buleon napisał(a):
Do obejścia poprzez wysłanie kilku transportów.
buleon napisał(a):
Nie zgodzę się. Surowce pochodzące z pushu powinny być eliminowane z rozgrywki, a nie pozostawać w puli.
Przykład:
Jestem np. graczem top 500. Gracz dajmy na to top 1 zdobył swoją przewagę nieuczciwie, więc dostał bana bez urlopu. Znalazłem to, zeskanowałem i... nie przebijam się. Znalazł to gracz top 2, dogadał się z graczami top 3-top 6, zrobili ACS i spakowali top 1. Teraz gracz top 1 został ukarany, a gracze top 2-top 6 nagrodzeni. Dlaczego oni mają surowce z pushu, a ja nie?
Cały problem polega nie w zasadach gry ale w karach ,sama świadomość że jest ban bez urlopu wystarczy w wielu ,jak nie w większości przypadków
dzisiaj pusuje sie do 1 bana ,i mi to wisi bo dostaję go na tydzień ,i jedyne co muszę zrobić to odesłać surowce gdzie tu kara ?? odsyłka i tak nie swoich surowców ?
2 -3 razy tyle ile się zpushowało to ok.
po tygodniu bana ,"a zmienie trochę system i zobaczymy ".przez poł roku działa i ban na 2 tygodnie czy tam miesiąc , dobra koniec zabawy sprzedaje moonówki paliwówki komuś innemu i tak mam już przewagę
Zasady są dobre "tylko ludzie to "
zaostrzyć pręgierz i po sprawie ,nikt nie będzie chciał takiego ryzyka
buleon napisał(a):
Wers trzeci to push pasywny, to już jest karane.
i miało to pokazać ze zmiany zasad nic nie wnoszą bo jest miliony możliwości
tylko zaostrzenie kar jest rozsądnym wyjściem
buleon napisał(a):
Uniwersa i tak są dość małe, jeśli jeszcze miałyby być podzielone, to z jednej strony uderzyłoby to w uczciwy handel, z drugiej strony problem zostałby wyłącznie zmniejszony do obrębu ligi. W praktyce ułatwiłoby to grę osobom skupującym konta na przemiał (zwłaszcza te duże).
Problem zostaje zmniejszony ,bo nie może byś zlikwidowany całkowicie, pozwala na większą kontrolę