S&D Universum 68 Edycja 2 [05.06.2017 - 05.07.2017]

• Dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• największy WAŁEK w SD jaki miał miejsce Gracz Serdel aka Gruby nie mając szans na jakiekolwiek zwycięstwo regulaminowe zrobił przekręt i szczyt bez szczelności podłóg reszty graczy mianowicie.
    Każdy wie ze konto Lai lai zen jest jego i Komornictwa moonówką wiec z dzień przed końcem SD zmienił nick na moonówce na podrabiańca mnie i nazwał je F!lu cos takiego pisałem do niego czemu tak nazwali odpisał mi tak ja to ten na górze czyli pierwszy podrabianiec filu drugi

• 04.07.2017 23:39:51żałosna jesteś by robić sobie jaja na koncie lwicy
      ale tylko Komornic stac na takie wynaturzenia
      pozdrawiam
    • FlLU05.07.2017 00:40:40nie zrozumiałam co ma do tego komornic? jesteś śmieszny i tak wyrażam pogardę w stosunku do ciebie i tyle
    Myślałem że im ulży po zmianie nicku ale on godzinę przed końcem SD wyslal z tego konta około 68 ataków LM wyliczonych do progu SD na siebie kilka screenow pokaże bo zrobił spoilery by nie rzucały się w oczy

screenshot.sh/m3dpKAfNTHLst
    screenshot.sh/n8iUkEGWckLGh
    screenshot.sh/n8iUkEGWckLGh
    screenshot.sh/odYtUcOrVBMNP
    screenshot.sh/oBZxDcWI0re8B
    screenshot.sh/m1SFot71SggKR
    screenshot.sh/owquAtruZXPo7
    screenshot.sh/mMDyJ6I1s1xRn
    screenshot.sh/n9EmfugZlBxyh

screenshot.sh/n9IoxaIZ703LP
    screenshot.sh/odCdWfbUE1Jod
    screenshot.sh/mLdZJTF6FKCyB
    screenshot.sh/m1OsUenZNpdvX
    screenshot.sh/owjv4ovxcC2Sl
    screenshot.sh/m1NprB25t6dXb
    screenshot.sh/m7OHKGtHuiQqd
    screenshot.sh/owlex9eF4Rv6d
    screenshot.sh/m1T1k8oToid0h
    screenshot.sh/oAGe6ADcouPQB
    screenshot.sh/mGDD2Vr5ncIUF
    screenshot.sh/mE8aygmwSoJTP
    screenshot.sh/oe2vh2JzKKKud
    screenshot.sh/m3FUFoS23W5q3
    screenshot.sh/mGBVevpbrnwLv
    screenshot.sh/ouTBr6poNlt43
    screenshot.sh/n7WPoFc0rdn71
    screenshot.sh/oAGuImG46TR67
    screenshot.sh/mMb1JpS4fUmo3
    screenshot.sh/mE6rRvkRmuShj
    screenshot.sh/odw0Eoved4dmh
    screenshot.sh/mK9sSawNsAAt5
    screenshot.sh/m7Qvx8Nl0v5v5
    screenshot.sh/ouY6lxrdKlipH
    screenshot.sh/m2eEqLxeORFGh
    screenshot.sh/ouDuocjk8KHix
    screenshot.sh/owjYlCNHwyZvj
    screenshot.sh/mMxZ4ZEu1eiMN
    screenshot.sh/mFtSWHPadUd8x
    screenshot.sh/oB529A0Zs2G4l
    screenshot.sh/oAkBrzWcGxagV
    screenshot.sh/mMiSkU0UHRyyd
    screenshot.sh/mE6w6lTGDDgbT
    screenshot.sh/m1TXzSwytCtLz
    screenshot.sh/mFclIfo3Av8T9
    screenshot.sh/m3khAc9LmYVgR
    screenshot.sh/oAzCTZCRfqfi3
    screenshot.sh/odS4UfKL12nEZ
    screenshot.sh/mMxZ41bMnBqid

Plus jeszcze jakieś 20 RW których niechęć mi się juz screenować.

takie pytanie do reszty uczestników SD czy to nie Hamstwo że ktoś walczy w SD miesiąc i ma przepały a ktoś godzinę na zamkniecie SD puszcza sobia z moonowki Blisko 80 ataków LM i tona siebie by nie zużyć paliwa ? Moim zdaniem te RW nie powinny być zaliczone do SD jak i gruby powinien ponieść konsekwencje nawet ban za push który pozbierał z pz .
    Nie trzeba tu logigi by stwierdzić że jest tak prawdopodobne jak w wygrana w toto lotka ze ktoś zmienia nick na wroga i godzinę przed końcem SD puszcza 80 ataków w okolicy 40% na kogoś kto chce za wszelka cenę wygrać SD
  • Kiepsko to wygląda, jako lider drużyny Driady proszę gracza Gruby o usunięcie tych rw.

3. Udowodnione próby moonowe wklejone do tematu z raportami wojennymi będą unieważnianie, dowody na próbę moonową stanowią:
    a) zgłoszenie zbiórki zlomu/odesłania złomu przy próbie moonowej
    b) ban za push w wyniku nie odesłania surowców za próbe moonową
    c) ban za multi, gdy ktoś sam sobie robił próby moonowe z drugiego konta
    Raporty będą sprawdzane tylko i wyłącznie w przypadku wyrażenia takowej prośby przez uczestnika rozgrywki na danym uniwersum.
    Jednocześnie przypominamy, iż najlepszą i najskuteczniejszą metodą na wyeliminowanie prób moonowych jest wzajemne zobowiązanie do nie wklejania takowych oraz przestrzegania tegoż zobowiązania, w tym między innymi upominanie graczy, którzy takowe rw wkleili.
  • [ciach] Tego jeszcze nie grali... Rozumiem, że ukrywanie raportów było dla estetyki, a nie po to "żeby nikt się nie skapnął". Takie rzeczy psują zabawę i tyle.

Słabo, słabo. No chyba, że to trolling.

Ze swojej strony dziękuję mojej drużynie i przepraszam za mały %, ale starałem się ile mogłem, takie to latanie małą ilością GS'ów :P. A na rozbijanie floty z ekspedycji nie miałem zbyt wiele czasu, wszak taką ładną pogodę w czerwcu mieliśmy :).

Moderator Ruda:
    Wulgarny skrót.
    "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
  • już się stosuje przepraszam za wpis w zły temat, nikogo nie obrażam piszę jak jest aktywista ma chore zasady i tyle Filu niech nie robi się "czysty" bo dobrze wie że naciągał starcia i można to przecież w tych starciach zobaczyć , czy to obraźliwe jak piszę prawdę ?Jeśli obraźliwe to przepraszam ale jak mam napisać że się nie zgadzam z takimi postami Filu że on robił wszystko ok a nie wygląda to tak jak pisze wg mnie, trochę obiektywizmu... i tyle.
    Jak dla mnie zasady s&d co do aktywisty powinny być zmienione, sposób liczenie itd.. w taki sposób aby nie było żadnego manewru do nieczystych zagrań....
  • darq new napisał(a):

już się stosuje przepraszam za wpis w zły temat, nikogo nie obrażam piszę jak jest aktywista ma chore zasady i tyle Filu niech nie robi się "czysty" bo dobrze wie że naciągał starcia i można to przecież w tych starciach zobaczyć , czy to obraźliwe jak piszę prawdę ?Jeśli obraźliwe to przepraszam ale jak mam napisać że się nie zgadzam z takimi postami Filu że on robił wszystko ok a nie wygląda to tak jak pisze wg mnie, trochę obiektywizmu... i tyle.
    Jak dla mnie zasady s&d co do aktywisty powinny być zmienione, sposób liczenie itd.. w taki sposób aby nie było żadnego manewru do nieczystych zagrań....
    Co do zasad s&d to oczywiście można zawsze zgłaszać swoje uwagi, już kilka zostało dzięki temu zmienionych w następnych edycjach.
    Ja nadal proszę gracza Gruby o usunięcie tych rw, co to za tłumaczenie że Filu naciągał, nie on jeden zapewne, Gruby mógł robić to samo, nikt mu nie zabraniał, to co jednak on zrobił to już jest po prostu poniżej krytyki, to straszne przy tym wszystkim że jego sojusznicy zamiast namowić go na usunięcie rw, jeszcze go popierają.
    Wstyd mi że w grupie Driady doszło do czegos takiego, przepraszam resztę graczy biorących udział w zabawie za ten "przypadek".
  • Ale avantura XD I największe oburzenie u tych graczy i jednego Qli i jednego Filu co są najbardziej czyści w grze :quasi:

Ta akcja miała na celu pokazać Wszystkim, a w szczególności graczom Filu i Qla że nie tylko oni mogą grać nieczysto jak również
    że są potrzebne zmiany w zasadach projektu S&D by tacy Filu i Qla mieli trudniej oszukiwać ;P Poza tym Ci najczystsi którzy nam zarzucają nie czystą grę przypominam wam że to wy wisieliście po parę razy już na pręgierzu a nie Gruby czy ja ;P

RW Grubego są zgodne z regulaminem, złom został odesłany, reguła basha zachowana, a i pod próby tego nie podepniecie bo np na każdej lokalizacji był moon jak i starcia się odbyły na moonie. Także jedyny argument jaki tu jest choć przypuszczam że też by przeszedł to że to ustawki.
    W projekcie nie ma nic na temat ile starć może się odbyć na jednym obrońcy.

Wszystkie RW zostaną skasowane, Gruby nie ma parcia by wygrywać za wszelką cenę także bez obaw ;)
    Nie za inteligentna gawiedź też nakarmiona także Pozdrawiam

PS @^ZemstA^ a może My Ci umilimy grę ; data-verified= ">

Z tego miejsca dziękuje również wszystkim za udział w rozgrywce a wygranym korzyści z nagród :thumbup:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez KALIBER ().

• celem sprostowania co do Sayida publicznie pomówiłem i publicznie przepraszam,

ja do błędu umie się przyznać, inni nie odpowiedzą pewnie bo każdy wie o co chodzi,

Qla 12 godzin w tygodniu gry ciekawe jak długo będzie trwał u Ciebie ten wzrost w statystykach zresztą konto nie gra, co Gruby Ci udowodnił,więc pokaż więcej nie krzycz tyle używanie wykrzykników nie świadczy zbytnio o Twojej wypowiedzi...

gra umiera coraz więcej ludzi z niej odchodzi przez to że zasady są dziurawe , łamane , nierespektowane , nagłe przyrosty na kontach niektórych graczy, granie z tzw urlopu itd... napewno nie przyniesie tego że pojawią się tu nowi gracze, eksperyment się udał wstrząsnął opinią co niektórych ale czy przyniesie jakiś efekt wątpie,
    nadal będzie jak będzie, Filu wygrał aktywistę w tym samym stylu co poprzednio pisałem kiedyś żeby zmienić zasady aktywisty zostało bez echa, ...
  • JTR napisał(a):

tak tak, ciap też
    Nie moja wina że znowu mnie Andre olał! Obiecywał jakie to ataki nie zrobimy. A potem porzucił.
    Moje serduszko zostało złamane! :fsad:
    Wszystkie zażalenia proszę kierować do niego.
    Dziękuję wszystkim za cierpliwość!

Co do Grubego...
    Nie on pierwszy i pewnie nie ostatni zrobił takie coś. Sprawa jest zgłoszona więc trzeba czekać na rozstrzygnięcie sytuacji. Wiem że niektórzy myślą że im więcej osób się wpisz i będzie bardziej krzyczeć to sytuacja zostanie rozpatrzona na ich korzyść. O rozstrzygnięciu zadecyduje analiza sytuacji, logi. Jeszcze decyzji nie ma więc spokojnie. :fsmile:

Co do GO i teamu.
    Pokaż spoiler
    Każde kulturalne osoby z w miarę czystym kontem zapraszam do składania podania > applications.comastuff.com/ogame_pl/game.html . Mnie się udało więc duża szansa że Tobie graczu też się uda. Wtedy będziesz mieć realne moce żeby zbanować wszystkich oszustów.
    Dostałam sporo PW dlaczego team nie banuje tych wszystkich oszustów. Większość z Was na pytanie czy poszedł ticket odpisujecie mi "po co! przecież te wredne team jest od tego!!!". Ciągle będę to powtarzać: 5 graczy aktywnie grających zauważy więcej w grze niż GO siedzący w panelach po 10h na dobę. Jeżeli uważasz że ktoś łamie Zasady Gry to napisz ticketa. Nie musisz szukać dowodów, od tego jest GO, opisz tylko w skrócie o co chodzi > ogame.support.gameforge.com/pl

PS. @JTR Twoja władczość szefowo <3

edit; KALIBER gdy wysyłałam tego posta raporty jeszcze w temacie wisiały. :)
    Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
    Fuzja a temperatury > Klik
  • Witam moi drodzy widze sporo postów negatywnych wręcz obraźliwych na mój temat akcja miała na celu upokorzenie działania systemu starc w s&d oszukiwanie w starciach typu dodawanie swojej floty pokazywały nieudolność S&D, tą zabawe można wygrać w 1 dzień według regulaminu i sprawdzanie SGO by nic nie dały bo żadna zasada bash i pushu nie była złamana mi nie zależy na tym aktywiście cel jaki miałem wykonałem niech te starcia nakreślą wam drogę w działaniu aktywista powinien być rozliczany z starć i z średniej % z góry ustalonej np. 500% a nie że bijemy starcia swoimi flotami Wloty Usunę negatywne komentarze każdy ma do nich prawo , Fila mogę jedynie przeprosić bo się na pewno zdenerwował ale to tylko zabawa a reszcie życzę więcej takich akcji by ta gra wróciła na właściwe tory

Ciekawie to zredagował Kaliber uczcie się J

a do tych co przerostów maja za dużo to Filu już cię kiedyś jedna osoba na Forum Wyliczyła bodajże pod którymś starcie Goryla i Okuta niewiele miałeś na swoją obrone

IDO S&D dla chcącego nic trudnego usuwam i myślę zakańczam gówno burze pozdrawiam
    Uni 68 ----> 27 ST 202927,05% / 7515,8%

• Serdell napisał(a):

a do tych co przerostów maja za dużo to Filu już cię kiedyś jedna osoba na Forum Wyliczyła bodajże pod którymś starcie Goryla i Okuta niewiele miałeś na swoją obrone
    to ci wyjaśnie było to też w SD i obliczał mnie po zakończeniu gdzie na pw wyjasniliśmy sobie ze zapomniał dodać wygranej z SD aktywisty ;P łyso ci pomyślcie zanim coś piszecie nie bedzcie jak ten kaliber z pustka w głowie i jak coś mu zawieje i zrobi sie przeciąg między uszami to coś tam napisze z jego herezji
  • "Łacina Dziecina i Pierzyna" - tyle w temacie
    pozdrawiam.
    Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
    kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
    ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
    Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
    Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
  • Odniosę się krótko do tej sytuacji, bo prawda jest taka, że robienie takich akcji żeby coś "pokazać" nic nie da. Szczególnie, że tak jak wspomniał @Ciernik [COMA] w zasadach jest zapis pozwalający Radzie S&D unieważnić dowolne rw, więc tak ewidentny wałek nigdy by nie przeszedł.

Jeśli widzicie, że ktoś oszukuje to nam to zgłaszajcie. A jeśli uważacie, że regulamin S&D jest dziurawy, to jest odpowiedni wątek dyskusyjny w którym można zgłaszać swoje uwagi, czy propozycje zmian.

OGame.pl
    Z Życia Uniwersów
    Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
  • John propozycja słuszna acz kolwiek ja wolałbym bany dożywotnie za tego typu przekręty............

co prawda unieważnienie wszystkich RW Grubego do s&d też jest jakąś karą (bo przecież SGO i tak go nie ukara w żaden inny sposób) więc pomysł jak najbardziej popieram !!!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Qla ().

• Witam !
    Pierwszy raz bralam udzial w tej zabawie ( i chyba ostatni ) widzac jak mozna naginac regulamin zeby wygrac nagrode. RW mozna robic na minus, mozna zlomowac czesc wlasnej floty, mozna tez podeslac troche surki jakiemus slabeuszowi, zeby tylko pobudowal cos na 40%
    Dyskutowalam o tym z Kalibrem na priv i pytalam sie czy mozna cos z tym zrobic, i czy jezeli zglosze do rudej takie rw na minusie, nie beda one uwzglednione? Kaliber mi odpisal, ze rozmawial na temat regulaminu S&D z Ciernikiem (obaj sa pomocnikami S&D) , i ze w tej edycji nic sie nie da zrobic - jezeli flota wleci i wyleci, to nawet jesli rw jest na minusie, to i tak zostanie zaliczone.
    Czy Gruby to oszust??? - po mojemu jedyny odwazny czlowiek, ktory narazajac wlasny wizerunek nie bal sie pokazac jakie braki ma regulamin S&D. Slepy by chyba nie otworzyl spojlerow i nie sprawdzil na kim zostaly wykonane te rw, jesli w ostatnim dniu dodaje sie ich az 90, wiec tlumaczenie ze Gruby chcial to pod spojlerami ukryc jest delikatnie mowiac slabe, a spojlery robi sie po to zeby nie zasmiecac stron. Nick obroncy (FlLU) perfidnie byl uzyty w tych RW - gdyby Gruby chcial zrobic walek, to z pewnoscia nick obroncy byl by inny i nie rzucajacy sie tak w oczy. Po za tym usunal swoje rw, pomimo iz zasada pushu czy bashu zostala zachowana.
    Ciekawa jestem , czy Ciebie FILU stac na to , zeby usunac swoje rw, do ktorych doplaciles uwzgledniajac rowniez koszty paliwka ???

[ciach]

Moderator Ruda:
    Offtop