@up nie chodzi o trzymanie się koordów a o pozycję w US
Rozbudowa Eko - Poradnik
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Starrk napisał(a):
@up nie chodzi o trzymanie się koordów a o pozycję w US
-
Nie gram flotowo
Nie widzę związku między "pozycja 6, nie jestem farmą" a "pozycja 12, jestem farmą" -
Nigdy nie postawiles zadnej floty i nie wykorzystales jej do ataku?
Chyba nie wiesz co to znaczy zrakietowana obrona lub ataki stadem GS skoro nie rozumiesz taktycznego rozstawienia moich planet -
Grałem na Antaresie Eko x3 flota x4.Aktualnie tamto konto jest off.A,że to moje jedyne konto to nie gram na razie na żadnym uni.Może zagoszcze na nowym uni co ma wyjść Eko x5 flota x2.Więc jeżeli chodzi o rozstawienie planet to właśnie pod te parametry
-
@Rekonstruktor jesli flota x2 a eko x5 to tym bardziej bym polecal mocne rozrzucenie planet na dluzsza mete korzystniej na tym wyjdziesz poniewaz nie bedziesz latwym celem do farmienia w przeciwienstwie do typowych gornikow lokujacych swoje planety blisko siebie celem szybkich zwozek surowcow.
Gram na x2 flota i eko. Przy takim rozstawieniu planet jak pokazalem, najdluzszy lot dt by zwiezc cala sure z konta w jedno miejsce zajmuje raptem 3h. Oczywiscie mozna marudzic, ze transport liczyc trzeba podwojnie wiec wychodzi 6h lotu ale w sumie od czego sa teleporty zwozisz sure na stacjonuj i potem telepkami odstawiasz dt tam gdzie byly wczesniej. Plusem takiego stacjonowania jest fakt, ze nie widac na falandze kiedy zwozisz surowce i na ktorego moona. Bez skanowania mozna sie jedynie domyslac po aktach gdzie leci zwozka -
Co powiesz na rozstawienie planet
planeta matka losowo zależnie od momentu rejestracji
Czyli
1:x:x nie wiadomo jak wyrzuci
A cała reszta w ten sposób?
1:100:12
1:300:12
2:100:12
2:300:12
3:100:12
3:300:12
4:100:12
4:300:12
5:100:12
5:300:12
6:100:12
6:300:12
Po uzbieraniu anty z ekspedycji przenosiny planet na pozycję 15.Tutaj eko nie będzie wyglądać najgorzej myślę.Idlaki znajdą się wszędzie no i falanga będzie miała dobre pole do manewru co sądzisz? -
@Truck driver Dalej nie widzę związku. Stado GS i RMP tak samo może Ci zaorać pozycję :6 jak i :12 w us
E:
@Rekonstruktor nie możesz przenieść planety z :12 na :15
Rozstawienie teoretycznie dobre, ale w praktyce będzie to zależało od tego, jak się ludzie będą kolonizować. Ja np w jednej gali mam planety prawie co 100us bo tak obfite farmy, a w tym samym czasie na całą inną gale mam tylko jedną planetę, bo same pustki -
Planetę z 4-12 przeniesiesz na 4-12.
Planetę z 1-3 lub 13-15 przeniesiesz na 1-3 lub 13-15. -
@Starrk ano zwiazek jest taki, ze jak masz wokol siebie flociarzy, ktorzy chetnie Ci pomoga to potencjalny atakier, ktory Cie dreczy nie pusci gesi bo bedzie sie bal kontry ale o tym pewnie zapomniales a jak ma leciec rakietami po pol godziny to nie kazdemu tak sie chce rakietowac
Rekonstruktor napisał(a):
Co powiesz na rozstawienie planet
planeta matka losowo zależnie od momentu rejestracji
Czyli
1:x:x nie wiadomo jak wyrzuci
A cała reszta w ten sposób?
1:100:12
1:300:12
2:100:12
2:300:12
3:100:12
3:300:12
4:100:12
4:300:12
5:100:12
5:300:12
6:100:12
6:300:12
Po uzbieraniu anty z ekspedycji przenosiny planet na pozycję 15.Tutaj eko nie będzie wyglądać najgorzej myślę.Idlaki znajdą się wszędzie no i falanga będzie miała dobre pole do manewru co sądzisz?
-
To co wypisałem ociera o "wymarzone"konto.Wiadomo,że nikt nie będzie czekał spokojnie aż pozajmuje sobie te miejsca hahaha Tylko zamiast tych 12 to 13.Albo wtedy z 3 pozycji na 15,żeby chociaż to 200 pól było do zabudowy Jedyne co będzie mi pozostawało w stawianiu kulek będzie tak jak to wspomniał Stark zachowanie innych graczy.Na podstawie ich gry wyciągne wnioski i gdzieś się ulokuje z planetkami.
-
Poza tym tak jak ciap napisala. Nie przeniesiesz zadnej planety z 12 pozycji na 15.
-
Wiem Truck Driver tylko się walnąłem.Miałem na myśli 13ste pozycje
-
Tylko nawet gdyby wyrwać maksymalne pola to na 13 planecie będzie ich 197 czyli mniej niż to średnie 200.
-
@Rekonstruktor jeśli docelowo chcesz grać na 15tkach to najlepszą opcją są 3jki, terraformer do 10lvl i przenosiny na 15
@Truck driver ale co to ma wspólnego z tym, czy zajmujesz pozycję 6 w układzie slonecznym czy 12? -
Rozumiem.Teraz widzę jaki jeszcze jestem zielony w tą grę W sumie mój cały staż w ogame to na razie tylko 1,5 roku gry
-
Jesli planujesz rozwoj konta tylko pod eko to te 13 pozycje i ilosc pol na nich powinny wystarczyc. Ale jesli bedziesz chcial kiedys grac flota to lepiej szukaj wiekszych planet na pozycjach 6-8 i nie patrz zbytnio na wydobycie dexu. Zabudujesz sie kopalniami i nie bedziesz mial miejsca na rozbudowe nanitow i stoczni do szybkiego spawania floty jesli znudzi Ci sie eko.
Starrk napisał(a):
@Truck driver ale co to ma wspólnego z tym, czy zajmujesz pozycję 6 w układzie slonecznym czy 12?
-
W sumie to mam strasznie mało czasu by grać flotą.Chciałbym pójść full eko ale jednak też mieć mini flotkę co też będę mógł nią na coś wlatywać.
-
Rekonstruktor napisał(a):
W sumie to mam strasznie mało czasu by grać flotą.Chciałbym pójść full eko ale jednak też mieć mini flotkę co też będę mógł nią na coś wlatywać.
-
A gdyby tak wziąć pomysł Starka.Bierzemy 3 planetę(serw +25 pól) rozwijamy kopalnie do tego budujemy terraformer na 10 poziom.Przenosimy na 15stkę.To chyba starczy miejsca na fabryke robotów stocznie i nanity czy nie za bardzo?
-
-
Wałkujecie temat a wystarczy doczytać
Wszystko jest w tym temacie.
Polecam pomysł z 3 Sam go realizuje ale nie aż na taką skalę ze względów finansowychEmerytura -
W takim razie wszystko jasne.Dziękuję wam wszystkim za pomoc
-
Miałam parę PW w tej sprawie to napiszę i tutaj.
Listę co budować znajdziecie tutaj:
united.giercmania.pl/OGame/InfoCompte/1.png
-
@ciap gdzie lub w czym jest u mnie blad, ze amortyzacja z AntiGame i z InfoCompte roznia sie od siebie?
imgur.com/0lfzbBo
imgur.com/hRxumyb -
@Truck driver przelicznik surowców masz w obu wtyczkach ustawione takie samo?
-
W AntiGame mam 2:1:1 a w tym drugim nie wiem gdzie to sprawdzic wiec pewnie w tym caly szczegol...
W sumie i tak korzystam z AntiGame a pytalem tylko z ciekawosci. -
@Truck driver Proszę bardzo
u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum -
Dzieki @cu8e
@Starrk przeliczniki mam jednakowe w AntiGame i w tym InfoCompte.
imgur.com/2dH724e
amortyzacja nie jest jednakowa w obu wtyczkach.
@ciap pisalas do mnie, ze trzeba byc pewnym co sie pisze odpowiadajac w dziale pytan i problemow. Jak sie odniesiesz do tej roznicy w amortyzacji co widac na moim przykladzie? -
Truck driver napisał(a):
Dzieki @cu8e
@Starrk przeliczniki mam jednakowe w AntiGame i w tym InfoCompte.
imgur.com/2dH724e
amortyzacja nie jest jednakowa w obu wtyczkach.
Uni Taurus [ON]
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości