Nie wiem gdzie zbierasz informacje ale flot po 500k dt na tym uni jest parę ale nie o to chodzi loty muszą kosztować bo to jedyne co broni ecowców przed farmieniem szybka flotą
Spalanie deuteru
-
-
Widze ze ciezko, obrona o wartosci 2mld jest na porzdku dziennym, nikt w takie cos nie wleci szybka flota bo poprostu sie nie oplaca, robi sie to gsami a dex w tym wypadku nie ma znaczenia. Co do posiadania dt, co za roznica 500k czy 100k? 500 ma cios, cyc ale i duzo wieksze eko, 100k ma nizsze top ale i duzo mniejsze wydobycie i to nizsze top tez wydaje 6-8kk na fsa polowa mniej to tez sporo oszczednosc dla nich
-
Lot przez galę dla 500k DT, których kilka osób tutaj ma, to koszt 57kk paliwa na 100% prędkości. 10% prędkości to 17kk. Jeśli robisz tylko fsa to nawet i ujdzie. Ale, jeśli taki ekowiec chce szybko przerzucić flotkę, w jakimkolwiek celu...to już to troszkę kosztuje.
A zmniejszając współczynnik spalania, doprowadzimy do bardziej aktywnej gry. Może i kilku ekowców pokusi się o chociaż małe flotki i będzie grać aktywniej. Niebiescy też częściej zaczną grać, bo będzie taniej. I nie będą latać po bunkrach szybkimi, bo jak pisali już poprzednicy to się nie opłaca, tylko GSy. Więc nie bardzo rozumiem oburzenie ekowców. Ci będą mieć więcej paliwa, więc i więcej na handel z flociarzami, więc i większą ilość M i K.W wyniki mutacji genetycznych, do których doszło w pewnych serwerowniach naukowcy sklasyfikowali i zarejestrowali nową pokraczną hodowlę klakierów.
:bicz1: -
pimper napisał(a):
A tak poważnie ,jak mniejsze spalanie dexu ma uatrakcyjnić tą grę dla ecowców bo nie rozumiem . Jeśli lot na bunkier będzie kosztował mniej paliwa to ktoś poleci zamiast raz dwa razy gdzie tu sens chyba tylko dla dwudziestu paru osób które grają flota.
-
Jak ma iść ankieta to proponuję też ująć zmianę eko na 7x. Będzie coś dla flociarzy i górników.
-
jop bylo by zacnie ożywiłoby i przygotowałoby pod kolejne fuzje z x5 ix7 zmaleje amortyzacja bo mam do wbiicia 51 metal z 51 letnia amortyzacją i jakoś nie dożyje zwrotu
a tak zanim wsedzie 51 zrobie to jeszcze kilka lat..
padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
Witam
Ja od siebie dodam tylko tyle - coraz trudniej o spontaniczny lot pełnym składem... a jeszcze recki za tym puścić to ho ho !!! a żeby tak przez galę...
w duże bunkry tylko GS bo inaczej to się po prostu nie kalkuluje...
górnikom bym dał eko x7 będzie po co do nich latać
a flociarzom 0,5 żeby było na te loty
czekam na ankietę -
Te eko x7 jest ciekawe.
Z lotami ja was rozumiem macie oromne floty i by się nimi bawić potrzebujecie ogromnych ilości deuteru...
jeśli GF nie zechce zrobić spalania 0,5 to może chociaż spalanie recków do poziomu np dt uda się wysępić? -
19dawid45 napisał(a):
jeśli GF nie zechce zrobić spalania 0,5 to może chociaż spalanie recków do poziomu np dt uda się wysępić?
-
Licze że doczekamy sie ankiety w tym roku
-
ankietka juz jest
co prawda juz napisali ze moze nie zostac uwzgledniona, tak czy siak mam nadzieje, ze pomysl 0.5 spalania i x7 wejdzie w zycie ... glosowac !!
padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
-
Jak najbardziej jestem za nowymi ustawieniami
flociarze polatają sobie na 0,5 spalaniu a "MY" górnicy zadowolimy się eko x7.
Zdecydowanie ożywi to serwer. A takie [ciach] , że flociarze zaczną wlatywać w bunkry.. no i co? wystarczy ze teraz Pl1 puści na wypas swoje stado gąsek i ogródek macie przeorany
Moderator kruszynka:
Uspominam za pseudocenzuręQuantum - Eko -
nie będę zrzędą, jednakże mam propozycję - lepszą niż dyskusja opsalaniu deuteru.....
co myslicie o tym, a żeby w ogame byłaby możliwość wysyłania flot z prędkościami mniejszymi niż 10% - np 1% , 2 % i 5%....na takim quantum, żeby mieć czas lotu 101 godzin, trzeba posłać przez 5 gali flotę, a to oznacza przepalenie ok 20-30 kk deu......taki lot jendakże z prędkością 1% lub2% o parę układów dalej zamiast 5 galaktyck dalej powoduje,że przepala się go o wiele mniej ..np zaledwie 500 k...ma to takie znaczenie, że w przypadku flociarzy molgiby sobie pozwolic latacz flotami liczonymi po 500 k -800 k statków z każdego typu. wliczając to recyklery....( oczywiście koszt wynosiłbyz powrotem jakieś tam ok 200 mln dfeu, jednakże byłaby to ilość deu produkowana z planet w tydzień) -
ta i moze zrobic od 1 do 100 % ,,, bedzie za duzo czasow do liczenia powrotow czy zawrotek.....
ankieta juz poszla nie robcie fermentupadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
dokladnie tak jak cios mowi liczenie zawroconej stacji czy tam pz to bedzie loteria
zreszta co wy z tym eko x7 malo wam x5?? -
najdalej 1 % 5.% a poźniej to już 10% i dalej co 10% szybkości....
mielibyśmy wtedy 12 szybkoścido wyboru zamiast 10.....
ale przy zwiększonym eko i jednoczesnym możliwym zmniejszeniu prędkości FS-a ( np lot przy paru układach trwa 4 dni) przy jednoczesnym zachowaniu prędkości maksymalnych flot (dolot na sąsiada parę układów dalej trwa najdalej 12-15 minut) mielibyśmy szybciej akcje i ciekawsze zwroty...ianczej to wygląda , jak trzeba w sąsiada lecieć 3-4 godziny, a inaczej jak 10-15 minut.....
wtedy mielibyśmy BĘKĘ jak w STARQUEST, gdzie jest niemal identycznie jak tu (zapamiętałem tę grę dlatego,że przy początkowym stadium budowy miało się wydobycie równe 100 mln mety,50 mln krysi) na start na 1 poziomie kopalni....
co powodowało,że nawet, jeśli mieliśmy na naszej planecie po 34 mld surki, to i tak się nieopłacaco najeżdzać takiego gracza, bo nie dość że miał on obronę, to jeszcze IDLER obok niego miał tej suruwki z 10-20 razy więcej....
a BĘkĘ miałem , bo tak nie było sepraratora , i [ciach] się floty rzędu 10^45 statków....
łatwo pomylić się mozna było o jedno zero czy dwa i przegrać bitwę....:D
Moderator kruszynka:
Uspominam za wulgaryzm -
Dziekuje administracji za ankiete
no to ludziska głosujemyBRUNCIA IS MAJ NEJM
uni Quantum
sojusz Zły Sen & IRA
-
Jak wyżej, jedyna słuszna decyzja
glos oddany
eko x7
zuzycie deuteru 0.5 -
@kristof45 po co Ci jeszcze mniejsze % skoro Ty floty nie masz
Eko tez masz nie małe.
-
ciekawe ilu mamy aktywnych graczy.? podacie liczbe glosow?padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
-
Pomysł nie jest zły. Co do spalania 0.5 dexu to jestem za z tym że z zastrzeżeniem że to będzie dotyczyć tylko floty cywilnej(recki, dt-ki , mt-ki, kolonizatory). Flota bojowa powinna zachować zużycie na poziomie jaki był dotychczas. Flociarze i tak po bunkrach będą latać gęsiami bo to bardziej opłacalne i bez strat. 7x eco tez jest dobrze gram na Zibal-u i jest ok.
Ciekawy pomysł jest tez z tym zmniejszeniem prędkości do 5%, 3% czy 1%. Nawet na logikę biorąc każdym pojazdem czy to samochodem czy rowerem, możesz zmniejszyć prędkość do 1% jeśli tylko zechcesz, a w w grze najwolniej można lecieć 10% to głupie i nielogiczne bo jak zaparkujesz jadąc z prędkością 10% auto wyzerowując nagle do 0? Statki raczej wbiją się w powierzchnię ziemi zamiast wylądować. Choć jak ktoś już kiedyś słusznie zauważył ta gra nigdy nie kierowała się logiką więc pomysł pewnie nie przejdzie z całym szacunkiem do pomysłodawcy
Śmierć to tylko początek -
jak na razie to nawet polowa aktywnych kont nie oddala glosu w ankiecie. Bez tego nie mamy co nawet podchodzić do zmian :p
-
do kiedy ta ankietka bedzie? malo gra w tygodniu jak juz z kom a tam to utrudnione czytanie tych wiadek... poczekajmy do niedzieli 2ga polowa aktywnych w weekend cos klikapadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
Podejrzewam że spora ilość graczy nawet nie przeczytała tego bo pewnie pomyśleli że to kolejne info o event. Jak komuś zależy na zmianach niech puści spam do przynajmniej aktywnych szefów sojuszów żeby poinformowali że jest ankieta jakaś.
-
Jest tak,gdyż wiele z tych "aktywnych" kont jest niestety na urlopie. Wielu graczy już przestało grać albo gra sporadycznie w naszym sojuszu 90% to jest właśnie takich graczy co zaglądają bardzo rzadko i siedzą na urlopie. Ludzie dorastają, kiedyś grali aktywnie, a teraz mają ważniejsze sprawy praca, wyjazdy, podróże, dziewczyna , rodzina , dzieci itp., albo po prostu gra przestała ich bawić, więc aktywność z dnia na dzień na pewno się nie zwiększy. Można z wynikami ankiety poczekać do Świąt i po Świętach wprowadzić zmiany, do tego czasu jeszcze trochę osób zagłosuje, ale czekanie aż zrobią to wszyscy albo 90% uni mija się z celem i traci sensŚmierć to tylko początek
-
Wiadomości znikają po tygodniu, więc po tym czasie nikt więcej już nie zagłosuje, bo nie będzie miał linka. Poczekajmy jeszcze kilka dni, może faktycznie w weekend przybędzie głosów.
@Art - ile to jest połowa z aktywnych kont? -
Jestem za .
-
Dałem wiadomość do sojuszu oraz paru graczy poza nim,żeby przekazali dalej,jest trochę graczy nowych,którzy albo forum nie czytają,albo nie skupiają się na wiadomościach,do nich również trzeba trafić. Także warto panowie i panie poświęcić chwile,na zachęcanie do aktywności w ankiecie-w końcu leży to najbardziej w naszym interesie.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0