SamaPrawda napisał(a):
Naucz się czytać i grać.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Truck driver napisał(a):
SamaPrawda napisał(a):
Naucz się czytać i grać.
-
-
SamaPrawda napisał(a):
No ty i PUTIN nie umiecie grać to was uczę, gratuluje zauważenia.
Truck driver napisał(a):
Jakie jest Twoje doswiadczenie w grze, ze kazdego bys pouczal kto tylko ma odmienne zdanie niz Ty?
-
Truck driver napisał(a):
Wspomnialem, zeby moze wypowiedzial sie ktos z topowych flociarzy ale jak widac albo czasu nie maja siedzac na urlopach w grze albo tylko sie smieja po cichu z tego co tu wypisujemy
-
SamaPrawda napisał(a):
Apropo Truck Driver, mam większe niż ty i uwielbiam ludzi co nie umieją pisać na temat bo nie mają argumentów to szukają głupich pytań na które odpowiedź jest logiczna.
Starrk napisał(a):
Rozumiem, że @AmstelL w twoim odczuciu nie należy do elity flociarzy, racja? W takim razie z chęcią zobaczę, kogo wymienisz do elity flociarzy z x1, a kogo ze speeduni
//Posty połączone
//Proszę ładniej dobierać słowa
//ciap -
[ciach]
Co do pomysłu ze zmianą prędkości GŚ to jest on stworzony i siłą przepychany przez no nie ukrywajmy słabych graczy, co się boją że im ktoś moona zdejmie i flotkę poniszczy (ojoj)
Było pomyśleć przy wyborze uni że kiedyś będzie dużo szybciej i będzie dużo GŚ, a nie teraz płakać
Reszty argumentów dlaczego ten pomysł to lipa pisać nie będę, ZSy wyczerpały temat
//Bez prowokacji
//ciapKupie DeuterPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Tori Black ().
-
Temat otwieram.
Proszę o trzymanie się tematu opcji serwera.
Po to mamy forum żeby każdy mógł się wypowiedzieć - ekowiec, mały flociarz, topowy flociarz. Nowy gracz jak i stary. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ze swojej perspektywy. Każdy ma swoje osiągnięcia, to że ktoś ma inny cel niż top1 flota nie upoważnia Was do obrażania takich osób. -
Pograłem chwilę na tym x6 i mam dość szczerze mówiąc, uniwersum dla ludzi, którzy mają czas pilnować konta, ja niestety tyle tego czasu nie mam, w pracy u nas korzystanie z telefonów jest zabronione, także czekam na nowe uni, mam nadzieje, że wolniejsze.
-
-
Jeszcze chwilę.
Ogłosimy niebawem -
-
Jak zawsze, nie możemy wybiegać z podawaniem informacji aż do momentu gdy konfiguracja naszego uniwersum oraz data jego otwarcia zostanie oficjalnie zatwierdzona.
Staramy się aby wszystkie społeczności podawały tą informację w tym samym dniu, tak aby nikt nie czuł się pokrzywdzony.
Jako podpowiedź odnośnie konfiguracji zgłoszonej przez społeczność PL proszę traktować wyniki ankiety przeprowadzonej ostatnio. Proszę jednak pamiętać, że jest to nasza propozycja, nie oficjalnie zatwierdzona konfiguracja. -
Uni które ma większy speed niż 2X to już dla mnie "ogame zręcznościowe" Rozumiem że takie uniwersa mogą się komuś podobać, no ale, mnie to odstrasza. Robienie zwózki raz dziennie wystarczy, no to wiadomo zależy od konta/stylu gry, ale bez przesady. Jak nie komp to smartfon, takie czasy, przechodząc do clou sprawy - ogame traci swój urok i grywalność przez takie uniwersa z 5X i 6X, to jest moje zdanie.
PS: W ogame pogrywam od 6 lat z przerwami, bez żadnych wielkich tam "topów", gram dla frajdy bardziej, co nei znaczy ze olewam konta Pamiętam ostatnie normalne uni - Zagadre, tam trzeba było trochę czasu (dla mnie pół roku :D) żeby GS-y robić, trzeba się było trochę postarać, gra była wolniejsza, trudniejsza, ale sprawiała więcej satysfakcji.
Nie wiem szczerze jak jest na tych szybkich uni, czy się nie wyludniają, ja tego tak nie śledzę, ale podejrzewam że większości się odechce grać po góra miesiącu. -
Czyli rozumiem, że w najbliższych dniach możemy spodziewać się uni x3/x5 70% złomu? Będzie ciekawie
-
W sensie 3x flota x5 eko?
Brzmi ciekawie -
Tak, tak wynika z ankiety. Dodatkowo 50% spalania
-
Jak następne uni będzie takie jak podajecie do zapowiada się całkiem ciekawie ;p
-
Niekoniecznie ciekawie, Oberon ma niemal identyczną konfigurację (z tą różnicą, że 80% złomu i 20% ze zniszczonej obrony) i... nie zatrzymało jakoś wielu graczy.
-
A co byś proponował Fenrir?
-
Złom z obrony w dużym stopniu wpływa na aktywność na uni
Na minus oczywiście -
Najlepiej chyba jakby otworzyli uni x2/x3 flota i x5 eko, bez zlomu z obrony, 100% z floty+dex na pz i oczywiscie te 50% spalanie dexu
-
100% z floty to trochę kuszące dla pushu...
-
Mozliwe ale pewnie byloby to jedyne z nowo otwartych uni cieszace sie duza popularnoscia i aktywnoscia
-
Na 100% nie ma co liczyć, 70 to i tak już jest dużo
Przy 100% bardziej opłacałoby się dostać złoma, po czym zebrać pz i być na plus.
Za duża patologia wg mnie -
Fenrir napisał(a):
Niekoniecznie ciekawie, Oberon ma niemal identyczną konfigurację (z tą różnicą, że 80% złomu i 20% ze zniszczonej obrony) i... nie zatrzymało jakoś wielu graczy.
Bo uni wyszlo przed wakacjami i gdy zaczelo robic sie cieplo to wielu przestalo grac. Na jesien gdy wieczory robia sie coraz dluzsze pewnie troche osob pogra. Speed x3 dobry bo recki nie beda lecialy 5h przez 100 ukladow tak jak na speed x1 -
ja uważam że najlepsza konfiguracja floty to x2 przy szybszych nie da się żyć trzeba tylko podgląd klikać
-
nikomu nie dogodzisz dla mnie x2 flota za wolna x 3 to już lepiej to nie te czasy gdzie każdy floty pilnuje w telefonie
-
Speedy to różne przyzwyczajenia.
Ja osobiście gram na dwóch prędkościach od paru lat. (x5 i x2). Kwestia przyzwyczajenia.
Na x2 można poafczyć troszkę dłużej niż na x5, bo tutaj jak się chce odejść od kompa po prostu robi się fsa.
Ci którzy lubują się w szybkich uniach, znów mawiają że szybciej złoma dostaje się na wolniejszych uni np. czekając na powrót recków z rw.
I tak nie dogodzi się każdemu. -
Zobaczymy co stworzą za uni tym razem Virgo też by był spoko ale skopali ze złomem 30% to tragedia latać się odechciewa
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 24
24 gości