Skończyłem karierę w momencie kiedy została wprowadzona nowa wersja gry która moim zdaniem popsuła klimat, zmiotła graczy z uniwersów. Co jakiś czas zaglądałem tu na forum z nadzieję że ktoś się ogarnie i stworzy choć jedno uniwersum w starym stylu, strasznie się ucieszyłem widząc tą wiadomość. Ponieważ mogę wrócić do gry wraz z przyjaciółmi z którymi się grało około 5-6 lat temu. Zacieram ręce i uważam że warto poczekać na to Uni
Międzynarodowe uni w starym interfejsie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Witajcie!
Ciężko przewertować cały temat, więc wybaczcie że zapytam i być może powtórzę już zadawane tutaj pytanie.
Czy na tym uni będą księżyce GSy? Czy będą szybkie działa i czy agresor zniszczony w pierwszej rundzie nie dostaje raportu? Czy będzie można farmić sondami? -
Polegeist napisał(a):
Święte słowa Webber...
nie mniej jednak Art, kiedy będą jakieś konkrety? Coś wiadomo?Powrót po 3 latach emerytury
Universum Nekkar -
Jest bliżej niż dalej. Na uni testowe zostaną wpuszczeni Teamowcy :)
Community Manager -
Tyle lat czekania! Wchodziłem przez wiele lat na forum średnio raz na miesiąc w nadziei, że w końcu zastanę taką wiadomość. Miłosierny Jezu, jeszcze Uni wyjdzie w okresie w którym ponad 10 lat temu zaczynałem grać, jaram się maksymalnie..
Bez AM, bez astro, bez pancerników. Aż założyłem nowe konto, nowy start! Przyjaciele już mobilizowani! ]:-DWaiting 4 Epic Blue XD -
Art napisał(a):
Jest bliżej niż dalej. Na uni testowe zostaną wpuszczeni Teamowcy
Rozumiem że jeszcze tylko tydzień dwa dziesięć i będzie po wszystkim ;d no jeśli to speed x1 to fakt testy będą trochę trwać i dobrze oby speed był x1
A teamowcy wpuszczeni po to aby Ci co byli tam pierwszymi testującymi mieli kogo farmić :D Art jak możesz wstaw ST
Chuck Norris szybciej biega niż Ty stoisz
A ja szybciej padam niż Ty leżysz -
Fajnie jak by jeszcze antigame bylo jakos zablokowane.
Do tego zrobic instalke na kompie by zablokowac ere smartfonow, przy ktorej kazdy 24h moze dogladac.
Ale znajac zycie poczekamy jeszcze ladnych pare wiosen.
Zazwyczaj tak jest ze gf kusi a serwer i tak bedzie pod koniec roku albo po wakacjach. -
Zgodnie z zapowiedzią Arta, Teamowcy zostali wpuszczeni, a ja nie spałam pól nocy
Tak więc naprwdę coraz bliżej -
KDP/CMAS napisał(a):
Do tego zrobic instalke na kompie by zablokowac ere smartfonow, przy ktorej kazdy 24h moze dogladac.
Zazwyczaj tak jest ze gf kusi a serwer i tak bedzie pod koniec roku albo po wakacjach.
Co to za brednie wypisujesz myślisz że to było by takie sprawiedliwe ? A co z osobami które nie pracują przed komputerem czy to było by fair play wobec nich ? Wg. mnie NIE !
Ktoś kto siedzi w domu i w pracy przed kompem był by w Twoim rozumowaniu top1 .
Chuck Norris szybciej biega niż Ty stoisz
A ja szybciej padam niż Ty leżysz -
KDP/CMAS napisał(a):
Zazwyczaj tak jest ze gf kusi a serwer i tak bedzie pod koniec roku albo po wakacjach.
O kurde zablokować antigame... a co Ci antigame zrobiło... nawet GF na to pozwala...
Sam używam od dawien dawna, to nie daje żadnej przewagi a tylko ułatwia klikanie, zamiast klikać 25 razy żeby wysłać ekspedycję to klikasz tylko 3 razy, czy to aż taki pay to win? litości... takie rozwiązania powinny być na stałe zaimplementowane, to się nazywa inteligentna customizacja wg. własnych potrzeb i mogę zapewnić, że bym grał w ogame kilka lat krócej gdyby nie ten antigame... i takich jak ja jest wielu zapewne.
Co do blokady grania na telefonach to też się nie zgodzę choć sam z ogame na telefonie nie korzystam praktycznie wcale... ale cóż, trzeba iść z postępem czasu, młody nie jestem ale staram się nadganiać, tobie też radzę bo z postępem nie wygrasz a jedynie zostaniesz w tyle... -
To skoro TEAM już testuje, to może wiadomo coś o grze na jednym IP? Będzie zakazane jak kiedyś, dozwolone bez kontaktu kont, czy tak jak jest teraz?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Ahh te czasy gdzie na każdym uniwersum grało po 13k ludzi. Te z 8000 graczy były uważane za puste ;). Teraz na serwerach pewnie po 500 osób gra? Ta antymateria i zmiana designu zniszczyła grę ale cóż widzę, że GF po mału zdaje sobie sprawe z błędów.Waiting 4 Epic Blue XD
-
Sama zmiana designu i niektóre wprowadzone ulepszenia nie AM i zbyt częste otwieranie unii, a do tego zbytnia różnorodność w typach unii.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Przede wszystkim, to niesamowite, że od tylu lat się mówi już o upadku, a jednak końca nie widać :p.
Jak dla mnie problem nie jest w AM czy redesignie. Po prostu Ogame tych których mogło zainteresować, znajdują się tu nadal (z przerwami większymi bądź mniejszymi), a jak nie zainteresowało to dawno ich już nie ma i brak anty czy stary design ich tu nie przyprowadzi z powrotem. Ogame już od dawna nie ma perspektyw na rozwój. Każdy kto choć trochę bardziej ogarnia Internet czy też temat gier, albo słyszał o Ogame lub też próbował grać. Nie wiem jak bardzo rewolucyjne zmiany połączone z ogromnym marketingiem musiałyby zostać poczynione by osiągnąć efekt popularności z okolic lat 2006-2008. Tym bardziej, że nie oszukujmy się, rynek gier via WWW po prostu już nie jest tak atrakcyjny. Coraz więcej osób ma komputery, które są w stanie udźwignąć ogromne produkcje, więc po co mają się interesować jakaś tam gierką przez przeglądarkę. A jak nawet nie mają takiej potrzeby grania w CoDa czy GTA to znowu siedzą na Facebooku, chociaż nawet i chyba tamtejsze gry zaliczyły duży spadek popularności (przynajmniej wśród moich znajomych :P). Nie da się zaprzeczyć, że Gameforge wiele rzeczy mogło i pewnie powinno było rozwiązać inaczej. Natomiast, moim zdaniem to oszukiwanie samego siebie, że popularność Ogame by wtedy nie spadła. Spadłaby pewnie wolniej, ale to tylko gdybanie. Ogame miało swój czas świetności, który już minął i prędzej czy później tak czy siak osiągnęłoby stan, w którym można jedynie doraźnie próbować je jakkolwiek ratować, chociaż dla mnie to po prostu wyhamowywanie nieuniknionych procesów.kertoip companyprzekręty to nasza specjalność.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Boski_Alvaro ().
-
Czekamy z niecierpliwoscia niczym na rodzine 500 + ha ha ha:D
-
Ogejm jest jak Tibia. Stary, przepalony, wyładniony, na skraju upadku ale... żywy. Takie gry nie upadają
-
w tibii też powstały retro serwery i świetnie się sprawdzają
Czas na ogame -
Ja zastanawiam się jak dobry będzie ten serwer który oddadzą pod to uni skoro nie będzie ono firmie przynosiło żadnych zysków. Plus ile osób zostanie zniecheconych przez angielski interfejs. Siedzę pół życia w UK i mimo że znam angielski to jednak nie ma to jak stare, dobre, Polskie ogame.ryba
-
"Bariera językowa" wcale nie jest taką złą stroną wg mnie. Zresztą, jest masa nakładek, łatek, tłumaczy itp. I z tego co kojarzę będzie możliwość wgrywania skórek, wszystko się da jak się chce
-
Boski_Alvaro napisał(a):
Przede wszystkim, to niesamowite, że od tylu lat się mówi już o upadku, a jednak końca nie widać :p.
Jak dla mnie problem nie jest w AM czy redesignie. Po prostu Ogame tych których mogło zainteresować, znajdują się tu nadal (z przerwami większymi bądź mniejszymi), a jak nie zainteresowało to dawno ich już nie ma i brak anty czy stary design ich tu nie przyprowadzi z powrotem. Ogame już od dawna nie ma perspektyw na rozwój. Każdy kto choć trochę bardziej ogarnia Internet czy też temat gier, albo słyszał o Ogame lub też próbował grać. Nie wiem jak bardzo rewolucyjne zmiany połączone z ogromnym marketingiem musiałyby zostać poczynione by osiągnąć efekt popularności z okolic lat 2006-2008. Tym bardziej, że nie oszukujmy się, rynek gier via WWW po prostu już nie jest tak atrakcyjny. Coraz więcej osób ma komputery, które są w stanie udźwignąć ogromne produkcje, więc po co mają się interesować jakaś tam gierką przez przeglądarkę. A jak nawet nie mają takiej potrzeby grania w CoDa czy GTA to znowu siedzą na Facebooku, chociaż nawet i chyba tamtejsze gry zaliczyły duży spadek popularności (przynajmniej wśród moich znajomych :P). Nie da się zaprzeczyć, że Gameforge wiele rzeczy mogło i pewnie powinno było rozwiązać inaczej. Natomiast, moim zdaniem to oszukiwanie samego siebie, że popularność Ogame by wtedy nie spadła. Spadłaby pewnie wolniej, ale to tylko gdybanie. Ogame miało swój czas świetności, który już minął i prędzej czy później tak czy siak osiągnęłoby stan, w którym można jedynie doraźnie próbować je jakkolwiek ratować, chociaż dla mnie to po prostu wyhamowywanie nieuniknionych procesów.
troche masz racji ale w zla strone moim zdaniem idzie Ogame
jest to nadal gra przegladarkowa... ktore faktycznie staja sie coraz mniej popularna
skoro technologia i gry poszly tak do przodu Ogame zamiast ulepszac wizualnie tylko gre przegladarkowa moim zdaniem powinno isc w strone 3d
przerobic to w cos stylu np homeworld tylko na zasadach ogame
mysle ze to przyciagnelo by nowych i starych graczy jak zmienil by sie calkowicie tryb cyferek na 3d
Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna
431.493 % -
-Boski_Alvaro; masz rację na uniach zostają już tylko stare wygi którzy bronią jeszcze bunkrów lub gracze logujący się by coś kupić bo mają wysokie eco, co do flociarzy to coraz mniej celów co jest spowodowane długoletnimi znajomościami na uniach to tu i ówdzie sojusznik, buddy, dostawca. Co z braku celu niektórzy gracze kombinują i powstają dziwne zbiegi okolicznościowe . Nowi nie mają szans na realne zagrożenie komuś co gra już latami albo by pomarzyć o konkurencji np: z TOP 1 więc szybko rezygnują albo grają do pierwszego zniechęcenia jakim jest złom . Więc nowe unie są jak najbardziej potrzebne do równego startu jakim jest teraz nawet kilku letni odstęp na uniach graczy grających a nowych się rejestrujących. A dla nas weteranów nic innego nie ukoi tak oczu jak UF. UniFuzja powinna być priorytetem by utrzymać starą ekipę z nadmiernymi urlopami.
- NoName; fajnie by pograć w 3D sam jestem zwolennikiem takich gier ale przebudowa ogame ? Nawet GF. nie przejdzie przez głowę koszt silników, hardwerów i macepów albo czasu poświęconego tylko dla ogame będzie zawsze tańsze wprowadzenia jakiegoś SUPER udogodnienia.
Dajcie UF.
ART czy wiesz już coś na ten temat czy to ma postępy czy gdzieś zamietli pod dywan. -
NoName napisał(a):
[...]
skoro technologia i gry poszly tak do przodu Ogame zamiast ulepszac wizualnie tylko gre przegladarkowa moim zdaniem powinno isc w strone 3d
przerobic to w cos stylu np homeworld tylko na zasadach ogame
mysle ze to przyciagnelo by nowych i starych graczy jak zmienil by sie calkowicie tryb cyferek na 3d
O tu się zupełnie nie zgodzę. Ewentualna przebudowa na 3D zabije grę. Nie po to ludzie od lat biadolą o powrót Epic Blue żeby wchodzić na nowe 3D
Ja już nie mogę się doczekać na Epica skoro teamowcy już testują to wersja dla nas jest tuż tuż. Ciężko będzie ogarniać 3 uni na raz, ale najwyżej nie będę spał
-
ooO super informacja. chyba tez wrócę do tej gry specjalnie dla starego uni. ciekaw jestem czy stare dodatki i skiny będą działać to już w ogóle poczułbym się jak 15 latek xD. martwi jedynie brak nadzoru bo zaraz pojawią się pewnie jakieś boty...U59 - top20 off
U65 - top4 off
Mizar - top80 off
Zagadra - top40 off
-
Wydaję mi się że nadzór powinien być
Nie jeden pewnie były GO albo MOD z chęcią by się zajął tym bez kuponów od GF
Powinni o tym pomyśleć
Czekamy dalej:)Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, -
GO będą na serwerze ale nie będzie jako takiego "supportu" co by na bieżąco łatał dziury tej wersji. Starają się ją jak najbardziej wygładzić i więcej kodu gry nie tkną
-
i wiadomo coś na temat tego servra? Bo coś ucichło wszystko
-
Jak Art i reszta będą mogli przekazać jakieś informacje to je przekażą. Znając życie jak ich na epic'a wpuścili to ich wciągnęło, że od kompów nie wstają
-
Wiem,ze ten temat był wiele razy poruszany aczkolwiek nie znalazłem nigdzie odpowiedzi.Także zapytam ponownie.
Szanowni Admini,czy na epicu będzie możliwość farmienia sondami?Czy już to ta wersja w której sondy nie miały ładowności?Uni47-top20THE END
uni2.ro-top4-oddane
Uni51_top7-Oddane :P
Uni Rigel- top40 Oddane -
Oki1 napisał(a):
Szanowni Admini,czy na epicu będzie możliwość farmienia sondami?Czy już to ta wersja w której sondy nie miały ładowności?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
ehh mam pytanie do teamu
czy wogle dzieje się coś w temacie Epic Blue? Niby teamowcy testują, niby jakies screeny powrzucane ale od kilku miesięcy żadnych konkretów, żadnych terminów. Zacząłem się zastanawiać czy całe zamieszanie nie miało poprostu na celu ściągnięcie części starych graczy którzy w formie "przypomnienia" zaczeli grać, choćby na Librze.
Czy to uni wogle ma zamiar powstac :)?Powrót po 3 latach emerytury
Universum Nekkar
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 8
8 gości