no powrót do korzeni gry...
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
kaito napisał(a):
@administracja
Czy można się spodziewać wreszcie Uniwersum z "dawnych lat" o parametrach ekonomia x1, prędkość flot x1, debris 30%, ACS? Cały czas powstają speed uni, a brak powrotu do korzeni...
Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Do tego ciężko by było znaleźć pasjonatów x1/1 w tych czasach
-
Starrk napisał(a):
Do tego ciężko by było znaleźć pasjonatów x1/1 w tych czasach
-
@DarthMario. dłużej? To czas tam leci inaczej?
-
@Fenrir panie detektywie zpragnę zauważyć, że na naszym uni to opozycja korzysta z pieedyliarda lewych kont
Wracając do bajtu Maria: na wszystkich uniwersach(4), na których robiłem jako deuterówka, ogarnięcie konta (zakładając, że jest już rozwinięte do jakiegoś cywilizowanego poziomu) zajmuje max 15 minut uwzględniając FS. Mowa o speedzie floty x1 -
Starrk napisał(a):
@DarthMario. dłużej? To czas tam leci inaczej?
-
@Cztery wydaje mi się, że czas tam nie płynie wolniej, a dokładnie tak samo - te same akcje i czynności zajmą tyle samo czasu co na uni z prędkością x10. Mowa tu o oporządzaniu konta, bo prędkość wydobycia lub lotu jest mało istotna: mniejszy współczynnik wydobycia równa się mniejszemu zapotrzebowaniu. Speed flot można z kolei zignorować całkowicie, ponieważ życie deuterówki ogranicza się do: zwózka sury pod FS, FS, cześć. Zatem niezależnie od speedu, wciąz wystarczy te 15 minut by zrobić woje jako dzielna paliwówka
-
kaito napisał(a):
no powrót do korzeni gry...
Tak jak wspomniał @Starrk - próbowano zrobić takie uni, nikt nie grał. A od ostatnich takich prób tendencja idzie coraz silniej ku zwiększaniu speedów, niż ku zmniejszaniu- więc byłoby jeszcze gorzej.
PS.
@Fenrir panie detektywie zpragnę zauważyć, że na naszym uni to opozycja korzysta z pieedyliarda lewych kont
Nie wiem jak z tym jest, nie wypowiem się, ale pragnę przypomnieć, że to nikt inny jak Malack po pierwszym gongu, jeszcze przed fuzją, wypytywał połowę uni na gg czy by mu konta nie opchnęliThis seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
Now is the time for action. -
@DUDEUSZ EB było jednym wielkim bugiem i mało miarodajnym uni.
Na bank inaczej by wyglądało, gdyby już w fazie planowania nie zostało potraktowane po macoszemu. Nie mówiąc o tym,że decyzyjni kładli na nie lache.
Oczywiście nie zmienia to faktu,że x1 to coś co na szczęście nie wróci. -
@Poka_Bydlaka No nie odnoszę się tu tylko do EB -> pamiętajmy że .pl nie jest jedyną społecznością.Owszem, ilość takich uniwersów na .pl w ciągu ostatnich lat można policzyć na palcach jednej ręki , ale na innych społecznościach takie uniwersa napewno też powstawały- nawet jak też w niewielkich ilościach, to po przemnożeniu przez ilość państw daje to już jakąś tam miarodajną informację- i ogólny wynik był taki, że w żadnym kraju takie uni skazane są na porażkę.This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
Now is the time for action. -
Naszła mnie taka wizja, ale niestety to zostaje w sferze moich "co by było gdyby".
Opcja ustanowienia jednej listy serwerów z językiem nacji w ustawieniach gry z wiadomych przyczyn odpada, ale fajnie byłoby, gdyby zrobili takie serwery international (wyłącznie z angielskim), gdzie np. parametry uni, eventy i udogodnienia anty byłyby unikatowe. Podłoże forum już istnieje. Mogliby dalej dopasowywać nowe uni dla preferencji danych nacji graczy, tak jak to ma miejsce i nie byłoby problemu z uni x1, gdyby tam właśnie wpakowali jeden jedyny serwer z tym speedem. Nie wiem, może się mylę i na dłuższą metę to kompletnie bez sensu, ale w politykowaniu najlepszy jest pragmatyczny minimalizm. Takie ogejowe ZSRR. -
new_mateuszgg napisał(a):
smoki napisał(a):
Nie można niestety zmienić konfiguracji.
Postaram się uwzględnić postulat 5 galaktyk przy następnym uniwersum.
@smoki a czy uda sie uwzglednic postulat z 5 galaktykami przy nastepnym uni? albo nawet 4 jesli da rade? (na innych spolecznosciach powstaly takie serwery wiec mozna) napisales ze sie postarasz a minelo juz jakies 8 miesiecy od twojego postu -
Niestety w ankietach gracze zawsze większością głosów odrzucają opcję 5 galaktyk.
4 galaktyki w naszej społeczności nie są w tym momencie możliwe. -
-
Nie chcemy otwierać uniwersum wbrew oczekiwaniom graczy. Przewaga głosów jest naprawdę duża.
Może jednak za którymś razem wyniki ankiety będą inne. -
smoki napisał(a):
Nie chcemy otwierać uniwersum wbrew oczekiwaniom graczy. Przewaga głosów jest naprawdę duża.
Może jednak za którymś razem wyniki ankiety będą inne.
-
Tak w ogóle jakie wyniki ankiet były, bo od dłuższego czasu nie gram w ów grę. ?
-
-
Jakie były przyczyny,że w Polsce nie było nowego serwera?.Może za małe zyski z ostatnio otwartego,w porównaniu z innymi państwami.
-
Albo nadal są zadowalające z ostatniego.
Dobrze,że będzie później,bardzo dobrze. -
-
Midas napisał(a):
@smoki
czyli następne uni będzie utworzone razem z pozostałymi w innych państwach za 2/3 miesiące, czy jakoś samodzielnie będzie "odpalone" wcześniej ?
Przynajmniej tam gdzie jestem w team. -
nastepny serwer powinien być otwarty zcpoczątkiem 2020 z konfiguracją ×1 ×1 bez antymateri i handlarza. Ciekawe ile osóbby sie skusilo zagrać w stylu retro?Bla, bla, bla, bla
-
Nie mówię po polsku. To jest tłumaczone z google translate, ale trafiłem na serwer, ponieważ zobaczyłem, że masz dużą liczbę aktywnych graczy. Mam nadzieję, że tak będzie w przyszłości, jeśli chodzi o nowy wszechświat, to chciałby zobaczyć prędkość x2 i ekonomię x4, inne cechy są nieistotne (ja)
-
pit napisał(a):
nastepny serwer powinien być otwarty zcpoczątkiem 2020 z konfiguracją ×1 ×1 bez antymateri i handlarza. Ciekawe ile osóbby sie skusilo zagrać w stylu retro?
tylko VICIA !!! -
Jemu chodziło o samą dynamikę gry, a nie oprawę graficzną, czy wspomniany przez Ciebie event O ogólne podejście do nowych serwerów w duchu stratega.
-
Wątpię, żeby ktokolwiek jeszcze chciał grać na x1. Serwer bez anty, czyli strzał w kolano, bo patrząc na topkę na pewno duża część kupuje, więc firma ma zarobek.
Wbrew pozorom gier nie robi się, żeby gracze mieli raj, tylko, żeby zarobić. -
Ja osobiście grałem na uni 24 x1/x1 i bez anty i w ogóle nie widziałbym chęci grać na takim uni. Wszystko poszło do przodu, a Świat strasznie przyspieszył. Nowe uni powinno być x7/8+ eko flota też min x5 i badania min x12 bo czekać 8 tygodni na badanie, to masakra jakaś.We will fight or we will fall!
-
Slotare napisał(a):
Ja osobiście grałem na uni 24 x1/x1 i bez anty i w ogóle nie widziałbym chęci grać na takim uni. Wszystko poszło do przodu, a Świat strasznie przyspieszył. Nowe uni powinno być x7/8+ eko flota też min x5 i badania min x12 bo czekać 8 tygodni na badanie, to masakra jakaś.
Ale takie Uni nie powstanie, bo nie przynosiłoby zysku. Nie licząc nędznych groszy z reklam byłoby za darmo, a za darmo to w tych czasach nawet w ryj na mieście nie dostaniesz.Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 17
17 gości