Zwiększenie ekonomi

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• FILU napisał(a):

Dla mnie to Nekkar może zostać x1 a przy fuzji dac dwie unie docelowe z x1 i z x5 i każdy się rozejdzie tam gdzie mu odpowiada
    Nie wiem, czy ktoś wcześniej ogłaszał. Na nekkar też jest ankieta. Na razie głosujemy w sprawie przyspieszenia, kolejna będzie (o ile to głosowanie przejdzie) w sprawie o ile przyspieszamy. Wyniki w piątek.
    Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
  • na nekar wyskoczyla juz podobna ankieta
    tak czy owak ja jestem przeciwny zmianom wiem ze standardowe uni jest na wymarciu
    ale jeszcze jedno UF z standardowa konfiguracja mozna zrobic
    ba jeden serwer z x1 przydalo by sie by pozostal na Ogame
    szkoda kont i histori by pozbyc sie ikony Ogame
    na DE jest 1 serwer z starym redsign i tu bedzie podobna historia gdy zniknie standardowy serwer
    ludzie beda chcieli po jakims czasie zwykly standardowy serwer
    lepszym rozwiazaniem jest polaczenie resztek standardowych serwerow i przy ewentualnych pozniejszych UF dac tym unia ktorzy rownaja sie punktowo z standardowym uni
    mozliwosc przejscia do ostatniego standardowego uni

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
  • Lord Maul napisał(a):

Na sam koniec chciałem dodać, że wcale się nie dziwię osobom które uważają cały pomysł za nie fair. Gracze długimi latami budowali swoje konta na x1. Zlikwidowanie całkiem uniwersów x 1 kiedy spora część graczy ma jeszcze ochotę na nich grać? Czy na prawdę nie było innej drogi ?
    może i spora ale nigdy przeważająca, bo co wychodzi nowe uni to jest sonda jaka prędkośćflot, wydobycie , spalanie dexu acs itp no i ostatnimi czasy wygrywa speed.
  • Ja jestem stanowczo na NIE - nie po to gram na Królewskim Uni x1 aby mi cokolwiek podnoszono jak bym chciał speedować się to bym wybrał inny serwer - jak głosowanie zakończy się za zwiększeniem prawdopodobnie moje konto będzie do oddania a ja pójdę na upragnioną emeryturę :)
    ii
    Edit:

i co to w ogóle za ankieta, takie samo prawo głosu ma ten co gra 10 lat jak i ten co dopiero zaczyna i w 90% zakończy grę po pierwszym złomie - nieczaje tego :P

Danielu nie rozumiem Cię po jakiego wała Tobie speed - nie umiesz grać czy co? lubisz latać 1kkk Pancków to po co zaczynałeś tu grać??? jest milion innych uni gdzie jest speed - napiszesz pewnie że masz tu znajomych zawsze można sobie założyć konto i mieć dalej z nimi kontakt nie róbcie z królewskich uni jakieś badziewie ze speedem - podobnie jak polski rząd zmienia reguły w trakcie gry, popieprzone to jest i kompletnie mam to w czterech literach...

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ZDOBYWCA1 ().

• We wcześniejszej ankiecie dałem NIE, ale w drugiej dałem już X5. Skoro maja już coś zmieniać to niech będzie taki boost, że w rok będzie prawie 100 mln przyrostu (jak nie więcej) . W pewnym sensie będę No-life na EKO, ale harmonogram klikania na pół roku się zrobi i później będzie się tylko uruchamiało produkcje o określonych godzinach :D ( 6 mld surowców strat wymusi ekstremalne podejście do tematu).

PS: Etap przygotowań do całkowitego przetopu floty uważam za rozpoczęty (25 mld => 18,75 mld (75%) ) :)

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kippei ().

• ja też się smuciłem że spadne w statystykach ponad rok po UF a jestem wyżej niż przed (spadłem prawie 100 miejsc) :P

dajmy od razu razy 100 super wtedy będę miał jeszcze szybciej kopalnie na setnym levelu kurcze przecieżpól mi nie starczy aaa spoko dokupie za anty na tym ta rzecz polega zresztą to nie jest postęp to jest uwłaczanie ludziom , którzy od zawsze grali na normalnych uniach - dlaczego nie gram na Wassacie bo nie choć miałem tam bardzo dobre konto flotowe teraz jest na wiecznym urlopie mam nadzieje że będą jeszcze dinozauru, które tak jak ja chą zostać przy Królewskim systemie (nie dla dzieci) X1

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421
  • jaką prędkość u68 wybierze będzie się grało dalej, ankieta jest demokratyczna i uwzględnia wybór większości i trzeba grać dalej jak większość chce albo kasacja lub nowe konto na Zagadrze ewentualnie na mocniejszym Taurus . Ja tam umie zagrać na każdej konfiguracji a nawe jak bedzie x5 to mam nadzieje że multikonowcy nie dopilnują kont i zwózek
  • jak pisałem że się nie liczy ze starymi graczami, itd to było be,
    nagle wchodzi Leszek (Zdobywca) i ultra reformator Filu traci rezon i mięknie, do tego łaskawca na nekkar może głosować 1x a na u68 nie ? dwulicowość do potęgi podparta przylizywaniem się do Wszystkich z top i GO ,

kto tu zmienia zdanie to można wyczytać począwszy od pierwszego posta hurraoptymizmu do nagłego nawrócenia, żałosne,

co do kont sama Dagusia rzuciła temat nic nie będe szukał, jak się deklaruje coś to powinno się wypełnić, ja nie mam mozliwości sprawdzania gdzie ostatecznie trafiają surowce z kont aktywnych bez przyrostów statystyki tego nie pokażą no może w przyrostach niektórych graczy,

dlaczego nie wystąpić o UF jak pisałem wcześniej i dać możliwość ludziom co chcą grać prędkość klasyczną przejścia i zamiast kombinować z prędkościami zrobić UF ?? ankieta nie była czytelna jak na Nekkar i nie jest to sprawiedliwe, mogła wprowadzać w błąd , zmieniono jej treść w trakcie, do tego agitacje, krótki czas ankiety , powtórze jeszcze raz potraktowano wielu graczy z kopa, gratuluje...podejścia

a wszystko widać zmierza aby wyciągnąć jak najwięcej kasy, szkoda... na wyższych poziomach Ciap ludzie nie będą chcieć czekac na badania czy kopalnie , nie wiemczemu to negowałaś,
  • darq new napisał(a):

a wszystko widać zmierza aby wyciągnąć jak najwięcej kasy, szkoda... na wyższych poziomach Ciap ludzie nie będą chcieć czekac na badania czy kopalnie , nie wiemczemu to negowałaś,
    Sory dareq widać że nie ogarniasz czas badania wydluza sie x2 a jak wpadnie nam eko x5 to x5 szybciej zbada ci sie ten lvl wiec oczywistą rzeczą jest że jaki lvl byś nie podniosl to i tak będziesz do przodu!!!! masakra jak proste rzeczy trzeba wam tlumaczyc ....

darq new napisał(a):

^ZemstA^ napisał(a):

darq new napisał(a):

Sory dareq widać że nie ogarniasz czas badania wydluza sie x2 a jak wpadnie nam eko x5 to x5 szybciej zbada ci sie ten lvl wiec oczywistą rzeczą jest że jaki lvl byś nie podniosl to i tak będziesz do przodu!!!! masakra jak proste rzeczy trzeba wam tlumaczyc ....
    napisałem przecież -wyższe poziomy - , przeczytaj dokładnie, rozumie zasadę speed, grałem na takim uni chwile....,
    czyli sugerujesz ze zostajac przy starym poziomie szybkosci nie rozwijałbys juz konta ?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Turysta^ ().

• ^ZemstA^ napisał(a):

darq new napisał(a):

napisałem przecież -wyższe poziomy - , przeczytaj dokładnie, rozumie zasadę speed, grałem na takim uni chwile....,
  • no dobra będzie pięć razy szybciej i co z tego? chcecie przejść OGAME??? Głosowanie jest demokratyczne lecz nie za bardzo oddaje to jak jest naprawdę i tu znowu wrócę do nowych graczy na Uni, którzy też mają głos a za chwilę zapomną co to była uni nekkar czy uni68

dlaczego tak bardzo Wam zależy nad zwiększeniem Speedu lataniem milionami pancerników i dziesiątkami tysięcy Gsów są speed uni idzcie se tam jak Wam się to podoba i zostawcie nas Dinozaurów w spokoju

Zgodzę się z Danielem i DarQ zrobić UF i tam dać wybór uni [ciach]

Moderator kruszynka:
    Upominam za pseudocenzure

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421
  • Art napisał(a):

Przecież to jest właśnie uczciwe podejście - wpierw pytam wszystkich czy chcą zmian - większość opowiada się za. Twój tok rozumowania opiera się na tezie, że 1 prawicowy polityk (ech, znowu ta polityka w grze) będzie miał największe poparcie, a lewica, poprzez swoje rozdrobnienie nie ma szans. To nie jest uczciwe podejście dla obu stron, dlatego też zostały wprowadzone dwie ankiety. Równie dobrze mogę odbić piłeczkę w Twoją stronę, że celowo dyskryminujesz osoby, które dążą do zmiany prędkości, ale akurat nie należały do 'elektoratu' zwolenników prędkości, która otrzymała najwięcej głosów - czyli co, ich głos już jest nie ważny?
    Bzdury pleciesz i tyle.
    Dałeś doskonały przykład dyskryminacji osób które nie chcą zmiany prędkości. Zrobiłeś pierwszą ankietę w której zadałeś pytanie Jakiej prędkości chcą a widząc po wynikach, że najwięcej jest zwolenników x1 wrzuciłeś gdzieś na forum post, (który być może przeczytało z 1% graczy uni) że źle zadałeś pytanie a wyniki zinterpretujesz jak gdyby pytanie było zadane inaczej. Dałeś 4 opcje przeciwko jednej chociaż głosujący o tym nie mogli wiedzieć. Powinieneś przyznać się do błędu i zrobić nową ankietę w której pytasz czy gracze chcą Zwiększenia (nie zmiany, bo każda z proponowanych zmian polegała na podniesieniu prędkości) i dopiero na podstawie tego zrobić drugą ankietę w której teraz głosujemy.
    Wcale nie zapytałeś wszystkich czy chcą zmian. Zapytałeś jakiej prędkości chcą. Większość zagłosowała za 1 i taki jest prawidłowy wynik pierwszej ankiety. Skąd wiesz jak zagłosowaliby zwolennicy opcji x2 gdyby w perspektywie mieli groźbę grania na x5? być może zagłosowaliby przeciw podniesieniu prędkości.
    Widząc po twoim toku rozumowania zaraz rzucisz mi argumentem, że przecież w drugiej ankiecie 100% jest za podniesieniem prędkości więc nie warto naprawiać błędów z pierwszej ankiety.
  • ZDOBYWCA1 napisał(a):

no dobra będzie pięć razy szybciej i co z tego? chcecie przejść OGAME??? Głosowanie jest demokratyczne lecz nie za bardzo oddaje to jak jest naprawdę i tu znowu wrócę do nowych graczy na Uni, którzy też mają głos a za chwilę zapomną co to była uni nekkar czy uni68

dlaczego tak bardzo Wam zależy nad zwiększeniem Speedu lataniem milionami pancerników i dziesiątkami tysięcy Gsów są speed uni idzcie se tam jak Wam się to podoba i zostawcie nas Dinozaurów w spokoju

Zgodzę się z Danielem i DarQ zrobić UF i tam dać wybór uni a nie w [ciach] robić ludzi!!!
    bo jestem młody i mi się nudzi na tym wyludniałym uni chce zbudować eko porpawić badania szybciej, i byc gotowy przed łaczeniem uni bo to na bank nastapi a wtedy nie bedzie dla mnie wazne jaka predkosc bedzie mialo uni docelowe, to chyba oczywiste? a zwiekszenie teraz szybkosci eko bez zwiekszenia szybkosci floty to najlepsze dla mnie rozwiazanie,
    miliony panckow czy tysiace? dla mnie jeden kij bo ciagle bedzie to samo tylko liczby wieksze spalanie dexu ilosc floty itp itd...

Vysogota napisał(a):

Art napisał(a):

Przecież to jest właśnie uczciwe podejście - wpierw pytam wszystkich czy chcą zmian - większość opowiada się za. Twój tok rozumowania opiera się na tezie, że 1 prawicowy polityk (ech, znowu ta polityka w grze) będzie miał największe poparcie, a lewica, poprzez swoje rozdrobnienie nie ma szans. To nie jest uczciwe podejście dla obu stron, dlatego też zostały wprowadzone dwie ankiety. Równie dobrze mogę odbić piłeczkę w Twoją stronę, że celowo dyskryminujesz osoby, które dążą do zmiany prędkości, ale akurat nie należały do 'elektoratu' zwolenników prędkości, która otrzymała najwięcej głosów - czyli co, ich głos już jest nie ważny?
    Bzdury pleciesz i tyle.
    Dałeś doskonały przykład dyskryminacji osób które nie chcą zmiany prędkości. Zrobiłeś pierwszą ankietę w której zadałeś pytanie Jakiej prędkości chcą a widząc po wynikach, że najwięcej jest zwolenników x1 wrzuciłeś gdzieś na forum post, (który być może przeczytało z 1% graczy uni) że źle zadałeś pytanie a wyniki zinterpretujesz jak gdyby pytanie było zadane inaczej. Dałeś 4 opcje przeciwko jednej chociaż głosujący o tym nie mogli wiedzieć. Powinieneś przyznać się do błędu i zrobić nową ankietę w której pytasz czy gracze chcą Zwiększenia (nie zmiany, bo każda z proponowanych zmian polegała na podniesieniu prędkości) i dopiero na podstawie tego zrobić drugą ankietę w której teraz głosujemy. Wcale nie zapytałeś wszystkich czy chcą zmian. Zapytałeś jakiej prędkości chcą. Większość zagłosowała za 1 i taki jest prawidłowy wynik pierwszej ankiety. Skąd wiesz jak zagłosowaliby zwolennicy opcji x2 gdyby w perspektywie mieli groźbę grania na x5? być może zagłosowaliby przeciw podniesieniu prędkości.
    Widząc po twoim toku rozumowania zaraz rzucisz mi argumentem, że przecież w drugiej ankiecie 100% jest za podniesieniem prędkości więc nie warto naprawiać błędów z pierwszej ankiety.

Art napisał z rana że popełnił błą sam się przyznał i powiedział że bedzie druga a tą potraktuje w taki i taki sposob z tana nie mógł wiedzieć która opcja wygra skoro mineła połowa czasu ankiety, jednym slowem piszesz brednie bronisz swojej racji w nie dorzeczny sposób

jeśli ktoś głosował za x2 a mógł zagłosować x1 no to chyba mu nie pasowało x1? a jesli miałby opcje x1 albo x5 gdyby baka wąsy miała to by dziadkiem była masakra haha... jeśli widziałeś ankiete to wiesz ze ma do wybrania opcje która mu pasuje!!! wiec nie pisz bzdur
  • ^ZemstA^ napisał(a):

Art napisał z rana że popełnił błą sam się przyznał i powiedział że bedzie druga a tą potraktuje w taki i taki sposob z tana nie mógł wiedzieć która opcja wygra skoro mineła połowa czasu ankiety, jednym slowem piszesz brednie bronisz swojej racji w nie dorzeczny sposób

jeśli ktoś głosował za x2 a mógł zagłosować x1 no to chyba mu nie pasowało x1? a jesli miałby opcje x1 albo x5 gdyby baka wąsy miała to by dziadkiem była masakra haha... jeśli widziałeś ankiete to wiesz ze ma do wybrania opcje która mu pasuje!!! wiec nie pisz bzdur
    No właśnie, popełnił błąd i na podstawie błędnie zadanego pytania i ankiety w której ludzie nie wiedzieli na co tak naprawdę głosują zrobił drugą ankietę dla której wyniki pierwszej były wiążące. To nie tak, że zrobił sobie ankietę naprawiającą pierwszą. Na co ludzie by zagłosowali to tego nie wiesz.
  • Vysogota napisał(a):

^ZemstA^ napisał(a):

No właśnie, popełnił błąd i na podstawie błędnie zadanego pytania i ankiety w której ludzie nie wiedzieli na co tak naprawdę głosują zrobił drugą ankietę dla której wyniki pierwszej były wiążące. To nie tak, że zrobił sobie ankietę naprawiającą pierwszą. Na co ludzie by zagłosowali to tego nie wiesz.
    no sory ale nie trzeba byc mega inteligenty ze wybierając opcje z wieksza szybkoscią JESTES ZA przyspieszeniem eko, które to pytanie padło by w 1 ankiecie , zatem jak dla mnie mogl sobie ja darowac zupełnie,
    druga opcja zeby nie zrozumiec ankiety trzeba by bylo byc dzieckiem hmm i tu sprawa nie jest łatwa bo od kilku lat nie miałem kontaktu w grze z nikim ponizej 15roku zycia który to wiek pozwala stwierdzic ze potrafi samodzielnie myslec ,

@ZDOBYWCA1 napisałeś że osoby krócej grajace nie powinny miec głosu tej samej wagi co starsi gracze a to czemu? gdzie takie cos istnieje?
    od kiedy jest 1 a kiedy 1
    jaka dajesz gwarancje że osoba nowa skonczy gre szybciej niz ta ktora gra 10lat?
  • Art użyj w koncu głowy jak można podczas ankiety zmieniać zasady na bardziej przychylne twojej decyzji gdzie tu sprawiedliwość a argumentowanie jakie dałeś doprowadza ludzi do śmiechu skoro było tak sprawiedliwie to czemu na nekkar sie poprawiłeś nagle oswiecenia dostałeś ? a co do Agitowania Ciap nie bd konsekwencji ? Spam na cały serwer plus to niby admin piękny szacunek do innych graczy polowa noobów co dopiero zaczeło przeczytało i bezmyślnie dało x5 bo nawet nie rozumie ocb z tym speed i jakie to niesie konsekwencje proponował bym jeżeli na Nekkar nie dojdzie do zmian dać nam prawo do przejscia na Uni x1 bo 280 graczy i spora część x2 teraz załuje ze dało sie nabrać na waszą "uczciwą" ankiete
    Uni 68 ----> 27 ST 202927,05% / 7515,8%

• ale zgodzisz się Zemsta że ankieta powinna być czytelna jednoznaczna, a odpowiedzi które można udzielić są jasne że wiesz co klikasz ????, inaczej masz kombinacje i nie domówienia jak teraz , a sprawa nie jest łatwa, bo pomimo zakończenia etapu nadal budzi kontrowersje i widać że , ludzie więcej się zaczęli zastanawiać, a po wpisach na Nekkar raczej jest krytycznie na podniesienie eko,
  • Serdell napisał(a):

Art użyj w koncu głowy jak można podczas ankiety zmieniać zasady na bardziej przychylne twojej decyzji gdzie tu sprawiedliwość a argumentowanie jakie dałeś doprowadza ludzi do śmiechu skoro było tak sprawiedliwie to czemu na nekkar sie poprawiłeś nagle oswiecenia dostałeś ? a co do Agitowania Ciap nie bd konsekwencji ? Spam na cały serwer plus to niby admin piękny szacunek do innych graczy polowa noobów co dopiero zaczeło przeczytało i bezmyślnie dało x5 bo nawet nie rozumie ocb z tym speed i jakie to niesie konsekwencje proponował bym jeżeli na Nekkar nie dojdzie do zmian dać nam prawo do przejscia na Uni x1 bo 280 graczy i spora część x2 teraz załuje ze dało sie nabrać na waszą "uczciwą" ankiete
    haha śmiech na sali

chłopie czy ty widzisz co ty piszesz , mówisz coś a potem sam o to pytasz :quasi: , haha
    co do wiadomości od Ciap, kilka osób się tu wypowiedziało że z automatu skasowało wiadomość więc mogło nie wiedzieć o ankiecie a dzięki tej wiadomości mogli znaleźć link do tematu i się wypowiedzieć,a w czym utłacza na honorze wiadomość na pw? chciał to przeczytał nie chciał to nie ,
    mówisz że tak mało osób zrozumiało ankiete czy mówisz z włąsnego punktu widzenia ? bo ankieta mega trudna rzeczywiscie :E mozna wylewu dostać ;P
    spora cześc żałuje że dała się nabrac na x2? a co ty ankiete robiłeś? czy twój sojusz taki inteligenty ? a może ty to wróżbita Maciej ? :xlol:

darq new napisał(a):

ale zgodzisz się Zemsta że ankieta powinna być czytelna jednoznaczna, a odpowiedzi które można udzielić są jasne że wiesz co klikasz ????, inaczej masz kombinacje i nie domówienia jak teraz , a sprawa nie jest łatwa, bo pomimo zakończenia etapu nadal budzi kontrowersje i widać że , ludzie więcej się zaczęli zastanawiać, a po wpisach na Nekkar raczej jest krytycznie na podniesienie eko,
    oczywiscie i w moim mniemaniu taka była, a może ta obecna nie jest?
    ta gra jest dla strategów nie oszukujmy się trzeba umiec ruszyć głową żeby sobie radzic wiec nie wiem jak mozna było niezrozumiec tak prostej ankiety.

nekar nekarem co kraj to obyczaj, nie bedziemy przeciez decydowac za nich
  • darq new napisał(a):

przy takich rozbieżnościach UF byloby Salomonowym wyjściem
    nie papuguj mnie i nie rób plagiatu tą propozycje juz dawno wrzuciłem do rozpatrzenia cofnij sobie kilka postów a co do Janka to ty naprawdę nie masz pojęcia o czym pisałem i o czym do ciebie piszą inni :D
    dobra wypłakałeś się , wyżaliłeś się , wyszantażowałeś się, oszukałeś sam siebie ze kończysz a i tak będziesz grał nawet na x5 więc daj sobie na wstrzymanie bo takie płacze jak wy robicie że rezygnujecie a będziecie grali to jak byście sobie pluli sami w twarz
  • Napiszę to co napisałam do paru osób:

Jak zagłosuje się na x3-x4 to są stare uni które mają trochę mniej punktów od nas ze speed x1x4 czyli będziemy iść w miarę równo nawet jak damy x4 i będziemy mogli być z nimi łączeni. Speed x3 spowoduje że będą nam uciekać.
    ciapka.cal24.pl/index.php?pd=gracze&k=pl&s=68&j=pl
    ciapka.cal24.pl/index.php?pd=gracze&k=pl&s=130&j=pl
    ciapka.cal24.pl/index.php?pd=gracze&k=pl&s=133&j=pl

Gorzej z x5 bo będziemy im uciekać wtedy, jesteśmy najsilniejsi więc nas nikt nie dogoni.

Z drugiej strony pewnie dużo głosów będzie na x2 i na x5. I co wtedy?

Nie wiadomo również jak zagłosuje Nekkar. Gdy nasza druga ankieta się skończy to ich pierwsza jeszcze będzie trwać. Gdy damy x2 mogą wybrać x3. :fsmile:

Ja pewnie zmienię głos z x5 na x3. :fgrin:
    Jak mi ktoś wyjedzie jak na PW w grze to: Jestem kobietą! :E

Jeżeli kiedykolwiek zmieni się speed floty będzie to mój koniec w OGame. Parę osób mi nie wierzyło! Napisałam publicznie teraz nie mia zmiłuj!

:spam:
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik
  • Już nastawiłem się na EKO X5 i po cichu liczę, że zwycięży ta opcja. Poniekąd wiem co niektórzy czują (zwłaszcza ci co operują flotą tradycyjną), gdyz świat obróci się o 180 stopni, ale w momencie gdy dokonałem symulacji w Excelu oraz odpowiedziałem sobie na kilka pytań, które dręczą mnie od dawna uznałem, że EKO X5 byłoby dla mnie uśmiechem od losu. Egoistycznie co prawda, ale tutaj każdy wybiera pod siebie :). Jakby nie patrzeć zmiana dotknie mnie bardzo mocno (45 % wartości konta ) , ba nawet mocniej niż 90% agitujących za tą opcją, ale będą to konsekwencje poprzednich błędów i zarazem początek czegoś nowego :D ...
  • Najbardziej to bym chcial zeby pozostac przy 1x pod warunkiem, ze nas nigdy nie polacza z szybszym uni, a kiedy nasze uni bedzie drastycznie zamierac,, bedzie 1ST/mies, azbiorka na 1 kopalnie bedzie trwala 2-3 miesiace, to je zamkna i wywiesza jakies "Hall of Fame" i bedzie sobie mozna tylko zajrzec i sprawdzic jaki byl wyniik w chwili zamkniecia. <- ALE NA TO NIE MA SZANS!

ciap napisał(a):

1). Gorzej z x5 bo będziemy im uciekać wtedy, jesteśmy najsilniejsi więc nas nikt nie dogoni.
    2). Nie wiadomo również jak zagłosuje Nekkar. Gdy nasza druga ankieta się skończy to ich pierwsza jeszcze będzie trwać. Gdy damy x2 mogą wybrać x3. :fsmile:
    At 1). Skoro mamy najstarsze konta, pewnie sie jakies okolo 13sto letnie trafi, to niezbyt przejmuje sie tym, ze bedziemy "silniejsi" ;) . A mamy byc "slabsi"? Np niz 2-3 letnie uni 5xspeed? Czy 3-4 letnie 3x speeduni?:) A za 2-3lata natepne UF po nieodleglym przewidywanym UF z Nekkar (o ile i my i oni wybierzemy taka sama predkosc) , bedziemy mogli sie laczyc tylko ze speeduni i grajac na nizszym speed bedziemy slabsi.
    At 2). Wlasnie :) . My damy... niech bedzie, ze zmusimy Arta zebv nam zostawil 1x, a Nekkar wezmie 2x i... kto sie bedzie u nas cieszyl z fuzji z Nekkar za jakis czas? :E . Im wyzej my wybierzemy, tym lepiej, bo roznica miedzy 2x a 3x jest mniejsza, niz miedzy 1x a 2x, itd. ;) .

Zwiekszenie speed dobre jest tez dla flociarzy, bo jak juz pisalem, kiedy sie gornikom znudzi granie eko, bo dlugo to trwa, itd., to zaczna klepac flote i pojawia sie nowe floty i wtedy obecni flociarze powinni byc zadowoleni z urozmaicenia sytuacji ;) W tej chwili 99% gornikow uznaje, ze skoro nie ma szans szybko zespawac jakiejs wiekszej floty, wiec lepiej dalej kopac, bo tak jest bezpieczniej, a na zlomowaniu i tak sie nie znaja ;) . A jesli przy szybszym eko w koncu bedzie realna szansa dogonienia duzych flot budujac statki tylko z tego co kopalnia wykopie, to moze sie skusza i bedzie "ciekawie" w dziale ST.

Reasumujac: moze teraz pare osob zrezygnuje, bo predkosc eko wzrosnie, ale jak za te 2-3 lata polacza nas ze speeduni, to przewaga jaka oni wypracuja w tym czasie sprawi, ze 90% graczy albo odda konta, skasuje, albo wrzuci urlop. Nawet flociarze.
    Bo nasze 2-3 lata, to ich 4-6 lat przy speedx2, albo 10-15 lat przy speedx5.

Dlatego nie widze powodu do konczenia gry dlatego, ze GF nam narzuci przyspieszenie, ktorego czesc graczy nie chce. A narzuci jakies, chocby 2x.

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
  • @Kromak mi się włącza trollingo powoli. Nawet chciałam odpisać:

@FILU
    @Calipso za a nawet przeciw x5

ale mówię nie. Nie wypada.

Kochani kto mi na wiadomości odpisał to dostał link do tych dyskusji + dostał info żeby dobrze sobie przemyślał (prawie każdy, pomijam te wiadomości z obrazami, na to nie odpisywałam). A przed/po otrzymaniu drugiej ankiety napisałam dlaczego mam pewne obawy i dlaczego zastanawiam się nad zmianą zdania. Dokładnie to > Zwiększenie ekonomi

:popcorn:
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik
  • przecież nikt sie nie kłóci tylko wszyscy wyrazaja sie ekspresyjnie XD Tak naprawde to kazdy ma rację i kazdy ma swoje argumenty i jest jak to w pewnym filmie "moje jest najmojsze!" A gf i tak zrobi co bedzie chcial. Plus jest taki ze forum ożyło jak nigdy wczesniej. :thumbsup: tak trzymać
    Bla, bla, bla, bla