W sumie jak były 2 ankiety a jest jeszcze czas to dlaczego nie zrobić trzeciej? Teraz w zasadzie powinna być ankieta czy x2 czy x5, bo te prędkości miały pokaźną liczbę głosów, a nie wiadomo jaką prędkość woleliby gracze którzy wybierali x3 lub x4 .
Zwiększenie ekonomi
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Patrząc teraz jak Nekkar obronił x1 to wiekszość miała kiedyś nadzieje że te unia się połączą (ja też)
teraz szans takich nie bedzie a szkoda bo faktycznie to były dwa uniwersa bardzo zbliżone do siebie topkami i porównywalnie wyglądały ;/
Źle to będzie teraz wyglądałoI znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Cyce, cyce, cyce, zwróć uwagę na muzykę
I nagle nie pasuje tu, bo nie chcę błyszczeć
Gubisz brokat, przypnij tornister
Nie będę grał jak wszyscy, to żenada
To był rap, nie ...... maskarada
Mam 40 lat, jestem mężczyną
Nowy hip-hop to PluszowyCzlowiek z blizną
Sokół- "Pluszowy" -
W swietle argumentów za i przeciw, wyboru nekkar o pozostaniu na x1 z którym niejako jestesmy jednym organizmem, a teraz sie dzielimy, oraz tego ze czesc( ze tak powiem delikatnie, ludzi z mniejsza wyobraznia) przejrzala na oczy i teraz drapie sie po glowie co tu sie nawyrabiało i do czego to doprowadzi, proponowałbym przeprowadzic jeszcze raz ta ankiete. W koncu te zmiany maja niby polepszyc zycie unii a nie przyczyniac sie do szybszego zgonu.
@Art to chyba nie jest niemozliwe co? Jesli drugi raz wyjdzie ze ludzie chca przyspieszenia, nie bede miał nic przeciwko, chociaz nadal uwazam ze o tym powinien kazdy decydowac indywidualnie gdzie chce grac podczas kolejnego unifusion. -
ciap napisał(a):
Tak pisałam.Nie wiem co gorsze. Podejrzewam że większość osób które zagłosowały na x5 tak naprawdę nie są świadome tego co je czeka, wnioskuję z rozmów. W tym tygodniu rozmawiałam z 200? 300 osobami (nadgarstek mi aż padł haha!).
Dagusia napisał(a):
Dagusia 08.12.2017 14:49:04
Trwa
właśnie ankieta nad zmianą szybkości wydobycia. Speed floty się nie
zmienia! Głosuję na x5 dlatego że będzie więcej surowców. Powiesz ale to
więcej ataków znaczy - zbudujesz większą obronę, będzie to jednokrotny
koszt a potem będziesz się cieszyć z większego eko bez wzrostu szybkości
floty.
Zachęcam do głosowania na x5.
Aby oddać link kliknij: Wiadomości > OGame > Ankieta.
Najpierw zasiałaś, a teraz zdziwienie jakie plony zebrałaś.
PS. UNI68 [*] -
JTR napisał(a):
W sumie jak były 2 ankiety a jest jeszcze czas to dlaczego nie zrobić trzeciej? Teraz w zasadzie powinna być ankieta czy x2 czy x5, bo te prędkości miały pokaźną liczbę głosów, a nie wiadomo jaką prędkość woleliby gracze którzy wybierali x3 lub x4 .
Może faktycznie jak by była 3 ankieta wtedy nie było by żadnych niedomówień i oskarżeń....
Już nie chodzi tu o to że x5 i że będzie cieżo itp tylko bardziej miałem nadzieje że kiedyś będzie szansa połączyć się z Nekkar ;/I znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Sokół- "Pluszowy" -
ZDOBYWCA1 napisał(a):
JEEEEAA my zostajemy przy X1
otal votes per each optionTOTAL432Option Votes Tak, stosowną prędkość wybiorę w kolejnej ankiecie 172 Nie, obecna prędkość ekonomii jest odpowiednia 260
teraz jeśli była przymiarka UF z tym uni to już raczej nie będzie przy takiej rozbieżności, to po pierwsze..,
druga sprawa nasza pierwsza ankieta nie była tak czytelna ja na tym uni jeszcze raz to podkreślę, dodam druga rzecz jeśli się robi takie ankiety to powinny one byc rozbione równocześnie na uniwersach po to aby mozna bylo zobaczyć większą ilość argumentów, zdań i wybór był nie pod presją, a tak znając wynik na u68 ktoś mógł głosować odwrotnie chocby mając drugie konto na przeciwnym uni, czy to jest poprawne ? nie mi odpowiadać każdy niech sobie odpowie.
Pięciokrotna prędkość obojętne czy będzie wyzwaniem czy jak to nazwać radykalnie zmieni wszystko , a do tego prosze zauważyć posta Arta powyżej że nie ma gwarancji przy przyszłych UF co do prędkości floty czyli jeśli się ktoś łudzi że nie zmieni się prędkość latania flotą to może się rozczarować ....
Korzystając z okazji bo ja już ograniczam swoją aktywność z powodów zawodowych i zbliżających się Świąt , życzę podkreślam Wszystkim graczom (tym co mają odmienne zdanie i często prowadziło to do niepotrzebnej spiny też !!!), spokoju, może odpoczynku od cyfer i więcej czasu z bliskimi,
pozdrawiam -
^obserwator^ napisał(a):
W swietle argumentów za i przeciw, wyboru nekkar o pozostaniu na x1 z którym niejako jestesmy jednym organizmem, a teraz sie dzielimy, oraz tego ze czesc( ze tak powiem delikatnie, ludzi z mniejsza wyobraznia) przejrzala na oczy i teraz drapie sie po glowie co tu sie nawyrabiało i do czego to doprowadzi, proponowałbym przeprowadzic jeszcze raz ta ankiete. W koncu te zmiany maja niby polepszyc zycie unii a nie przyczyniac sie do szybszego zgonu.
@Art to chyba nie jest niemozliwe co? Jesli drugi raz wyjdzie ze ludzie chca przyspieszenia, nie bede miał nic przeciwko, chociaz nadal uwazam ze o tym powinien kazdy decydowac indywidualnie gdzie chce grac podczas kolejnego unifusion.
Czyli co, znowu pytanie o prędkości 2-5 ? -
darq new napisał(a):
druga sprawa nasza pierwsza ankieta nie była tak czytelna ja na tym uni jeszcze raz to podkreślę, dodam druga rzecz jeśli się robi takie ankiety to powinny one byc rozbione równocześnie na uniwersach po to aby mozna bylo zobaczyć większą ilość argumentów, zdań i wybór był nie pod presją, a tak znając wynik na u68 ktoś mógł głosować odwrotnie chocby mając drugie konto na przeciwnym uni, czy to jest poprawne ?
Ludzie z Nekkar mieli czas i przykład po nas jak to będzie wyglądało i widać sporo ludzi przeszło na stronę bez zmian!
Tutaj to wszystko poszło szybko i na hurra - takie są efeskty choć chciał bym grać na x5 to jednak szkoda mi tych wszystkich ludzi co grali na jednym koncie xxx lat i teraz są potraktowani jak bezwartościowe cyferki tylko dla nich ponieważ to rozumiem Chciał bym żeby była 3 ankieta i możliwość przemyślenia wczesniejszych decyzjiI znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Sokół- "Pluszowy" -
Nie wiem czy beda nowe ankiety, czy nie beda, a jesli beda, to czy stanowisko wobec losow Uni68 sie nie zmieni, ale w obecnej sytuacji "ze dostajemy eko x5":
Wcale bym sie nie zdziwil, jesli mimo tego, ze uni68 bedzie miec eko x5, a Nekkar x1, to przy nastepnej fuzji sie i tak spotkamy . A jak nie przy najblizszej, to przy kolejnej. W takim wypadku niektorzy pekna ze smiechu, a inni ze zlosci .
Dla mnie to nie przeszkoda czy bedzie eko x5 czy x1, czy jakies inne, ale po prostu kiedys moze byc duzo trudniej.
start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N -
-
jestem za ponowną ankieta. A tak naprawde ankieta powinna byc dopiero po uf z nekarem bo wiekszosc graczy wie ze jesteśmy sobie przeznaczeni. Teraz to w sumie mozna napisac bylismy...Bla, bla, bla, bla
-
z perspektywy czasu patrząc to sie okaże czy zadowolenie nadal bedzie przy pozostaniu na predkości x1 gdzie beda nas łączyć np z u68 gdzie dopiero będziemy wyglądać malućko,
wtedy zaczną sie zapy dlaczego nas łączą z takim wypasionym uni i bedzie rozpacz w ciapki.
osobiście uważam że zmiana speeda eko byłaby dobra zarówno dla ekonomów jak i flociarzy,
ekowcy mieli by wiecej surki a za tym byliby tłuściejsi
a my flociarze też zamiast złupać 100 baniek moglibyśmy złupać np 300 baniek,
to tak jak z wypłatą dostać 100 zł a dostać 300 czy 500 za ta sama prace , ja bym chciał dostać maksymalną zapłate czyli 500 ale jeśli ktoś woli dostać 100 i płakać że inni jezdzą mercedesami a mnie nie stać na jakiegoś dwudziestoletniego złoma, no cóż sami wybraliście co chcieliście , płakać zaczniecie gdy przyjdzie do fuzji
ale co tam, pożyjemy zobaczymy kto wyjdzie na tym lepiej u 68 x5 czy nekkar x1
i mam nadzieje że doczekam tej fuzji a wtedy nasze czołówki flot bedą w 3-setce
a zrobi sie wam przykro jak bedzie patrzeć na infuze . -
@Macmichael1
Pisałam 100 razy tutaj że źle napisałam pierwszą wiadomość dlatego z każdym kto mi odpisał prowadziłam dyskusję na temat tego jak x5 będzie mieć wpływ na ich grę. Cokolwiek nie napisałam, dawałam np. porównanie punktów z innymi speed, efekt był taki że zazwyczaj dostałam "zostaje przy opcji x5".
@Art
"nie wiem czy mnie nie zabiją tam za takie zmiany zdania"
Obronie Cie!
/me wypycha @Zwiastun Mroku do przodu.
@Kippei
Co Ty tam robisz?
Przygotowanie konta na większy speed to kwestia weekendu jednego? -
nie wypowiadałem się do tej pory na forum w tym temacie, ale zastanawia mnie jedno dlaczego ankiety były różne na uni nekkar i uni68? Może chociaż raz operatorzy czy kto tam organizował tą felerną ankietę przyznał by się do błędu i do tego że zrobił ją żeby brzydko nie mówić niedbale, bo na nekkar ankieta była zupełnie inna... (a to serwery z tymi samymi parametrami, nowa ankieta była by przyznaniem się do błędu)
A skoro uni ma wymierać to znaczy że nekkar czeka rychła śmierć i zamknięcie skoro tam zagłosowaliśmy za pozostawieniem prędkości x1, i podejrzewam że gdyby była taka sama ankieta na u68 to opcja x1 by wygrała również.
Śledziłem ten wątek dość dokładnie i nikt nie napisał nam jakie są wobec nas jako uni68 plany. Art przepraszam ale kim ty jesteś w naszej ogejmowej społeczności? Bo z tego co tutaj wywnioskowałem to jesteś najwyżej chłopcem na posyłki niemców, bo przynosisz tylko informacje które masz nam przekazać. Ale od dawna mam wrażenie i to nie tylko moje wrażenie, że my klienci game forge - ogame jesteśmy traktowani jak kula u nogi. Bo gracze czegoś chcą a producenci gry mają to głęboko gdzieś. Dostajemy pół słówka, Art piszesz, ze nie gwarantujesz prędkości flot, nie gwarantujesz nam niczego albo po prostu robisz nas wszystkich w konia bo wiesz dobrze co nas czeka, i już to zapewne wiele osób tutaj napisało krok po kroku do x5 eco i flot. Ale sądzę, że ktoś kto zakładał konto na x1 robił to bo chciał a nie dlatego że musiał (poza starymi wyjadaczami bo również mam konto z czasów kiedy było tylko x1), uczciwym posunięciem wobec graczy było by przyspieszenie serwera z jednoczesnym zezwoleniem na fuzję tych co chcą grać na x1, i każdy zadowolony kto chce szybkie uni to je ma a kto nie chce to ma stare.
Była tutaj mowa o przyspieszeniu uni abyśmy podgonili inne serwery speedowe, ale co to da, skoro przyspieszenie eko będzie równe z przyspieszeniem wyludniania, a gdzie tutaj gonienie innych serwerów skoro oni mieli x5 od początku a my dostaniemy teraz, w chwili kiedy oni nadal to mają? Tam konta mają już dawno po 2-3 razy lepsze od konta Dagusi a są "tylko top 100", my zaczniemy wydobywać 5x więcej ale tak naprawde serwery pod które rzekomo mamy się szykować w chwili obecnej wydobywają kilkadziesiąt razy więcej niż szary ekonom z top100 u nas w chwili obecnej. To jak my mamy ich gonić?
To my jesteśmy elitą ogame bo to my jesteśmy legendą to my startowaliśmy na ogame w pierwszych jego dniach na starym skinie którego połowa nie pamięta pewnie. Starych drzew się nie przesadza takie powiedzenie ale tutaj też ma swoje odniesienie bo na siłę chcecie wcisnąć wszystkim swoją rację... Nawet nie potraficie tutaj jako nadzorujący ogame napisać jasnego przejrzystego scenariusza aby każdy gracz wiedział co go czeka, bo albo robicie tą grę na odwal albo jest jakiś plan rozwoju i zarządzania serwerami którego nie chcecie nam zdradzić bo wiadomo, że spora część zwolenników x1 podziękowała by za grę już teraz, ale pewnie team liczy na wydojenie jeszcze paru złotych bo ktoś jeszcze kupi anty.
Pokażcie w końcu nam ze coś znaczymy tutaj, bo gdyby nie my tej gry by nie było bo nowi nie przychodzą zbyt ochoczo a starzy odchodzą coraz częściej. Bilans osobowy jest stale ujemny co widać po fuzjach i oszałamiającyh ilościach głosujących chyba 700 czy ilu ich tam było na 68 z czego połowa to multi i pushówki i konta widma które nagle wróciły aby zagłosować i dalej ich nie będzie.
Się rozpisałem ;d i tak pewnie nie ma to sensu ale cóż...Play For Fun! Not For Top!
Walczymy dla złota nie dla idei. Piraci uni12-->67 -
Mysle ze w nowej ankiecie wystarczy jedno pytanie:
Czy chcesz zwiekszenia predkosci wydobycia surowców, z wszelkimi konsekwencjami, które z tego wynikną w czasie późniejszym?
I Dwie odpowiedzi do wyboru:
1) tak
2) NIE
-
^obserwator^ napisał(a):
Mysle ze w nowej ankiecie wystarczy jedno pytanie:
Czy chcesz zwiekszenia predkosci wydobycia surowców, z wszelkimi konsekwencjami, które z tego wynikną w czasie późniejszym?
I Dwie odpowiedzi do wyboru:
1) tak
2) NIE
Chyba ze dodamy jeszcze odpowiedz
-nie wiem
-nie rozumieBla, bla, bla, blaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez pit ().
-
ciap napisał(a):
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kippei ().
-
Zróbmy jeszcze jedną ankietę, a najlepiej pięć. Ewentualnie można pomyśleć o jednej na miesiąc albo na tydzień, żeby gównoburza trwała dalej.
Pamiętam, że podobne rozruchy, odgrażania i inne rzeczy miały miejsce przy ostatnim UF i co?"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
@Kippei
Takie rzeczy robi się po zmianach. Speed floty nie zmieniliby teraz więc złoma byś nie dostał. Zawsze może coś wypaść itd.
-
Kippei napisał(a):
ciap napisał(a):
Naprawdę
Moj wzor ankiety moze jest troszke tendencyjny , ale tylko troszke. -
Tak jak napisałeś Art :
Ostatnia 3 ankieta z pytaniem :
X5 czy x2I znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Sokół- "Pluszowy" -
Jeśli będzie jeszcze jedna ankieta ja osobiście nadal będę optować za x5, nadal uważam że to najlepsza opcja mimo swoich minusów, w przyszłości będzie mniejszy szok.
Prędkość floty natomiast mogą zaproponować przy uf zawsze, niezależnie od prędkości eko, myślę że właśnie nekkar też dostanie do łączenia speedy bo został juz tylko taurus i zagadra z eko x1 a one nie wiadomo czy dotrwają w ogole do uf ;).
Mam tylko nadzieję że nie będzie nacisku na graczy żeby głosowali wbrew sobie, nikt tu nie jest gorszego sortu tylko dlatego że ma inne zdanie. -
T-bag napisał(a):
Tak jak napisałeś Art :
X5 czy x2
Pytanie powinno dotyczyc czy w ogole chcemy zmiany predkosci czy zostajemy na x1. To wszystko. -
^obserwator^ napisał(a):
T-bag napisał(a):
Tak jak napisałeś Art :
X5 czy x2
-
ciap napisał(a):
@Kippei
Takie rzeczy robi się po zmianach. Speed floty nie zmieniliby teraz więc złoma byś nie dostał. Zawsze może coś wypaść itd.
Miałem swój cel by teraz to zrobić (zaoszczędzić sobie czas by po fuzji nie robić wszystkiego na raz, po nowym roku czeka mnie gorący okres i chciałem mieć spokój). Ponadto gotowość na taką zmianę nie powodowałaby dalszego generowania strat...
^obserwator^ napisał(a):
Kippei napisał(a):
ciap napisał(a):
Zanim podjąłem decyzję zrobiłem szereg symulacji i chcąc "próbować" odrabiać straty z tych 25 %, które nigdy nie odzyskam stworzyłem ekstremalny plan eko . Oto, cała tajemnica, a do celów planu potrzebuje mieć z głowy temat floty :).Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Kippei ().
-
Nie chce zebys sie zawiesila przez zbyt duza liczbe informacji zawartych w ankiecie. Poza tym byla juz ankieta ktora zawierala wszystkie mozliwosci zmiany predkosci i ile wzbudzila kontrowersji? Dotarło?
-
Obs nie przesadzajmy
Takiej ankiety już nie bedzie na bank teraz gra się by tylko toczyła o to czy wiecej będzie ludzi na x2 czy na x5 bo zmiana będzie,
Myślę że jak zagłosujesz teraz na x2 to i tak było by na plus dla starych wyjadaczy w końcu x2 to nie była by taka zmiana wielka !
A jak bedziemy tak się nad ankietami rozczulać i mieć różne zdania to w końcu zostanie te x5 i bedzie bez słowa....I znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Sokół- "Pluszowy" -
^obserwator^ napisał(a):
Wtedy x5 czy x2 nie ma z znaczenia.
Odcinamy się od łączenia z nekkar ale stajemy przed wyborem z kim łączymy się z speed uni. Są dwa serwery x2x1, potem parę x4x1 i x5x1. Wszystkie są słabsze, kwestia kiedy będzie łączenie i jak szybko nas dogonią/przegonią. Wybierając x5 uciekamy wszystkim co mają speed floty x1, x5x1 są dość młode wiec nawet przy bardzo dobrej grze nie mają szans nas dogonić.
Więc wybór między x2 a x5 to dla mnie znaczy wybór czy mamy większą szanse na zmianę speed floty. Nawet przy flocie eko x1 lub x2 mogą zmienić nam speed floty jednak myślę że mamy wtedy mniejszą szansę na to. Wszystkie serwery które mają podobną ilość punktów do nas mają speed floty większe. -
-
^obserwator^ napisał(a):
Nie chce zebys sie zawiesila przez zbyt duza liczbe informacji zawartych w ankiecie. Poza tym byla juz ankieta ktora zawierala wszystkie mozliwosci zmiany predkosci i ile wzbudzila kontrowersji? Dotarło?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości