Witam!
Jako, że zacząłem parę dni temu grać to farmiąc pomyślałem, że łatwo mogę się pogubić ile razy którego atakowałem a nie chciało mi się tego dokładnie liczyć na bieżąco więc napisałem w c++ program, który robi to za mnie.
Opis działania:
Należy utworzyć plik tekstowy sciezka.txt w katalogu z programem, następnie wkleić do niego zawartość skopiowaną z wiadomości w ten sposób:
(Oczywiście zaznaczamy tyle raportów ile chcemy)
Następnie zapisać plik i uruchomić program, wyrzuci on posegregowane koordynaty z odstępami - od razu widać gdzie byliśmy ile razy.
Uwagi:
Z racji tego, że program wyciąga z pliku wszystkie koordy wklejając inne rzeczy też je wypluje. W związku z tym po pierwsze: nie zadziała ctr+a/ctrl+c, po drugie: bez komandora i zakładki "bitwa" może być więcej zabawy z wklejaniem raportów itd bo trzeba pominąć wszystkie inne raporty(szpiegowskie etc).
Oprócz tego, nie ma wielu innych rzeczy takich jak np wyrzucanie danych wyjściowych do drugiego pliku .txt. Korzystanie z programu też mogłoby być bardziej przyjazne np w formie jakiegoś GUI z miejscem na wklejenie inputu, ale na razie jest tak.
Piszcie swoje opinie, komentarze i jakiekolwiek sugestie.
Link do programu:
sendfile.pl/pokaz/342187---p3s8.html
P.S. Do Moderatów: Zdaje sobie sprawę, że wklejanie koordów na forum jest zabronione, ale dzięki nim opis programu jest czytelniejszy, dlatego proszę o wyrozumiałość i nie kasowanie obrazków. Dzięki.
Kod źródłowy:
Pokaż spoiler
Pokaż wszystko
Jako, że zacząłem parę dni temu grać to farmiąc pomyślałem, że łatwo mogę się pogubić ile razy którego atakowałem a nie chciało mi się tego dokładnie liczyć na bieżąco więc napisałem w c++ program, który robi to za mnie.
Opis działania:
Należy utworzyć plik tekstowy sciezka.txt w katalogu z programem, następnie wkleić do niego zawartość skopiowaną z wiadomości w ten sposób:
(Oczywiście zaznaczamy tyle raportów ile chcemy)
Następnie zapisać plik i uruchomić program, wyrzuci on posegregowane koordynaty z odstępami - od razu widać gdzie byliśmy ile razy.
Uwagi:
Z racji tego, że program wyciąga z pliku wszystkie koordy wklejając inne rzeczy też je wypluje. W związku z tym po pierwsze: nie zadziała ctr+a/ctrl+c, po drugie: bez komandora i zakładki "bitwa" może być więcej zabawy z wklejaniem raportów itd bo trzeba pominąć wszystkie inne raporty(szpiegowskie etc).
Oprócz tego, nie ma wielu innych rzeczy takich jak np wyrzucanie danych wyjściowych do drugiego pliku .txt. Korzystanie z programu też mogłoby być bardziej przyjazne np w formie jakiegoś GUI z miejscem na wklejenie inputu, ale na razie jest tak.
Piszcie swoje opinie, komentarze i jakiekolwiek sugestie.
Link do programu:
sendfile.pl/pokaz/342187---p3s8.html
P.S. Do Moderatów: Zdaje sobie sprawę, że wklejanie koordów na forum jest zabronione, ale dzięki nim opis programu jest czytelniejszy, dlatego proszę o wyrozumiałość i nie kasowanie obrazków. Dzięki.
Kod źródłowy:
Kod źródłowy C
- #include <iostream>
- #include <fstream>
- #include <conio.h>
- #include <string>
- #include <vector>
- #include <algorithm>
- using namespace std;
- int main()
- {
- vector <string> tab;
- fstream plik;
- plik.open( "sciezka.txt", ios::in );
- if( plik.good() )
- {
- string napis;
- cout << "Zaatakowane planety:" << endl<<endl;
- while( !plik.eof() )
- {
- getline( plik, napis );
- int numer = napis.find('[');
- string kordy;
- kordy.insert( 0, napis, numer, 9 );
- tab.push_back(kordy);
- }
- sort( tab.begin(), tab.end() );
- cout <<tab[0]<<endl;
- for(int i=1;i<tab.size();i++)
- {
- if(tab[i]!=tab[i-1])
- {
- cout <<endl;
- }
- cout << tab[i]<<endl;
- }
- plik.close();
- } else cout << "Error! Nie udalo otworzyc sie pliku!" << endl;
- getch();
- return(0);
- }
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bombek ().