kmlody84 napisał(a):
Co do samych parametrów uni - powinno być tworzonych mniej nowych uni, ale dla każdego. 20 % graczy chce uni x1/x1? OK, niech mają uni dla siebie. Ktoś chce x6/x6, ok, niech ma.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Najlepiej by było jak by otwierali Nowe uni raz do roku np. 3 uni jednocześnie o różnych parametrach.
-
@Truck driver, nie kompromituj się powołując się na przykład Epic Blue. To była stara wersja gry, a nie 'nowe uni'. Ono upadło ze względu na swoją przestarzałość, a nie parametry. Rejestrowałeś się na nim chociaż, żeby zobaczyć jak to wyglądało? Mnie sama rozdzielczość (bodajże 800x600) skutecznie odstraszyła od gry.
@MarcinFormela - też o tym myślałem, ale nie wiem czy dałoby to lepszy efekt niż rozłożenie nowych uni w czasie.kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
Juz nie bede mowil kto tu sie kompromituje zwyczajnie grac nie potraficie na szybszych uni i dlatego tak placzecie za uni ze standardowymi parametrami ale w "nowoczesnym" wydaniu zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy
-
Nigdzie nie napisałem. że chciałbym grac na uni x1/x1. Dla mnie optymalne jest x4-5/x1 plus złom z obrony. Na takie uni się prędko nie doczekam, ale nie marudzę, tylko gram tam gdzie parametry są w miarę zbliżone. Chcesz grac x6/x6, to sobie graj. Innym pozwól grać na x1/x1. Nikt Cię nie zmusza, żebyś tam grał. Skoro uni powstają co 2 miesiące, co za problem zrobić 2 takie skrajne uni jedno po drugim? Nawet nie zdążysz się znudzić swoim ultraszybkim, żeby się zainteresować tym wolniejszym. I odwrotnie.
Może i "nie potrafimy" grać na szybszych uni, zapewne dlatego, że to jest zupełnie inna gra i polega na czym innym niż Ogame. Mogliby to nawet wydzielić z Ogame i nazwać SpeedOgame, albo coś - marketingowo byłby to niezły pomysł. Ty widocznie nie potrafisz grać na wolniejszych, skoro tak Ci się nie podoba idea ich powstawania. Graj sobie na jakich chcesz i daj grac innym.kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
kmlody84 napisał(a):
Nigdzie nie napisałem. że chciałbym grac na uni x1/x1. Dla mnie optymalne jest x4-5/x1 plus złom z obrony. Na takie uni się prędko nie doczekam, ale nie marudzę, tylko gram tam gdzie parametry są w miarę zbliżone. Chcesz grac x6/x6, to sobie graj. Innym pozwól grać na x1/x1. Nikt Cię nie zmusza, żebyś tam grał. Skoro uni powstają co 2 miesiące, co za problem zrobić 2 takie skrajne uni jedno po drugim? Nawet nie zdążysz się znudzić swoim ultraszybkim, żeby się zainteresować tym wolniejszym. I odwrotnie.
kmlody84 napisał(a):
Ty widocznie nie potrafisz grać na wolniejszych, skoro tak Ci się nie podoba idea ich powstawania. Graj sobie na jakich chcesz i daj grac innym.
-
Ankiety ankietami, większość nie zawsze jednak ma rację
No ale ja rozumiem, że my tu sobie tylko popisać możemy, a GF i tak robi co chce. No ale skoro popisać sobie możemy, to ja proponuję - że skoro tylko 20% graczy woli powolne uni, to niech co piąte uni które wychodzi będzie powolne i gitara. Tak żeby te 20% graczy też coś miało od życia nie? Bo rzeczywiście, jak tak dalej pójdzie, to Ogame będzie uboższe jeszcze o te 20% ludzi którzy preferują wolniejsze uniwersa. -
-
-
-
kto to wie.Zapewne dowiemy się z dnia na dzień.
-
Pewnie w tym/przyszłym tygodniu
-
Stawiam że koło 20 września coś otworzą
-
-
Czyli u nas pewnie tak samo
Szkoda, że nie będzie takiej konfiguracji jak na org -
-
-
A wiadomo co z zakrzywieniem galaktyk?
-
-
Szkoda, że bez +25 pól mimo większości w ankiecie
-
W końcu uni dla mnie
-
Franczi napisał(a):
Dokładnie... drugie z rzędu uni bez +25 pól ... [Focha strzelam]
//Tak ładniej
//ciap -
no można pograćGall Anonim
05
-
Franczi napisał(a):
-
+25 pól to czysta strata dla wydawcy. Czasem dadzą,ale przesadzać nie będą,z przyczyn oczywistych:)HYPERION OFF
LIBRA OFF -
Jay napisał(a):
+25 pól to czysta strata dla wydawcy. Czasem dadzą,ale przesadzać nie będą,z przyczyn oczywistych:)
-
Dziękuję bardzo za stworzenie uniwersum na weekend, w końcu zrobiliście tak jak Wam doradzałem, będzie dużo graczy, walnijcie jeszcze reklamę na FB i wszędzie gdzie się da.
Pozdrawiam -
Mari napisał(a):
w końcu zrobiliście tak jak Wam doradzałem
A same uni ni to mnie ziębi, ni to grzeje, jedynie ten procent spalanego paliwa jest stosunkowo atrakcyjny w tym zestawieniu. -
A czym tu się podniecać? Kto będzie chciał to sobie zagra. I tak po kilku miesiącach zostanie tam może setka aktywnych graczy. Zaś historia znów zatoczy koło i zacznie się dopytywanie na Forum: "Kiedy nowe Uni?"
-
">
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 19
19 gości