Hawok napisał(a):
Na nowe uni proponuje opcje włączenia sobie w opcjach zablokowania ataków.
My nie możemy atakować, nas też nikt nie może. Jak by ktoś chciał atakować to włącza sobie w opcjach taki bajer, ale ponowna mozliwosc włączenia blodady by była np. dopiero możliwa po 7 dniach.
dla ekowców było by git:) a i ekspedycje by mozna było na luzie śmigać.
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
A kiedy kolejne "nowe" uni?
Konfiguracja bez basha niby prowokuje aktywną grę no i nie ma ufsów,ale jak sie pojawią gesi to bedzie lipa straszna./b/
DARTH PUTIN
Antares top 32 ON GWIEZDNY TEMPLARIUSZ
Merkur top 24 OFF
-
LulzSec napisał(a):
A kiedy kolejne "nowe" uni?<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">Konfiguracja bez basha niby prowokuje aktywną grę no i nie ma ufsów,ale jak sie pojawią gesi to bedzie lipa straszna.
Czy xxx wlotów może być gorsze od 6x na dzień? Jak ktoś by latał na mnie 6x na dzień to już bym sobie odpuścił granie, a co dopiero 20x -
Puck napisał(a):
LulzSec napisał(a):
A kiedy kolejne "nowe" uni?<br style="background-color: rgb(16, 33, 49);">Konfiguracja bez basha niby prowokuje aktywną grę no i nie ma ufsów,ale jak sie pojawią gesi to bedzie lipa straszna.
-
Starrk napisał(a):
Chodzi o misję niszcz, która jest regulowana przez bash, a na Spicy bashu nie ma, więc... mogą wysłać i 20 niszczy z jednego konta na jednego moona
-
Hawok napisał(a):
Na nowe uni proponuje opcje włączenia sobie w opcjach zablokowania ataków.
My nie możemy atakować, nas też nikt nie może. Jak by ktoś chciał atakować to włącza sobie w opcjach taki bajer, ale ponowna mozliwosc włączenia blodady by była np. dopiero możliwa po 7 dniach.
dla ekowców było by git:) a i ekspedycje by mozna było na luzie śmigać.
Tacy ekonomowie jak Ty to najlepsze farmy, na każdym uni.
Paa
//ciap
Ponad 50 ST w dorobku & Minionki są spoko -
@Hawok
Uni bez misji atakuj? Nawet jeżeli będzie to tylko opcja w ustawieniach...
Misja atakuj to jeden z elementów gry. Znikłby całkowicie dreszczyk emocji i zostałoby same klepanie punktów.
Tyle w temacie.
@Starrk
Propozycje o których mówisz były już tutaj kiedyś poruszane.
Odpowiedź Arta masz tutaj > Nowe uni - nowe możliwe opcje i tutaj > Nowe uni - nowe możliwe opcje -
-
@LulzSec
Cytując dokładnie pytanie: próbowaliście kiedyś przedstawić takie "dziwne udziwnienia" do GF
Tak próbowaliśmy kiedyś przestawić takie propozycję. Bez wchodzenia w szczegóły kiedy to było. -
@ciap ale ludzi interesuje chyba bardziej czy na chwilę obecna taka opcja jest możliwa.
Posty z 2014r. mówią o tym,że nie było odpowiedniego mechanizmu oraz,że pomysł został odrzucony na tamten czas.Nas interesuje bardziej jak jest teraz.
Czyli czy są jakieś szanse,techniczne itp na taką konfiguracje./b/
DARTH PUTIN
Merkur top 24 OFF
-
ciap napisał(a):
@Starrk
Propozycje o których mówisz były już tutaj kiedyś poruszane.
Odpowiedź Arta masz tutaj > Nowe uni - nowe możliwe opcje i tutaj > Nowe uni - nowe możliwe opcje
2x maks :p huehuehue :p -
na jesień dawać uni o parametrach rhea ewentualnie można dodać złom z obrony i bajka uni ma 9 miesięcy, i jescze całkiem nieźle nie trzyma, nie to co te speed gówna
-
@Puck
Nie rozumiem co w tym śmiesznego jest.
Uni które miało powstać wtedy mogło mieć max x2.
Post jest z 23 Lip 2014, uni które powstało po tym serwerze to Deimos (05.12.2014).
Jak sobie zobaczyć na serwery to widać że były przed tym postem serwery które mają więcej niź x2: przyrostyogame.cba.pl/Info10.html
@LulzSec
Ja tylko odpowiedziałam na pytanie czy kiedyś był pomysł przedstawiony - był, to jest fakt. Temat dość często powracał gdy zaczęły pojawiać się coraz częściej szybsze uni - GF wie że gracze mają taki pomysł.
Proszę nie szukaj dziury w całym.
Nie wiem czy pomysł jest gdzieś na forum board.origin.ogame.gameforge.com/index.php/BoardList -
-
-
Starrk napisał(a):
Do tego od siebie dodam, że pomysł z dexem na PZ był fajny
-
Ratownik999 napisał(a):
Starrk napisał(a):
Do tego od siebie dodam, że pomysł z dexem na PZ był fajny
kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
Nawet bardzo nielogiczne Paliwo jest łatwo palne, więc podczas "walki" zrobiło by bOOOm. Ale z drugiej strony fajnie by było gdyby powstał nowy statek odpowiedzialny za pompowanie pozostałości dexu na orbicieJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
Nawet bardzo nielogiczne Paliwo jest łatwo palne, więc podczas "walki" zrobiło by bOOOm. Ale z drugiej strony fajnie by było gdyby powstał nowy statek odpowiedzialny za pompowanie pozostałości dexu na orbicie
Deuter przy budowie statków może być użyty od razu i wątpię aby tam został aż do rozbicia statku. Deuter jest nośnikiem energii i np. przy krążowniku te 2k jest potrzebne aby fabryka miała prąd na czas budowy Może spawacze potrzebują deu aby spawać?
Ps. Deuter acetylenem przyszłości -
Deuter jest kłopotliwy w kilku kwestiach gry Osobiście jak dla mnie ilości dexu jakie spalają turborecki np. są całkowicie chore. Fajnym pomysłem, który GF rozważa jest możliwość używania teleportów sojuszników, no ale co wtedy z dexem??Powrót do nałogu...
Spica ON
-
Puck napisał(a):
Kupie Deuter -
@Tori Black on nie napisał,że tak jest. - Stan upojenia lekami podpowiada mu,że tak powinno być.
Jak dla mnie pomysł z palwiem na pz jest strasznie słaby. A typowi Ekowcy by się zapłakali./b/
DARTH PUTIN
Merkur top 24 OFF
-
LulzSec napisał(a):
Jak dla mnie pomysł z palwiem na pz jest strasznie słaby. A typowi Ekowcy by się zapłakali.
-
Starrk napisał(a):
LulzSec napisał(a):
Jak dla mnie pomysł z palwiem na pz jest strasznie słaby. A typowi Ekowcy by się zapłakali.
/b/
DARTH PUTIN
Merkur top 24 OFF
-
LulzSec napisał(a):
Typowy ekowiec i będzie Cie interesowało co leży na pz.I wcale przez to nie będzie się gorzej handlowało paliwem?
-
Wychodzi na to,że od 10 lat skupuje paliwo od niemyślących ecowców.
Oby jeszcze kilku zostało.W każdym razie uważam nadal,że paliwo na pz to będzie kolejne uproszczenie gry./b/
DARTH PUTIN
Merkur top 24 OFF
-
tak czy siak i dla flociarza i dla ekowca dex na pz to bardzo dobry pomysł
-
Pomijając już kwestię zużywania dexu w czasie lotu, to tak na logikę, jak statek robi 'bum' i się rozpada, to deuter raczej w zbiornikach nie zostanie, tylko wyparuje (nie do końca dobre określenie w próżni) w kosmos. O ile szczątki 'stałe' widać i da się logicznie uzasadnić możliwość ich zbiórki, to z paliwem już nie bardzo.kmlody84
---------
Betelgeuse [SPZ] - TOP 5-> Taurus [SPZ]
Ganimed [DarkBlue] - OFF
Rhea [SPZ]- TOP 40-> Xanthus [SPZ] -
Widzę że rozważania jak u wyznawców płaskiej ziemi
Na logikę, jak jakiś statek zostanie zniszczony to w wybuchu, spowodowanym zapłonem paliwa wiec nie bardzo rozumiem co wy byście chcieli zbieraćKupie Deuter -
W próżni nie ma tlenu, więc paliwo, które jest w zbiornikach nie ma prawa się spalić. Co najwyżej może się wypalić niewielka część znajdująca się w silnikach, po czym reszta bez tlenu gaśnie. Tak działają silniki spalinowe. Statki w ogame są zapewne napędzane reaktorami fuzyjnymi (ale i tam deuter powinien mieć jakieś dodatkowe paliwo, a o tym nic nie wiem - w grze jest tylko deuter).
Paliwo ze zbiorników statku powinno grawitować w postaci kropel w przestrzeni kosmicznej, może więc jakiś nowy statek do zbierania deuteru? Co wy na to?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości