Zwiększenie ekonomi

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ale tu jest góóvnoburza od jakis 19stron :E

kazdy kto mial swoj glos i chcial go oddac to to zrobił , a teraz czepianie sie słówek i jakies wywody od 10stron nie maja znaczenia . zostało przegłosowane x5 , nie moja opcja , ale trudno . Zyje w demokracji i demokracje musze uszanować .

Daje sobie czas na gre na x5, zobacze, pogram , sprobuje sie przystosować . nie bedzie mi się podobać to skoncze gre , ogarne x5 to bede grał dalej .

Osobiscie uwazam ze x5 to za duzy skok , a osoby ktore chca grac na x1 powinny miec mozliwosc przejscia na uniwersum o parametrach x1x1 .

.tyle
    „Panie Boże spraw abym nie musiał pić ciepłej.”
  • inker napisał(a):

ale tu jest góóvnoburza od jakis 19stron :E

kazdy kto mial swoj glos i chcial go oddac to to zrobił , a teraz czepianie sie słówek i jakies wywody od 10stron nie maja znaczenia . zostało przegłosowane x5 , nie moja opcja , ale trudno . Zyje w demokracji i demokracje musze uszanować .

Daje sobie czas na gre na x5, zobacze, pogram , sprobuje sie przystosować . nie bedzie mi się podobać to skoncze gre , ogarne x5 to bede grał dalej .

Osobiscie uwazam ze x5 to za duzy skok , a osoby ktore chca grac na x1 powinny miec mozliwosc przejscia na uniwersum o parametrach x1x1 .

.tyle
    @inker ile ludzi tyle opinii, najważniejsze jest to, że gdy dochodzi do demokratycznych wyborów, to możliwość udziału uprawnionych do głosowania była jak największa.. Aby wynik odzwierciedlał wole rzeczywistej większości uprawnionych do głosowania.

Brak kaca .... Jutro praca
  • Uwazam,ze potencjal myslowy i slowo tworczy ktory kazdy z osobna prezentuje, powinien byc wykorzystany w celu polepszenia rozgrywki, czy usprawnienia, badz tez rozwoju.
    Tyle talentow marnuje sie, przez nieodpowiednie brniecie w jednym kierunku. Zaraz wszyscy beda sie przepraszac za nieodpowiednio uzyte slowa,albo przekonywac do tego czy statystyka jest faktem, zapominajac o czym jest temat przewodni,albo tez mysl!
    Jest poruszenie bo cos sie zaczelo dziac, GF daje/oferuje mozliwosc biedna, bo w swojej ofercie jezeli chodzi o ogame nie ma zbyt wiele atrakcyjnosci(nie wiem czy ktos zauwazyl,ale co start nowego uni to...te same nicki, malejace zainteresowanie,tendencja spadkowa). Jest to jedna z niewielu gier ktora mimo swojego klimatu nie jest rozwijana, smialo mozna powiedziec,ze juz niereformowalna i upadek jest blizszy niz to domniemane UF. Jedyne co ratuje to albo zwiekszenie predkosci ekonomii, poruszania sie statkow,albo polaczenia universow, nie ma nic czym ta gra moglaby zaskoczyc. A ludzie przeciez lubia byc zaskakiwani. ;)
    salut,amor,dinero..%)
    Niech wiatr zawsze wieje Ci w plecy, a słońce świeci w twarz. I niech los pozwoli Ci zatańczyć wśród gwiazd. 8-)
    ]:-D

para siempre Valencianistas

Todo por el Valencia!
  • Angelo Di Livio napisał(a):

Uwazam,ze potencjal myslowy i slowo tworczy ktory kazdy z osobna prezentuje, powinien byc wykorzystany w celu polepszenia rozgrywki, czy usprawnienia, badz tez rozwoju.
    Tyle talentow marnuje sie, przez nieodpowiednie brniecie w jednym kierunku. Zaraz wszyscy beda sie przepraszac za nieodpowiednio uzyte slowa,albo przekonywac do tego czy statystyka jest faktem, zapominajac o czym jest temat przewodni,albo tez mysl!
    Jest poruszenie bo cos sie zaczelo dziac, GF daje/oferuje mozliwosc biedna, bo w swojej ofercie jezeli chodzi o ogame nie ma zbyt wiele atrakcyjnosci(nie wiem czy ktos zauwazyl,ale co start nowego uni to...te same nicki, malejace zainteresowanie,tendencja spadkowa). Jest to jedna z niewielu gier ktora mimo swojego klimatu nie jest rozwijana, smialo mozna powiedziec,ze juz niereformowalna i upadek jest blizszy niz to domniemane UF. Jedyne co ratuje to albo zwiekszenie predkosci ekonomii, poruszania sie statkow,albo polaczenia universow, nie ma nic czym ta gra moglaby zaskoczyc. A ludzie przeciez lubia byc zaskakiwani. ;)
    Zwiększanie prędkości ekonomi, jak już wielo wielo wielo - krotnie, była o tym mowa, powoduje obowiązek zmożonej aktywności graczy i czy nam sie to podoba, czy też nie powoduje, że ograniczona już dziś liczba graczy staje przed wyborem - grać dalej czy juz dać sobie spokój, to nie jest tak, że przyjdą nowi gracze i zwiększą aktywność uni tylko jest was mało robimy UF czy nam sie podoba czy nie i tak was zmusimy do kolejnego wybory grac na nowym uni czy dać sobie spokój, aż dojdziemy do konwersji do jednego uni docelowego i powiemy the end

[ciach]

Moderator kruszynka:
    Usunięto offtop

• Serdell napisał(a):

Odbiegliście ostro od tematu, wiara w @Art ze przedstawi Niemieckim mocodawcom opcje z Fuzja dla graczy x1 i x5 i tego sie trzymajmy :D
    Wierzysz w @Art on działa jako pełnomocnik przedsiębiorstwa działającego pod firma Gameforge GmbH - > czytaj spółki z o.o. Mocodawcy mówią on wykonuje, widziałeś aby pełnomocnik wybiegał poza treść "stosunku podstawowego", czyli narażał się na odpowiedzialność cywilną, czytaj "odszkodowawczą" wykraczając poza zakres UMOCOWANIA. Jeżeli wierzysz w ludzi, to w/w argument mówi wszystko.

• Dokotorss skoro czytałes ten wontek wyłapałeś ze @Art sam wyszedł z inicjatywą zwiększenia Ekonomi(bynajmniej tak twierdzi) miał wizje która mu nie wypaliła zamiast x2 ma x5 i nekkar odmówił zwiększenia ekonomi, teraz liczę że bd palił dobry towar nie jakieś dopalacze i wizje bd lepsze i uratuje tych graczy co nie chcą zmian i pozwoli wybrać każdemu czy chce grac na uni x1 czy upragnione x5
    Uni 68 ----> 27 ST 202927,05% / 7515,8%

• Serdell napisał(a):

Dokotorss skoro czytałes ten wontek wyłapałeś ze @Art sam wyszedł z inicjatywą zwiększenia Ekonomi(bynajmniej tak twierdzi) miał wizje która mu nie wypaliła zamiast x2 ma x5 i nekkar odmówił zwiększenia ekonomi, teraz liczę że bd palił dobry towar nie jakieś dopalacze i wizje bd lepsze i uratuje tych graczy co nie chcą zmian i pozwoli wybrać każdemu czy chce grac na uni x1 czy upragnione x5
    Tak jak wcześniej was poinformował o głosowaniu,
    tak jak wcześniej przeprowadził konstruktywna dyskusje przed podjęciem głosowania,
    tak jak wcześniej przeprowadził głosowanie wystarczająco długo, aby kazdy z graczy mógł zapoznać sie z ankieta do głosowania,
    tak jak wcześniej warianty do głosowania były wystarczająco przemyślane, gdyż ktokolwiek zadał sobie trud nad ich poprawnością
    @Art to sie nazywa demokracja według polskiego przedstawiciela graczy Ogame

• [ciach]
    moj wkład w dyskusje to rzucenie pomysłu na przelicznik do ustandaryzowania do x 5 i kilka razy wyłapałem wątki które naginają rzeczywistość. minusy dałem bo uprzednio sam dostałem. moze poprośćie o przenosiny gdzieś na inny serwer x 5 bo zachowanie wskazuje ze powstała grupa która chce tego robiąc wszystko by zdominować graczy którzy chcą x1 lub innego bardziej przemyślanego rozwiązania....

Moderator kruszynka:
    Usunięto cytas skasowanego posta
  • Dante z L.A. napisał(a):

[ciach]
    moj wkład w dyskusje to rzucenie pomysłu na przelicznik do ustandaryzowania do x 5 i kilka razy wyłapałem wątki które naginają rzeczywistość. minusy dałem bo uprzednio sam dostałem. moze poprośćie o przenosiny gdzieś na inny serwer x 5 bo zachowanie wskazuje ze powstała grupa która chce tego robiąc wszystko by zdominować graczy którzy chcą x1 lub innego bardziej przemyślanego rozwiązania....
    Dante czy ja gdzieś napisałem że ja wyśmiewam x1 od początku pisalem ze mi jest obojętne jakie x-eco nie zamierzam poddać się przez prędkość eco i wchodzi w to wyzwanie . Cały czas piszę że jakoś to będzie że jak nie migracja tmiędzy u68 a Nekkar by zwolennicy przęsło na Nekkar x1 a z Nekkaru na u68 bo szanuje każdą decyzje . Teraz jak poszła nadzieja od Wili menadżera portfolio "ojca" ogame to ty zarzucasz mi że ja w swoim temacie pisze nie na temat :) i do tego te minusy ahhh
  • OK @FILU
    Dobra drogą jak się okazało było unifusion. Każdy zrozumial, ze to naturalna kolej rzeczy. Nie jest tak szkodliwe porównywanie kont o tych samych ustawieniach serwera. Powinno tez tak być żeby nie mieszać, wyłączać kont chronologicznie bliskich. Myślę, że mozna popracowac nad tym nawet rok czy dwa a nie działać w panice. Jakby znaleźć rozwiązanie to jestem za tym nawet by grać z kontami ze speed unii ale w mądrze wybranych warunkach. Np z bylym u50.
  • Kilkanaście postów poleciało do kosza. Rozumiem, że temat jest dość kontrowersyjny więc staram się łagodnie traktować wasze lekkie odbieganie od tematu ale zaczynacie mocno przesadzać. Proszę przestrzegać Regulaminu Działu DiD bo w przeciwnym razie posypią się ostrzeżenia.

:ndmod:

Zasady Gry | Kontakt z Operatorami Gry|Discord Ogame.pl
    moją ogejmową encyklopedią jest ciap! <3
  • Witam!

Gdzie mogę znaleźć długoterminowy plan zmian w Ogame?
    Decyzja o przyśpieszeniu ekonomii zapadła w zastraszająco szybkim (jak na Ogame) czasie. Osobiście wyszedłem na tej zmianie bardzo dobrze bo robiłem eko, a zatem inwestycja opłacała mi się x5 bardziej.
    Zdaję sobie jednak sprawę, że nie każdy jest w tak luksusowej sytuacji i następnym razem ja również mogę być pod kreską. Jeśli przez ostatni rok robiłbym astro i flotę (czym zajmuję się od ok miesiąca), to po zmianie te 12 miesięcy można uzyskać w czasie niewiele ponad 2 miesiące... I nie ma tu żadnego profitu jak w przypadku rozwoju eko.
    10 miesięcy w plecy po roku wytrwałości potrafi być demotywujące... Szczególnie jeśli jest to wynikiem narzuconej zmiany zasad gry...

Potrafię zrozumieć, że w ponad 10 letniej grze będą konieczne zmiany. Jednak szanujmy się nawzajem i niech gracze wiedza o zmianach z sensownym wyprzedzeniem.
    .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cmdr_Raziel ().

• Wyglada to wszystko tak jakby wszystko juz zostalo przesadzone , przyklepane i nic sie nie da zmienic. Zawsze sie da!!! Z załozenia przeciez nalezy pomagac graczom ktorzy tak naprawde utrzymuja ta gre przy zyciu , a nie utrudniac, zniechecac, czy nawet powodowac ze beda konczyc( no chyba ze taki byl cel)

@Art wierze ze chciales dobrze wychodzac z inicjatywa jakiejs zmiany aby ozywic ta gre. Jednak zmiana ecox5 ktora zostala przeglosowana w zle przygotowanej ankiecie o czym swiadczy chociazby poprawiona ankieta dla Nekkar no i przede wszystkim to tempo w ktorym ta zmiana zostala przeglosowna przez niewielka czesc graczy, a ma dotyczyc wszystkich bez wyjatku i bez mozliwosci kontynuowania gry na dotychczasowych warunkach, ktore obowiazywaly przez kilkanascie lat to juz jest po prostu nie do przyjecia.

Mysle ze widzisz co sie dzieje na u68. Nagminne konczenie gry przez graczy ktorzy graja po 10 lat i wiecej, handel kontami na skale dotad niespotykana i urlopy tych ktorzy nie chca zmian bo taka konfiguracja im odpowiada. Serio nie dostrzegasz tego co ta zmiana przynosi dla tego uni? Naprawde nie przeszkadza Ci to? Przeciez ta zmiana przynosi wiecej szkod niz pozytku!!!
    "Starzy" gracze koncza gre, albo ida na urlopy, bo zostali przeglosowani i przekrzyczani przez jakies "odpady kubanskich pomaranczy" co to nie zrobili kariery na speed uniach i łudza sie nadzieja ze tym razem moze sie uda. Bez urazy ale taki "stary" gracz powiedzmy z 10 letnim doswiadczeniem moim zdaniem jest wart wiecej niz 20 takich co to przychodza i odchodza niezauwazeni. Jak mozna nie liczyc sie z zdaniem tych ktorzy tak naprawde od samego poczatku tworzyli ta gre a teraz koncza bo nie chca takich zmian ktore Ty im chcesz zaserwowac na sile.

@Art , dziwie sie twojej biernosci, aby w jakis sensowny sposob rozwiazac ten problem ktory niewatpliwie powstal z Twojej moze i slusznej inicjatywy rozruszania tej gry, no ale nie w ten sposob!!!
    Mam tu na mysli, albo wstrzymanie sie z tymi zmianami(np do unifusion kolejnego, zmiany nie zajda a agitujacy za ecox5 nadal beda tutaj grac jak grali), nowa ankieta, taka jaka byla na nekkar, albo umozliwienie tym ktorzy chca x5 zeby sobie poszli na zblizone uni dla siebie czy gdzie tam chca, albo w ostatecznosci zeby Ci gracze co chca sobie dalej grac na x1 mogli sie przeniesc na nekkar i wszyscy byliby zadowoleni. Czy to nie byloby lepsze rozwiazanie, niz wprowadzenie ecox5 zarowna dla tych co tego chca jak i dla przeciwnikow?
    Serio, zastanow sie nad tym bo ta zmiana jak widac nie prowadzi do niczego dobrego.
    PB: SOLO: 14405% ACS: TOP1 U55: 21370%

*ku pamieci Mameja z u55 ]:-D

NAJLEPSZE EKO???... TWOI SĄSIEDZI :D

I SEE YOU MAN...
  • hmmm...
    Serio Art ma taką władzę? Nakaże zmianę konfiguracji i GF taką wprowadzi? Taką wedle naszego widzimisie?
    Być może się mylę ale przypuszczam, że Art ma nas przekonywać do zmian zgodnie z 'modą' wyznaczona przez GF.
    Naprawdę chciałbym wiedzieć jaką wizję na przyszłość dla Ogame ma GF. Można przystosować się do wielu zmian, a w innych można osiągnąć kompromis.
    Jeżeli jednak będą chytrze wprowadzane kolejne i kolejne zmiany, które nieraz niweczyć będą wieloletnią pracę, to w końcu posypie się kręgosłup który to wszystko utrzymuje.
    .
  • Cmdr_Raziel napisał(a):

hmmm...
    Serio Art ma taką władzę? Nakaże zmianę konfiguracji i GF taką wprowadzi? Taką wedle naszego widzimisie?
    Być może się mylę ale przypuszczam, że Art ma nas przekonywać do zmian zgodnie z 'modą' wyznaczona przez GF.
    Naprawdę chciałbym wiedzieć jaką wizję na przyszłość dla Ogame ma GF. Można przystosować się do wielu zmian, a w innych można osiągnąć kompromis.
    Jeżeli jednak będą chytrze wprowadzane kolejne i kolejne zmiany, które nieraz niweczyć będą wieloletnią pracę, to w końcu posypie się kręgosłup który to wszystko utrzymuje.
    To nie GF chcialo zmian, to byla wylacznie inicjatywa Arta, który gdzies to podpatrzył na jakims innym zagranicznym uni zdaje sie, Art pisał o tym w którym ze swoich postow. Skoro przejawił inicjatywe w jedna strone która jak widac niekoniecznie wychodzi na dobre dla uni to moze rownie dobrze wykazac sie kolejna inicjatywa nieprawdaz?
    PB: SOLO: 14405% ACS: TOP1 U55: 21370%

*ku pamieci Mameja z u55 ]:-D

NAJLEPSZE EKO???... TWOI SĄSIEDZI :D

I SEE YOU MAN...
  • Cmdr_Raziel napisał(a):

Może inaczej...
    W pierwszym głosowaniu ok 40% głosów było za opcją eko x1, trudno to nazwać marginesem. Czy jest szansa aby dla tej prawie połowy zainteresowanych znaleźć miejsce na grę z eko x1?
    Skoro Art może poleceniami do GF zmieniać konfigurację Uni, to chyba jest szansa?
    Zapraszamy na Nekkar :)

a tak serio to ktoś wspominał (kilka stron temu), że nie działa jakiś mechanizm przenoszenia kont między uniwersami. @Art mógłbyś potwierdzić tą "plotkę"?
    Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
  • Qnick napisał(a):

Cmdr_Raziel napisał(a):

Może inaczej...
    W pierwszym głosowaniu ok 40% głosów było za opcją eko x1, trudno to nazwać marginesem. Czy jest szansa aby dla tej prawie połowy zainteresowanych znaleźć miejsce na grę z eko x1?
    Skoro Art może poleceniami do GF zmieniać konfigurację Uni, to chyba jest szansa?
    Zapraszamy na Nekkar :)
    a tak serio to ktoś wspominał (kilka stron temu), że nie działa jakiś mechanizm przenoszenia kont między uniwersami. @Art mógłbyś potwierdzić tą "plotkę"?
    wkleiłem wam na Nekkar cytat od Menager Portfolio Ogame co będzie w planach 2018 z Ogame Times ? Więc chyba jak by było coś nie tak to taki Willi ściemniał by wszystkich ?
  • Calipso napisał(a):

Byla ankieta, byly wyniki. Czy od 9 stycznia bedzie x1, czy x5, to i tak 99% osob bedzie dalej gralo, a rezygnuja ci, ktorzy i tak od dawna mieli taki zamiar i kazda globalna zmiana w grze ma taki efekt.
    Była ankieta całe dwa dni . Połowa z grających się nawet nie loguje tak często ...
    I muszę Ci powiedzieć , że mi przez te 11 lat nigdy nie przyszło do głowy , żeby skończyć . Teraz pierwszy raz . Spróbuję , ze względu na super sojusz , ale nie widzę się w nowej rzeczywistości ...

W Imię Ojca i Syna i ...Arka Gdynia !

youtube.googleapis.com/v/2igeMgoOKmY
  • Szczerze mowiac, to juz nie pamietam, a wiadomosci sie pokasowaly, ale to chyba 1 ankieta byla od 8 do 11 grudnia? Wyniki 11 grudnia byly. Od razu ruszyla nastepna ankieta i wyniki byly 14 grudnia. To jednak nie 2 dni, a cos okolo tygodnia.

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
  • Dante z L.A. napisał(a):

Nie chcę rzucać słów na wiatr, ale gwoli sprawiedliwości napiszę list do Niemców po niemiecku. Oglądając ich na YT sprawiają wrażenie mądrych i rozsądnych ludzi. Przedstawię im racje i problemy wynikające z wdrożenia tego projektu. Myślę, że można spróbować.
    Pisz , pisz Kolego , bo my żeśmy się pokłócili w sojuszu na dobre . Przez ponad 10 lat wspólnej zabawy , nawet o politykę takiej afery nie było jak teraz 0_0 Jeszcze sojusz się nam rozpadnie ...

W Imię Ojca i Syna i ...Arka Gdynia !

youtube.googleapis.com/v/2igeMgoOKmY