Witam przeprowadzilem juz ktorys raz atak i jak sie okazalo obrone zniszczylem ale floty nie ruszono a glownie mi chodzilo o szczatki, slyszalem cos o stosunku flot czy cos takiego ale jakos nie moge tego pojac pomoze ktos ?
Walka dlaczego nie zaatakowano floty
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
aktywny komandor + nasz cel ma mniej niż 500k pkt to stosunek flot musi być mniejszy niż 3:1 przy braku komandora 5:1 chyba że ma wykupione ale tego nie wiemy powyżej granicy 500k pkt możesz walić czym dusza zapragnie
-
ale 500k czego ? wszystkich punktow ?
-
i wlasnie nie rozumiem tego stosunku flot ;/ jak zaatakowac by ten stosunek u niego nie przekroczyc czy cos xd
-
Jeżeli tylko słyszałeś to polecam przeczytać cały temat:
Wersja 3.0 Nowy system ochrony słabszego gracza
Można przeczytać tam:
Ucieczka floty:
Jeśli jesteś atakowany przez znacznie większą flotę, istnieje możliwość automatycznej ucieczki. Oznacza to, że:
● Możliwość ucieczki atakowanej floty w przypadku, gdy stosunek siły atakującej floty do atakowanej będzie wynosił 5:1.
○ W przypadku honorowej walki brak możliwości automatycznej ucieczki floty.
○ Po przekroczeniu progu ochrony początkującego gracza flota nie ucieknie automatycznie.
● Ataki ACS i floty stacjonujące w depozycie będą wliczane do całkowitego stosunku flot.
● Obrona nie będzie wliczana, statki cywilne tylko 25% udział (zaokrąglone w dół).
● Ucieczki mają miejsce automatycznie w czasie walki, ale przy wykorzystaniu deuteru (1,5 razy więcej niż wyniesie stacjonowanie do sąsiedniej pozycji).
○ Po walce, flota jest natychmiast dostępna.
● Floty mogą uciec tylko wspólnie. Jeśli nie będzie dostępnej wystarczającej ilości deuteru, żaden statek nie ucieknie.
○ Gwiazdy śmierci, sondy szpiegowskie, satelity słoneczne i floty stacjonujące w depozycie sojuszniczym nie będą w stanie uciec.
● Automatyczna ucieczka może zostać wyłączona w menu floty, np. przy próbach powstania księżyca.
● Przy pomocy Admirała, będzie możliwość zmiany stosunku flot (3:1). Jednakże, możliwość ta również kończy się po przekroczeniu progu ochrony początkującego gracza.
● Agresor może włączyć opcję powrotu floty w przypadku automatycznej ucieczki floty.
Powyższe zmiany powinny ochronić słabszego gracza przed całkowitą stratą dóbr i pomóc utrzymać się w grze. Dzięki ochronie część surowców będzie dostępna do dalszego rozwoju, pomimo pomyślnego ataku na Twoje planety.
edit;
Endriu
Tak wszystkich punktów. Ucieczka flot działa gdy gracz jest objętym ochroną słabego gracza.
Ochrona się kończy po 500k punktów (na nowym uni). Do ilu jest ochrona możesz przeczytać np. tutaj przyrostyogame.cba.pl/Info.html -
Jak już przeczytasz Luknij tu trashsim.universeview.be/pl stosunek flot trash oblicza samodzielnie po uzupełnieniu odpowiednich rubryk
-
i tak 500k ogólnych pkt naszego celu
Poprawiam się nie komandor tylko Admirał -
No wiem uzupelnilem to wczesniej i mialem np 23 agresor i 1 obronca ale obronca zawsze ma 1 ;/
a jak mnie ktos atakuje to mi cala flote co do ostatniego statku moze zniszczyc -
Miałeś 23 do 1 w "Taktyczny odwrót:" ?
Ile masz punktów? -
50k na nowym
-
i przeciwnik mial jakas tam flote na 20 recyklerow i jak dolecialem to floty jego wgl nie ruszylo tak jakby jej nie bylo, a robilem szpiegostwo chwile przed i po i byly
-
Jeżeli Ciebie atakują i masz 50k to Twój agresor pilnuje stosunków flot.
Teraz idź przeczytać cały temat.
Jak coś chcesz dodać do posta to użyj opcji edytuj a nie pisz posta pod postem. -
-
Teraz tak sobie kombinowalem przeliczalem i faktycznie musze ten stosunek utrzymac ale jak zrobilem by byl 3:1 to bym przegral a jak zrobie na 8:1 to wygram ale floty nie rozwale
Edytuje bo mam kolejne pytanie :
Jesli chce zaatakowac wlasnie planete ktora bd miala sporo szczatek ale stosunek jest 15:1 a kiedy wybiore flote do stosunku do 5:1 zeby nie przekraczalo to przegram, co powinienem zrobic ? Rakietami poatakowac czy jak ?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Endriu ().
-
Jak nie masz zysku to musisz porakietować
-
ciap napisał(a):
Jak nie masz zysku to musisz porakietować
-
puscilem mu rakiete i wiele nie zdzialala xd
-
ogame-tools.pl/pl,1,RakSim.html
Uzupelnij tabelki i policzy Ci ile musisz rakiet puscic oraz ile surowca potrzebujesz by te rakiety zbudowac. -
Pfty jak mu obrońca ucieka *
Spać mi się chce -
Hehe jesteś pewien że go nie ma jak lecisz? Inaczej wątpię że trafisz na tym etapie
-
ucze sie dopiero takze no xd
nie puszczam bo moze wejsc 8 rakiet bym potrzebowal takze zyskalbym 1.2m szczatek jakby wszystko poszlo ale za duzo zabawy jak na poczatek xd
a dlaczego jak wklejam raport z sondy to mi wyskakuje blad raport niepoprawny? -
Endriu
Uczysz, ok. Temat przeczytałeś?
"a dlaczego jak wklejam raport z sondy to mi wyskakuje blad raport niepoprawny?"
Gdzie wklejasz? Jak wklejasz? -
no ten kod API w te rubryke i klikam wczytaj
-
Endriu napisał(a):
no ten kod API w te rubryke i klikam wczytaj
-
-
litek84 napisał(a):
@Bombka mam nadzieję że to w miarę wytłumaczyłem ale jak coś to poczytaj sobie
Kiedyś w to grałam ^ ^
-
Udostępnij