Hej chciałem zapytać, czy jeśli przenoszę planete z pozycje np.4 na 12 zmieni się temperatura panującą na planecie a co za tym idzie wydobycie dexu?
Przenoszenie za anty.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Si, przeniesienie planety zmienia jej temperaturę.However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
“The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."GO - 2015-2016 -
Ale nie wielkość?
Czyli mogę sobie skolonizowac na 6 pozycji taką 250 pol i przenieść ja na 15 pozycje wtedy będę miał i duża i zimna pod dex? -
Nie wielkość.
Zmienia się temperatura.
Planety z pozycji 4-12 możesz przenieś na 4-12.
1-3 i 13-15 na 1-3 i 13-15.
Czyli 3 przeniesiesz na 15 ale 6 już nie. -
Ok załóżmy ,że mam 9 planet wszystkie na pozycjach 8 9 ,czy będę je mógł przenieść na 13 pozycje wszystkie?
-
Wszystkie możesz przenieś na pozycję max 12. Również matkę.
-
Ciapka jak zawsze pomocna dzięki za pojasnienie i sorki że jestem leniem i nieukiem , któremu nie chciało się czytac
-
Czyli jeśli chcecie kombinować to przy długotrwałych planach najlepiej zrobić planety na trójkach (celujecie w okolice max ilości pól), robicie terraformery wysoko i przenosiny na 15-stki. Sprawdzone, działa
-
Starrk, mylisz się. Najlepiej jest robic na pozycji 8-9 celować w największą ilość pól jaka się da a potem przenosić na pozycje 12 (bo wyżej się nie da). Wtedy masz maksymalną ilość pól i najwieksze wydobycie dexu a temperatura - budujesz satki, zresztą i tak przy przenoszeniu zmienia się temperatura.Top1 Nusakan, Top1 EKO Nusakan
-
Mam same piętnastki i stwierdzam, że to daje najlepsze wydobycie, a odkąd weszła w życie aktualizacja dla wielkości skrajnych planet, to i nie ograniczają mnie zanadto w polach
-
starrk ma racje
-
Z czym ma rację? Że lepiej jest kolonizować w pozycji trzeciej po to, żeby potem przenieść na pozycję wysoką jak to bez sensu bo temperatura wtedy spada a ilość pól zostaje mała? Z tym ma racje?Top1 Nusakan, Top1 EKO Nusakan
-
unreal pkt 2 tabela:
FAQ: Planety - Kolonizacja
ciap napisał(a):
Nie wielkość.
Zmienia się temperatura.
Planety z pozycji 4-12 możesz przenieś na 4-12.
1-3 i 13-15 na 1-3 i 13-15.
Czyli 3 przeniesiesz na 15 ale 6 już nie.
Czyli 3 przeniesiesz na 15 ale 6 już nie.
Wniosek unreal ?
Przeniesienie z pozycji 3 na pozycje 15 statystycznie daje +20 pól
więc stark ma racje
Starrk napisał(a):
Czyli jeśli chcecie kombinować to przy długotrwałych planach najlepiej zrobić planety na trójkach (celujecie w okolice max ilości pól), robicie terraformery wysoko i przenosiny na 15-stki. Sprawdzone, działa
Przydałoby się sorry zanim zaczniesz używać ironii w stosunku do innych bądź pewny że masz racje.
Nie używam anty i nie przesuwam planet ale starrk ma racje. -
Mowa jest o długofalowym zysku bo taka była sugestia a więc wchodzi w grę sytuacja, że musimy powaznie myśleć o wielkości planety.
Planeta przenoszona z 3 pozycji na 15 będzie miała max 182 pola, planeta przenoszona z 8 na 12 będzie miała max 252 pola, różnica jest 70 pól.
No i teraz po jakimś czasie okaże się że planeta 182 pola się zapełniła i teraz liczymy:
poz 12 wydobycie dexu lvl 39 na dobę: 533.520
poz 15 wydobycie dexu lvl 39 na dobę: 727.512
Zbudowanie terraformera, który da nam +70 pól, koszt dexu: 6.553.600.000, koszt krychy: 3.275.118.512
Różnica w wydobyciu dexu to jest 194 tysiące i żeby to zrekompensowało budowe terraformera to jest 1500 miesięcy - 128 latTop1 Nusakan, Top1 EKO NusakanPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Unreal6 ().
-
A po co Ci 70 pól więcej?
Np. 220 czy 230 to za mało?
Każe dwa poziomy terraformera dają 11 pól, przy 8 lvl da to 44 pola. Wychodzi wtedy 182+44 =226 pól
Dodatkowo, skoro ma to być długofalowo. Po każdym UF na uni docelowym aktywowany jest bonus +25 pól. I już masz 251.
Daj proszę przykład jak to zapełnisz.
EDIT:
I powiedz mi jak wyliczyłeś ten koszt terraformera?
71 pól dostajesz przy 13 lvl
Koszt rozbudowy od zera to:
819 150 000 kryształ
1 638 300 000 deuterPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez chemikos ().
-
ale mu dałeś zadanie domowe chemikos ulala , mnie by się nie chciało
-
Unreal6 napisał(a):
No i teraz po jakimś czasie okaże się że planeta 182 pola się zapełniła i teraz liczymy:
poz 12 wydobycie dexu lvl 39 na dobę: 533.520
poz 15 wydobycie dexu lvl 39 na dobę: 727.512
39x13 planet (temp. średnia, plazma 18)
Roczne eko to 2.966.166.423 do 3.983.057.747. Różnica na rok 1.016.891.323. Sprzedając dex masz o wiele więcej punktów.
Żeby na cieplejszych wyrównać wydobycie potrzeba: 76.295.593.008 metalu i 25.431.864.336 kryształu.
Żeby zbudować 39 dex (+ opłacalna reszta) potrzeba 5322 dni do 4846 na zimnej.
Do wielkości koloni zapraszam do moich wyliczeń: Kupowanie pól za antymaterięPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
chemikos napisał(a):
Każe dwa poziomy terraformera dają 11 pól
Top1 Nusakan, Top1 EKO Nusakan -
Zostanę więc przy "swoim" znajde najwieksze w przedziale 4-8 pozycji i przeniosę wszystkie na 12. Na 15 pozycji bedzie wielki problem z zasilaniem.
Ps.kiedy mozna sie spodziewac eventu na tansze przenoszenie? -
...::EviL::... napisał(a):
Zostanę więc przy "swoim" znajde najwieksze w przedziale 4-8 pozycji i przeniosę wszystkie na 12. Na 15 pozycji bedzie wielki problem z zasilaniem.
Ps.kiedy mozna sie spodziewac eventu na tansze przenoszenie?
However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
“The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."GO - 2015-2016 -
Pls wytlumaczcie mi dlaczego skoro mam planete na 8 pozycji a w podgladzie galaktyki moge ja przeniesc nawet na 15 i nie wyakakuje zadne okienko informacyjne ze nie mozna.?
-
Masz guziczek,
Możesz w niego kliknąć.
Wyskakuje info o kosztach i możesz tam kliknąć w "Tal".
I dopiero po Twoim "Tak" wyskakuje info o błędzie. -
Aha dziekuje bardzo.Czyli max 12 pozycja?
-
-
Ehh zawsze to jakas roznica w wydobyciu.Mam dex 40 lvl kalkulator Ciap mi pomoze policzyc roznice w wydobyciu na 8 a 12 pozycji? Na 8 panuje temperatura cos w granicach 50c a na 12 przyjmijmy ze 10c.Jaka bedzie roznica na dobe dzien miesiac x5 speed?
-
...::EviL::... napisał(a):
Jaka bedzie roznica na dobe dzien miesiac x5 speed?
miesiąc: 11,2kk
: data-verified= ">Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz
Moderator kruszynka:
Odpowiedź udzielona, zatem
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0