Jeśli macie propozycje co do zmian zasad S&D proszę tutaj śmiało zamieszczać posta
Członek Rady S&D oraz moderator podforum Wojny
W razie jakichś wątpliwości/zapytań/interpelacji zapraszam do pisania na pw.
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Marvin ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dholas ().
Mefist napisał(a):
Ja zgłaszam propozycje S&D na uni Ursa mieliśmy na razie 1 edycje gdy floty były jeszcze małe 9 miesięcy temu .
Uni jak każde niby z nowszych zaczyna wymierać i myślę że to ostatni czas kiedy można jeszcze wspólnie powalczyć w takiej zabawie .
Daje tez to motywacje do latania oraz do gry dla aktywnych flociarzy na uni których liczba z każdym miesiącem maleje ; )
Lightman napisał(a):
To ja od razu zglosze wszystkie uni, a wracajac do tematu w mojej opinii sensowne zmiany to np:
- zamiana nagrod dla aktywisty i zlomiarza, przy czym zeby dana osobe mozna bylo uznac za zwyciezce mozna wprowadzic prog np. 25% ilosci RW osoby, ktora wykonala ich najwiecej
- podwyzszenie progu z 5-10% do np. 1/10 czy tez chociaz 1/20 aktualnego progu ST na danym uni, uni sa rozne i nie ma co ustawiac progu pod najnowsze objete tym programem, na ktorych nomen omen i tak sa za niskie
- podanie w temacie dokladnej godziny rozpoczecia i zakonczenia S&D, zlikwiduje to zamet pojawiajacy sie przy tych kwestiach
- zlikwidowanie badz zmiana kategorii niszczyciela ksiezycow, w obecnej formule nie ma ona sensu, wg mnie nie powinna ona dotyczyc moonow graczy aktywnych idlerow, a w mojej opinii warto tez ograniczyc zasieg do graczy z top 100 rankingu wojskowego, zawsze byloby to jakies utrudnienie, przynajmniej w teorii
- raporty powinny sie tylko wtedy liczyc, jezeli ze szczatkow floty obroncy powstalo powyzej 50% debrisu (wzglednie mozna od tej zasady odstapic przy rw wykazujacych zysk)
wakat napisał(a):
Moi drodzy - uniwersów, za wyjatkiem nowych uniwersów literkowych (od Antares) nie trzeba zgłaszać albowiem postanowiliśmy już,iż na nich odbędą się zapisy, to czy odbędą się rozgrywki zależy juz tylko od ilości zgłoszeń.
Lightman napisał(a):
- raporty powinny sie tylko wtedy liczyc, jezeli ze szczatkow floty obroncy powstalo powyzej 50% debrisu (wzglednie mozna od tej zasady odstapic przy rw wykazujacych zysk)
Marvin napisał(a):
5) Bardzo mi się podoba ten punkt, szkoda dawać nagrodę aktywisty komuś, kto potrafi jedynie się rozbijać na -.
średnia z wszystkich rw będzie musiała przekraczać 30% dla uni z normalnymi ustawieniami oraz 50% dla tzw. speeduni (gdzie prędkośc jest x 2 albo większa)
wakat napisał(a):
To jest nadal gra wojenna - silniejsi atakują słabszych po to, żeby osiągnąć zysk w konkretnym starciu lub w nadziei, iż zrobią z celu swojego ataku "farmę" nawet jeśli pierwszych kilka rw będzie na granicy opłacalności. Tak było, jest, i póki GF nie wprowadzi zmian w sposób radykalny wpływający na rozgrywkę - będzie.
Progi procentowe zas ustalane sa na takim a nie innym poziomie, aby każdy miał szansę wziąć udział w rozgrywce - nie tylko gracz top10 czy top50 ale i gracz ze znacznie niższym "top".
Ciernik [COMA] napisał(a):
- proba wklejenia ustawionego % skutkuje nie tylko jego anulowaniem, jest ponadto odejmowana od dorobku druzyny
zanim rozpoczelo sie sd zaproponowalem
- proba wklejenia ustawionego % skutkuje nie tylko jego anulowaniem, jest ponadto odejmowana od dorobku druzyny
teraz chcialbym do tego wrocic poniewaz na u67 w ekipie A zrobiono 53k % ktore zostalo zakwalifikowane jako push, chociaz druzyna A wygrywa nawet po odjeciu tego starcia to i tak sd nalezy uznac za wypaczone z conajmniej z zasadniczych dwoch powodow (pomijajac juz duze zamieszanie z nagrodami)
1) zespol B traci motywacje
2) zespol B traci mozliwosc wykonania rzutu na tasme
stawki za zwyciestwo sa coraz wyzsze, w przyszlosci nie zabraknie wiec powtorek z rozrywki zwlaszcza ze nie ma ryzyka, w najgorszym razie anulowanie % ktory i tak by nie powstal, natomiast ewentualnosc wyzerowania dorobku wlasnej druzyny to juz dobry straszak
teraz chcialbym do tego wrocic poniewaz na u67 w ekipie A zrobiono 53k % ktore zostalo zakwalifikowane jako push, chociaz druzyna A wygrywa nawet po odjeciu tego starcia to i tak sd nalezy uznac za wypaczone z conajmniej z zasadniczych dwoch powodow (pomijajac juz duze zamieszanie z nagrodami)
Vesper91 napisał(a):
2) Druga kwestia i moim, lecz nie tylko moim zdaniem to fakt zaliczania % niszczenia moonów do klasyfikacji złomiarza. Skoro z niszczenia moona nie powstaje pz to z jakiej racji można te osoby nazywać złomiarzami ? Jak wszyscy wiemy osoby zdejmujące rogale na potęgę w trakcie S&D robią to głownie na idlerach, czyli wręcz nie wykazują żadnej cechy dobrego złomiarza, a ich niezwykłe dokonania wliczane są we wszystkie klasyfikacje S&D ! Przecież to zakrawa o paranoje !
Człowiek obserwuje, zarywa nocki, relokuje, robi ST za ST, a tacy ludzie zalogują się 2 razy dziennie i jedyne co robią to puszczają kilkanaście fal gsów po czym logują po 10-12h i sprawdzają efekty... Faktycznie postawa godna wynagrodzenia w 4 kategoriach...
Vesper91 napisał(a):
Rozwiązaniem byłoby dodanie w tym zapisie spójnika "lub", po czym dopisek 3% ilości RW drużyny.
Vesper91 napisał(a):
Jak wszyscy wiemy osoby zdejmujące rogale na potęgę w trakcie S&D robią to głownie na idlerach, czyli wręcz nie wykazują żadnej cechy dobrego złomiarza, a ich niezwykłe dokonania wliczane są we wszystkie klasyfikacje S&D ! Przecież to zakrawa o paranoje !
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().
4 gości