Nie wiem gdzie zbierasz informacje ale flot po 500k dt na tym uni jest parę ale nie o to chodzi loty muszą kosztować bo to jedyne co broni ecowców przed farmieniem szybka flotą
Spalanie deuteru
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Widze ze ciezko, obrona o wartosci 2mld jest na porzdku dziennym, nikt w takie cos nie wleci szybka flota bo poprostu sie nie oplaca, robi sie to gsami a dex w tym wypadku nie ma znaczenia. Co do posiadania dt, co za roznica 500k czy 100k? 500 ma cios, cyc ale i duzo wieksze eko, 100k ma nizsze top ale i duzo mniejsze wydobycie i to nizsze top tez wydaje 6-8kk na fsa polowa mniej to tez sporo oszczednosc dla nich
-
Lot przez galę dla 500k DT, których kilka osób tutaj ma, to koszt 57kk paliwa na 100% prędkości. 10% prędkości to 17kk. Jeśli robisz tylko fsa to nawet i ujdzie. Ale, jeśli taki ekowiec chce szybko przerzucić flotkę, w jakimkolwiek celu...to już to troszkę kosztuje.
A zmniejszając współczynnik spalania, doprowadzimy do bardziej aktywnej gry. Może i kilku ekowców pokusi się o chociaż małe flotki i będzie grać aktywniej. Niebiescy też częściej zaczną grać, bo będzie taniej. I nie będą latać po bunkrach szybkimi, bo jak pisali już poprzednicy to się nie opłaca, tylko GSy. Więc nie bardzo rozumiem oburzenie ekowców. Ci będą mieć więcej paliwa, więc i więcej na handel z flociarzami, więc i większą ilość M i K.W wyniki mutacji genetycznych, do których doszło w pewnych serwerowniach naukowcy sklasyfikowali i zarejestrowali nową pokraczną hodowlę klakierów.
:bicz1: -
pimper napisał(a):
A tak poważnie ,jak mniejsze spalanie dexu ma uatrakcyjnić tą grę dla ecowców bo nie rozumiem . Jeśli lot na bunkier będzie kosztował mniej paliwa to ktoś poleci zamiast raz dwa razy gdzie tu sens chyba tylko dla dwudziestu paru osób które grają flota.
-
Jak ma iść ankieta to proponuję też ująć zmianę eko na 7x. Będzie coś dla flociarzy i górników.
-
jop bylo by zacnie ożywiłoby i przygotowałoby pod kolejne fuzje z x5 ix7 zmaleje amortyzacja bo mam do wbiicia 51 metal z 51 letnia amortyzacją i jakoś nie dożyje zwrotu a tak zanim wsedzie 51 zrobie to jeszcze kilka lat..padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
Witam
Ja od siebie dodam tylko tyle - coraz trudniej o spontaniczny lot pełnym składem... a jeszcze recki za tym puścić to ho ho !!! a żeby tak przez galę...
w duże bunkry tylko GS bo inaczej to się po prostu nie kalkuluje...
górnikom bym dał eko x7 będzie po co do nich latać
a flociarzom 0,5 żeby było na te loty
czekam na ankietę -
Te eko x7 jest ciekawe.
Z lotami ja was rozumiem macie oromne floty i by się nimi bawić potrzebujecie ogromnych ilości deuteru...
jeśli GF nie zechce zrobić spalania 0,5 to może chociaż spalanie recków do poziomu np dt uda się wysępić? -
19dawid45 napisał(a):
jeśli GF nie zechce zrobić spalania 0,5 to może chociaż spalanie recków do poziomu np dt uda się wysępić?
-
Licze że doczekamy sie ankiety w tym roku
-
ankietka juz jest co prawda juz napisali ze moze nie zostac uwzgledniona, tak czy siak mam nadzieje, ze pomysl 0.5 spalania i x7 wejdzie w zycie ... glosowac !!padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
-
Jak najbardziej jestem za nowymi ustawieniami flociarze polatają sobie na 0,5 spalaniu a "MY" górnicy zadowolimy się eko x7.
Zdecydowanie ożywi to serwer. A takie [ciach] , że flociarze zaczną wlatywać w bunkry.. no i co? wystarczy ze teraz Pl1 puści na wypas swoje stado gąsek i ogródek macie przeorany
Moderator kruszynka:
Uspominam za pseudocenzuręQuantum - Eko -
nie będę zrzędą, jednakże mam propozycję - lepszą niż dyskusja opsalaniu deuteru.....
co myslicie o tym, a żeby w ogame byłaby możliwość wysyłania flot z prędkościami mniejszymi niż 10% - np 1% , 2 % i 5%....na takim quantum, żeby mieć czas lotu 101 godzin, trzeba posłać przez 5 gali flotę, a to oznacza przepalenie ok 20-30 kk deu......taki lot jendakże z prędkością 1% lub2% o parę układów dalej zamiast 5 galaktyck dalej powoduje,że przepala się go o wiele mniej ..np zaledwie 500 k...ma to takie znaczenie, że w przypadku flociarzy molgiby sobie pozwolic latacz flotami liczonymi po 500 k -800 k statków z każdego typu. wliczając to recyklery....( oczywiście koszt wynosiłbyz powrotem jakieś tam ok 200 mln dfeu, jednakże byłaby to ilość deu produkowana z planet w tydzień) -
ta i moze zrobic od 1 do 100 % ,,, bedzie za duzo czasow do liczenia powrotow czy zawrotek.....
ankieta juz poszla nie robcie fermentupadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
dokladnie tak jak cios mowi liczenie zawroconej stacji czy tam pz to bedzie loteria
zreszta co wy z tym eko x7 malo wam x5?? -
najdalej 1 % 5.% a poźniej to już 10% i dalej co 10% szybkości....
mielibyśmy wtedy 12 szybkoścido wyboru zamiast 10.....
ale przy zwiększonym eko i jednoczesnym możliwym zmniejszeniu prędkości FS-a ( np lot przy paru układach trwa 4 dni) przy jednoczesnym zachowaniu prędkości maksymalnych flot (dolot na sąsiada parę układów dalej trwa najdalej 12-15 minut) mielibyśmy szybciej akcje i ciekawsze zwroty...ianczej to wygląda , jak trzeba w sąsiada lecieć 3-4 godziny, a inaczej jak 10-15 minut.....
wtedy mielibyśmy BĘKĘ jak w STARQUEST, gdzie jest niemal identycznie jak tu (zapamiętałem tę grę dlatego,że przy początkowym stadium budowy miało się wydobycie równe 100 mln mety,50 mln krysi) na start na 1 poziomie kopalni....
co powodowało,że nawet, jeśli mieliśmy na naszej planecie po 34 mld surki, to i tak się nieopłacaco najeżdzać takiego gracza, bo nie dość że miał on obronę, to jeszcze IDLER obok niego miał tej suruwki z 10-20 razy więcej....
a BĘkĘ miałem , bo tak nie było sepraratora , i [ciach] się floty rzędu 10^45 statków....
łatwo pomylić się mozna było o jedno zero czy dwa i przegrać bitwę....:D
Moderator kruszynka:
Uspominam za wulgaryzm -
Dziekuje administracji za ankiete
no to ludziska głosujemyBRUNCIA IS MAJ NEJM
uni Quantum
sojusz Zły Sen & IRA -
Jak wyżej, jedyna słuszna decyzja
glos oddany
eko x7
zuzycie deuteru 0.5 -
@kristof45 po co Ci jeszcze mniejsze % skoro Ty floty nie masz Eko tez masz nie małe.
-
ciekawe ilu mamy aktywnych graczy.? podacie liczbe glosow?padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
-
Pomysł nie jest zły. Co do spalania 0.5 dexu to jestem za z tym że z zastrzeżeniem że to będzie dotyczyć tylko floty cywilnej(recki, dt-ki , mt-ki, kolonizatory). Flota bojowa powinna zachować zużycie na poziomie jaki był dotychczas. Flociarze i tak po bunkrach będą latać gęsiami bo to bardziej opłacalne i bez strat. 7x eco tez jest dobrze gram na Zibal-u i jest ok.
Ciekawy pomysł jest tez z tym zmniejszeniem prędkości do 5%, 3% czy 1%. Nawet na logikę biorąc każdym pojazdem czy to samochodem czy rowerem, możesz zmniejszyć prędkość do 1% jeśli tylko zechcesz, a w w grze najwolniej można lecieć 10% to głupie i nielogiczne bo jak zaparkujesz jadąc z prędkością 10% auto wyzerowując nagle do 0? Statki raczej wbiją się w powierzchnię ziemi zamiast wylądować . Choć jak ktoś już kiedyś słusznie zauważył ta gra nigdy nie kierowała się logiką więc pomysł pewnie nie przejdzie z całym szacunkiem do pomysłodawcyŚmierć to tylko początek -
jak na razie to nawet polowa aktywnych kont nie oddala glosu w ankiecie. Bez tego nie mamy co nawet podchodzić do zmian :p
-
do kiedy ta ankietka bedzie? malo gra w tygodniu jak juz z kom a tam to utrudnione czytanie tych wiadek... poczekajmy do niedzieli 2ga polowa aktywnych w weekend cos klikapadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
Podejrzewam że spora ilość graczy nawet nie przeczytała tego bo pewnie pomyśleli że to kolejne info o event. Jak komuś zależy na zmianach niech puści spam do przynajmniej aktywnych szefów sojuszów żeby poinformowali że jest ankieta jakaś.
-
Jest tak,gdyż wiele z tych "aktywnych" kont jest niestety na urlopie. Wielu graczy już przestało grać albo gra sporadycznie w naszym sojuszu 90% to jest właśnie takich graczy co zaglądają bardzo rzadko i siedzą na urlopie. Ludzie dorastają, kiedyś grali aktywnie, a teraz mają ważniejsze sprawy praca, wyjazdy, podróże, dziewczyna , rodzina , dzieci itp., albo po prostu gra przestała ich bawić, więc aktywność z dnia na dzień na pewno się nie zwiększy. Można z wynikami ankiety poczekać do Świąt i po Świętach wprowadzić zmiany, do tego czasu jeszcze trochę osób zagłosuje, ale czekanie aż zrobią to wszyscy albo 90% uni mija się z celem i traci sensŚmierć to tylko początek
-
Wiadomości znikają po tygodniu, więc po tym czasie nikt więcej już nie zagłosuje, bo nie będzie miał linka. Poczekajmy jeszcze kilka dni, może faktycznie w weekend przybędzie głosów.
@Art - ile to jest połowa z aktywnych kont? -
Jestem za .
-
Dałem wiadomość do sojuszu oraz paru graczy poza nim,żeby przekazali dalej,jest trochę graczy nowych,którzy albo forum nie czytają,albo nie skupiają się na wiadomościach,do nich również trzeba trafić. Także warto panowie i panie poświęcić chwile,na zachęcanie do aktywności w ankiecie-w końcu leży to najbardziej w naszym interesie.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość