Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jeśli eko będzię większe niż przynajmniej 2 to gra będzie o wiele ciekawsza. Sam gram na x1 x1 i wiem jaka stagnacja dopada gdy większość graczy zarzuci U lub stanie się idlakiem ;)

Wg mnie najlepsza możliwa konfiguracja to :
      2-3 x eko
      1 x flota
      50-70% zlomu
      0,5 zużycie dex
      6-9 gal
      + 25 pol
      + ACS

No ale co gracz to życzenie więc mam nadzieję , że każdemu coś podpasuje .
      Swoją drogą może ktoś rozjaśnić sytuację z sondami ? Coś kojarzę ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło. :)
      Emerytura
    • Jak już wyżej wspomniał @Istari - flota x3 czy więcej to uni dla masochistów oraz tych, którzy mogą przed ekranem siedzieć 24/7. Zwłaszcza w bardziej zaawansowanym stadium gry, kiedy napędy są już wysoko rozwinięte i na atak w tym samym układzie wystarczałoby kilka czy kilkanaście minut... Idę do łazienki / na obiad / do sklepu / do drzwi jak ktoś zadzwoni - muszę robić fs? Sam fakt konieczności snu czy pójścia do szkoły/pracy wyklucza w tym momencie z aktywnej gry flotą niemal całą populację graczy, za wyjątkiem dzieci w ferie/wakacje, osób które w pracy mogą się obijać czy bezrobotnych. Sami się zastanówcie ile takich osób w rzeczywistości jest na danym uniwersum.

e: Ponadto dostępność ACS całkowicie obala argument "bunkrów nie do przejścia" i tym samym jakikolwiek powód do debrisu z obrony.
      1w2
      emerytura zawieszona... again

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez OldSchool ().

• zielu75 napisał(a):

Sam gram na x1 x1 i wiem jaka stagnacja dopada gdy większość graczy zarzuci U lub stanie się idlakiem
      Gdzie nie dopada stagnacja?
      przyrostyogame.cba.pl/Info.html
      Prawie każde uni ma podobną procentową ilość urlopów i szaraków.

zielu75 napisał(a):

No ale co gracz to życzenie więc mam nadzieję , że każdemu coś podpasuje .
      Swoją drogą może ktoś rozjaśnić sytuację z sondami ? Coś kojarzę ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło.
      Aktualnie sondy nie mają ładowności. Kiedyś miały czyli jak ktoś nie miał obrony na planecie to atakowało się nimi. Tak jak MT ma ładowność 5k to sonda miała 5 jednostek więc potrzeba było dużego stada żeby takie 200k surowców ukraść ale za to atak leci chwilkę.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Zielu nie ma jeszcze takiego uniwersum:
      flota 1X
      eko, badania 3X
      złom 50 % (70% to za dużo... na Urielu musi być 70% żeby zrównoważyć eko 5X..)
      25 pól
      0,5 deuter
      acs
      brak złomu z obrony
      6 gal. (chyba starczy...)
      sondy - nie mam zdania...

I proszę o powstanie takiego uniwersum. W ankiecie wyszło eko 5X ale nie ma sensu dublować. 70% złomu jest właściwe dla 5X eko, ale 3X starczy 50%. To jest optymalne uniwersum. Takiego nie ma.
      Osobiście wolę mniejsze parametry, ale tutaj przynajmniej badania będą robić się szybciej...
    • Spanish Inquisition napisał(a):

>GF narzucał konfiguracje - źle - ludzie chcieli ankiet
      >Dostali ankiety- też źle
      Tak to wlasnie jest kiedy gracze zaczynaja szukac wszelkich sposobow by maksymalnie ulatwic sobie gre lub dopasowac ja pod siebie indywidualnie i probowac w krotkim czasie osiagnac cos wielkiego. Dlatego tez nowe uni w wiekszosci przypadkow wymieraja tak szybko jak szybko sie pojawiaja. Ale jesli ktos nie poswiecil kilku ladnych lat na tworzenie konta ten nie zrozumie, ze ta gra wymaga czasu, cierpliwosci i jakiegos tam poswiecenia, wiekszego lub mniejszego ale jednak trzeba sie troche postarac.
    • Różnie eko 1,2,3 na Xanthus mam 5;] flota podobnie zbyt szybkie statki szybko wyludniaja galaktyke,pz z obrony 10 % czasami wloty w bunkry sie niezwracają ;/. ACS TAK niezły fun,pola 25 ,spalanie deuteru może być 0,5,liczba galaktyk raczej wiecej okolo 8. Wiecej misji nagród taka propozycja.Dziekuje.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez StarMario ().

• Robert21 napisał(a):

Kiedy nowe Unii???
      Chłopie wyluzuj... 22 posty na koncie z czego 19 z zapytaniem "Kiedy nowe uni?" Ponoć masturbacja na to pomaga ale że mam żonę nie miałem okazji sprawdzić. Czyżby kolejny "jednozłomowiec"? Kiedy nowe uni bo na tym nowym dostałem złoma i nie potrafię się pozbierać więc na nowym powinno mi lepiej pójść... Do kolejnego złoma ;) Ta gra wymaga odrobinę inteligencji oraz znajomości "tematu" a skoro tego nie pojmujesz jak widzę od dłuższego czasu czas zagrać w coś powtarzalnego... Może WoT? Nie wymaga intensywnego myślenia a jedynie sprzętu za co najmniej 5k, złotej karty "Tatusia" aby się doGoldzić i odrobiny ruchliwości. Patrz punkt jeden, masturbacja też wymaga ruchliwości ;)
    • OldRiddick napisał(a):

Robert21 napisał(a):

Kiedy nowe Unii???
      Chłopie wyluzuj... 22 posty na koncie z czego 19 z zapytaniem "Kiedy nowe uni?" Ponoć masturbacja na to pomaga ale że mam żonę nie miałem okazji sprawdzić. Czyżby kolejny "jednozłomowiec"? Kiedy nowe uni bo na tym nowym dostałem złoma i nie potrafię się pozbierać więc na nowym powinno mi lepiej pójść... Do kolejnego złoma ;) Ta gra wymaga odrobinę inteligencji oraz znajomości "tematu" a skoro tego nie pojmujesz jak widzę od dłuższego czasu czas zagrać w coś powtarzalnego... Może WoT? Nie wymaga intensywnego myślenia a jedynie sprzętu za co najmniej 5k, złotej karty "Tatusia" aby się doGoldzić i odrobiny ruchliwości. Patrz punkt jeden, masturbacja też wymaga ruchliwości ;)
      I żona wytrzymuje z takim bucem jak Ty? 0_o
      Chce chłopak wiedzieć to niech pyta, jak Cie irytuje to go zablokuj i nie będziesz widział postów - ale do tego potrzeba jak to określiłeś w swoim poście odrobiny inteligencji której widocznie Ci brak. Nikt Ci nie każę odpowiadać na jego posty, dowartościowałeś się, że go zmieszałeś z błotem?
      Ode mnie tyle.

Ps. Kiedy nowe uni? :thumbup:
      Ogame, it's Only a GAME!

Ja, gdy GameForge mówi, że robi coś dla dobra graczy KLIK
    • M4ti napisał(a):

I żona wytrzymuje z takim bucem jak Ty?
      Chce chłopak wiedzieć to niech pyta, jak Cie irytuje to go zablokuj i nie będziesz widział postów - ale do tego potrzeba jak to określiłeś w swoim poście odrobiny inteligencji której widocznie Ci brak. Nikt Ci nie każę odpowiadać na jego posty, dowartościowałeś się, że go zmieszałeś z błotem?
      Ode mnie tyle.
      Ktos chyba mial gorszy dzien i gdzies trzeba bylo sie wyladowac. Padlo na "mlodego" i tyle. Zamiast napisac na priv, wyjasnic podstawy jak grac (o ile bylaby taka potrzeba) to najlepiej ocenic tylko na podstawie pisanych postow na forum i wylac publicznie swoje niezadowolenie :P
    • M4ti napisał(a):

I żona wytrzymuje z takim bucem jak Ty? 0_o Chce chłopak wiedzieć to niech pyta, jak Cie irytuje to go zablokuj i nie będziesz widział postów - ale do tego potrzeba jak to określiłeś w swoim poście odrobiny inteligencji której widocznie Ci brak. Nikt Ci nie każę odpowiadać na jego posty, dowartościowałeś się, że go zmieszałeś z błotem?
      Ode mnie tyle.

Ps. Kiedy nowe uni? :thumbup:
      Od moje żony oraz dzieci dwa kroki w bok bo nieopatrznie mogę uszkodzić. Najwyraźniej taki "BUC" jak Ty nie pojmie że ciągłe skomlenie z zapytaniem: "kiedy nowe uni" nie wnosi nic do tego aby takowe uni było otwarte choćby o minutę wcześniej. Nasi SGO, GO mają g*wno do tego kiedy to nastąpi, niemcy robią to co im się podoba bez zwracania uwagi na to co skomlą takie typy jak ten o którym toczy się ta dyskusja. Braku inteligencji nikomu nie zarzucaj na przyszłość bo to jedynie świadczy o tym że dużo jej Tobie brakuje. Zapraszam na wspólne testy IQ, ja swoje wyniki zachowam dla siebie, Ty będziesz mógł "zabłysnąć" na forum o ile nie zeżre Cię trema ;)
    • OldRiddick napisał(a):

Od moje żony oraz dzieci dwa kroki w bok bo nieopatrznie mogę uszkodzić. Najwyraźniej taki "BUC" jak Ty nie pojmie że ciągłe skomlenie z zapytaniem: "kiedy nowe uni" nie wnosi nic do tego aby takowe uni było otwarte choćby o minutę wcześniej. Nasi SGO, GO mają g*wno do tego kiedy to nastąpi, niemcy robią to co im się podoba bez zwracania uwagi na to co skomlą takie typy jak ten o którym toczy się ta dyskusja. Braku inteligencji nikomu nie zarzucaj na przyszłość bo to jedynie świadczy o tym że dużo jej Tobie brakuje. Zapraszam na wspólne testy IQ, ja swoje wyniki zachowam dla siebie, Ty będziesz mógł "zabłysnąć" na forum o ile nie zeżre Cię trema ;)
      Udany jesteś to muszę przyznać :E Ty tak zawsze?
      Ciężko mi uwierzyć, że Nas tu nie trollujesz bo nikt normalny się tak nie zachowuje, tym bardziej że chwalisz się wszem i wobec jako to jesteś dorosły i od każdego lepszy, inteligentny, silny, najlepszy i w ogóle och i ach. Super! Nasz forumowy ideał. Mieścisz się w drzwiach czy przerośnięte ego nie pozwala?
      Ja ze smutkiem kończę ze swojej strony jakże ciekawą dyskusję z tak niesamowitym człowiekiem jakim jesteś, więc nie spodziewaj się kolejnej odpowiedzi.
      Ogame, it's Only a GAME!

• Old Riddick - wczoraj był taki dzień, że postanowiłem nie odpowiadać.. później stwierdziłem, że to nie mój poziom odpowiadać kolesiowi, który na 3 słowa pisze mi 6 linijek...
      Widzę, że się rozkręcasz i nikt nie reaguje oprócz chłopaków, którzy dobrze moim zdaniem Tobie napisali...
      Po pierwsze jeśli mam wybierać wolę tracić kasę z złotej karty tatusia niż z programu 500+ OOOOOOOOO
      Nic ci do tego kolego - stać mnie i tyle.
      Po drugie taki jednozłomowiec jak ja pyta ile lat grasz żeby dawać mi rady - pochwal się jeśli jest czym....
    • Witam!
      Jak patrzę na historię powstawania nowych uniwersów to wychodzi na to, że nowe uni powstanie w tym miesiącu. Pytanie teraz nasuwa się jedno, kiedy to będzie, czy to będzie lada dzień - początek miesiąca, czy może środek, a może jednak koniec ?

Druga sprawa, a właściwie to pytanie do @administracja, czy powstanie jeszcze kiedykolwiek uni jak powstało kiedyś Uniwersum bez antymaterii, do tego ze starym interfejsem. Byłoby super jakby takie uni znowu powstało :)
    • @kaito niestety nie jesteśmy w stanie powiedzieć 'na oko' kiedy powstanie nowe uniwersum. Proszę wyczekiwać ogłoszenia na forum.
      Uniwersum Retro (stary interface itd) zostało zamknięte z powodu zbyt wielu błędów. Trochę wątpię w to, że powstanie ponownie. Ale nie wiem jakie jest oficjalne stanowisko GF.
      Jestem i mnie nie ma ^^
    • kasai napisał(a):

@kaito niestety nie jesteśmy w stanie powiedzieć 'na oko' kiedy powstanie nowe uniwersum. Proszę wyczekiwać ogłoszenia na forum.
      Uniwersum Retro (stary interface itd) zostało zamknięte z powodu zbyt wielu błędów. Trochę wątpię w to, że powstanie ponownie. Ale nie wiem jakie jest oficjalne stanowisko GF.
      @kasai już wiele razy słyszałem, że ludzie chętnie by pograli nawet na nowym wyglądzie ale bez kupowania surowców. Nowy wygląd nie jest zły i epic blue było przestarzałe i dobrze że odeszło do lamusa. Kwestia tego, że mnóstwo ludzi chcę sprawiedliwej rywalizacji a nie walki z ludzmi którzy potrafią wydać 300zł na antymaterie. Czy @Art nie mógłby spytać GF o takie uni? Oficerowie/handlarz mogliby zostać, znieść kupowanie surowców/boostów/księzycy. Serwer na pewno by na siebie zarobił a graczy byłoby na pewno więcej.
      Ogame, it's Only a GAME!

• @M4ti oj wątpie czy było by więcej graczy . Niestety tak już jest że każdy dąży do "mieć jak najwięcej i najszybciej " i tu właśnie tą naszą pazerność wykorzystują w GF :D więc raczej nie cofną się w ideji myślenia "że każdy kto chce mieć więcej i szybciej musi płacić " tak że coś otwierać bez możliwości zarobku i za free prowadzić to raczej daleko wybiega w realizmie zamiarów GF . Wystarczy zaobserwować otwieranie nowych uni i jak antymaterią rządzi w walce o topki to nie wiem czy ktoś by się podjął uni free
    • Z jednej strony masz racje FILU, ale moim zdaniem to przesada, że można kupować TOP.
      Wytłumaczę to:
      Kupujesz anty za prawdziwe pieniądze, następnie zamieniasz antymaterie na surowce, za surowce kupujesz budynki, badania flotę itd.
      Wszystko to nasze punkty, które dają nam jakieś TOP. Innymi słowy nie ma rywalizacji w takiej grze, tylko kasa się liczy.
      Jeżeli uważasz, że jest inaczej to proszę udowodnij, a nie argument typu ja tak mówię to tak jest.
      Możesz mówić, że i tak Ci co kupują anty i tak potem trafią pod noż, ale sam ten mechanizm psuje rozgrywkę.
      Jeszcze rozumiem jakieś drobne rzeczy żeby można było kupować, ale nie główne wartości jakie się w grze liczą typu surowce.