na ta chwile jest pytanie czy popierasz zwiekszenie predkosci czy wolisz zostac na takiej jak jest czy cos takiego
Zwiększenie ekonomi
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
ciap napisał(a):
JTR napisał(a):
kyss90 napisał(a):
Skoro ilosc glosow rozlozyla sie miedzy x2 a x5 powinien byc jakis kompromis i czyli w tym wypadku x3 lub x4. Byla wczesniej mowa o czyms takim. Nie mozna tak po prostu olac glosow innych.
Tak, marudzę. Myślę że zostało tu popełnionych parę błędów przez każdego, również mnie.
Parę osób tutaj coś napisało dorzuciłabym do tego głosowanie dla jaj, głosowanie na przekór "ja im pokażę!".
Na pewno wiele uni i serwerów kiedyś skorzysta z naszych wtop.
Z jednej strony chciałabym podniesienia speed na jakąkolwiek wartość z drugiej strony martwi mnie to że tylko trochę mniej osób chciało "x2". Przewaga była spora ale część graczy za brakiem zmian nie zagłosowała na x2 i są gracze którzy oddali głos na złość na x5. Sporo osób które znam z gry ponad 10 lat było za x1.
Dwa, ze jeszcze ktos w grze, Dagusia, moze znasz, napisala do wszystkich na saaaamym poczatku, zeby glosowac na x5
Dziwnym nie jest wygrana x5
start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N -
ZDOBYWCA1 napisał(a):
woooow ale się macie suuuuuper zamiast 1kkk zysku będziecie teraz mieli 5kkk zamiast 10 tys pancerników kupicie sobie 50 tysięcy, kurcze jak zajebiście będziecie mieli najpotężniejsze floty na Ogame łącznie z innymi speed uniami ale Wam zazdroszczę - bardzo się cieszę że jestem w grupie tych płaczków i z niecierpliwością czekam jak poszło głosowanie na Nekkar - mieliście taką fajną elitarną unie a teraz zostajecie zwykłym speed unią - za dwa lata zróbcie znowu głosowanie jak już będziecie latać dziesiątkami tysięcy GS i milionamy pancerników aby zrobić speed x50 wtedy będzie szał będzie można latać miliardami statków załosne
największy Płaczek ZDOBYWCA
Nasze uni i nekkar bylo elitarne i takim powinno pozostac. W przyszlosci, zostalibysmy polaczeni i stworzyli ostatnie, klasyczne ogame. Przeciez tu sa konta budowane po 10 i wiecej lat. Wszystko to na parametrach x1 i teraz podniesienie eco to tak jakby zmarnowanie tego wysilku. Powinna byc mozliwosc indywidualnego wyboru gry x1, albo speed unii, a nie wrzucanie wszystkich do jednego wora. Taka decyzja powinna byc podjeta podczas kolejnej fuzji. Płaczki x1 z u68 i nekkar zostaja razem, a płaczki x5 won na speed i kazdy bylby zadowolony i dostał to co chciał. -
A najzabawniejsze w tym wszystkim są teraz mądrości pisane już po zamknięciu obu ankiet .
-
Calipso napisał(a):
Dwa, ze jeszcze ktos w grze, Dagusia, moze znasz, napisala do wszystkich na saaaamym poczatku, zeby glosowac na x5
Będzie mi to teraz wypominać.
Idę sobie! Żegnajcie. -
Niektórzy, zapewne liczyli na zdrowy rozsadek głosujacych i posiadanie wlasnego zdania , zeby nie byc jak ten baran prowadzony na rzez. Jak widac przeliczyli sie , bo do takich nie trafia zadne madrosci.
-
No i tu teraz będzie jeden lub kilku flociarzy wypowie się za x1 ale nie pomyśli że pisze tylko za siebie i co jest TYLKO najlepsze dla niego . Mianowicie jest u nas w ścisłej topówce 3-4 floty a w sumie może 7 które sa prawie oparte na flocie nie na eco i dla reszty graczy jest praktycznie nie do doścignięcia a ilu jest graczy co mają pół na pół ? na pewno nie 7-dmiu czyli jest teraz możliwość że ci średni mają większe szanse zbliżyć się do was i tu macie za złe tych 7 flot to eco z rzędu top 500 to pomyślcie teraz że jest 500 graczy lepszych od was i z możliwością dogonienia szybciej topki flotowej czyżby sie ktoś bał że z pierestału spadnie i więcej strachu będzie
-
Danielu kurde nie rozumiesz ludzie grają po 10 lat wkładają pieniądze, niektórzy duże pieniądze i nagle z dziesięcioletniego konta robi się dwuletnie ekospeed, zresztą co ja Ci będę tłumaczył Ty już wybrałeś zresztą decyzja zapadła macie to co chcieliście więc bawcie się- szkoda mi tylko Tych starych wyjadaczy co byli za X1 bo ich mają wszyscy w nosie
powtórzę pomysł uważał bym za dobry gdyby go zrobili przy UF a nie nagle z tyłka w tydzień czasu zmieniają Ci grę o 180 stopni MASAKRA
Imperare sibi maximum imperium est
ST#262 NEKKAR ON
ST#2 WASSAT- OFF
ST#87 Uni69 - OFF
ST#67Fenrir - OFF
ST#3 Dorado - ON
ST łącznie - 421 -
Lechu nie zmieni się już nic stało sie i trzeba grac dalej tak wybrała i przegłosowała większość a ja nie zamierzam płakać tylko przystosować się i bawić dalej ani pisać że kończe grę jak kilku na u68 .Z jednej strony super że nie podoba się to kilku dobrym flotom na pewno znajdą chętnych na swoje konta i ci nie będą płakać rotacja się przyda
-
Jest BÓL i to duży BÓL !!!!!!
Wiem to i rozumiem bo faktycznie gra dla takich graczy co budowali floty od zera do milionera przez 10 i wiecej lat praktycznie bez urlopów na pełnej [ciach] teraz ma faktycznie żal i nie dziwie się bo zapewne jak bym był na ich miejscu nigdy bym nie przyjął x5 bo sprawiedliwości tu dla nich nie ma i nie będzie !
Fakt jest taki że taką flotę co ma teraz Obs takie konto eko top 100-200 jest w stanie zbudować w hmmm rocznie minimum 30mld przyrostu także 3 lata i HEJ HOOO!
Dla mnie w tej chwili gra zrobiła się małą odskocznią i sam już nie wiem na którym koncie gram pewnie nie policzę ile ich miałem dlatego wbijam w to ..... będę kończył i zaczynał kiedy mi się to podoba pełen luz życie zweryfikuje jak będzie wyglądało u68 za niedługo heh - choć po tych tajemniczych wpisach Arta będzie wesoło zapewne czeka nas więcej niespodzianek
Moderator kruszynka:
Upominam za pseudocenzuręI znowu wyszło tak, że chyba smutno pisze
Cyce, cyce, cyce, zwróć uwagę na muzykę
I nagle nie pasuje tu, bo nie chcę błyszczeć
Gubisz brokat, przypnij tornister
Nie będę grał jak wszyscy, to żenada
To był rap, nie ...... maskarada
Mam 40 lat, jestem mężczyną
Nowy hip-hop to PluszowyCzlowiek z blizną
Sokół- "Pluszowy" -
Zgadzam sie z przedmowcami, ze taka zmiana dla 12sto letnich kont jest dosyc drastyczna i tez sie przeciw niej buntuje, ale to tylko jesli sie mysli o graniu przez najblizszy rok-dwa.
W tym czasie jesli nie bylo by przyspieszania tych uniwersow, ktore maja predkosc x1 i standardowe ustawienia, musi nastapic ich fuzja i polaczenie w jedno.
A potem albo bedzie UF tego ostatniego uni x1 ze speeduni i nie bedzie zmiluj, bo Niemcy nie znaja tego slowa, co juz doswiadczylismy parokrotnie , albo... albo nie bedzie w ogole laczenia z nikim, bo bedzie argument, ze ostatnie, klasyczne Uniwersum x1 nie moze sie z nikim laczyc i zostaje takie juz do konca. Nie wiem czy takie uni przetrwa 3 lata.
Ale moze kiedys trzeba by bylo ta gre zakonczyc .
Edit.: a no wlasnie, jeszcze to o czym juz Art wspominal. Mozna zgadywac, ze niedlugo bedzie zmiana speedu floty, zmiana ilosci pztow z floty, itd. Nie chce nawet myslec co jeszcze.
Jesli beda ankiety w tych sprawach , to oby w swietle żalu z powodu wynikow tej o podniesienie eko, ludzie glosowali liczniej i bardziej z glowa i oby GF przystal na nasz wybor.
W sumie o 2giej ankiecie nawet nie wiedziałem. Zobaczyłem 2gą taką samą wiadomość o głosowaniu to olałem...
Uni niby nudne ale straci swój urok a Ci co mieli rekordy na uni z normalną prędkością lub byli blisko żeby rekord pobić stracą tą przyjemność... bez sensu...
Wyjdą na słońce ludzie cienia, powstrzymaj nas... nie mamy nic do stracenia...
:fa: free <:
Best Solo 5941,13% Top 6 Solo Uni28
Best ACS 9834,6% Top 5 ACS Uni28
1 410 177.05% Top 4 ACS u68 -
ZDOBYWCA1 napisał(a):
Danielu kurde nie rozumiesz ludzie grają po 10 lat wkładają pieniądze, niektórzy duże pieniądze i nagle z dziesięcioletniego konta robi się dwuletnie ekospeed, zresztą co ja Ci będę tłumaczył Ty już wybrałeś zresztą decyzja zapadła macie to co chcieliście więc bawcie się- szkoda mi tylko Tych starych wyjadaczy co byli za X1 bo ich mają wszyscy w nosie
powtórzę pomysł uważał bym za dobry gdyby go zrobili przy UF a nie nagle z tyłka w tydzień czasu zmieniają Ci grę o 180 stopni MASAKRA
Ale tak czy tak powtorzę że patrzac na to w jakim kierunku gra podąża, podniesienie eko to słuszna decyzja, natomiast faktycznie lepiej by było gdyby ktoś wcześniej porobił symulacje i zaproponował do wyboru albo x1 albo z góry ustaloną prędkość.
Ale ankieta była taka jaka była, gracze wybrali, niektórzy się z tym pogodzą, inni nie, co do elitarnych uni - wybaczcie ale elitarnego uni to juz dawno nie ma -
no elitarne zniknelo przy ktoryms uf rip 67u
-
niech niemieszki mają jakieś plany i nawet niech w przeciągu 1 roku mają w planach pozbyć się jakoś x1 i wrzucić wszystkich do fuzji jako speedy bo jak już każdy chyba to widzi nie ma już od dawna otwieranych uni x1 . 10 lat i dłużej faktycznie kto ma flotę od tego momentu straci statystyki na rzecz graczy eco ale to takie pisanie 10 lat jak by to było popsucie ogame na półmetku Czy ogame będzie za rok dwa trzy !!! czas minął epopei ile teraz serwerów jest na utrzymaniu ? a zyski są z nowo otwartych uni gdzie czołówka walczy za anty . Teraz to redukcja do kilku serwerów więc czym szybciej tym lepiej . NIc nie zdziwi nawet jak będzie fuzja z innym krajem
-
-
no nic.. totalna klapa .. bedzie trzeba sobie odpuscić ogame..
nic gorszego nie mogli zrobić
jesli im tak zalezało to powinni dac szanse tym co chcieli i [ciach] ich na inne uni z x5 .. a nie na siłe uszczęsliwiać wszystkich
jedyne uni z dusza -> straci dusze
Moderator kruszynka:
Upominam za pseudocenzurę -
I jeszcze jedno - gram również na Taurusie, prędkość x1, ostatnia fuzja też była tylko pomiędzy uni x1 - i co? wyszła totalna klapa, jest 1943 graczy, w tym nawet chyba nie chce wiedzieć ilu aktywnych, większość z tych którzy coś jeszcze grali gra już na uniach z większą prędkością eko, co mi po tym że to x1 jak nie ma z kim praktycznie grać? Ogame to nie jest całe życie, wszyscy tak piszą jak się czyta nieraz wpisy pod ST, jakoś tutaj mam odmienne wrażenie... no faktycznie jak ktoś się tak poświęca, jeśli traktuje tą grę tak poważnie, to musi bardzo boleć, potrafię to zrozumieć .
Acha, konto na ktorym gram na u68 budowałam od czasów u21 więc też jest to ponad 10 lat, przeżyłam już różne zmiany w grze więc i większe wydobycie i krótsze budowanie mi nie straszne ^^. -
To jeszcze pytanie, jak będą wyglądały aktualne budowy przy zmianie prędkości eko? Wielu z nas ma w trakcie badania które robią się już miesiącami i do końca pozostały miesiące, dotyczy się również falang i stacji księżycowych. Badania się ukończą? A może pozostały czas zostanie zmniejszony 5x?
-
Mililion napisał(a):
ps. jakiego typu jest ankieta na Nekkar? Jakie ma możliwości oddania głosu?
Czy jesteś za zwiększeniem prędkości ekonomii na Universum?
Ankieta zakonczy sie w piatek o godz. 15.00
Od jej wyniku ma zalezec to czy kolejna, dotyczaca wyboru predkosci sie odbedzie.
Trudno przewidziec wynik, bo Dagusia nie spuszcza z tonu rowniez na Nekkar, rozsylajac info na pw jakie to korzysci przyniesie przyspieszenie eko:
"Dagusia
Hej właśnie trwa ankieta o podniesienie speed eko, flot nie zostanie podniesiona. Nasze uni jest stare wiec takie urozmaicenie gry może ożywić grę. Flociarze pewnie już marudzili - nie dziwię się im, ekowiec dostanie surowców więcej niezależnie ile gra. Flociarz musi wyfarmić. Uni speed x1 jest mało, u68 podnosi eko więc zostały 3. Oprócz nas jest to uT i uZ które bardzo słabo wypadają ekowo przy nas więc pewnie też podniosą speed. Jeżeli nie będzie nas z kim łączyć połączą nas z szybszym speed, "klasyki" już nie są otwierane w żadnym kraju.
Przemyśl i zagłosuj!
Pozdrawiamy
Dagusia & Draconis" -
bartek89 napisał(a):
Jak ktoś ma kasować konto to może zawsze do mnie wysłać jakieś surowce na zakończenie kariery :D:D tak żeby się nie zmarnowały Przynajmniej szybciej dogonię ten top 100!
Bla, bla, bla, bla -
Jestem ciekaw, czy wszyscy którzy chcieli podniesienia eco zdaja sobie sprawe, ze jest to zaczatek do zmiany predkosci floty Skoro jedna zmiana zostanie wprowadzona to i nastepna, ta ciekawsza jest juz w kolejce
Sentymentalnie szkoda, ze klasyczne ogame jest modyfikowane w ten sposob, no ale jesli juz tak ma byc to predkosc floty tez musi sie zmienic wczesniej czy pozniej i jestem jak najbardziej na TAK.
Mysle ze x2, albo x3 to bedzie dobra predkosc, ecowcy tez beda zadowoleni bo beda szybciej surke zwozic, a gra dzieki temu na pewno stanie sie bardziej dynamiczna bo nie bedzie czasu na nude -
pit napisał(a):
bartek89 napisał(a):
Jak ktoś ma kasować konto to może zawsze do mnie wysłać jakieś surowce na zakończenie kariery :D:D tak żeby się nie zmarnowały Przynajmniej szybciej dogonię ten top 100!
Zagłosowałem na opcję X5, ponieważ było mi to obecnie na rękę ( swoja przyszłość wiąże z EKO), ale w przeciwieństwie do większości dostrzegam fakt iż mój wybór miał pełno haczyków na przyszłość (oby tylko nie stanęły mi w gardle - tego tylko się obawiam)...Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Kippei ().
-
rada, jest prosty sposob na zmniejszenie zalu, przestac kupowac antymaterie, swiadomosc ze kasa zostala w kieszeni to moze byc jedyna mila rzecz gdy kolejna zmiana w grze wysle cie na emeryture
btw. jednym z glownych powodow eko x5 jest wlasnie hajs, moim zdaniem wiecej zer sprawia ze ludzie bardziej sie zapominaja, mysle ze na speedach gracze zuzywaja wiecej anty -
mam takie wrazenie, ze jest to jakis chytry plan wlascicieli i nie przekonuja mnie argumenty, ze na x1 nie bedzie sie z kim laczyc. Dlatego, ze prawie pewne jest, ze w pewnym momencie wprowadza nam szybsze floty i to spowoduje wymarcie uni... nie to zwiekszenie eko, bo to akurat wymusi wieksza aktywnosc gry(bez urlopu). sped flot odwrotnie zas spowoduje, ze bdziemy grac UFS (flociarze) i przy braku wydobycia gra dla nich straci sens. Mysle, ze docelowo ma to zwiekszyc wymieranie starych serwerow, bo chyba nie oplaca im sie utrzymywac ich w takiej ilosci. wiecej zarabiaja na nowych uni. mysle ze zmierza to do zrobienia jednego badz kilku "starych" serwerow, gdzie wrzocac sie bedzie wszystkie starsze konta droga fuzji. tak jak np w diablo 3 jest jeden stary serwer i co jakis czas powstaje nowy, gdzie sie gra od zera, a jak powstaje nastepny to ten poprzedni przerzoca sie do tego starego wspolnego. Dlatego ja glosowalem przeciw zmianom, bo i tak skonczymy ta gre przy speed flot i tak, wiec wolalem pograc na x1 az do wymarcia nas i nekaru po fuzji. Juz teraz Ciernik mowi o rozbijaniu sie, a co bedzie po wprowadzeniu speedu flot
druga sprawa. predkosc przeprowadzenia tej ankiety i nie danie sie tak naprawde namyslec gracza, jakie beda konsekwencje tylko mi sugeruje ze moja teoria moze byc wlasciwa interpretacja.Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kromak ().
-
Może mi ktoś podpowiedzieć w jakim wieku jest u68 przeliczając na speedx5. W sensie po jakim czasie gracze na uni x5 osiągają podobny poziom rozwinięcia?
I przy okazji ile mają najstarsze uni ze speed5?ilość ST - 0 (przynajmniej po stronie zwycięzcy)
ilość zwycięskich RW - prawie 0
skill - 0 -
Eko najstarszych kont z uni1 (jesli sa takie) to jakies 2,5 roku grania na speed x5 gdyby podzielic ich staz przez 5 . Dla jednych to argument zeby nie laczyc sie z nikim, bo pokazuje dlugosc naszej gry i wyjatkowosc naszych kont.
Dla tych, ktorzy mysla, ze i tak nas ze speed polacza, to argument zeby zawczasu przyspieszyc z rozwojem kont (albo chociaz przestac zostawac w tyle) i w efekcie zajac "nalezne" nam miejsce, jako najstarszej grupie graczy na Ogame.pl
Pozwolę sobie siebie samego zacytować z Nekkara
Art napisał(a):
xLORD SITHx napisał(a):
Wszyscy się zastanawiają skąd planowana jest taka zmiana, po co i dlaczego. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Gameforge to firma, która jak każde chcące prawidłowo funkcjonować przedsiębiorstwo, musi mieć zysk.
Dlatego cała ta sprawa to wyłącznie moja inwencja i nikogo więcej.
Aczkolwiek rozumiem wątpliwości flociarzy, że taka zmiana Universum jest drastyczna, to jeśli będzie taka okazja, to przy UF będę pamiętał, żeby to x5 uśrednić przy łączeniu z innym Universum. Niestety nie gwarantuję szybkości flot -
JEEEEAA my zostajemy przy X1
Imperare sibi maximum imperium est
ST#262 NEKKAR ON
ST#2 WASSAT- OFF
ST#87 Uni69 - OFF
ST#67Fenrir - OFF
ST#3 Dorado - ON
ST łącznie - 421 -
[ciach]
kyss90 napisał(a):
Tak, to tylko i wyłącznie moje zdanie. Jesteśmy dorośli (tak mi się przynajmniej wydaje że w większości, jak nie wszyscy) i każdy wypowiada się za siebie i ze swojego punktu widzenia i nikt mi nie narzuca swojej racji. Mój post o kompromisie miał nawiązanie do wypowiedzi ciap, która zacytuję poniżej.
ciap napisał(a):
Jeżeli dla kogoś x5 jest zbyt drastyczne to x3 jest dobrym kompromisem między "dużo surowców" a "nudą".
Nie wiem co gorsze. Podejrzewam że większość osób które zagłosowały na x5 tak naprawdę nie są świadome tego co je czeka, wnioskuję z rozmów. W tym tygodniu rozmawiałam z 200? 300 osobami (nadgarstek mi aż padł haha!).
Jeżeli część osób chce x1x2 a druga połowa x5 to jako gracz (podkreślam że wypowiada się jako gracz, nie GO, team) nie wiem czy nie lepiej spotkać się w połowie drogi np. x3 żeby każdy choć troszkę mógł się czuć zadowolony. Ktoś tu pisał że to łamanie demokracji ja bym to nazwała kompromisem między dwoma obozami. Oczywiście jeden obóz jest liczniejszy w wynikach 2 ankiety. Ale z ankiety nr 1 sporo osób głosujących na x1 nie zagłosowało na x2. Jeżeli zagłosowaliby na opcje x2 głosy rozłożyłby się po równo.
@^ZemstA^, @FILU nie psioczcie na mnie i się nie obrażajcie ale no takie mam zdanie. Prędzej będę się spodziewać że więcej osób zakończy grę gdy zmienimy speed (pewnie sporo osób z x1x2 i też z x5) niż gdy speed pozostanie x1. Jako gracz który chce zmian nie mogę tego argumentu zignorować oceniając ankietę. Ktoś powie "szantaż kończeniem gry". Z sporą ilością osób gram tutaj po 10 lat, jestem jakaś częścią ich życia, małą bo małą ale wystarczająca żeby np. dostać smsa gdy zostają rodzicami, ba czasem nawet dotrzymuję towarzystwa w czasie porodu (ja wiem że to czytasz ). Nie mogę totalnie olewać ich zdania, wprowadzając x5 olewamy sporo graczy. Mnie nie dziwi to że tutaj piszą posty i nie mam zamiaru ich obrażać.
Spodziewałam się że wygra opcja x5 dlatego zagłosowałam na x2 (link do ankiety macie wyżej).
Fajnie jakby każdy przemyślał to co napisałam zanim zacznie się hejt na mnie.
Moderator kruszynka:
Usunięto wpis odwołujący się do usuniętych postówPost był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 12
12 gości