Czy jest do tego jakiś kalkulator? Tzn. jestem 700 a atakuje mnie typ z top 100, czy może mieć mnie na ph?
Zatem d/dx(x^x) = ???
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
d/dx(x^x) = ??? napisał(a):
Czy jest do tego jakiś kalkulator? Tzn. jestem 700 a atakuje mnie typ z top 100, czy może mieć mnie na ph?
Truck driver napisał(a):
Jesli Ty jestes atakowany to zawsze dostaniesz dodatnie ph po ataku. Agresor niekoniecznie musi miec Cie na dodatnie ph by zaatakowac. Przede wszystkim chodzi o zysk a ph nabic sobie to nie jest jakis duzy problem.
Napisz jeszcze czym dokladnie atakuje i co masz do obrony to moze cos wiecej bede umial wytlumaczyc.
No wlasnie. Prawdopodobnie atakujacy wyjdzie na minus z ph lecz jesli leci na bunkier to moze dostac dodatnie ph. Stad moje pytanie o szczegoly ataku.ciap napisał(a):
Gracz w pierwszym poście pyta o agresora: "czy może mieć mnie na ph".
Truck driver napisał(a):
No wlasnie. Prawdopodobnie atakujacy wyjdzie na minus z ph lecz jesli leci na bunkier to moze dostac dodatnie ph. Stad moje pytanie o szczegoly atakuciap napisał(a):
Gracz w pierwszym poście pyta o agresora: "czy może mieć mnie na ph".
Tu bym sie spieral. Co prawda nie znam szczegolow pkt militarnych po obu stronach ale slyszalem o przypadkach orania bunkrow GSami tylko po to aby pkt honoru nabic.ciap napisał(a):
Punkty PH nie zmieniają się w czasie walki. Czyli jeżeli ktoś dostaje minus w PH to dodanie bunkra do obrońcy nie powoduje przeskoczenia PH na dodatni.
Punkty honoru:
W nagrodę za walkę, z aktywnym graczem, w specjalnie zdefiniowanych statystykach, będzie można odbierać lub tracić punkty honoru otrzymując specjalny tytuł. Dla przykładu, większy łup (75% dla Imperatora) lub utrata ochrony początkującego gracza. Tytuły można otrzymać za walkę z równym lub znacznie silniejszym graczem (więcej punktów). Można je stracić, atakując znacznie słabszego gracza. Punkty honoru będą naliczane za zniszczenie statków wojskowych (nie statków cywilnych), obronę i niszczenie księżyców.
Punkty honoru odnoszą się odpowiednio do punktów obu graczy w rankingu wojskowym. Z zysku lub utraty punktów honoru można uzyskać specjalne tytuły w grze (np. Imperator lub Król Bandytów), jak również korzyści i ograniczenia w grze.
● Top 10 w rankingu punktów honoru (co najmniej 15000 HP): Cesarz Wszechświata
● Top 100 w rankingu punktów honoru (co najmniej 2500 HP): Imperator Galaktyki
● Top 250 w rankingu punktów honoru (co najmniej 500 HP): Władca Układu
● ...
● Niski poziom 250 punktów honoru w rankingu (co najmniej -500 HP): Bandyta
● Niski poziom 100 punktów na cześć rankingu (przynajmniej -2500 HP): Lord Bandytów
● Niska 10 w rankingu punktów honoru (co najmniej -15000 HP): Król Bandytów
Tytuł pojawi się w rankingu i w podglądzie galaktyki.
Walki honorowe:
Każdy z następujących warunków może wywołać honorowe walki:
● Atakujący ma mniej punktów wojskowych niż obrońca w czasie walki.
● W ramach specjalnych ataków agresor ma więcej punktów wojskowych niż obrońca.
● W czasie walki cel ma ranking bandyta (Niska 100)
Atakujący może włączyć honorowe walki przeciwko każdemu celowi z większa ilością punktów niż on sam. Gracze z mniejszą ilością punktów muszą spełnić jeden z następujących warunków:
● Cel ma ponad 50% moich wojskowych punktów podczas ataku.
● Cel ma nie więcej niż 10 wojskowych punktów mniej ode mnie.
● Cel jest nie więcej niż 100 miejsc w rankingu wojskowym za mną.
Walki neutralne:
Walki z członkami sojuszu, graczami z buddy lub z nieaktywnymi graczami zawsze są neutralne. Chroni to, przede wszystkim, przed niekorzystną sytuacją dla rankingu, np. podczas niszczenia księżyca. Walki sojuszu z zewnętrznymi przeciwnikami nie mogą być neutralne.
Walki ACS:
ACS jest walką honorową, jeżeli:
● Suma punktów wojskowych flot obrony nie jest mniejsza niż 50% całości punktów wojskowych flot atakujących.
● ... żaden z atakujących nie jest bandytą.
Obrona ACS jest walką honorową, jeżeli:
● Suma wszystkich punktów wojskowych obrońców jest mniejsza niż 50% z całości punktów wojskowych flot agresorów.
● ... przynajmniej jeden agresor jest bandytą.
Gracz może zyskać lub stracić punkty honoru, jeśli ma co najmniej 1% wszystkich statków w walce. W honorowych walkach możesz zdobyć więcej surowców, gdy ochrona jest zmieniona na 25% (z 50%).
Walki niehonorowe:
Walki będą niehonorowe we wszystkich poniższych punktach:
● Cel ma mniej niż 50% punktów wojskowych agresorów.
● Cel jest ponad 10 miejsc dalej w punktach wojskowych od atakującego (przydatne w początkowej fazie nowego uniwersum).
● Cel nie jest więcej niż 100 miejsc w rankingu wojskowym za agresorem.
● Cel nie jest częścią "niskiej 100" w rankingu honorowym.
Podczas niehonorowej walki możesz stracić punkty honoru. Tym samym zniszczona obrona, falanga, teleport i przechwycone surowce będą uwzględniane o 50%.
Obrońca może zdobywać punkty honoru w walkach z bardzo silnymi graczami, powodując duże szkody. Tym samym wszystkie zniszczone statki (statki cywilne 50%), jak również straty własnych statków i obrony będą uwzględniane.