdy pomysł, pamiętaj tylko napisać go po angielsku ponieważ osoby zajmujące się rozwojem OGame w GF nie znają języka polskiego.

Zakładając konto akceptujesz Zasady. Nie musisz się z nimi zgadzać ale masz je przestrzegać. Logując tez je akceptujesz. Zasady mają sprawić że zabawa będzie równa dla graczy. Nie będzie to rywalizacja na to kto ma więcej znajomych do prowadzenia push kont pfty kont wspomagających przez konkursy... Bo jaka to różnica jak tu i tu skutkiem jest wysłanie surowców z konta słabszego na mocniejsze?

jeśli jest jakiś racjonalny powód aby tworzyć absolutne bany za przekazanie surowców, to proszę o podanie go
    Podałam go wyżej ale powtórzę:
    Zasady mają sprawić że rozrywka będzie sprawiedliwa.
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik