Międzynarodowe uni w starym interfejsie

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Coś się ruszyło chyba, bo dziś w końcu trafione 210 i 278 pól po dotychczasowych 60'kach na 4/5/6... :)
      "dawno dawno temu" na 15 nie raz wchodziły całkiem spore planety, pamiętam że robiło się po 10-15 kolonizatorów i zawsze w końcu wchodziła duża planeta.
      Przeżyliśmy ruska, przeżyliśmy niemca

Przeżyjemy ten czas, brat, czeka ich klęska!
    • jak na tym uni zmienic kolor i wielkosc czcionki na stronie sojuszu ??

Jesli ktos gra a nie ma jeszcze sojuszu to zapraszam do TTG
      Czy przyjmiesz mnie mój Boże kiedy odejść przyjdzie czas, czy podasz mi swą rękę, a może będziesz się bał ?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Sangreal ().

• Z tym hasłem to jednak trochę polecieli po bandzie, "dla naszego bezpieczeństwa" taa jasne, a co w tym bezpiecznego, że nie możemy zmienić hasła, ktoś nam wbije na konto to jesteśmy umoczeni.

Ewidentnie oszczędzają zasoby gdzie się da, nie chcę zbytnio hejtować bo długo czekałem na ten serwer, mamy tu zgraną paczkę która póki co dobrze się bawi ale.. forum angielskie zawalone bugami, ogame ogólnie muli(oszczędzanie zasobów) przechodzenie z jednej zakładki na drugą trwa czasami kilkanaście sekund... także jak tego nie zaczną ogarniać to marnie widzę los tego serwa, już wolałbym żeby wprowadzili jakiegoś komandora, jakieś banery z reklamami itp itd. tylko żeby zaczęli coś robić w kierunku polepszenia tego całego retro.
    • Komandora bym sam przeżył, ale umówmy się - to mogłoby otworzyć drzwi na oficerów a potem już na całą resztę "super bajerów". Ogólnie mulenie mi nie przeszkadza, brak możliwości zmiany hasła już bardziej. Przygarnąłbym też z chęcią ACS-y :<
      Unii 15 - OiM, UoS, Senate

Uni62 - UoS

Ogame Retro - CSM
    • I juz im komandory w glowie.
      Jest dobrze 0 szajsu jak byc powinno.
      Jest jak dawniej i jest fajnie
      Haslo olac i tak nie znam autologowanie swoje robi.

Szkoda tylko ze tak pozno sie zorientowałem ze juz jest otwarte te zapowiadane uni.
      A kiedy bylo otwarcie ?

Administrator Forum kasai:
      Upomnienie za słownictwo.
    • witam, widzialem ze wiele osob prosi o spolszczenie. jest to w sumie dla mnie chwilka czasu przy kawce tak wiec jutro/po jutrze postaram sie udostepnic tutaj skrypt w javie tlumaczacy glowne elementy gry. reszte ktos bedzie mogl chetny przetlumaczyc to sie doklei do skryptu ;)
      U59 - top20 off
      U65 - top4 off
      Mizar - top80 off
      Zagadra - top40 off
    • lata minęły odkąd pisałem aktywnie skrypty pod Ogame i pomagałem z antigame ;) chociaż jesli zostane na uni retro dluzej to pewnie kilka najważniejszych przywroce do zycia dla latwieszej gry (typu foxgame). na razie gram 1 dzień i nie mam dostepnych wielu mechanizmów gry jak flota, szpiegowanie itd tak wiec zobaczymy za kilka dni

Tłumaczenie dostepne pod adresem:

greasyfork.org/pl/scripts/21490-ogame-retro-pl

Przetłumaczyłem jakieś 80% interfejsu. do calego tlumaczenia potrzebowalym kogos kto mi opisy budynkow przetłumaczy, floty i obrony a tego już mi się nie chciało robić.

edit: jak znajdziecie jakieś literówki/błędy dajcie znać to poprawie
      U59 - top20 off
      U65 - top4 off
      Mizar - top80 off
      Zagadra - top40 off

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Joksik ().

• Joksik napisał(a):

lata minęły odkąd pisałem aktywnie skrypty pod Ogame i pomagałem z antigame ;) chociaż jesli zostane na uni retro dluzej to pewnie kilka najważniejszych przywroce do zycia dla latwieszej gry (typu foxgame). na razie gram 1 dzień i nie mam dostepnych wielu mechanizmów gry jak flota, szpiegowanie itd tak wiec zobaczymy za kilka dni

Przetłumaczyłem jakieś 80% interfejsu. do calego tlumaczenia potrzebowalym kogos kto mi opisy budynkow przetłumaczy, floty i obrony a tego już mi się nie chciało robić.

Joksik napisał(a):

lata minęły odkąd pisałem aktywnie skrypty pod Ogame i pomagałem z antigame ;) chociaż jesli zostane na uni retro dluzej to pewnie kilka najważniejszych przywroce do zycia dla latwieszej gry (typu foxgame). na razie gram 1 dzień i nie mam dostepnych wielu mechanizmów gry jak flota, szpiegowanie itd tak wiec zobaczymy za kilka dni

Dzięki wielkie za włożoną pracę! Przyda się :)
    • nie ma problemu ;) poprawilem skrypt tlumaczacy i dodalem nowe tlumaczenia. tak wiec Ci ktorzy zainstalowali niech przeinstaluja do najnowszej wersji:

greasyfork.org/scripts/21490-o…game%20Retro%20PL.user.js

zeby przetlumaczyc wszystko bo kilka opisów budynkow i badan przetlumaczylem potrzebowalbym jednak kogos do pomocy kto ma konto np na nowym ogame i by mi wyslal skopiowane teksty bo mi sie juz troszke nie chce nad tym siedziec hehe
      U59 - top20 off
      U65 - top4 off
      Mizar - top80 off
      Zagadra - top40 off
    • super robota tlumaczy prawie wszystko tylko cos same opisy nie dzialaja np tak jakby mieszalo oryginalne opisy z tymi tlumaczonymi a w zasadzie umieszcza wybrane polskie slowa w opisie
      przyklad
      This Budujing is a gigantic storage facility for mined metal ore. As the Budujing is Rozbudowad, more metal ore can be stored. But as soon as the capacity z the Magazyn Metalu Budujing is reached, no more metal can be mined.
      jak widac wmieszane polskie nazwy

poza tym rewelacja i czekam na skrypty od liona :)
      Czy przyjmiesz mnie mój Boże kiedy odejść przyjdzie czas, czy podasz mi swą rękę, a może będziesz się bał ?

• tak miesza w opisach bo ich nie robilem :/ tak jak pisalem jak by mi ktos dostarczyl opisy po polsku to wtedy bym zamienil wszedzie tak jak z kopalnia metalu,krysztalu itd.

jutro moze juz siadzie pierwszy mt to bede sie bawil flota ;)

edit: mam juz dzialajace foxgame dla najowszego firefoxa 47 ale nie wiem czy moge udostepniac link bo podobno jeszcze niedozwolony jest...
      U59 - top20 off
      U65 - top4 off
      Mizar - top80 off
      Zagadra - top40 off

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Joksik ().

• Hehe w sumie czemu nie

Mozilla wprowadzila cyfrowe podpisywanie dodatków a nie bede wysylal do nich dodatku by mi go podpisali wiec wpierw musicie w firefoxie otworzyc nowa zakladke i zamiast adresu strony wpisac about:config pozniej po potwierdzeniu informacji wpisujecie w polu szukaj xpinstall.signatures.required i przestawiacie flage na "false" (prawym klikiem myszki). teraz restart przegladarki i mozecie juz instalowac niepodpisane cyfrowo dodatki:

dysk.onet.pl/link/cUJ1b

pamietajcie ze najwazniejsze ustawienia foxgame konfigurujemy w narzedzia/dodatki/rozszerzenia/foxgame/preferencje

ps; niepogardze lekkim pushem ;) hehe czym szybciej postawie flote tym szybciej bede mogl zajac sie innymi skryptami ktore jej wymagaja
      U59 - top20 off
      U65 - top4 off
      Mizar - top80 off
      Zagadra - top40 off

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Joksik ().